Çocuk Hastalıkları Bebeğim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ben doktoruma cok guveniyorum , kizim 3 ay once cok ciddi bir enfeksiyon gecirdi , mahvolduk gunlerce 40 dereceydi atesi , yemeden icmeden kesildi , o durumda bile antibiyotik vermedi dogal ilaclarla tedavi etti
Hatta ben artik kizimin acisina dayanamayip doktoru arayip yalvardim nr olur ver antibiyotigi diye , bana 2 gun daha dayan dedi gececek dedi , gercekten 2 gun sonra gecti
Yani doktorum antibiyotik verirse gonul rahatligiyla kullanirim cunku baska secenegi olmadigi icin verdigini bilirim
Eger doktoruniza guveniyorsaniz iciniz rahat olsun demek ki kullanmasi sart diye dusunun , cok gecmis olsun

Benim gittiğim doktor da çok antibiyotik yazan bir doktor değil. Biraz ağır geçiriyor dedi. İlacı kullan düzelmezse hava veririz dedi.
Açıkcası bu kış çok hasta olmadığı için çok ince düşünmedim ilacı yazarken. Ama yine de şimdi kullanırken içim bir tuhaf oluyor.

Aşıyı en son bir ay önce yaptırmıştım salı günü dördüncü ay aşıları var alerjik olmaz herhalde
Hastayken de aşıyı yapmıyorlar genelde, erteliyorlar, iyileşince yapıyorlar. Ağır geliyor o şekilde çocuklara. Eğer enfeksiyona bağlı değilse burun akıntısı, öksürük alerjik de olabiliyor. O zaman antibiyotikten çok alerji için şurup yazıyor doktorlar.

Neden üyelik actiniz pekii.. bana yazmadiniz ama , sadece merakımdan soruyorum...
2009 yılında bi sorumun cevabını bulmak için..Yıllarca hiç kullanmadım sonraki zamanlarda da büyük sıkıntılarımdan dolayı .

Bu siteden cok şey öğrendim .Yardımcı da olunuldu.Bem de zamanı geldi yazdım .Arkadaşa farkındalık oluşturmak istediğim durum farklı .Kendisi bilir elbette .

Benim gittiğim doktor da çok antibiyotik yazan bir doktor değil. Biraz ağır geçiriyor dedi. İlacı kullan düzelmezse hava veririz dedi.
Açıkcası bu kış çok hasta olmadığı için çok ince düşünmedim ilacı yazarken. Ama yine de şimdi kullanırken içim bir tuhaf oluyor.
Haklisin , keske hic hasta olmadan buyuseler kuzular , insallah cabucak iyilesir

Ayni durum benim bebegimdede var. 6 aylik ve doktor oksuruk icin prospan surup verdi-bitkisel birsey ilac degil- otribebeyle burnunu temizliyoruz, geceleri yatmadanda zyrtec diye bir sprey verdi. 3 gundur kullaniyorum baya duzeldi durumu. Oyle antibiyotik falan vermedi.

Cok gecmis olsun

Eğer bahsettiğinizden farklı bir durum yoksa bence hiç birini vermeyin. Burnuna Serum fizyolojik kullanıp ardından burun aspiratörü ile açın burnunu ve en önemlisi bol bol emzirin en iyi antibiyotik ve ilaç o bebeğiniz için. İlaç en son seçenek olmalı.

Merhaba kızlar dün bebegimde(dört aylık) durup dururken öksürük oldu süt boğazına kaçtı gıcık yaptı zannettim önce ama ardından hapşırmaya sonra da burnu akmaya başladı nezle oldu sanırım gece boyu çok huysuzdu zor uyudu burnu tıkandı emerken güçlük çekti çok üzüldüm sabaha kadar gözümü kırpmadim az önce hastaneden geldik doktor önemli bir şey yok dedi burun spreyi öksürük şurubu ve antibiyotik şurubu verdi eczaneye almaya gittim bir baktım antibiyotik vermiş küçücük bebeğe yani doktor hiç hoşuma gitmedi el kadar bebeğe antibiyotik verilir mi sadece kuru öksürük ve burun akıntısı var ateş vs yok bende vermek istemiyorum sadece öksürük şurubu vereceğim burun spreyi de çok kullanilmamasi gerekiyormuş başka bir şey yapabilir miyim bu durumu nasıl atlatiriz antibiyotik vermeli miyim sizce bide bebeğim sadece anne sütü alıyor bu ara dışarı çıkmadık bende babasida hasta değil eve başka kimsede girip çıkmıyor sadece havalar ısındı diye biraz sık banyo yaptırmıştım omu hasta etti bebeğimi :-(

Merhaba kızlar dün bebegimde(dört aylık) durup dururken öksürük oldu süt boğazına kaçtı gıcık yaptı zannettim önce ama ardından hapşırmaya sonra da burnu akmaya başladı nezle oldu sanırım gece boyu çok huysuzdu zor uyudu burnu tıkandı emerken güçlük çekti çok üzüldüm sabaha kadar gözümü kırpmadim az önce hastaneden geldik doktor önemli bir şey yok dedi burun spreyi öksürük şurubu ve antibiyotik şurubu verdi eczaneye almaya gittim bir baktım antibiyotik vermiş küçücük bebeğe yani doktor hiç hoşuma gitmedi el kadar bebeğe antibiyotik verilir mi sadece kuru öksürük ve burun akıntısı var ateş vs yok bende vermek istemiyorum sadece öksürük şurubu vereceğim burun spreyi de çok kullanilmamasi gerekiyormuş başka bir şey yapabilir miyim bu durumu nasıl atlatiriz antibiyotik vermeli miyim sizce bide bebeğim sadece anne sütü alıyor bu ara dışarı çıkmadık bende babasida hasta değil eve başka kimsede girip çıkmıyor sadece havalar ısındı diye biraz sık banyo yaptırmıştım omu hasta etti bebeğimi :-(
ben hiç ilac vermedım ıshal kusma vs yoksa
ıhlamur kaynatırdım sekersız bıberona koyar verirdim. denız suyu sıkardım burun asptratoruyla cekerdım
bidde buhar makınası kullanırdım geçerdi bi kaç güne.

Antibiyotikten önce o öksürük şurubunu içirmeyin. Artık doktorlar öksürük için şurup yazmıyorlar.
Bence bir doktor daha görsün. Burada ki söylemlerle hareket etmeyin. Sağlık bu ciddiye alınmalı.

Ben size üzülüyorum .7/24 burada dert okuyup yorum yazmakla meşgulsünüz sadece .Hayat cok kısa yazık zamanınıza .Gerwkli gereksiz herşeyi okuyup yorum yapabilmek ciddi bi vakit kaybı.

Ben günde bazen iki kere tıklayıp bi kaç konu okuyunca bile huzursuz oluyorum yazık vaktime diye, ama şu dikkatimi cekti ben hangi konu okursam en önce ve devamlı yorum yazan tek sizsiniz yada en cok sizsiniz.

Şuan bi vakit kaybı yaşıyorum mesela ama cidden üzüldüm ben size .Cok amaçsızca burası zaten ama biraz kafa dağıtıyor ok hem fikiriz ama sizin ki aşırı abartı .Yani buranın bı çalışanı değilseniz ben sizi düşünerekten sadece farkındalıgı görmeniz için yazdım .

Evet bana ne ama ne zamandır aklımdaydı şimdi yazmak geldi içimden size.

Hayat akıp gidiyor yazık bence.

Keşke özelden yazsaydınız bütün bunları. Konunun içine hiç alakalı olmayan bir yoruma gerek var mıydı?
Çok ilginç geldi yaptığınız şey.
İsterse 24 saat burada kalır, yorum yazar. Kimseyi ilgilendirmez.
Karşınızdaki belli bir yaşa gelmiş ve kararlarını rahatlıkla alabilen birisi.

Öksürük ilaçları da 4 aylık bebekte kullanılmaz. Aileler ısrar ediyor diye yazıyor doktorlar maalesef. Sadece SF kullanın burnuna. Emzirirken sık sık dinlendirin. Banyo da iyi gelir bebeklere. Bogazini yumusatir ve burnunu açar.

Son paragrafa kesinlikle katılıyorum.bizim var öyle bi doktorumuz.bazen telefonda bile yardımcı oluyor sağolsun.çocuğu doktor doktor gezdirince her biri bi poşet ilaç yazıyor.

Kesinlikle öyle. Örneğin bizim kızı 39 üstü ateşle, halsizlik, boğazda kızarıklık, kısacası tüm enfeksiyon belirtileriyle doktora götürdüğümüzde doktor reçeteye antibiyotik yazdı yazmasına ama “ başlamadan önce 24 saat bekleyelim” dedi. Nitekim ertesi sabah uyandığımızda döküntüler başlamıştı. İyi ki antibiyotiğe başlamamışız hemen, boşu boşuna kullanacaktık. El ayak ağız hastalığıymış meğer.

Şimdi ben bu doktora güvendiğim için antibiyotik gerek görse kullanırım elbet. Çünkü gerçekten gerekmedikçe önermeyeceğini biliyorum.

Özellikle pediyatri sadece kitap bilgisiyle yürümüyor. Ortalıkta hangi hastalıklar salgın geziyor, gelen çocuklar genelde nelerden şikayetçi, olasılıklar nedir, beta mı mevsimsel alerji mi mesela, bunları iyi analiz eden çocuk doktorları da var. Her çocuklu aileye lazım.

Ateş yok nezle olmuş diye antibiyotik verilirmi hic yazık.burnu akar hapsurur bikaç gün kendi kendine gecer sık sık süt icsin yeter bende öksuruk surubuna basladim dun çok öksuruyor ama büyük benim bebegim 4aylik degil

Öksürük şurubu yazan var mı hala ya?
Faydaaından çok zararı olduğu kaç uzman tarafından söylendi.

Antibiyotik için benim oğlumun doktoru 3 gün kuralını uygulatırdı. 3 gün ateşini normal yollarla dengede tutun, eğer hala iyileşmezse antibiyotiğe başlayın derdi, ığlumun 3. Güne hiç sarkmadı ateşi.

Kuru öksürük de eğer uzun sürüyor ve tahriş boyutuna geçecek gibi ise antibiyotik öneriyorlar.

Tabi bebeğiniz 4 aylık olduğundan doktor tavsiyesi olmadan hiç bir şey yapmamak en güzeli. Bence çevrenize danışıp referans alarak doktor seçin.
Ama bu yazdıklarınız virütik hastalıklarda da oluyor. O zaman da antibiyotik gereksiz.

kızıma okadar ilaç vermiştiki dr.ne ates ne bişey sadece burnu akıyordu bır baktım bır suru ılaç ne olur ne olmaz dıye aldı eşim.bır tanesının kapağını açmadım şimdi hepsi çöpte.ateş düşürücümüz bıle yok.kullanmıyorum çünkü..sureklı emzırın.bulunmaz bır nımet aç olsada olmasada emzırın.ıhlamur verin.elma kabuğu kaynatıp içine tarçın atın burnunu cekin.üç gune turp gbı olur..6 aylıkken grip oldu hiç ant vermedim iğileşti.ağır bır tablo yoksa sen ne kadar ılaç verrsen ver hastalık kuluçka suresını tamamlamayınca geçmez.sadece ertelenır.rahatlatmak amacıyla verılıyor o ilaçlar. iğileşti sanıp bıdahakı aya,haftaya hastalanmasına şaşırmayın bu yuzden.

evet antibiyotiği bende sevmem hiç istemiyorum vermek
3 yaşına kadar da vermemiştim ama boğazla ilgili bazı sorunlar
antibiyotik kullanmadan geçmiyormuş 2.bi doktora daha götürün bence
o ne derse ona göre yol izlersiniz sadece öksürük varsa ve boğazında birşey yoksa
da kullanma antibiyotik..

Ama bu yazdıklarınız virütik hastalıklarda da oluyor. O zaman da antibiyotik gereksiz.

Valla bulunduğum ülkede hiçbir şekilde kan almıyorlar, hatta ben ısrarla 2-3 doktor gezdim kan değerlerine baktırmak için, ama yok bu kadar küçükten kan alamayız dediler. O yüzden sanırım böyle. Virütik olup olmadığını anlamak için kan alınması gerekiyor değil mi? Belki de o yüzden doktorun seçimi bu yöndedir. Zaten her şekilde 4 ay için doktorsuz çözüm düşünmemek lazım.

Valla bulunduğum ülkede hiçbir şekilde kan almıyorlar, hatta ben ısrarla 2-3 doktor gezdim kan değerlerine baktırmak için, ama yok bu kadar küçükten kan alamayız dediler. O yüzden sanırım böyle. Virütik olup olmadığını anlamak için kan alınması gerekiyor değil mi? Belki de o yüzden doktorun seçimi bu yöndedir. Zaten her şekilde 4 ay için doktorsuz çözüm düşünmemek lazım.
Hastalığın seyrinden de anlaşılıyor. Artık ben bile kendi kızımı anlayabiliyorum. Gittiğimiz iki doktor var. İkisi de bakteriyelden eminse kan testi yapıp antibiyotik veriyor. Virütik olduğunu düşünüyorlarsa da salgın olan dönemde influanza testleri ve Boğaz kültürü yapılıyor.
Kesinlikle 4 aylık bebek için doktor kontrolü şart, anne de tecrübesiz. Ama doktorun da verdiği ilaçlar şüpheli.

X