Çocuk Hastalıkları Bebeğim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aşı yaptırdınız mı yakın zamanda? Benim oğlumda 2. ay aşısından sonra alerjik tepkiler verdi ve araştırmaya başladık, aşı içerikleri de çok temiz değil ve 5li karma aşı gibi veya aynı anda birden çok aşı gibi yanlış bir uygulama var ne yazık ki bu da bebeklerdeki yan etki riskini artırıyor. 4. ayda da aynı aşıların tekrarı yapılıyor hemen hemen. Alerjik çocuklar için aşı konusu 2 yaştan sonraya ertelenmeli veya yaptırılmamalı.
Aşıyı en son bir ay önce yaptırmıştım salı günü dördüncü ay aşıları var alerjik olmaz herhalde

Antibiyotik vermeyin çocuğunuza onun yerine ıhlamur yapın içirin ben öyle yapıyorum belki bana kızan olabilir ama Doktorların verdiği çok ilaçları kullanmıyorum Çünkü çok ilaç yazıyorlar

Merhaba kızlar dün bebegimde(dört aylık) durup dururken öksürük oldu süt boğazına kaçtı gıcık yaptı zannettim önce ama ardından hapşırmaya sonra da burnu akmaya başladı nezle oldu sanırım gece boyu çok huysuzdu zor uyudu burnu tıkandı emerken güçlük çekti çok üzüldüm sabaha kadar gözümü kırpmadim az önce hastaneden geldik doktor önemli bir şey yok dedi burun spreyi öksürük şurubu ve antibiyotik şurubu verdi eczaneye almaya gittim bir baktım antibiyotik vermiş küçücük bebeğe yani doktor hiç hoşuma gitmedi el kadar bebeğe antibiyotik verilir mi sadece kuru öksürük ve burun akıntısı var ateş vs yok bende vermek istemiyorum sadece öksürük şurubu vereceğim burun spreyi de çok kullanilmamasi gerekiyormuş başka bir şey yapabilir miyim bu durumu nasıl atlatiriz antibiyotik vermeli miyim sizce bide bebeğim sadece anne sütü alıyor bu ara dışarı çıkmadık bende babasida hasta değil eve başka kimsede girip çıkmıyor sadece havalar ısındı diye biraz sık banyo yaptırmıştım omu hasta etti bebeğimi :-(
Geçmiş olsun oglum 40 günlükken benzer şikayetlerle acile gittik antibiyotik yazmış hekim ben de sizin gibi endişe edip kullanmadım çünkü ateşi yok denecek kadar azdı.İki üç gün sonra bronşit teşhisiyle apar topar hastaneye yattık.Felaket tellallığı olarak algılamayın ama şimdi olsa bir baska doktora daha kötürürdüm diyorum.

Benzer durumu yaşamıyım defalarca ve antibiyotiksiz geçip gitti baska bir diktora goturmenizdr fayda var aman kullanma demek bana düşmez ekstra tavsiye verebilirim çok başına geldi cunku

Yatmadan burun temizliğini yapıp yastıkta uyutun yani başı yüksekte olsun başucuna bir soğan kesip koyun oda çok kokar ama gribe iyi gelir aksine banyo rahatlatır odayı ısıtın hemen banyodan sonra sıcacık giysin uyusun akşamları, genzi temizlenir rahat uyur S Saripapatya060844

Ben size üzülüyorum .7/24 burada dert okuyup yorum yazmakla meşgulsünüz sadece .Hayat cok kısa yazık zamanınıza .Gerwkli gereksiz herşeyi okuyup yorum yapabilmek ciddi bi vakit kaybı.

Ben günde bazen iki kere tıklayıp bi kaç konu okuyunca bile huzursuz oluyorum yazık vaktime diye, ama şu dikkatimi cekti ben hangi konu okursam en önce ve devamlı yorum yazan tek sizsiniz yada en cok sizsiniz.

Şuan bi vakit kaybı yaşıyorum mesela ama cidden üzüldüm ben size .Cok amaçsızca burası zaten ama biraz kafa dağıtıyor ok hem fikiriz ama sizin ki aşırı abartı .Yani buranın bı çalışanı değilseniz ben sizi düşünerekten sadece farkındalıgı görmeniz için yazdım .

Evet bana ne ama ne zamandır aklımdaydı şimdi yazmak geldi içimden size.

Hayat akıp gidiyor yazık bence.
Neden üyelik actiniz pekii.. bana yazmadiniz ama , sadece merakımdan soruyorum...

Enfeksiyon yoksa antibiyotik verilmez
Enfeksiyonun gostergesi atestir
Yanliz oksuruk surubu hic verilmez
10 senedir anneyim bir kere bile oksuruk surubu vermrdim cocuklatima ve hicbir doktor da oksuruk surubu yazmadi
4 aylik bebege oksuruk surubu yazan doktora guvenmem ve bir daha kapisindan bile girmem

Su anda benim bebegim de hasta
Doktorun verdigi trk ilac ates yukselirse calpol , propolis bogaz spreyi ( tamamen dogal ) burun akintisi icin illiadin damla
Ve rahat nefes alsin diye soguk buhar yapiyoruz
Baska bir doktora goturun bebeginizi bence

Bebeklere gerekli gereksiz antibiyotik veren doktorlardan bıktım usandım. Viral bir şey geçiriyorsa isterseniz 10 kutu antibiyotik kullanın hiçbir fayda sağlamaz. Çocuğa gereksiz yükleme yapmış olursunuz. Kızım hayatında ilk kez 1 yaşında kullandı antibiyotiği. O da gerçekten gerekliydi çünkü kulak enfeksiyonu geçiriyordu. Antibiyotik hastalığı tedavi etti etmesine ama etkilerinden en az 1 buçuk ayımız heba oldu. Çocuğun bütün dengesi şaştı. Kaka ve gaz problemleri başladı. Probiyotik olmadan antibiyotik kullanmak hiç akıl karı değil.

Tek tavsiyem şu:
Gerçekten güvendiğiniz bir çocuk doktorunuz olsun. Ne yapıp edip bulun böyle birini. Güveniniz tam olsun ki önerdiği tedaviyi sorgulamayın.

Geçmiş olsun.

Burun spreyi ne verdi?
Bence tonimer in deniz suyunu al onu sık burnuna. Onun büyük sprey şeklinde olanı var..
Boğazında ve kulağında kızarıklık var mıydı? Yoksa antibiyotik verme.
Öksürük şurubu da tavsiye edilmez aslında.

Bize daha ufakken peditus verirdi doktor. Sonra büyüdükçe dolven, iburamin zero falan vermeye başladı..

Bir de kışın suda çözünür damla propolis tavsiye ederim. Takviye edici, bağışıklık güçlendirici bir şey. Hastalansa bile çok sarsmıyor..

mrb. (sağlık çalışanıyım)öncelikle geçmiş olsun 4 aylık bebeğe kilosu uygunsa uygun dozda antibiyotik verilir. Aman antibiyotik kullanmayalım diye endişelenmeyin kullanmanız gereken durumlarda kullanmamanız daha kötü sonuçlar doğura bilir, mesela enfeksiyon varsa boğazdan akciğerlere yayılabilir gibi.. Ancak ateş yoksa enfeksiyondan şüphelenilmez genelde..bence bir süre gözlemleyin henüz hastalığın tüm belirtileri ortaya çıkmamış olabilir eğer ateş olursa o ve bebeğiniz daha kötüye giderse başlarsınız antibiyotiğe.. ha bi de bence antibiyotikten değil öksürük şurubundan korkun onu kullanmak akciğerlerde leke yapabilir. burun spreyini 5 günden fazla kullanmayın..muhtemelen alerjik bir durumdur diye düşünüyorum..
Allah razı olsun ya çok teşekkürler

Cok
Bebeklere gerekli gereksiz antibiyotik veren doktorlardan bıktım usandım. Viral bir şey geçiriyorsa isterseniz 10 kutu antibiyotik kullanın hiçbir fayda sağlamaz. Çocuğa gereksiz yükleme yapmış olursunuz. Kızım hayatında ilk kez 1 yaşında kullandı antibiyotiği. O da gerçekten gerekliydi çünkü kulak enfeksiyonu geçiriyordu. Antibiyotik hastalığı tedavi etti etmesine ama etkilerinden en az 1 buçuk ayımız heba oldu. Çocuğun bütün dengesi şaştı. Kaka ve gaz problemleri başladı. Probiyotik olmadan antibiyotik kullanmak hiç akıl karı değil.

Tek tavsiyem şu:
Gerçekten güvendiğiniz bir çocuk doktorunuz olsun. Ne yapıp edip bulun böyle birini. Güveniniz tam olsun ki önerdiği tedaviyi sorgulamayın.

Geçmiş olsun.[/ Çok haklısınız teşekkürler

Burun spreyi ne verdi?
Bence tonimer in deniz suyunu al onu sık burnuna. Onun büyük sprey şeklinde olanı var..
Boğazında ve kulağında kızarıklık var mıydı? Yoksa antibiyotik verme.
Öksürük şurubu da tavsiye edilmez aslında.

Bize daha ufakken peditus verirdi doktor. Sonra büyüdükçe dolven, iburamin zero falan vermeye başladı..

Bir de kışın suda çözünür damla propolis tavsiye ederim. Takviye edici, bağışıklık güçlendirici bir şey. Hastalansa bile çok sarsmıyor..
İliadin diye bir sprey verdi çok teşekkürler

Enfeksiyon yoksa antibiyotik verilmez
Enfeksiyonun gostergesi atestir
Yanliz oksuruk surubu hic verilmez
10 senedir anneyim bir kere bile oksuruk surubu vermrdim cocuklatima ve hicbir doktor da oksuruk surubu yazmadi
4 aylik bebege oksuruk surubu yazan doktora guvenmem ve bir daha kapisindan bile girmem

Su anda benim bebegim de hasta
Doktorun verdigi trk ilac ates yukselirse calpol , propolis bogaz spreyi ( tamamen dogal ) burun akintisi icin illiadin damla
Ve rahat nefes alsin diye soguk buhar yapiyoruz
Baska bir doktora goturun bebeginizi bence

Ben de genelde hep bunları yapıyorum. İlliadini izotonik serumla karıştırıyoruz çok rahatlatıyor.
Propolis suda çözünür damla verdik. Tüm kış hasta olmadı. Geçen sene vermiyordum daha çok hasta olmuştu.

Ama bir kaç gündür ateş, burun akıntısı, hırıltı var diye doktor antibiyotik verdi kullanıyorum ama içim hiç rahat değil.. Kullanmazsam da ciğerlere iner diye korkuyorum.. Annelik ne zormuş :KK43:

Ben size üzülüyorum .7/24 burada dert okuyup yorum yazmakla meşgulsünüz sadece .Hayat cok kısa yazık zamanınıza .Gerwkli gereksiz herşeyi okuyup yorum yapabilmek ciddi bi vakit kaybı.

Ben günde bazen iki kere tıklayıp bi kaç konu okuyunca bile huzursuz oluyorum yazık vaktime diye, ama şu dikkatimi cekti ben hangi konu okursam en önce ve devamlı yorum yazan tek sizsiniz yada en cok sizsiniz.

Şuan bi vakit kaybı yaşıyorum mesela ama cidden üzüldüm ben size .Cok amaçsızca burası zaten ama biraz kafa dağıtıyor ok hem fikiriz ama sizin ki aşırı abartı .Yani buranın bı çalışanı değilseniz ben sizi düşünerekten sadece farkındalıgı görmeniz için yazdım .

Evet bana ne ama ne zamandır aklımdaydı şimdi yazmak geldi içimden size.

Hayat akıp gidiyor yazık bence.
:super:tespit gibi tespit... Aynen benim de dikkatimi çektii......

Ben de genelde hep bunları yapıyorum. İlliadini izotonik serumla karıştırıyoruz çok rahatlatıyor.
Propolis suda çözünür damla verdik. Tüm kış hasta olmadı. Geçen sene vermiyordum daha çok hasta olmuştu.

Ama bir kaç gündür ateş, burun akıntısı, hırıltı var diye doktor antibiyotik verdi kullanıyorum ama içim hiç rahat değil.. Kullanmazsam da ciğerlere iner diye korkuyorum.. Annelik ne zormuş :KK43:
Hemde ne zorr

Öksürük şurubu yazan var mı hala ya?
Faydaaından çok zararı olduğu kaç uzman tarafından söylendi.

Antibiyotik için benim oğlumun doktoru 3 gün kuralını uygulatırdı. 3 gün ateşini normal yollarla dengede tutun, eğer hala iyileşmezse antibiyotiğe başlayın derdi, ığlumun 3. Güne hiç sarkmadı ateşi.

Kuru öksürük de eğer uzun sürüyor ve tahriş boyutuna geçecek gibi ise antibiyotik öneriyorlar.

Tabi bebeğiniz 4 aylık olduğundan doktor tavsiyesi olmadan hiç bir şey yapmamak en güzeli. Bence çevrenize danışıp referans alarak doktor seçin.

Ben doktoruma cok guveniyorum , kizim 3 ay once cok ciddi bir enfeksiyon gecirdi , mahvolduk gunlerce 40 dereceydi atesi , yemeden icmeden kesildi , o durumda bile antibiyotik vermedi dogal ilaclarla tedavi etti
Hatta ben artik kizimin acisina dayanamayip doktoru arayip yalvardim nr olur ver antibiyotigi diye , bana 2 gun daha dayan dedi gececek dedi , gercekten 2 gun sonra gecti
Yani doktorum antibiyotik verirse gonul rahatligiyla kullanirim cunku baska secenegi olmadigi icin verdigini bilirim
Eger doktoruniza guveniyorsaniz iciniz rahat olsun demek ki kullanmasi sart diye dusunun , cok gecmis olsun

Tek tavsiyem şu:

Geçmiş olsun.
Son paragrafa kesinlikle katılıyorum.bizim var öyle bi doktorumuz.bazen telefonda bile yardımcı oluyor sağolsun.çocuğu doktor doktor gezdirince her biri bi poşet ilaç yazıyor.

X