Açılın, yenidoğan hemşiresiyim. Ben ne pişikli popolar gördüm... :) uzmanlık alanım. :)
Neyse, öncelikle bebeğin altını nazik bir temizleyiciyle yıkayın, yani ıslak bez değil de, su ve sabunla. İyice durulayın ve daha önemlisi, iyice kurulayın. Kuruluk önemli.
İçinde çinko miktarı fazla olan bir pişik kremi edinin. Kuru popoya iyice sürüm, çok ince olmasın tabaka, cimri olmayın kullanırken. Üzerine parfümsüz ve tercihen içinde yine çinko bulunan pudra dökün. Bu şekilde bezleyin. Veya bezlemeyin. Popoyu açıkta bırakıp havayla temasını sağlamak da çok iyi. Neyse, kaka ve çiş yaptıkça tekrar tekrar bu ürünleri sürün. Eğer ki o tabaka popoya yapıştıysa, sakın çıkarmak için ovalamayın. Üzerindeki çişi kakayı temizleyin, yeter.
Hatta Türkiye'de var mı bilemiyorum ama İlex diye bir krem var. Tam bir tabaka oluşturma kremi bu. Bunu sürüyorsun, sonra çocuğun kakası çişi popoya değmiyor, bu kremin yaptığı tabakaya değiyor. O tabaka zamanla kakadan dolayı renk bile değiştirse, çıkarmıyorsun. En sonunda popo iyileşince o tabakayı bir açıyorsun, altında iyileşmiş deri. İlex varsa almanızı öneririm. Yoksa da bu mantıkla dediğim gibi bir tabaka oluşturun.