Bebeğim bensiz uyumuyor

Benim bebeğimde doymuyo galiba şuan 1saatir memem ağzında tam derin dalamıyor artık doymuyor sanırım
Gazdan dolayı da emiyor olabilir. Emdiköe rahatlıyor çünkü. benim kızım gazı olunca daha çok emiyordu. Ben emzirirken hiç bir takviye ilaç vb kullanmadım. Mecbur kalmadıkça kullanmam. Sadece En zararsız olan rezene içerdim tavsiye ederm. Bir de dün yediğiniz bugün bebeği etkiliyor ona göre takip edin rahatsz eden besinleri tüketme siniz

Aslında çok mantıklı sanırım hata burda başlıyor. Çok ağlıyor meme vermeyince bende dayanamayp hemen veriyorum aslında biraz sabredip en az 2saat falan oyalasam hem onun bağırsakları dinlenecek hem benim göğüslerim. Bazen diyorum çok sık emiyor acaba sutummu azalıyor çocuk doymuyor. Benim annemde der cunku bi çocuk gazi vs yoksa ve karnı tam toksa en az 2saat uyu diye bugün 3.kez kakasini yaptı toplam 8 kere bezini degistirdim

Dün yediğimin bugün etkilediği konusunu bilmiyodum genelde soğuk bir şey tüketmem ama gazlı bir bebek kızım genelde de uyku sıkıstirdignda ve gazi olduğunda daha cok emiyor bende gözlemledim

3 ay 26 gün yani yani 15. hafta, darararaaaaam tebrikler atak haftasındasınız. Muhtemelen 3-4 gündür bebiş coşmuş durumda ve siz bundan sonra hayatım böyle mi olacak diye ağlamak istiyorsunuz. Nereden biliyorum? Her atak haftasında ıssız adaya düşme hayali kurdum çünkü tek başıma Şimdi atak haftalarını derinlemesine okuyorsun ,taktik kapıyorsun. Rahat oluyorsun ve atlatana kadar sabrediyorsun. Forumda çocuk büyütürken başlığında bol bol takılıyorsun. Birde en büyük tavsiyem bir daha hiç bu kadar minik olmayacak, çok sarıl çok öp

canim bak bizden buykler herzaman dogru nedir bilmez. Ben oglumu duzenli beslerdim. Turkiyeye ailemin yanina gittim tatile. Yeni dogmus bebek cok acikir. Sen az emziriyosun dediler.Bende hangi akla hizmet onlari dinledim bilmiyorum ama herkesten ayni ses cikinca vardir bir bildikleri dedim. Yavrum okadar huysuzlastiki. Uyumak bilmedi. Surekli agladi. Esim beni uyardi ‘Bulbulkusu napiyosun sen bu yavruya yazik gunah iki gundur ne uyku uydu nede yuzu guldu cocugun. Yeter artik sen kendi bildigim gibi yap Eski duzenine devam et dedi’ bende cok kotu oldum o an. Gercekten yavruma eziyet ettim. Surekli emzir emzir nereye kadar. Ben doydum diyemiyoki yavrucak. Emmeyi seviyor ama sut geliyor tabi bir yandan. Emzir dediler emzirmedim Sonraki gun yavrum cok rahatladi. Kendine geldi. Biz iyilik yaptigmizi saniyoruz ama yaniliyoruz. Bebekler sadece ilk ay sik emerler sonra bu sureyi uzatmak gerekir.

Bebeğiniz daha çok küçük hala kucak bebeği . Bol bol kucağınıza alın sevin uyku düzeni oluşturmak için de bence biraz erken ama rutinler oluşturabilirsiniz . Uyumasanız da aynı saatte ışıkları kapatıp yatağınıza gidin pijamalarını giydirin emzirin ninni söyleyin vb. Uyku rutinini doğduğundan beri uyguladık uyku konusunda diş ve atak dönemi hariç sıkıntı yaşamadım uyku eğitimi de vermedim kucağımda sallayarak uyuttum bebeğim bunu istiyordu . Ağırlaşınca ayakta sallamaya geçtik uykusu gelince zaten işaret veriyor ve hemen uyuyor

3.aydan sonra geceleri deliksiz uyuyan cocuk gormedim ben daha hic
kizim 5 ayliktan beri uyku egitimiyle yatiyor 3 yasina girecek hala zaman zaman uyaniyor geceleri
acıkır herseyden once o cocuk acligina bile uyanir
En az 1 saatte olsa deliksiz uyumalari gerek. 6 gun uyumayan bebek mi olur

doyduguna eminsen

evi isi bosver birak bomba düssün her saniyeyi doya doya yasa öyle özlüyorumki o zamanlari

ben temizlik yaparken ya önüme yada sirtima bagliyordum

uyku vakti gelince önüme baglayip ormanda yürüyüs yapiyordum mis gibi hava ne güzelde uyurdu...

En az 1 saatte olsa deliksiz uyumalari gerek. 6 gun uyumayan bebek mi olur
6 gun evet sıkıntı ama bebek alerjikmiş belkide karin agrisi cekiyor gaz sorunuda ondan olabilir.
benim kizim gunduzleri bir kac kez 2 3 saat geceleride oyle 2 3 saat uyurdu deliksiz ama sabaha kadar uyuyamaz daha gece gunduz kavramlari yok gozleri hala siyah beyaz goruyordur muhtemelen
bana alerjiden kaynakli bagirsak agrisi cekiyor gibi geldi bayanin bebegi

Değişmez diyosun yani
Ben nasıl bu hâle geldim sanıyorsun bacım sıyırdım ben bir anka kolay kolay delirmiyor delirince uykuyu aramıyor insan yani Rabbim akıldan geri koymasın da yine de amaaan işte ben alıştım aynılarıydı yazdıklarının Allah güç kuvvet versin bana verdi sana da verir

Annesi daha çok küçük.size ihtiyaç duyuyoruyku eğitimine bile 4 aylıkken başlayin dense de dis çıkarması atak dönemleri asilari vs derken bunu da başarabilen çok az.benim hacıyatmaz doğduğu günden gündüz uykusu neredeyse yok denecek kadar azdi.ilk aralıksız 2 saatlik gündüz uykusu 9 aylikkendi.şimdi oglum tam 36 aylık.cok ideal bir örnek olmayabiliriz emmeyi daha bırakalı 10 gün oldu.simdi paşa paşa uyuyor.emerek uyurdu.ben tüp bebekle zor kucağıma aldım, uyku eğitimi ve memeyi bırakmayı belki herkesle aynı zamanda beceremedim ağlamasına hiç dayanamazdim.ama oğlum çok mutlu; korkuları olmayan bir bebek oldu ve şimdi de öyle bir çocuk masallah.size en çok muhtaç olduğu dönemlerindesiniz.yorgunlugunuzu anlıyorum ve kinamiyorum kesinlikle.sadece geçecek ve zamanla herşey yoluna girecek diye düşünün. Hepsi geceecek.yeter ki sağlıklı olsun annesi.

İlk önce hata emzirme sıklığında. 3 aylık bir bebek yarım saat bir saatte bir emmemeli. Emzirme olayı düzene girerse gazı da uykusu da yoluna girer. Özellikle emzirerek uyutmaya alışırsa baştan bittin onu söyleyeyim emziğe alıştır bir şekilde. Artık yavaş yavaş gaz sorunu geçmeye başlar ama alerji yönünden de sık emmesi hata. Emdikçe sirkülasyon devam ediyor önce hazmetmesi gerek.

Daha cok ufak bu sekilde olmasi normal 4 ayda uyku gerilemeai diye birsey yasiyolar gece saat basi uyanir birlac hafta boyle devam eder sonra gunduz uykularindada israrla uyutup yataga koyun zamanla alisacak hamakta uyutmayi deneyebilirsiniz bazi cocuklar cok aeviyor. Zor ama buyudukce uyumaya basliycak birde uykusu yok demeyin aksam erken uyuyup sabah erken kalkmalari onlar icin normal ve ayina gore uyanik kalma surelerine bakarsaniz ona gore uyutmaya calisirsaniz daha rahat uyur. Bazen asiri uykusuzluktan da huysuz ve uykusuz olabiliyorlar. Uyku danismanlarinin sayfalarini takip edip ordaki taktikleri deneyin pes etmeden :)

Tam 2.5 yasina kadr ayakta kollarimda salladim sonuc bel fitigim var 2.5 yasindan sonra bir anda kendi kendine duzeldi gercekten cok zor bo bebekdi etrafimda taniyan goren herkes hala daha o gunleri hatirlar neydi senin o halin derlercok sukur suan 7 yasi bitti hersey geciyor unutuluyor rabbim kolayligini versin insallah

Ya bu atak haftaları gerçekten varmi ben hiç inanmadım böyle şeylere ana galiba doğru çıkıyor gerçekten 3 4 gündür hatta geçen pazartesiden beri çocuk sapıttı diyebilirim geçen hafta ballı lokma tatlısıydı bir anda noldu anlamadım. Bir gecede değişti çocuk. Geçerken bebege değil kendime kızıyorum bu sabırsızligima bu tahammülsuzlugume. Sanki bir adım atıyoruz sonra 4adim geriliyoruz gibi ay ben çocuk büyütmeyi süslü süslü giydirip foto çektirmek sanmışım net.

Bende 2Buçuk ay annemde kaldım banada sürekli emzir emzir diye baskıladilar bende ilk çocuğum tabi bilmiyorum toyluk çocuk her agladiignda verdim memeyi çocuğun gazi var kakasini yapamıyormuş meger işte yanlış yönlendirme sonucları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…