- Konu Sahibi Findikkiran
-
Konuya istinaden yaZdım farkındaysanız. Sadece sağlık sektörü zor şartlar altında çalışmıyor anlamında. Ama okuduğunuzu anlayamıyorsanız yapacak bir şey yok .Hımmm az önceki mesajınızda şikayet ediyordunuz sanki
Harikasiniz tek kelime ile. cok guzel anlattinizÇok şükür bana hep aklı mantığı vicdanı yerinde hemşireler denk geldi. Bebeğim tombul olduğu için zor buluyorlar damarı. 1 hemşire denemeden sadece parmağıyla bulmaya çalıştı yok ben yapamam dedi başka hemşire çağırdı. Ötekide 1 kere denedi olmadi zaten genç bi hemsireydi, yapamayinca zorlamayip oda baska bir hemşire çağırdı. Şimdi bu ikisi de hemşire. Peki çocuğu bu hale getiren hayvan ne? Sağlık çalışanı olmak zor bilmem ne vik vik ötenlere lafım tamam zordur ama insan olmak çok kolay. Vicdan sahibi olmak da kolay yapamadim beceremedim demekde kolay insan olmak da kolay. Zormuş da bilmem neymiş de banane senin işindeki stresinden. Bende grafikerim müşterim işimi beğenmediğinde olmadı baştan diyor. Paint kullanmayı beceremeyen bana iş öğretiyor. Dinliyorum bende paşa paşa. Çok yoğunsunuz bu sefer böyle olsun demiyor kimse. Senin lüksün ne? Sen neden ayrıcalıklısın? Kimin işi kolay? Sen egonu tatmin edicem diye benim çocuğumu bu hale getirirsen alnını karışlarım başlarım işine de stresine de. Stres topumu benim çocuğum. Kızım düştü diye bi kendimi bile dövebilsem dövecektim ben içim içimi yedi dikkatsiz mi davrandım diye. Sana neler yapmam... içim eridi çocuğun haline yazık günah biraz vicdan ya
Ozellikle ilk 2 denemesinde ses çıkarmadım ki dikkati dağılıp yavrumun cani daha da acimasin diye. 5 kere denememis ki diyorsunuz bi de komik gerçekten bir evladiniz yok saniyorum olunca anlarsiniz 5 kere denenmesine müsaade edebilirseniz diyecek laf yokYapamıyorsanız başkası yapsın demek bence bir hakarettir. 5 kere denememiş ki hemşire 3.yü deniyormuş. Belki de başında telaşlı telaşlı davranıp hemşireyi heyecanlandırmış olabilirsiniz.
Biri size de hakaret etse mesleğinizi yapamadığınızı idda etse (o meslekten uzaktan yakından anlamadığı halde ) bir de o kadar stresin için de eminim siz de terslerdiniz.
Ben sağlık sektöründe değilim, burda o kadar sağlıkçı normal bi durum olduğunu belirtmişken siz neye dayanarak normal olmadığını söylüyorsunuz ?
Açık kollamak mi ? O hemsire kim oluyor ki ben açığını kollayacagim ? Onun açığı demek benim evladimin caninin daha da yanmasi demek ayrica . tutarli yazsaniz keske.Ben de size şöyle bir örnek vereyim; bir arkadaşımla hastaneye gittik ben troid, o da saç dökülmesi için. Kan tahlili istendi ikimizden de doğal olarak. Biz de birlikte kan aldırmak için sıra aldık ard arda. Yani aynı hemşire aldı kanımızı. Benim damarımı çok kolay bulmuşken arkadaşımın damarını bulamadı ve kızın kolu mosmor oldu. Hiç bir tepki vermedik, çünkü biliyoruz onun damarını bulmanın zor olduğunu.
Düşünün bir iş yapıyosunuz ve başınızda açık kollayan bir insan var ne kadar rahat olabilirsiniz ? Ayrıca 3 kere demek delik deşik etmek değil bence.
Ben çok üzülüyorum hemşirelere, bizler iyi olalım diye çalışıyolar ama sürekli ters tepki, aşşağılayan tavırlarla karşılaşıyolar. Zaten çalışma ortamları en stresli ortam. Bu işe gönül vermeyen biri yapamaz, içi kaldırmaz. Ama işi öğrenme süreçlerinde bezdiriyolar. Mesleğe hevesle başlayan, insanlara yardım etmek, şifa vermek en önemli gayesi olan arkadaşlarım 1-2 yıl içinde aldıkları tepkilerden sonra hissizleşmeye başladılar.
Sağlık çalışanları dışında hiç bir meslek çalışanına(polis, muhasebeci, öğretmen, mühendis) yapamıyosan başkası yapsın denmez. Hemşirelik doğuştan gelen bir vasıf değil. Yapamayacaksan neden okuyosunuz yazmışlar. Kimse okumadan önce yapıp yapamayacağını bilemez.
Hihi siz de oradaydıniz cok saygisizlik ettim cook haklisiniz . en iyisi gidip ozur dileyeyim hemsire hanim 3. Kez daha beceremeyisinizi sakinlikle izleyemedim affedin nolur diyeyim hemennÖnce konu sahibi saygısızca konuşmuş, hemşire de muhtemelen kaldıramayınca seviyeyi düşürmüş. Konuyu doğru okuyun bence. Yani hemşire haklıyken haksız olmuş. O lafı yeseydi sorun olmazdı.
Sikayetimde hakli bulundum ve uyarida bulundular hemsireye sabimden bilgi bu sekilde gördü. Baska soze gerek var mi ? Yoksa siz hala kayda deger olmayan yorumlariniza devam edecek misiniz?Aynen öyle. İleride onların çocukları da büyüyecek ve muhakkak bazısı sağlıkçı olacak. O zaman ne yapacaklar, kime çatacaklar bakalım. Söylemek var söylemek var. Anneyse anne; belki karşısındaki de anne. Lafı yiyince de ağlıyorlar sonra.
sikayet ettigim gun 184 numarasindan arandim ikinci aramada yine bu numaradan olmusti hastaneden aranmadim hicEvet bebeklerden kan almak çok zor kan alan hemşire en fazla 3. Kez deneyebılır eğer tekrar acamazsa kendınden daha üst birini çağırması gerekiyor. Şikayetinizi geri almayın ve saglık bakanlgı nasıl boyle donuş yapabılıyor. Bende hastanede şikayet bölümünde çalıştım bize saglık bakanlıgından gelen şikayetleri şikayetçiyle görüşüp sağlık bakanlığına geri dönüş yapıyoduk. İşin peşini bırakmayın başka insanlarında başına gelmesin. ( bimer'ede şikayette bulunun )
Ben orda değildim siz yazmışsınız olan biteni gidip bir polise öğretmene diyin o lafı bakalım nasıl tepki alıyosunuz.Hihi siz de oradaydıniz cok saygisizlik ettim cook haklisiniz . en iyisi gidip ozur dileyeyim hemsire hanim 3. Kez daha beceremeyisinizi sakinlikle izleyemedim affedin nolur diyeyim hemenn
Bir tutturmuşsunuz anne olsanız anlarsınız diye belki anne olmak istemiyorum ya da anne olamıyorum. Siz hemşire misiniz peki onu anlıyo musunuz ? Kaç tane bebeğe yanımda aşı, iğne yaptılar, anneleri üzülüyo tabi ama kalkıpta dünyada tek o doğurmuş gibi tepki verip saygısızlıkta yapmıyolar.Ozellikle ilk 2 denemesinde ses çıkarmadım ki dikkati dağılıp yavrumun cani daha da acimasin diye. 5 kere denememis ki diyorsunuz bi de komik gerçekten bir evladiniz yok saniyorum olunca anlarsiniz 5 kere denenmesine müsaade edebilirseniz diyecek laf yok
Sikayetimde hakli bulundum bence artik parmaklarinizi yormayinBir tutturmuşsunuz anne olsanız anlarsınız diye belki anne olmak istemiyorum ya da anne olamıyorum. Siz hemşire misiniz peki onu anlıyo musunuz ? Kaç tane bebeğe yanımda aşı, iğne yaptılar, anneleri üzülüyo tabi ama kalkıpta dünyada tek o doğurmuş gibi tepki verip saygısızlıkta yapmıyolar.
Tutarsız olan sizsiniz hem tecrübeli istiyorsunuz hem tecrübe kazanmasınlar istiyorsunuz. Neymiş arkadaşlarının üstünde tecrübe kazansınlarmış, arkadaşları bebek mi ? Sizden daha iyi tıbbi bilgisi olan hemşirelere gelmiş kafa tutuyosunuz burda.
Saglık bakanlgı haklı buldu demışsınız belkı hastanedende geri donuş yaparlar. Devletmi özel hastanemisikayet ettigim gun 184 numarasindan arandim ikinci aramada yine bu numaradan olmusti hastaneden aranmadim hic
Sanmam hakli bulacaklarını uyarı verir geçerlerSikayetimde hakli bulundum bence artik parmaklarinizi yormayin
Devlet hastanesiSaglık bakanlgı haklı buldu demışsınız belkı hastanedende geri donuş yaparlar. Devletmi özel hastanemi
Sanıp sanmamak mühim değil sonuclandi ve ben hakli bulundum. Tabi ki uyari verecekler idam mi edilmesi gerekiyor. Zaten benim istedigim uyarilmasiydiSanmam hakli bulacaklarını uyarı verir geçerler
Umarım gerçekten uyarı verilir başkasınada aynı şekilde davranmaz. Çok geçmiş olsun.Devlet hastanesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?