• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sagolun kızlar soraya canım senıde opt........bugun mırac kandılı ...........mubarek ols hepımıze rabbım duaları makbul eylesın kolaylıklar versın bebeklerımıze saglıkj yuvalarımıza afıyet huzur versın ınş
Amin canım. Sanada hayırlı kandiller..

öncelikle herkesin kandilini kutluyorum.
benim ikizlerde 28 haftalık doğdu. düzeltilmiş 4 ayları bitti. kızım dönme gayreti içinde ama henüz başaramadı.oğlum yüz üstü dönebiliyor ama kendini geri çeviremiyor henüz.ikiside hecelemiyor,agu gugulardayız..
ben 28 hafta annelerine şunları sormak istiyorum:
1-ek gıdaya ne zaman geçtiniz,bebeklerinize neler verdiniz?
2-ne zaman 2 numaralı mamalara geçtiniz?
3-biberon emziğini hangi aylarda hangi numara kullandınız?
4-bebeklerinizin yüzüstü döndükten sonra tekrar sırt üstü dönmesi ne kadar zaman aldı?
5-bebeğim dönmeyi keşfettiğinden beri sürekli yüzüstü uykuya dalıyor,bende her seferinde onu tekrar sırt üstü çeviriyorum,sizce doğru mu yapıyorum?
çok sorduğumun farkındayım, istediğiniz bi kaçını cevaplasanızda olur sorularım sizi yormasın:))):teytey:

Sanada hayırlı kandiller canım. Allah bağışlasın kuzucuklarını. Sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Öncelikle heceleme için erken canım. Şu an aguluyorlarsa problem yok.
1- Ek gıda konusunda bana iki doktor farklı şeyler söylemişti. Biri düzeltilmiş ayına göre diğeri kronolojik ayına göre konuşuyordu. Ben düzeltilmiş 3.5 aylıkken ek gıdaya meyve suyuyla başlamıştım. Sonra sebze çorbası, sonra yoğurt. Ama bunların hepsini aralıklarla verdik herhangibir alerjisi olursa diye.
2- Normalde Aptamil 2 6aydan sonra kullanılıyor ben düzeltilmiş 4.5 aydan sonra Aptamil-2ye geçmiştim.
3- Biberon emziğini 1 numara kullandım uzun zaman gaz olmasın diye. Önemli olan çekerken yormayacak ama hava da yutturmayacak. Yanlış hatırlıyor olabilirim ama 2 numaraya düzeltilmiş 3 aylıkken falan geçmiştim.
4- Bu bebekten bebeğe değişir canım ama düzeltilmiş 5 aylıkken bebeğim yuvarlanabiliyordu.
5- Canım yanındaysan ve sen de uyanıksan bırak yüzüstü uyusun. Ama yalnızsa sırtüstü çevir.

2 Tane daha eklesem:kedi:
6-yoğurdu mamaylamı mayaladınız,sütlemi?
7-tarhana çorbası hangi ayda uygun,ne şekilde hazırlanmalı?a.s.

2 Tane daha eklesem:kedi:
6-yoğurdu mamaylamı mayaladınız,sütlemi?
7-tarhana çorbası hangi ayda uygun,ne şekilde hazırlanmalı?a.s.

Tabi canım hiç çekinme lütfen. Biz burada birbirirmize yardımcı olmak için varız.
6- Yoğurdu normal inek sütüyle mayaladık. Bizim burada bir inek bulduk onun sütüyle yani. Ama inek sütü bulamazsan günlük pastörize şişe süt de kullanabilirsin.
7- Tarhana 8. aydan sonra veriliyor canım. Henüz sizin için erken.

alkisalkisalkis tebrik ederim berkayııı aferinn sana minik kuzuu annesi senide tebrikk ederimmm çok güsell gelişmeleri var yakışıklının bak gör biraz daha alışsın emeklemeye dahada seri ve hızlı hareket edecek anlamayacaksın bileee.. bi bakmışsın yanında bi bakmışsın başka odadan sesi geliyorrr. inşallah en kısa zamanda yürüdüğününde videosunu izlerizzzzz... çokk güzell emekliyorrr....

Çok teşekkkür ederiz senin desteklerini hiç unutmayacağım. Gerçekten çok çok teşekkür ederiz teyzesi. İnşallah yürüdüğünün videolarını da eklerim.

şimdi gördüm mehtap ee maşallah kuzucuğuma nasıl emekliyo bak gör sen bi hafta içinde peşinde koşsan dahi yeteşemeyueceksin yalnız bişey diycem sizin oğullarınızın saçları uzamış benim kızımda o kadar yok daha:)

her an ayağa kalkıp yürümeye başlıycakmış gibi emekliyor. yerden çok göğe yakın:))) maaşallah

Teşekkürler canım. Darısı Utkucuğumuzun başına inşallah.

şimdi gördüm mehtap ee maşallah kuzucuğuma nasıl emekliyo bak gör sen bi hafta içinde peşinde koşsan dahi yeteşemeyueceksin yalnız bişey diycem sizin oğullarınızın saçları uzamış benim kızımda o kadar yok daha:)

Teşekkürler mecbue. İnşallah yetişemeyiz:))
Berkay'ın saçları çabuk uzuyor canım. Çocuk kuaförüne hiç götürmedim ağlar diye ama kendim evde 2 defa saçlarını kısalttım. Ama yine uzadı:)) Yapısal herhalde babasının da saçları çabuk uzuyor.

ahh maşallah kuzucuğa, nasılda gidiyor atom karınca. hem berkayın hem sizin emekleriniz bunlar kutlarım, afacanın herkes gibi bende yürürkenki videosunu bekliorum tabiki. çok hareketli günler sizi bekliyor belli.:)) bu arada söylemeden geçemeyeceğim, berkaycımın videodaki bakışı sanki, ahhhhh siz burada olmayacaktınız ki, ben neler neler yapacaktım, bakışı:))))

ahh maşallah kuzucuğa, nasılda gidiyor atom karınca. hem berkayın hem sizin emekleriniz bunlar kutlarım, afacanın herkes gibi bende yürürkenki videosunu bekliorum tabiki. çok hareketli günler sizi bekliyor belli.:)) bu arada söylemeden geçemeyeceğim, berkaycımın videodaki bakışı sanki, ahhhhh siz burada olmayacaktınız ki, ben neler neler yapacaktım, bakışı:))))

Canım çok teşekkürler... Darısı minik Elvinimizin başına inşallah.
Aynen öyle kornelya artık fırsat kolluyor yaramaz. Fırsat bulduğu anda kaçıp dalıyor biryerlere.
Bizde artık heyecanla yürümesini bekliyoruz.

ilk yorum benden olsun...masallah berkaya artik büyümüs delikanli olmus....diger videolarida izledim heveslendim benim kuzucumda yapsa öyle oyunlar .... yerim ben onlari ya hepsi birbirinden tatli masallah hepsine....berkay abi oldu artik gökceyi oynatir yakinda,, ögrendiklerini ona ögretir :)) bizim yolumuz uzun insallah bende görürüm bugünleri...

ilk yorum benden olsun...masallah berkaya artik büyümüs delikanli olmus....diger videolarida izledim heveslendim benim kuzucumda yapsa öyle oyunlar .... yerim ben onlari ya hepsi birbirinden tatli masallah hepsine....berkay abi oldu artik gökceyi oynatir yakinda,, ögrendiklerini ona ögretir :)) bizim yolumuz uzun insallah bende görürüm bugünleri...

İnşallah canım Gökçemiz çok güçlü inan buna bende senin gibi düşünüyordum acaba emeklediğini, yaramazlık yaptığını görebilecek miyim diyordum. Eve geldiğinde bile ilk aylar eşime keşke biraz yaramazlık yapsa oyunlar oynasa diyordum. Şimdi eşim bak gördün mü yaramazlık yapsa diyordun al sana yaramazlık yapıyor hem de ne yaramazlık işte diyor. İnşallah senin miniğin de büyüyecek ve yaramazlıklarını burada bizimle paylaşacaksın.

Bizim bıdışlar didişirken:))

Eklentiler

• $IMG00116-20100909-1218.jpg
    $IMG00116-20100909-1218.jpg
    39,1 KB · Görüntüleme: 122
  • $IMG_1202.jpg
    $IMG_1202.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 103
masallah berkaya cok yakisikli ....annesi berkay arkadasinin yanagindan makas almaya calisiyo kötü bir niyeti yokki :roflol: yarmazliklari bile tatli...daha güzel günler hep sizlerle olsun...

:))Aslında canım birinde saçını diğerinde kulağını çekiyor:) Bir de son zamanlarda paylaşamama huyu başladı. Diğer bıdış yeğenim. Aralarında 2 ay var. Yeğenime biraz fazla ilgi gösterince bizimki dikkat çekmek için başlıyor nağmelere:))

Kuzucuga bak sen annesini paylasamıyomuymus akıllı bıdık valla benim kızımda ben yatarken gelip pisi gibi kafasını suruyo yuzume gozume bana sevgisini gostermesi kadar mutlu eden bisi yok guclu bebislerimiz buyumus te yaramazlık yapıyolar

Kuzucuga bak sen annesini paylasamıyomuymus akıllı bıdık valla benim kızımda ben yatarken gelip pisi gibi kafasını suruyo yuzume gozume bana sevgisini gostermesi kadar mutlu eden bisi yok guclu bebislerimiz buyumus te yaramazlık yapıyolar

Evet canım. Bugünleri de gördük çok şükür. Darısı diğer küvezdeki bebeklerini bekleyen annelerin başına. İnşallah onlarda biran önce kuzucuklarına kavuşup sağlıkla büyütürler.

Back