- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.614
-
- Konu Sahibi botanikci_85
O zaman sağ tarafa alcan zaman, yasttığını ayak ucuna al, bebeğin yine aranızda kalsınaramızda yatıyor. sağ göğsümü emzirirken sağ tarafıma aldım. öyle uyumuşuz ikimiz de. boşta kaldı
Önceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
yatağı duvara sıkıştırdım bazı geceler uyumayayım diye bir demlik çay içtim ama yine de olmadı. bu sabah 7 gibi bi çığlıkla uyandım bebeğim dönmüş yine düşmüş. Ben şuanda kendimi berbat hissediyorum. kafasında koca bir morluk oluştu.
Uykulu uykulu bazen yanıma aldığımı hatırlamıyorum bile. Eşime odasını ayıralım dedim. normalde duyamıyoruz başka odadan nasıl duyacağız dedi. Emzirme gece dedi. dedi de dedi. Ama anlatamadığım tek şey artık geceleri ayılamıyorum. 11.5 aylık oldu ve ben yorgun düşüyorum. Ne yapsam acaba. yer yatağı mı yapsam? odasını mı ayırsam? Ben başka bir odada mı yatsam. Uyanırsa eşim gelip uyandırsın. Ama onu da istemdi. Seni uyandırmakla mı uğraşacağım dedi. Uykumu açacak ne yapsam. Bu arada bebeğim yatarak emiyor. kucağımda emmiyor. üçüncü ayından beri öyle alıştı. kucağıma alınca atıyor kendini sağa sola. emmiyor
Bi bebegim olsun diye surekli dua ediyorum sizin kolay olmus ki kiymetini bilmeyip patir patir yere dusuruyorsunuz cocugu. Rabbim sen buyuksun.
Canım benim kiler henüz düşmedi ama eli kulağında. On aylıklar ve kalkabiliyolaar beşiklerinden. Bende derin yaptırmadığıma pişman oldum. Gündüzleri ayakta olup sık sık kontrol ettiğim için beşiklerinde yatırıyorum. Geceleri ise yer yatağı seriyorum.Önceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
yatağı duvara sıkıştırdım bazı geceler uyumayayım diye bir demlik çay içtim ama yine de olmadı. bu sabah 7 gibi bi çığlıkla uyandım bebeğim dönmüş yine düşmüş. Ben şuanda kendimi berbat hissediyorum. kafasında koca bir morluk oluştu.
Uykulu uykulu bazen yanıma aldığımı hatırlamıyorum bile. Eşime odasını ayıralım dedim. normalde duyamıyoruz başka odadan nasıl duyacağız dedi. Emzirme gece dedi. dedi de dedi. Ama anlatamadığım tek şey artık geceleri ayılamıyorum. 11.5 aylık oldu ve ben yorgun düşüyorum. Ne yapsam acaba. yer yatağı mı yapsam? odasını mı ayırsam? Ben başka bir odada mı yatsam. Uyanırsa eşim gelip uyandırsın. Ama onu da istemdi. Seni uyandırmakla mı uğraşacağım dedi. Uykumu açacak ne yapsam. Bu arada bebeğim yatarak emiyor. kucağımda emmiyor. üçüncü ayından beri öyle alıştı. kucağıma alınca atıyor kendini sağa sola. emmiyor
Hep aynı şeyi duyuyorum. Bende yatmadan önce doyuruyorum.İkizlerimin biri mutlaka emmeye uyanıyo hemde o kadar sıkki uyanmalar napıcam bilmiyorum.çocuğunuz düştü diye kötü anne olmuyorsunuz ama dikkatsiz oluyorsunuz
çocuğu kenara koyacağınıza eşinizle ortanıza alın öyle yatın biz öyle yapardık
benim oğlum 4 yaşında şuan hasta ve sabaha kadar uyumadım huysuzluklarıda cabası bu uykusuzlukla işe geldim ve benim kadar kimse uykuya düşkün değildir emin olun ama uyumadım uyuyamadım.....anne olunca bazı şeylerden fedakarlık yapmak gerekiyor o küçücük çocuğun canı size emanet bunuda unutmayın. çalışan bir anne değilseniz gündüz çocuğunuz uyuyunca sizde uyuyun.
çocuğunuz çok küçük değil akşamdan muhallebi yedirip uyutun sabaha kadar karnı tok kalacak ve uyanmayacaktır ve ona ait bi park yatak alıp onda yatırın çocuğu yada mobilya yatak varsa tek tarafını söküp kendi yatağınızla birleştirin
çocuğu tek başına yerde yatırmayın uyku sersemi üzerine basarsınız valla
Anliyorum seni de istiyorsun ki olsun da diyelim allah verdi bi tane olur ya etten kemikteniz ani bi kaza sonucu kurban gitti bu durumda sen kiymet bilmeyen mi oluyirsun henuz anne degilsin onun caninin nasil yandigini da bilemezsin o yuzden fazla yukleneyim derken buyuk konusup ilersi icin tehlikeli sozler sarfetmeyin duanin da bir uslubu vardir birazcik niyetlerimizi temizlersek belki kabul olqcak her sey ne dersin
bizim yanımızda yatıyor. kendi yatağındayken sorun yok zaten. ben gece uykulu yanıma alıyorum. emzirirken uyuya kalıyorum
Evet 1 2 kere kaza tabi olabilir ama 4 kereye kaza degil ihmalkarlik denir bunun ayrimini yapmak gerek. Bi kac basit onlemle daha ilk dusmede onune gecilebilirdi bu durumun. Ve zor sahip olunan seylerin kiymeti daha da bilinir. Demek istedigim bu iken kotu niyetli oldugumu nereden cikardin baskalarinin cocuklarina kötü biseyler olsun diye mi dua ediyorum sandin :) ben kendim icin saglikli bi bebek icin dua ediyorum.
Önceleri çok dinçtim bebeğimin nefes almasına bile uyanıyordum ama artık yorgunluktan mıdır nedir uyanamıyorum. artık çok hareketli ve gece emzirirken yanıma alıyorum. uyuyakalıyorum. toplamda dört kere ben uyudum diye bebeğim yere düştü.
Ne çirkin bir yorum bu yaa.rahatsiz oldum.neticede bir anne oBi bebegim olsun diye surekli dua ediyorum sizin kolay olmus ki kiymetini bilmeyip patir patir yere dusuruyorsunuz cocugu. Rabbim sen buyuksun.
çok sağol hemen bakıyorum. Allah razı olsunE yatagin altini komple minderlerle kaplasana buyuk satiliyorbal elyaftan duaerse de ona dussun olmadi yatak korkuluklari var cilek.com da bi bak 45 tl falan al bebegini yatirfigin tarafa tak
okurken ağladım dersem inanır mısın. çok sağol . güç verdin banaAllah sana yardım etsin,seni çok iyi anlıyorum.21 aylık kızım var doğduğundan beri maalesef bende 3 kez yataktan düşürdüm (hemde çift kişilik 1.80 lik yatağın her iki tarafında duvar ve beşikle kapalı.)ayak ucuna gidiyordu küçükken düştü.Seni anlıyorum üzüntünü neden biliyor musun ne yaparsan yap çocuk bir türlü emmeden uyumuyor.Doğduğundan beri on dakika aralıklarla uyandı hep,ben daha 3-4 ten önce uyumadım.gecede uykum daha hiç kesintisiz 1-2 saat olmadı toplasan günde 3 saat uyumuyorumdur.Ayrıca ben uykusuzluk çekmeme rağmen çıt olsa uyanıyorum,öyle sessiz dönmüş ki yavrum.Beşiğinde 5 dakika uyumuyor geceleri alıyorum koyuyorum,tekrar aynı şeyler.En son tek boşluk olan ayak ucunu yorgan ve yastıklarla kapattım.Benim ufaklık rahatsız olduğu için strese girmesin diye memeyide bıraktıramıyorum.Yerde yatıramıyorum böbreklerinden rahatsız.Seni anlıyorum suçlu hissediyorsun,ama şunu bil herçocuk aynı değil.On yaşında bir kızımdaha var bir kez düşürmedim,geceleri hiç uyanmazdı.Ben aynı anneyim ama çocuklarım öyle ayrı ki.yaşamayan bilemez bunları.Allah sana yardım etsin.Rahatsızlığı falan yoksa çocuk odasına yatır yer yatağı alıp,sende yanına yatarsın memeyi bırakana kadar.Şunu onutma güçlü bir annesin bana diyorlar ki senin bu uykusuzluğuna 3 gün dayanamayız.Benim 21 ay oldu.Umarım çocuğuna hiç bir şey olmaz.Kendine iyi bak.Senin yerine laf söyleyen kişiler 3 gün dayanamazdı emin ol.