- 25 Mart 2015
- 1.084
- 691
- 43
- Konu Sahibi Vakana-pan
-
Geçen sene ilk gebeliğim kürtajla sonuçlandı. Sağlıksız gebelikmiş. Beta hcg hep yüksek çıkıyordu ama 6.hafta civarı gelişiminin durduğunu söyledi doktor. 2 hafta sonra kürtaj oldum. Demek ki zamanı değilmiş. Hamile kalabildiğimle teselli oldum o dönem.
Malesef insanoğlunun yapabileceği bir şey yok. Allah'ın dediği olur.
Sağlıklı gebelikse tutanacaktır zaten. Allah'a emanet de sadece. En hayırlısını o bilir.
Cnm hic canini sikma benmde basima geldi 15 gunluk gecikmeden sonra hamile kalmisim ogrendigimde iki ay adet olamamistim gerci sonra bos gebelik cikti ama nasip bunlar
Insallah dunyada alacak nefesi vardir.. iyi haberlerle don canim.
Benim adet tarihime gore 21 gun gecikme var.adet gecikmemin 17. Gunu beta hcg 55ti gec dollenme olmus adet gecikmesinin 6. Gunu hamile kalmisim hersey olabilir sadece sabir ben 2 gunde bir kan vermistim duzenli artis vardi ancak bu sekilde anlasilabilir
Sağlıklı bir gebelikse bebek tutunur merak etme. Benimde kese 5 haftadan sonra görülmüştü. Kaldı ki sonrasında da sıkıntılar yaşadım düşük riskim vardı ama kızımı sağ salim aldım kucağıma.
canım allahtan ümit kesilmezhaklısın duygularına engel olamıyorsun. herkes gibi bende senin gibi cok teleşlandıgım oldu ama yıllllaaarr içinde anladim ki kendimi boşıuna telaşdırmışım.
bizim cocugumuz olmuyor, olamazmış da. tabii bunu ögrenene kadar cok ugraşmıştım :)
Allah biliyor ya bende artık hiç cocuk istemiyorum. rahattım aşırı yerinde bu bozulsun istemiyorum :)
isteyene versin...
kendini de üzmene gerek yok sakin ol. çünkü sakin kaldıgın muddetce bebegin tutunma şansı artar. stres saglıklı embriyoyu bile düşürtür. sakinligini koru, düşerse de üzülme çünkü gercekten saglıksız embriyo düşerse daha iyi sonrasın da kürtaja kalıyorsun ve o durum daha üzücü. s
eger kürtaja kalırsan saglık acısından sıkıntılı oldugu durumlar oluyor. ve ikinci deneme için daha fazla beklemeniz gerekecek. filan filan...
canım allahtan ümit kesilmez
yakın bir teyzemizin kızının bir oğlu vardı ikinci bebek istediler 12-13 sene olmadı sonra dış gebelık falan atlattı ölümlerden döndü ve en sonunda dr artık çocugunuz olmaz diye rapor verdi , ama ailece çok çocuk istiyorlar kurban oldugum allah şimdi onlara bir kız evlat verdi yıllar sonra ve kız 43 yaşında o yaşta dogum yaptı , rabbim yeterki istesin iki taşın arasına ot yeşertiyor sizede nasip eder inş ve isteyen herkese
sağlıkla kalın
Ben tüp bebekle hamile kaldım iki haftam var doğuma çok şükür kese hemen görülmüyor zaten, biraz sabır hamilelikte sabretmeyi öğrendim ümitsiLiğe kapılma hemen rabbim isteyen herkese nasip etsin ..Sanırım ben de öyle yapacağım.
Hamilelik belirtilerin var mı peki?
Ben de kasık ağrısından ve meme hassasiyetinden başka bir şey yok
hayırlısı neyse o olsun canım hep öyle düşün.. inşallah sağlıklıdır böyle bişeyi yaşamazsın ama eğer sağlıklı değilsede kendi kendine düşmesi daha iyi gerçekten ben uzun bi süre kürtaj psikolojisini atamamıştım üstümdenKızlar bir süredir bebek istediğimi yazmıştım.
10 günlük gecikme sonrası artık hiçbir hamilelik belirtisi olmadan ve idrar testinden de negatif sonucu alınca artık adet olayım da kurtulayım diye doktoruma gittim.
Alttan muayene etti, anlayamam kan testi yaptır dedi. Sonuca göre bu adet söktürücüyü kullan, adetinin 3. günü gel hormon testi yapalım dedi.
Kan testini akşam aldım beta hcg 156 çıktı. Acildeki doktor 2-4 hafta arası hamilesin dedi. Ama ultrasonda ile bakılmalı dedi.
Başka bir hastaneye nöbetçi kadın doğumcu aradık, gittim muayene oldum. Gebeblik oluşmuş falan kese yok dedi. Düşükte olabilir dedi. Vitamin verdi, bir hafta sonra tekrar bakacağını söyledi.
Bu sabah kendi doktorumla iletişime geçtim, son adet tarihimle çıkan hcg sonucu uyumsuz dedi, yarın tekrardan beta hcg yaptırmamı değer 2 katına çıktıysa gebe olduğumu eğer ki çıkmadıysa kimyasal gebelik dedi.
Kızlar başına gelen var mı ya nolur yardım edin.
Denildiği gibi kimyasal gebelik mi yaa
Henüz hamileliğin çok yeni. Ben 1500lerde göremedim keseyi. İçini ferah tut.Gebelik oluşmuş ama kese yok. Parçalar var falan dedi. ! hafta bekle dedi işte. Düşükte olabilir çok sağlıklı duruyor dedi. Bilmiyorum
Henüz hamileliğin çok yeni. Ben 1500lerde göremedim keseyi. İçini ferah tut.
Hiç moralini bozma canım gün doğmadan neler doğuyor. Geç döllenme olabilir ve sen sabırla bekle bende dua edeceğim senin için. Bak 2 hafta önce çok şiddetli ağrıyla hastaneye gittim dr zahmet edip bakmadı bile gaz sancısı dır dedi yolladı tam 4 gün farklı farklı hastanelere gittim sonunda biri baktı ve iç kanamam olduğunu ve bebeğin kesesi kaymış dedi. Doğal olarak çok ağladım ve dr bana sarılıp bu ufaklık 4 gün direnmiş artık sıra bizde dedi ve şuan ayağa kalkmam yasak iğne tedavisi görüyorum ve haftaya kontrolüm var ve göbüşüm büyümeye devam ediyordemem o ki güçlü dur ve pes etme bekle
Inşallah canım hepimizinkini korusun rabbimRabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
Rabbim nefes verdiyse o bebeğe doğacak :)
İnşallah bana da nasip eder..
Geldi canım benim başıma da ama bu sitede değeri çok düşük başlayıp yükselen de çok var. Umudunu kaybetme. Zaten sağlıklıysa tutunur. Hem zaten hcg değeri o kadarken sağlıklıysa bile kese görünmesi için erken. Umarım Allah gönlüne göre verir.Kızlar bir süredir bebek istediğimi yazmıştım.
10 günlük gecikme sonrası artık hiçbir hamilelik belirtisi olmadan ve idrar testinden de negatif sonucu alınca artık adet olayım da kurtulayım diye doktoruma gittim.
Alttan muayene etti, anlayamam kan testi yaptır dedi. Sonuca göre bu adet söktürücüyü kullan, adetinin 3. günü gel hormon testi yapalım dedi.
Kan testini akşam aldım beta hcg 156 çıktı. Acildeki doktor 2-4 hafta arası hamilesin dedi. Ama ultrasonda ile bakılmalı dedi.
Başka bir hastaneye nöbetçi kadın doğumcu aradık, gittim muayene oldum. Gebeblik oluşmuş falan kese yok dedi. Düşükte olabilir dedi. Vitamin verdi, bir hafta sonra tekrar bakacağını söyledi.
Bu sabah kendi doktorumla iletişime geçtim, son adet tarihimle çıkan hcg sonucu uyumsuz dedi, yarın tekrardan beta hcg yaptırmamı değer 2 katına çıktıysa gebe olduğumu eğer ki çıkmadıysa kimyasal gebelik dedi.
Kızlar başına gelen var mı ya nolur yardım edin.
Denildiği gibi kimyasal gebelik mi yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?