Bebek Beslenmesi bebeğim uyumak istiyor...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tunaybebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2010
59
3
36
İzmir
anneler selam,

benim 15 haftalık bir oğlucuğum var, dünden önce 3 gün kakasını yapmadı ve gaz çıkarttığında yetişkin gazı gibi kokuyordu..
allahtan dün 4 saatte 3 kez kakasını yaptı ve ondan çok ben rahatladımki, keyfinde herhangi bir değişiklik yoktu, tam tersi ben neden yapmadı diye telaşlanıyordum..
neyse ilk kakası nerdeyse kahverengi denilebilcek yeşillikte ve ekşi kokulu ve balgamlı; 2. kakası daha normale yakındı ve 3. de ise normale döndü...(anne sütü ile besleniyor sadece)
tam buna sevinirken dün akşam misafirlikte olduğumuz için normal uyku saatinden 1,5 saat geç uyudu ve ben sabah herzaman kalktığı saatte uyandırdım, ama tüm gün boyu yine kakasını yapmadığı gibi, çok olmasada keyifsiz, sürekli uyku modunda...
sizce normalmi yoksa bir rahatsızlığı olabilirmi??? lütfen bana bilgi verin kafayı yiyeceğim yoksa...

bazen bebeklerimizi kabız zannediyoruz ama aslında çok gazı olduğunda gazı çıkaramadığından ardından gelen kakayı da yapamıyorlar.bizim başımızada gelmişti.sadece anne sütü alırken kokulu gaz yapması,kakasının yeşilimsi olması üşütmüş olduğunu gösterebilir.ayrıca kim ne derse desin annenin yedikleriyle de çok çok alakalı.belki çok gaz yapan birşey yediysen ondan olabilir.uyusun,uykusunu alamamış demekki,çok uzun süre devam eder de için rahat etmezse doktorunu bir arayabilirsin.hem bak ben uyandırdım demişsin,yetmemiş demekki

merhaba,
benim tavsiyem ne olursa olsun çok acil bi durum olmadıkça bebeklerimizi uyuyoken uyandırmayalım.çünkü o zaman uyku düzenleri altüst oluyo,ya hiç uyumuyorlar yada ded,ğin gibi sürekli uyumak istiyorlar.
arkadaşın da dediği gibi kakasının rengi ve kokmasıda üşüttüğündendir.banyoda yada normalde midesini falan üşütmüştür kuzucuk.karnına sıcak havluyla masaj yapabilirsin.endişelenme.geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…