- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.201
- 40
-
- Konu Sahibi Saripapatya060844
Ben doktoruma cok guveniyorum , kizim 3 ay once cok ciddi bir enfeksiyon gecirdi , mahvolduk gunlerce 40 dereceydi atesi , yemeden icmeden kesildi , o durumda bile antibiyotik vermedi dogal ilaclarla tedavi etti
Hatta ben artik kizimin acisina dayanamayip doktoru arayip yalvardim nr olur ver antibiyotigi diye , bana 2 gun daha dayan dedi gececek dedi , gercekten 2 gun sonra gecti
Yani doktorum antibiyotik verirse gonul rahatligiyla kullanirim cunku baska secenegi olmadigi icin verdigini bilirim
Eger doktoruniza guveniyorsaniz iciniz rahat olsun demek ki kullanmasi sart diye dusunun , cok gecmis olsun
Hastayken de aşıyı yapmıyorlar genelde, erteliyorlar, iyileşince yapıyorlar. Ağır geliyor o şekilde çocuklara. Eğer enfeksiyona bağlı değilse burun akıntısı, öksürük alerjik de olabiliyor. O zaman antibiyotikten çok alerji için şurup yazıyor doktorlar.Aşıyı en son bir ay önce yaptırmıştım salı günü dördüncü ay aşıları var alerjik olmaz herhalde
2009 yılında bi sorumun cevabını bulmak için..Yıllarca hiç kullanmadım sonraki zamanlarda da büyük sıkıntılarımdan dolayı .Neden üyelik actiniz pekii.. bana yazmadiniz ama , sadece merakımdan soruyorum...
Haklisin , keske hic hasta olmadan buyuseler kuzular , insallah cabucak iyilesirBenim gittiğim doktor da çok antibiyotik yazan bir doktor değil. Biraz ağır geçiriyor dedi. İlacı kullan düzelmezse hava veririz dedi.
Açıkcası bu kış çok hasta olmadığı için çok ince düşünmedim ilacı yazarken. Ama yine de şimdi kullanırken içim bir tuhaf oluyor.
Merhaba kızlar dün bebegimde(dört aylık) durup dururken öksürük oldu süt boğazına kaçtı gıcık yaptı zannettim önce ama ardından hapşırmaya sonra da burnu akmaya başladı nezle oldu sanırım gece boyu çok huysuzdu zor uyudu burnu tıkandı emerken güçlük çekti çok üzüldüm sabaha kadar gözümü kırpmadim az önce hastaneden geldik doktor önemli bir şey yok dedi burun spreyi öksürük şurubu ve antibiyotik şurubu verdi eczaneye almaya gittim bir baktım antibiyotik vermiş küçücük bebeğe yani doktor hiç hoşuma gitmedi el kadar bebeğe antibiyotik verilir mi sadece kuru öksürük ve burun akıntısı var ateş vs yok bende vermek istemiyorum sadece öksürük şurubu vereceğim burun spreyi de çok kullanilmamasi gerekiyormuş başka bir şey yapabilir miyim bu durumu nasıl atlatiriz antibiyotik vermeli miyim sizce bide bebeğim sadece anne sütü alıyor bu ara dışarı çıkmadık bende babasida hasta değil eve başka kimsede girip çıkmıyor sadece havalar ısındı diye biraz sık banyo yaptırmıştım omu hasta etti bebeğimi :-(
ben hiç ilac vermedım ıshal kusma vs yoksaMerhaba kızlar dün bebegimde(dört aylık) durup dururken öksürük oldu süt boğazına kaçtı gıcık yaptı zannettim önce ama ardından hapşırmaya sonra da burnu akmaya başladı nezle oldu sanırım gece boyu çok huysuzdu zor uyudu burnu tıkandı emerken güçlük çekti çok üzüldüm sabaha kadar gözümü kırpmadim az önce hastaneden geldik doktor önemli bir şey yok dedi burun spreyi öksürük şurubu ve antibiyotik şurubu verdi eczaneye almaya gittim bir baktım antibiyotik vermiş küçücük bebeğe yani doktor hiç hoşuma gitmedi el kadar bebeğe antibiyotik verilir mi sadece kuru öksürük ve burun akıntısı var ateş vs yok bende vermek istemiyorum sadece öksürük şurubu vereceğim burun spreyi de çok kullanilmamasi gerekiyormuş başka bir şey yapabilir miyim bu durumu nasıl atlatiriz antibiyotik vermeli miyim sizce bide bebeğim sadece anne sütü alıyor bu ara dışarı çıkmadık bende babasida hasta değil eve başka kimsede girip çıkmıyor sadece havalar ısındı diye biraz sık banyo yaptırmıştım omu hasta etti bebeğimi :-(
Merhaba kızlar dün bebegimde(dört aylık) durup dururken öksürük oldu süt boğazına kaçtı gıcık yaptı zannettim önce ama ardından hapşırmaya sonra da burnu akmaya başladı nezle oldu sanırım gece boyu çok huysuzdu zor uyudu burnu tıkandı emerken güçlük çekti çok üzüldüm sabaha kadar gözümü kırpmadim az önce hastaneden geldik doktor önemli bir şey yok dedi burun spreyi öksürük şurubu ve antibiyotik şurubu verdi eczaneye almaya gittim bir baktım antibiyotik vermiş küçücük bebeğe yani doktor hiç hoşuma gitmedi el kadar bebeğe antibiyotik verilir mi sadece kuru öksürük ve burun akıntısı var ateş vs yok bende vermek istemiyorum sadece öksürük şurubu vereceğim burun spreyi de çok kullanilmamasi gerekiyormuş başka bir şey yapabilir miyim bu durumu nasıl atlatiriz antibiyotik vermeli miyim sizce bide bebeğim sadece anne sütü alıyor bu ara dışarı çıkmadık bende babasida hasta değil eve başka kimsede girip çıkmıyor sadece havalar ısındı diye biraz sık banyo yaptırmıştım omu hasta etti bebeğimi :-(
Ben size üzülüyorum .7/24 burada dert okuyup yorum yazmakla meşgulsünüz sadece .Hayat cok kısa yazık zamanınıza .Gerwkli gereksiz herşeyi okuyup yorum yapabilmek ciddi bi vakit kaybı.
Ben günde bazen iki kere tıklayıp bi kaç konu okuyunca bile huzursuz oluyorum yazık vaktime diye, ama şu dikkatimi cekti ben hangi konu okursam en önce ve devamlı yorum yazan tek sizsiniz yada en cok sizsiniz.
Şuan bi vakit kaybı yaşıyorum mesela ama cidden üzüldüm ben size .Cok amaçsızca burası zaten ama biraz kafa dağıtıyor ok hem fikiriz ama sizin ki aşırı abartı .Yani buranın bı çalışanı değilseniz ben sizi düşünerekten sadece farkındalıgı görmeniz için yazdım .
Evet bana ne ama ne zamandır aklımdaydı şimdi yazmak geldi içimden size.
Hayat akıp gidiyor yazık bence.
Son paragrafa kesinlikle katılıyorum.bizim var öyle bi doktorumuz.bazen telefonda bile yardımcı oluyor sağolsun.çocuğu doktor doktor gezdirince her biri bi poşet ilaç yazıyor.
Neye verdi acaba o ilacı tövbe yarabbim vallaBakmadı başka doktora götüreceğim nasıl doktorsa bebek bu ya valla sninirlerim bozuldu
Ama bu yazdıklarınız virütik hastalıklarda da oluyor. O zaman da antibiyotik gereksiz.Öksürük şurubu yazan var mı hala ya?
Faydaaından çok zararı olduğu kaç uzman tarafından söylendi.
Antibiyotik için benim oğlumun doktoru 3 gün kuralını uygulatırdı. 3 gün ateşini normal yollarla dengede tutun, eğer hala iyileşmezse antibiyotiğe başlayın derdi, ığlumun 3. Güne hiç sarkmadı ateşi.
Kuru öksürük de eğer uzun sürüyor ve tahriş boyutuna geçecek gibi ise antibiyotik öneriyorlar.
Tabi bebeğiniz 4 aylık olduğundan doktor tavsiyesi olmadan hiç bir şey yapmamak en güzeli. Bence çevrenize danışıp referans alarak doktor seçin.
Ama bu yazdıklarınız virütik hastalıklarda da oluyor. O zaman da antibiyotik gereksiz.
Hastalığın seyrinden de anlaşılıyor. Artık ben bile kendi kızımı anlayabiliyorum. Gittiğimiz iki doktor var. İkisi de bakteriyelden eminse kan testi yapıp antibiyotik veriyor. Virütik olduğunu düşünüyorlarsa da salgın olan dönemde influanza testleri ve Boğaz kültürü yapılıyor.Valla bulunduğum ülkede hiçbir şekilde kan almıyorlar, hatta ben ısrarla 2-3 doktor gezdim kan değerlerine baktırmak için, ama yok bu kadar küçükten kan alamayız dediler. O yüzden sanırım böyle. Virütik olup olmadığını anlamak için kan alınması gerekiyor değil mi? Belki de o yüzden doktorun seçimi bu yöndedir. Zaten her şekilde 4 ay için doktorsuz çözüm düşünmemek lazım.