bebegimden kan alınırken

Her kelimesine katılıyorum.

oğlum 1 aylıkken kan aldırmak için özel bir hastaneye gittik.. her eli en az 5-6 kere denedi, tutturamadı.. çocuğun ağlayarak harap olmasına mı yanayım, mosmor olan ellerine mi yanayım, yoksa hemşirenin pişkin pişkin sırıtıp "ehe ehe yine olmadı" demesine mi yanayım bilemedim.. "bir de ayaklarından deneyelim" deyince hafif bir cinnet geçirdim tabi, o zamanlar ülke aurasını bu kadar iyi analiz edemediğim için o pişkin suratına kafayı gömmedim, başka bir hemşire istiyorum diye bir hayli yüksek sesle bağırdım.. narin hemşiremiz bir bozuldu, bir atarlandı şaka gibi :)

o günden sonra ilk denemede tutturamayan hemşireye ikinci denemeyi istemediğimi, başka bir hemşire istediğimi söylüyorum kibarca.. bunun yanında artık tutturamayan hemen hemen çok da kalmadı, genellikle çok nazik, hoş sohbet ve kibarlar..

Az önce aşıdan geldim. Kızım 14 aylık ve menenjit aşısını yaptırdım. Ebe hanım bacaktan aşıyı yaparken yanlışlıkla damara girdi. Tekrar diğer bacağına aşı yaptı. Kızım mahvoldu ağlamaktan, iki kere iğne yedi sonuçta.
Hemşire kusura bakmayın iki kere deldim dedi, ben de önemli olmadığını, öyle şeyler olabileceğini söyledim. Ne kadar mütevazi ve anlayışlı olduğumu söyleyip, teşekkür etti.

Şu sağlık çalışanlarına şiddeti mazur görenlerin de o çok değerli çocukları da sağlıkçı olur da anlarlar Anka'yı Konya'yı inşallah. Bakalım o zamanda böyle üstten üstten konuşabilecekler mi? O beğenmediğiniz hemşireler olmasa belki de o çok değerli prems ve premsesleriniz hayatta olmayacaktı yada belli sakat kalacaktı. Bu gidişle kimse sağlık alanını tercih etmeyecek ileriki yıllarda. Bakalım o zaman ne yapacaksınız?
Not: çiçeği burnunda akademisyen spor. Sağlıkla alakası olmayan bir akademisyen spor

Uzmanlığını yapacak arkadaşlar; pediatri seçmeyin. Hemşirelerde durum nasıl oluyor ama eğer imkanınız varsa çocuklu bölümlerden uzak durun. Milletin saçma sapan kaprislerini çekmek zorunda değilsiniz.

Bazı yorumlar da hakkaten çok tuhaf.sanki tüm hemşirelere Laf eden var.hemşire burda saygısızca konuşmuş görmek çok mu zor bunu.öyle konuşmasa zaten kadın alttan alacaktı belki.size de böyle hemşireler denk gelir de inşallah o zaman anlarsiniz

İğreniyorum yaptığı işi Allah rızası için yapar gibi yapan insandan. Yavrum benim beceriksizin yüzünden nasıl acımış eli.
Çok geçmiş olsun. Mutlaka şikayetçi olun lütfen

Ben şunu anlamadım. O kadar ağlıyorsunuz. O kadar şartlarımız şöyle böyle diyorsunuz.
Ama şunu görmüyorsunuz. Hiç biriniz babamızın hayrına bu işi yapmıyorsunuz.
Ayın 15i gelince trink diye maaşınızı çekiyorsunuz.
Ben de memurum.
Çalışma şartlarım sizinkine 5 basar.
24/24 çalıştığımız zamanlar oluyor. Yolcusuydu,mükellefiydi her daim bize çatar.
Kurumun üvey evladıyız.
Kanunda yönetmelikte amirimiz olmayan adama amiriniz o sizin derler.
Kaçakçıyla kavga edersin.
Çoğu zaman bayram seyran görmezsin.
Bir şey olunca suçlusu sen olursun.
Adamın yasal olmayan malı ülkeye sokmasına engel olmaya kalktığında "sen benim kim olduğumu biliyormusunlar" havada uçar.
Şansına bir de tepeden birilerini tanıyorsa vay haline.
Yerin değişir.
Bölge dışına (genellikle doğu) ya postalarlar.
Bizim kavga ettiğimiz adamların çoğu da kaçakçı olmasına rağmen böyle muamele görürsün.
Ama "biz sağlıkçıyız şartlarımız çok zor cınım" derler.
Geçin bunları.
Her ay maaşınız trink diye yatıyor bankanıza.
Size zorsa herkese zor.
Sizle kavga ediyolarsa herkese kavga ediyorlar.
Elinizdeki kağıt yada deneme tahtası değil.
İnsan.
Beceremiyorsanız bırakın.
Özele gidin madem onlar çok daha mutlu.

Önce konu sahibi saygısızca konuşmuş, hemşire de muhtemelen kaldıramayınca seviyeyi düşürmüş. Konuyu doğru okuyun bence. Yani hemşire haklıyken haksız olmuş. O lafı yeseydi sorun olmazdı.

Aynen öyle. İleride onların çocukları da büyüyecek ve muhakkak bazısı sağlıkçı olacak. O zaman ne yapacaklar, kime çatacaklar bakalım. Söylemek var söylemek var. Anneyse anne; belki karşısındaki de anne. Lafı yiyince de ağlıyorlar sonra.

Allah askina mesleginiz nedir? Okurken adim adim depresyona girdim yaw..

Benim bildiğim bütün memur maaşları trink yatar gününde. Sizi yalvartıyorlar sanırım maaşınız için

Benim bildiğim bütün memur maaşları trink yatar gününde. Sizi yalvartıyorlar sanırım maaşınız için
bizim de trink diye yatıyor ama oturupta ağlamıyoruz. Ama şartlarımız böyleydi şöyleydi diye. Gidipte mükellefe isyan çekmiyoruz. Saygısızca da davranmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…