• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim Erken Diş Çıkardı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

delm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
254
0
96
Eskişehir
arkadaşlar bebişim hala diş çıkarmadı dişleri hepsi şişmiş eline ekmek verdiğimizde koparıyo yiyo tavuk falan veriyoruz pilav bu gibi şeyler..13 aylık düzeltilmiş 11 aylık doktor 1ile2 yaşa kadar çıkarır dedi..normalmi sizce

endişelenmene hiç gerek yok prematüre bebeklerde geç çıkabiliyor benim kızım 15 aylıktı ilk dişini çıkardığında sakin ol canım

sağol arkadaşım herşey normal diğer bebeklerle ama işte diş çıkmadı daha bende endişeleniyordum...

endişelenecek hiçbirşey yok.bunlar çok normal şeyler.benim kızlarımın biri 10 günlük bebekken dişi çıktı.:53:doktor normal olduğunu kimi çocuğunda çok daha geç çıkarabileceğini söyledi.bir de halk arasında dişi geç çıkanın dişleri sağlam olur diye söylenir.doğru mu bilemem ama sen sakın endişelenme.eninde sonunda çıkaracak.

hadi ya 10 günlük bebek naıl diş çıkardı ya çok şaşırdım inş benimkide en kısa zamanda çıkarır...

Canım endişelenme benim kızım 1 yasında çıkardı ilk dısını çıkmaya başlayınca da ağrılariyla uğraşacaksın

çok sağolun arkadaşlar evet inş bekliyorum bakalım öle güzel koparıyoki eline ekmek veriyoruz güzel koparıp yiyo bakıyo fazla kopardım eliyle alıyo fazlasını çokkk akıllı benim kuzum akıllı diyorum ama bi okadarda yaramaz dediği olmadığı zaman kıyamet kopuyo....

bahçede oturuyoruz annem ablam eve komşumuz akrabamızda olur annem ona dediki bi bak dişlerini oda vuu iki tane diş çıkmış dedi bizde gerçektenmi dedik:)kaç gündür ne gece ne gündüz uyuyodu huzursuzdu allahtan bi o kadar oldu ateşlenme falan olmadı.....ay çok mutlu oldum yaaa....:))))))))))))

bahçede oturuyoruz annem ablam eve komşumuz akrabamızda olur annem ona dediki bi bak dişlerini oda vuu iki tane diş çıkmış dedi bizde gerçektenmi dedik:)kaç gündür ne gece ne gündüz uyuyodu huzursuzdu allahtan bi o kadar oldu ateşlenme falan olmadı.....ay çok mutlu oldum yaaa....:))))))))))))

çok mutlu oldum canım inşallah tez zamanda da yürür.herşeyin bi zamanı var demek ki. her çocuğun da gelişimi farklı oluyor.

evet canım düzeltilmiş 11 aylık dişi çıktı doğduğundan hesaplarsak 14 ayından gidiyor...

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dalarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun...

Kesinlikle tedirgin olmayın. Gelişimde bireysel farklılıklar var, herkesin bebeği kendine has bir genetik plana sahip. Başkalarının bebeklerine bakıp stres yapmayın. Hem bebeğiniz prematüre olduğu için bunun gibi durumlarla daha sık karşılaşacaksınız.

Back