Bebeğim tutunamayacak mı? :(

Vakana-pan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
1.084
691
43
Kızlar bir süredir bebek istediğimi yazmıştım.
10 günlük gecikme sonrası artık hiçbir hamilelik belirtisi olmadan ve idrar testinden de negatif sonucu alınca artık adet olayım da kurtulayım diye doktoruma gittim.
Alttan muayene etti, anlayamam kan testi yaptır dedi. Sonuca göre bu adet söktürücüyü kullan, adetinin 3. günü gel hormon testi yapalım dedi.
Kan testini akşam aldım beta hcg 156 çıktı. Acildeki doktor 2-4 hafta arası hamilesin dedi. Ama ultrasonda ile bakılmalı dedi.
Başka bir hastaneye nöbetçi kadın doğumcu aradık, gittim muayene oldum. Gebeblik oluşmuş falan kese yok dedi. Düşükte olabilir dedi. Vitamin verdi, bir hafta sonra tekrar bakacağını söyledi.
Bu sabah kendi doktorumla iletişime geçtim, son adet tarihimle çıkan hcg sonucu uyumsuz dedi, yarın tekrardan beta hcg yaptırmamı değer 2 katına çıktıysa gebe olduğumu eğer ki çıkmadıysa kimyasal gebelik dedi.
Kızlar başına gelen var mı ya nolur yardım edin.
Denildiği gibi kimyasal gebelik mi yaa

miiilyonlarca kadının başına gelen bir şey merak etme.
ayrıca üzülme.. eger dogru saglıklı bir gebelikse cocuk tutunur düşmez. değilse düşmesi cok daha iyi. yoksa kürtaja kalırsın bu seni daha cok uzer ve yıpratır.

İlk gebeliğim, telaşlıyım endişeliyim..

lutfen hemen aldırma şlemine gırmeyın bende yasadım aynısını 5.haftada kese bozuk dedıler aldılar aynı donem eltımde hamıleydı ondada bazı sorunlar oldu ama o bekledı aldırmadı 10. haftaya kadar durdu ve sımdı kocaman kızı oldu ben aldırdım doktoruma guvenerek ama cok pişman oldum bazen gec döllenme olabılıyor acele etmeyın stres yapmayın veren Allah sonucta korumasınıda sağlar ınsallah.

Adetlerin duzenli mi? Yumurtlama gununden emin misin?
Gec dollenme olabilir.
En kotu ihtimal kimyasalsa da uzulme.
En azindan hamile kalabildigini gosterir.
Kimyasalsa da vucut bir sekilde sagliksiz gebeligi sonlandiriyor gibi dusun.

İlk gebeliğim, telaşlıyım endişeliyim..
haklısın duygularına engel olamıyorsun. herkes gibi bende senin gibi cok teleşlandıgım oldu ama yıllllaaarr içinde anladim ki kendimi boşıuna telaşdırmışım.
bizim cocugumuz olmuyor, olamazmış da. tabii bunu ögrenene kadar cok ugraşmıştım :)
Allah biliyor ya bende artık hiç cocuk istemiyorum. rahattım aşırı yerinde bu bozulsun istemiyorum :)
isteyene versin...
kendini de üzmene gerek yok sakin ol. çünkü sakin kaldıgın muddetce bebegin tutunma şansı artar. stres saglıklı embriyoyu bile düşürtür. sakinligini koru, düşerse de üzülme çünkü gercekten saglıksız embriyo düşerse daha iyi sonrasın da kürtaja kalıyorsun ve o durum daha üzücü. s
eger kürtaja kalırsan saglık acısından sıkıntılı oldugu durumlar oluyor. ve ikinci deneme için daha fazla beklemeniz gerekecek. filan filan...

Adetlerin duzenli mi? Yumurtlama gununden emin misin?
Gec dollenme olabilir.
En kotu ihtimal kimyasalsa da uzulme.
En azindan hamile kalabildigini gosterir.
Kimyasalsa da vucut bir sekilde sagliksiz gebeligi sonlandiriyor gibi dusun.

Adetlerim 1-2 gün oynuyordu.
Net bir şey bilmek istiyor insan bu belirsizlik canımı sıkıyor
Sağ tarafımda bir ağrı var şuan kasılıyorum..

Ben hamile kaldığımı öğrendim. Keseyi falan görmemiştim test sonucu almıştım sadece. Dr a sordum neye dikkat etmeliyim diye. Bana tek dediği sakin ol tutunursa tutunur yoksa yapacak bir şey yok. Hemen dr a gitme bir hafta bekle dedi bir de keseyi görebilmesi için.

Bir de bence sen o doktoru değiştir. Anlayamam kan testi yaptır falan hoş gelmedi bana.

1 hafta sonra gideceğim bende. Ama önce şu beta hcg yi tekrar yaptırmam gerek.
Değer düşükse adet söktürücüyle karnımda kimyasal gebelik var ise sonlandırmak..

benımde 10 gun falan gecıkmıstı ıdrar testı yaptım 3 4 kere falan cıkmadı en sonunda kan testı yaptırdı bu degerler de cıkmıstı hamılesın dedı doktorum bı kac gun sonra kanamam basladı tabıkı kımyasal gebelıkmişti ondan sonrakı ayda kendılıgınden hamıle kaldı oglum şimdi 1.5 yasında ınsallah degerlerin yukselır ama korkmana gerek yok saglıklısın ve hamıle kalabılıyosun bak

Canım hemen kötü düşünme... Geç döllenme olması da muhtemel.. Benim bir arkadaşım 6-7 hafta ikilemde kaldı, gebelik yok dendi, kese boş dendi vs. Şimdi 4 yaşında kızı var. Bi kaç hafta bekleyip netleşmeden aldırmaya kalkma sakın.

sabredip bir kaç hafta daha bekleyin. karar vermek için henüz gerçekten çok erken

bu işler çok karışık
Öncelikle zaten o degerdeyken kese gorulmez bunu unutma

adetın gecıktıgı 2. gun 62 , 5. gun 94 cıktı sonucum rahim duvarım sadece kalın cıkıyordu usg'de.
7. gun 220 cıktı 2 ye katladı yanı tamam dedıler hafta sonu gel kese bakalım . gıttım 3 mm kese goruldu o gun tekrar test yapıldı yanı 12.gün 1112 cıktı sonuc dun yıne yaptırdım 1731 cıktı
doktor %60 katlamıs ama hala kımyasal dıs gebelık olma ıhtımalı var dıyor. o yle karısıgımkı nasıl kendımı bu kadar bı cıkmazın ıcınde buldum ben bıle bılmıyorum
Şuanda 6+0 gunluk hamıleyım soran olursa Ama soyleyecegım su kı degerın 1 kere 2 ' ye katlaması yeterlı degıl buyur benımkı 1 hafta sonra yıne 2 'ye katlamadı mesela.

Normal sartlarda sanırım takıp ettıgım akdarıyla adet gecıkmesıyle beta sonucunu daha yuksek ogrenıyor cogunlukla ınsanlar mesela 62 cıktıgı gun kesın kımaysal bu duser bır ıkı gune dedıler ama oyle olmadı oyle olmadı ama ne olduguda bellı degıl

Doğru diyorsun canım.
Allah oğlunu bağışlasın, bana da nasip etsin..
Kimyasal ise dediğin gibi benim de bir an önce temizlensin.

Ya canım ben de işte öyle belirsizim..
Netleşsin istiyorum Allahım hayırlısını nasip etsin ikmize de.
Kimyasal ise b,tsin gitsin.

Aynı seye katılıyorum dun gıttıgım hastane turkıyede ılerı gelen bır hastane ve bu sonuclarla onlarda hıc ama hıc bısey yapamıyorlar onada gıtsen bunada gıtsen yapılacak tek sey beklemek.
bende artık 10 gun dr gıtmeyı dusunmuyorum beta yaptırmayıda dusunmuyorum 16 gundur hamıleyım dıye bı sevınıyorum 3 gun uzuluyorum belırsızlıkten bende cok sıkıldım

Ya canım ben de işte öyle belirsizim..
Netleşsin istiyorum Allahım hayırlısını nasip etsin ikmize de.
Kimyasal ise b,tsin gitsin.
Bende aynı seyı ıstıyorum ama bırde dıs gebelık ıhtımalı var kı ınsanın ıcını erıtıyor

kese hemen görünmez.beta hcg çok iyi.bir sorun çıkmaz inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…