Çocuk Hastalıkları Bebeğim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Saripapatya060844

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
104
37
29
Merhaba kızlar dün bebegimde(dört aylık) durup dururken öksürük oldu süt boğazına kaçtı gıcık yaptı zannettim önce ama ardından hapşırmaya sonra da burnu akmaya başladı nezle oldu sanırım gece boyu çok huysuzdu zor uyudu burnu tıkandı emerken güçlük çekti çok üzüldüm sabaha kadar gözümü kırpmadim az önce hastaneden geldik doktor önemli bir şey yok dedi burun spreyi öksürük şurubu ve antibiyotik şurubu verdi eczaneye almaya gittim bir baktım antibiyotik vermiş küçücük bebeğe yani doktor hiç hoşuma gitmedi el kadar bebeğe antibiyotik verilir mi sadece kuru öksürük ve burun akıntısı var ateş vs yok bende vermek istemiyorum sadece öksürük şurubu vereceğim burun spreyi de çok kullanilmamasi gerekiyormuş başka bir şey yapabilir miyim bu durumu nasıl atlatiriz antibiyotik vermeli miyim sizce bide bebeğim sadece anne sütü alıyor bu ara dışarı çıkmadık bende babasida hasta değil eve başka kimsede girip çıkmıyor sadece havalar ısındı diye biraz sık banyo yaptırmıştım omu hasta etti bebeğimi :-(

Otribebe burun aspiratörü ile günde 6-7 kez çekiyordum ben. Akıntısını, burun tıkanıklığını azaltıyordu. Bence biraz gözlemle, hemen ilaç verme. Sık sık burun temizliği, bol sıvı. Antibiyotik vermiş hekim ama kan tahlili yapıldı mı?

biz doktor değiliz ki. memnun kalmadıysanız başka doktora götürün.

Ben size üzülüyorum .7/24 burada dert okuyup yorum yazmakla meşgulsünüz sadece .Hayat cok kısa yazık zamanınıza .Gerwkli gereksiz herşeyi okuyup yorum yapabilmek ciddi bi vakit kaybı.

Ben günde bazen iki kere tıklayıp bi kaç konu okuyunca bile huzursuz oluyorum yazık vaktime diye, ama şu dikkatimi cekti ben hangi konu okursam en önce ve devamlı yorum yazan tek sizsiniz yada en cok sizsiniz.

Şuan bi vakit kaybı yaşıyorum mesela ama cidden üzüldüm ben size .Cok amaçsızca burası zaten ama biraz kafa dağıtıyor ok hem fikiriz ama sizin ki aşırı abartı .Yani buranın bı çalışanı değilseniz ben sizi düşünerekten sadece farkındalıgı görmeniz için yazdım .

Evet bana ne ama ne zamandır aklımdaydı şimdi yazmak geldi içimden size.

Hayat akıp gidiyor yazık bence.

İyide doktor antibiyotik vermiş siz de burada konu açıyorsunuz biz size Yok antibiyotik içirme desek siz içirmeyecek misiniz ? Hadi içirmediniz diyelim bebeğin rahatsızlığı devam ederse yada Allah korusun başka birşey olursa o zaman ne olacak ? Eğer doktordan memnun kalmadı iseniz başka bir doktora daha muayene ettirin isterseniz buradan kimse bu şekilde yardımcı olamaz ki bir tek söyleyeceğim şey bebeklerin burunları için deniz suları var burnunu açmak için onu kullanabilirsiniz doktor ne yazdı bilemem ama

Antibiyotik verdi peki yanında probiyotik vermedi mi?
Antibiyotiğin en büyük zararı bağırsaklara oluyor diye biliyorum. Bizim doktorumuz yanında probiyotikte verir hep.
4 aylık bebeğe antibiyotik verilebilir,hastalığı ne bilmiyoruz ama iciniz rahat etmediyse başka doktora soeun.alerjikte olabilir,sadece basit bir solunum yolu enfeksiyonu da ki bu durumlarda antibiyotik işe yaramıyor diye biliyorum.

Aşı yaptırdınız mı yakın zamanda? Benim oğlumda 2. ay aşısından sonra alerjik tepkiler verdi ve araştırmaya başladık, aşı içerikleri de çok temiz değil ve 5li karma aşı gibi veya aynı anda birden çok aşı gibi yanlış bir uygulama var ne yazık ki bu da bebeklerdeki yan etki riskini artırıyor. 4. ayda da aynı aşıların tekrarı yapılıyor hemen hemen. Alerjik çocuklar için aşı konusu 2 yaştan sonraya ertelenmeli veya yaptırılmamalı.

Başından savmış. Her burun akıntısına antibiyotik verilmez. Kamu spotu bile yaptılar doktorlar bırakmadı şu tutumu. Benim oğlum bu kış 6 kere grip oldu, ateşlendi vs hiçbirinde antibiyotik kullanmadım ama doktorlar yazdı. 2. Kez doktora gittiğimde Kan tahlillerinde virütik çıkıyordu. Otribebe ile kontrol altına aldım. Ciğere inmesin hırıltı. Sık sık temizle.

Zaten antibiyotik kullanma taraftari değilim hemen ilaca başvurmak istemediğim için yardım istedim

Bebeklerde hastalık çok hızlı ilerliyor. Bugün hafif öksürük oluyor iki günde bi bakıyorsun ciğere inmiş bronşit olmuş. Bizim bi tanıdık bar önce doktora götürür sonda verileni beğenmez kullanmaz. Bebeği 1 aylıkken böyle kullanmadı verileni sunu yapmamak lazımmış bunu vermemek lazımmış diye diye çocuğu bronşit oldu 15 gün hastanede kaldı. Doktordan memnun olmayabilirsiniz o zaman başka doktora gidin Burdan gelen tavsiyelerle yapmayın. Çocuk bu Allah korusun

Memnun kalmadıysanız başka doktora gidin. Bir de şunu soyleyim öksürük şurubu antibiyotikten kat kat zararlı. Ve yasaklandi 18 yaş altında kullanımı. Burnu açık olsun. Bu çok önemli.

mrb. (sağlık çalışanıyım)öncelikle geçmiş olsun 4 aylık bebeğe kilosu uygunsa uygun dozda antibiyotik verilir. Aman antibiyotik kullanmayalım diye endişelenmeyin kullanmanız gereken durumlarda kullanmamanız daha kötü sonuçlar doğura bilir, mesela enfeksiyon varsa boğazdan akciğerlere yayılabilir gibi.. Ancak ateş yoksa enfeksiyondan şüphelenilmez genelde..bence bir süre gözlemleyin henüz hastalığın tüm belirtileri ortaya çıkmamış olabilir eğer ateş olursa o ve bebeğiniz daha kötüye giderse başlarsınız antibiyotiğe.. ha bi de bence antibiyotikten değil öksürük şurubundan korkun onu kullanmak akciğerlerde leke yapabilir. burun spreyini 5 günden fazla kullanmayın..muhtemelen alerjik bir durumdur diye düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…