40'ı çıkmak üzere olan kolik bir miniğim var. Saatlerce ağladığı oluyor, sussun, sakinleşsin diye kırk takla atıyoruz. En işe yarayan yöntemlerimiz şöyle; karnını hafifçe ısıtmak ve masaj yapmak, düşük ısıdaki saç kurutma makinesiyle ısıtıyoruz mesela (termofor kullananlar da var, bizimki sevmedi), hem makinenin uğultu sesinden de sakinleşiyor. Tabi makineyi sürekli aynı yere tutmamak ve çok ısınıp ısınmadığını sürekli kontrol etmek lazım, yakmayalım sonra minnoşları. Akşamları küvetinde sıcak, uzun bir banyo yaptırıyoruz. Sırt üstü sıcak süngerin üzerinde yatarken karnının üstüne de sürekli sıcak suyla ıslattığım bir havlu örtüyorum, başta huzursuzluğu devam etse bile, havluyu örttüğüm an sakinleşiyor. Banyo sonrası da iyice mayışmış, uykuya hazır oluyor. Klasik müzik dinletiyoruz, Brahms sleep music diye aratırsanız bizim bücür bunu seviyor ama belki sizin bebeğin kulak zevki başkadır. =) Yine işe yaramazsa, karanlık bir odaya geçiyorum, tatlı tatlı konuşuyorum kendisiyle, ninni söylüyorum, babası aynı şeyi yaptığında pek işe yaramıyor ama anne sesinin etkisi mucizeler yaratabiliyor=), sesimi duyduğu an gözler uyku moduna geçiyor. O da olmadı, artık belimiz kopana kadar kucakta dolaştırıyoruz. Gün içinde de bizim gözetimimizde yüz üstü uyutuyoruz, sırt üstü yattığı zaman göre çok daha fazla gaz çıkarıyor, akşamları daha az huzursuz oluyor. Yaptıklarımız bu kadar. Bunun dışında doktorumuz gaz için Nurse Harvey's diye bitkisel bir şurup verdi. Düzenli kullanıyoruz, mucizeler yaratmasa da biraz işe yarıyor gibi. Her bebekte etkisi farklı oluyormuş, doktorunuza danışın bence. Belki size de önerir. Hiçbir şey işe yaramıyorsa, gereken şey zaman ve birer kulak tıkacı. =)