• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu görüntülere emin olun sizin kadar ben de sevindim... belki de ağlamamak için tutuyorum kendimi çok çok değişik bir his size nasıl anlatacağımı bilmiyorum... berkay da bir nevi benim oğlum gibi oldu her gelişmesini sabırsızlıkla izliyorum . hatta acaba berkay yürümeye başladımı diye içimden geçirip nete girdim ve karşımda birden bu linki görünce dayanamdım... aslında o kadar uzun zamandır takip ediyorum ki.. demekki ilk kez dayanamayıp yazmama berkayın o minicik dev adımları sebep olacakmş... hamileliğimin 6. ayı bitiminde 9 mayıs 2010 da talihsiz bir şekilde kızım dünyaya geldi . 3 ay erken doğdu. kanamam başladığında hastaneye birkaç dakika mesafede olduğum için hayatımın kurtulduğunu söyledi doktor. artık kızınızı düşünmeyeceksiniz önce sizin hayatınız söz konusu bebeğinizi almak zorundayız dediler ve kendimi ameliyathanede buldum. ne ciğer geliştirici iğne ne başka bir şey... hiçbirşeye zaman yok dediler ve bebeğimi onun kalp atışlarını dinlerken içimden aldılar ve üzülmeyin bir gün tekrar bebeğiniz olur dediler.. kızım Nil in yaşaması için hiç umut vermediler. 1kilo 200 gr dı. ben yanına dahi gidemedim bakmaya . doktor bazı dönemeçler var dedi atlatması gereken ince ilk 24 saat sonra 40 saat sonra 1 hafta sonra 1 ay.. tabi bunları görmek için umutlanmayın dediler .. ilk 1 haftamız dolduğunda bizim için bir mucizeydi... kızımın yanına aldılar babasıyla beni.. galoşlar önlükler saç galoşları dezenfektanlar.. bunları yaparkenki tedirginlik bile insanı dehşete düşürüyor.. bir de kızımı gördüğüm ilk an.. can çekişiyordu nefes alamıyordu bırakın tırnağı.. eklemleri derisi bile oluşmamıştı nerdeyse ... tüm damarlarını net bir şekilde görebiliyordum.. heryeri tüğ içindeydi .ayağından ağzından burnundan sondalar giriyordu . ölmek üzere dedim.. ölmek üzere.. asla yaşayamaz.. hala daha o anı yaşayıp gözlerim doluyor.. eve gelip koşa koşa nette araştırma yapmaya başladım bu forumda bir sürü yazı okudum 28 haftalık anneleri... tam umuda kapıldığım anlarda acı sonla biten yazılar ya da acı hastalıklarla yaşamaya başlayan çocuklar..... kızımın ciğerleri bir türlü gelişmedi.. kendi kendine nefes alamadı ememedi. süt verilince ciğerlerine kaçıyordu , verilmezse daha da kilo kaybediyordu 1 kilo vee daha aza doğru.. doktoru çok umutsuzdu .. beyin kanamaları .. beslenememe.. çok fazla oksijen alması .. 2,5 ay yoğun bakım kapısında kaldık ..çaresiz bithap yorgun umutsuz.. bir gün aynaya baktığımda karşımda gördüğüm kadını tanıyamadım .. içler acısı bir haldeydik..bizim gibi şeyler yaşamış insanlardan bir doktordan bir hemşireden yada tanımadığımız kişilerin dahi bizi öğrenip arayıp kendi başlarına gelen mucizeleri anlatmalarından besleniyorduk.. duyabildiğimiz bir iki umut cümlesi bizi yaşatıyordu. kızım okadar direndi ki... hastanenin mucizesi oldu .. onu kucağıma verdiklerinde 1 kilo 450 grdı .. ikimiz de o kadar tecrübesizdik ki ... hayat omuzlarıma çökmüştü sanki .. aylarca hastane kapısında her gün ayrı bir bölümde muayene olarak gözyaşları içinde geçti haftalarımız aylarımız... ve şimdi kızım mucizem bana hergün gülümseyerek uyanıyor .. düzeltilmiş 4 aylık oldu... kahkahaları beni neşeye boğuyor takip ediyor aguluyor kafasına hakim ... anne sütü alamıyor artık 1 2 aydır yok denecek kadar az. o kadar kötü günlere dayanamadı sütüm malesef.. henüz çok küçük olduğundan nörolojik olarak kesin birşey söyleyemiyorlar fakat durum çok çok da kötü olmayacak diye bir önsezileri var.. son kardiyoloji muayenemiz güzeldi . geçen gün de nöroloji muayenesi oldu . çok küçük olduğu için henüz net birşey söyleyemiyorlar fakat çok kötü bir durumla karşılaşacağımızı düşünmüyorlarmış. bacak kaslarında sertlik var bu yüzden de fizik tedavi görüyor. ama bir gün yürüyecek dediler.. daha önce bu cümleyi bile duyamamıştık ... şimdi berkayı böyle dev adımlarıyla görmek beni umutlandırdı ... inş kızımın da ilerleyişi tüm benim gibi yüreği yanan anneler için umut olur... bu hayatta ki en zorlu sınav insanın yavrusuylla denenmesiymiş.... tekrar tekrar berkay ı o kacaman adımları için tebrik ediyorum ve koca bir maşallah gönderiyorum.....
gözyaşları içinde tek solukta okudum yazdıklarınızı bir soluktaaa inanınnn Allahım güç versin dualarımız sizinle olsun allahım kızınıza sağlık sıhat versin umarım herşey daha güzel olacak gelişimlerini burda paylaşırsınız umarımmm kendinize ve kızınıza iyi bakınnnn sağlıcakla kalın öpüyoruz sizi oğluşumla

54 gün oldu hala bebeğim çıkamadı hastaneden... burada bizimkinden küçük haftalarda doğup daha az süre hastanede kalanları duyunca üzülmeye başladım artık.... iyiye gidiyor ama neden çıkamıyor hala ?? dua edin arkadaşlar lütfenn:(

54 gün oldu hala bebeğim çıkamadı hastaneden... burada bizimkinden küçük haftalarda doğup daha az süre hastanede kalanları duyunca üzülmeye başladım artık.... iyiye gidiyor ama neden çıkamıyor hala ?? dua edin arkadaşlar lütfenn:(

canım benim üzülme canını da sıkma dualarımız seninle. bende senin yaşadıklarını yaşadım hastaneye hergün gidip geliyordum ve bizden sonra küveze gelen bebeklerin hepsi bizden önce taburcu oldu haftası daha küçük bile olanların artık hemşireler bu koğuş ağası diyorlardı oğluma. Mesala solunum sıkıntısı yaşamadık biz ama beslenmeyi tolere edemedi oğlum. kiloda alıyordu ama az alıyordu hatta eşimle düşündük imza atsakta oğlumuzu alsakmı diye ama şimdi düşünüyorum da iyi ki öyle yapmamışız. gerçekten çok zor bana da çok kolaymış gibi geliyordu ama öyle değil. beslenmesini yoluna koyacaklar hastanede iyiyce senin de dışarıda ona bakabilecek düzeye gelince çıkaracaklar bebeğini merak etme. az daha sabır canım. biliyorum hiç kolay değil. bende psikolojik olarak çöktüm. hala daha oparlanamadım stres üzüntüden sütüm azaldı.oğluıma yetmeyecek diye tedirgin oluyorum şimdide.bak şükür herşey yolunda gidiyor herşey iyiye gidiyor. dualarımız seninle tatlım. herşey çok güzel olacak merak etme.

Berkayla Kuşadasında 1 hafta tatil yaptık. Yolculuk dışında herşey çok güzeldi. Çok eğlendi, denize girdi, çimlerin, kumların üzerinde dolaştı. Gece yolculuk yaptığımız için arabada sürekli terledi. Klimayı çarpmasın diye fazla açamadık. Sürekli terlediği için uykusu bölündü. Bir daha uzun yola arbayla gitmem herhalde en iyisi uçak.

Tatilden döndükten sonra yatılı Türkmen bakıcı bulduk. 15 gün kadar annemin yanında Berkay biraz alişsın diye kaldı. Daha sonra bize getirdik. Kuzucuğum artık bizim yanımızda. 5 Temmuz'dan beri gündüz bakıcıyla yalnız kalıyor. İçim hiç rahat değil ama uzakta olmasındansa en azından akşamları oynuyoruz parka gidiyoruz. Ne olur ne olmaz diye eve kamera sistemi kurduk. İş yerinden internetten sürekli takip ediyorum. Şimdilik iyi gidiyor. İnşallah herhangibir sıkıntı yaşamayız. Bakıcı biraz daha alıştıktan sonra haftada 3 gün 2'şer saatliğine oyun grubuna götürmeyi düşünüyorum. Dua edin teyzeleri kuzucuğum bir sıkıntı yaşamasın.

mehtapcım hosgeldın ..tatıl yaptın ohh ne ıyı olmus.....bence ıcın rahat etsın...ınş hersey daha ıyı olur kamerada var nasılsa yanında olması cok ıyı oglusunun....opt

Teşekkürler canım. Ama malesef öyle olmadı. Bakıcı bizim eve geldikten 15 gün sonra kocası çağırdı. Tekrar memleketine döndü. Tam herşeyi yoluna koyduk derken tekrar en başa döndük. Tekrar toparladık bütün eşyalarını ve anneme götürdük. Aklı başında kalıcı yeni birirni bekliyoruz şimdi. İnşallah iyi vicdan sahibi ilkini aratmayacak biri çıkar karşımıza. Belki de eski bakıcı tekrar geri gelir. Kendisi çocuklarını görümcesine bırakıp gelmiş. Görümcesi de kocasına ben çocuklara bakamam eşin geri gelsin diyormuş Kadıncağız gidip çocuklarını babasının memleketine teslimn edip tekrar geri gelmeyi düşünüyordu. Belki de yine gelir.

Bu arada kuzucuktan yeni haberler vereyim. Artık iyice yaramazlaştı. Hep dışarı çıkıp oynamak istiyor. Sevimli bir yaramazlığı var. Kelime dağarcığı ve cümleleri arttı. Birkaç da fotoğraf ekleyeyim merak eden teyzeleri için. Doğduğunda bugünleri hayal bile edemezdim. Allahıma binlerce kez şükürler olsun. Prematüre doğan bütün çocuklara sağlık; annelerine de sabır versin Allah'ım. $IMG_2475.jpg $IMG_2468.jpg $IMG_2458.jpg Herkese sevgiler..

oyy masallah yakısıklıya......cok sukur annesı......damatlıgınıda gorelım ıns..

İnşallah canım. Çok teşekkür ederim. Senin prenseslere de maşallah profil resimlerinde bayağı büyümüş görünüyorlar. Allah hepimize yavrularımızın gelinliklerini damatlıklarını göstersin inşallah.
Yeni gelişmeler var mı kuzucuklarda. Neler yapıyorsunuz?

canım cok sukur ıyıyz buyuyoruz ela ve seda yuruyo teyzesı dıla tutunarak sıralıyo ama parmak ucu sol bacak ozellıle hala masaja devam haftanın bı gunu fızıke gıdıyorz rapor ıçın basvurdum olmuyo böle o zaman ayda sekız sat hakkımız olucak daha ıyı yanı yoksa tek seansı yuz mılyon cıvarı....ıns bekletmez ama uzun surecek gıbı gıdemeyınde kızıyo sınırlenıyo saclarını cekıyo kendının cok akıllı herseyın farkında..bacaklarına dokununca ıstemıyo buı ıkı seferdır aglamıyıoo fızıkte yoksa kıyamet kopuyodu...sımdı baska bı yere gıdcem rapor alınca bana daha yakın.ıns ıyı olur ..konsmaları aynı saylır mama baba alo gel ver al...dıla anne dıyo bu ıkı gundur..kavgalar bıtmıyo o ayrı bez ellerınde heryerı sılıyolar delı olucam valla banyoda cay tabakları mutfak cekmecesınde terlı tabak ooo hersey yerınde oynadı benden böle canım berıl nasıl haberın varmı gırmıyo bayadır ıns herkes ıyıdır

Bu arada kuzucuktan yeni haberler vereyim. Artık iyice yaramazlaştı. Hep dışarı çıkıp oynamak istiyor. Sevimli bir yaramazlığı var. Kelime dağarcığı ve cümleleri arttı. Birkaç da fotoğraf ekleyeyim merak eden teyzeleri için. Doğduğunda bugünleri hayal bile edemezdim. Allahıma binlerce kez şükürler olsun. Prematüre doğan bütün çocuklara sağlık; annelerine de sabır versin Allah'ım. Eki Görüntüle 243389 Eki Görüntüle 243388 Eki Görüntüle 243387 Herkese sevgiler..

ay maşşallah çok büyümüş o kadar yaramazlığı olsun artık canım ne zor günler yaşandı. Allah o günleri kmselere yaşatmasın. bebeklerimize sağlık versin bizimkide 2 ay görünümlü 3.5 aylık oldu:) öyle diyorum herkese düzeltilmiş 2 aylık.bizde bile farklılıklar var. büyüyor yavaş yavaş. Hemencik büyüsün istiyoruz tabi ama sabırlı olmak gerekiyor.elbet herşeyi yapabildiği yaşıtlarının yapabildiği şeyleri zamanı gelince yapabilecek diyorum.Bugünlerimize şükür çok şükür.

10 Ekim 2011'de Berkay kreşe başladı. Kreşle birlikte hastalıklar da başladı tabi. İlk günler bırakırken çok ağlıyordu, hala ağlıyor ama ilk günler kadar değil. Akşamları bugün kreşte ne yaptın diye sorduğumda yarım yamalak konuşmasıyla hamur oynadım, resim yaptım diyor. Bize kutu kutu pense oynattırıyor. Elele veriyoruz babası ben ve Berkay kutu kutu pense oynuyoruz:) Sabahları jimnastik yapıyorlar. Akşam hadi bakalım jimnastik yapalım dediğimde yatıyor yere bacaklarını havaya kaldırıp aaaaç tapaaa diyerek bacaklarını açıp kapatıyor, kollarını açıp kapatıyor. Acaba sevmedimi kreşi diye düşünüyorum ağladığı için ama kreşe gitmek isteyip istemediğini sorduğumda gitmek istediğini söylüyor. Yani kreş ortamını seviyor fakat yabancı bir ortam olduğu için biraz zaman gerekiyor sanırım.

Topiğimizi ihmal etmeyelim. Biraz yeni gelişimlerden bahsedelim. 30 Aralık 2011
Berkaycığımın 2.5 aylık kreş macerası son 2 haftadır evde hastalıklarla geçiyor. Şimdi daha iyi gibi ama burun akıntısı ve biraz öksürüğü var. Doktor bir boğaz enfeksiyonunun üzerine girip eklendiğini bu yüzden biraz dinlenmesi gerektiğini söyledi. 3 gün ateşlendi antibiyotikle atlattı. Fakat hala biraz kırıklığı var. Evde de canı çok sıkılıyor.
Yarım yamalak konuşmalara devam ediyor. Şarkılar söylüyor. Öyleki kreşte öğrendiği şarkıları gece uykusunda bile söylüyor:))
Ayrıca bütün teyzelerine "Yeni yılınız duytlu olsun" diyor:))

Sevgiler..

Selam Mehtap nasılsın canım... Biliyorsun uzun zamandır giremiyordum şimdi bir bakayım dedim :))
Maşallah Berkay'a çok tatlı olmuş ... Canım Kreşe alışmak bazen 1 ayı bulabiliyormuş..
Her çocuğun alışma süreci farklı tabi....
Muhtemalan sen Ata'yı soracaksın iyi walla süper gidiyor..
Son tatilimize kadar çok hastalanıyordu en son doktorumuz ümmün sistemini güçlendirmek için bitkisel bir ilaç verdi ..
ondan bir şişe bitirdik 3 ay önce walla sonrasında hiç hastalanmadı maşallah diyeyim..
Vitaminini değiştiri onu veriyorum .. İştahımızda arttı...
Tek sorun totoşumuz yer görmediği için kilo alamıyoruz sağlık olsun diyoruz canım..
Canım öpüyorum seni ve Berkayı...
Arkadaşlara çok çok selamlar....

Selam Mehtap nasılsın canım... Biliyorsun uzun zamandır giremiyordum şimdi bir bakayım dedim :))
Maşallah Berkay'a çok tatlı olmuş ... Canım Kreşe alışmak bazen 1 ayı bulabiliyormuş..
Her çocuğun alışma süreci farklı tabi....
Muhtemalan sen Ata'yı soracaksın iyi walla süper gidiyor..
Son tatilimize kadar çok hastalanıyordu en son doktorumuz ümmün sistemini güçlendirmek için bitkisel bir ilaç verdi ..
ondan bir şişe bitirdik 3 ay önce walla sonrasında hiç hastalanmadı maşallah diyeyim..
Vitaminini değiştiri onu veriyorum .. İştahımızda arttı...
Tek sorun totoşumuz yer görmediği için kilo alamıyoruz sağlık olsun diyoruz canım..
Canım öpüyorum seni ve Berkayı...
Arkadaşlara çok çok selamlar....

Teşekkür ederim canım. Uzun zamandan sonra seni buralarda görmek ne güzel. Canım Berkay kreşe alıştı. Artık öğretmeninin kucağına atlayarak gitmeye başlamıştı. Ama hastalandığı için ara verdik. Sonra da bakıcımızın oğlundan haber geldi memleketine gitmesi gerekti. Berkay şimdi anneannesinde kreşe de ara verdik. 3 haftadır kreşe gitmiyor. Bağışıklık destekleyici ilaçları bizim doktor vermek istemiyor. Yeni bulunan ilaçlar olduğu için bunların ilerde ne tür yan etkiler yaratacağını şimdiden bilemeyiz, ayrıca bunlar böbrekleri yorar diyor. Ama sizin kullandığınız farklı birşeydir belki. İsmini verebilirsen sevinirim. Immuzing isminde bir ilaç var bizim kreşteki birçok çocuğun da ondan kullandığını duymuştum.
İnternet sitelerinin birinde Kadir Tuğcu isminde bir doktor var. Onu takip ediyorum zaman zaman. O gripte bile kesinlikle ilaç kullanmayın diyor. Uluslararası sağlık örgütünün 6 yaşın altındaki çocuklara soğuk algınlığı ve gripte ilaç verilmemesi konusunda yazıları var. Ama her yer bu ilaçlarla dolu. Peditus, Calpol, Antibiyotikler, Hele öksürük şurubunu kesinlikle vermeyin diyor. Yani doktorlar kendi aralarında bile anlaşamıyorlar. Bazı doktorlar Immuzing veriyor bazıları karşı çıkıyor biz de arada bocalayıp duruyoruz. Günümüzde her dediğine güvenebileceğimiz doktor sayısı o kadar azaldı ki. Kime güvenip kime güvenemeyeceğimizi bilemiyoruz. Deprem profesörlerinden beter oldular.
Neyse Berkay hastalandığından beri bu ilaç konularını çok araştırıp; kafayı tırlattığım için bu konuda çok yazdım kusura bakma:))
Canım Ata'yı çok özledim zaman zaman haberlerini ver bize. Fotoğrafını ekle görelim kuzucuğu. Berkay'da öyle hiç kilo almıyor artık.
Ben de seni ve Ata'yı öpüyorum. Sevgiler..

mehtap yeni gördüm topiğini maşallah berkaya cok şirin kim der 28 haftalık dogmuş:nazar::nazar:
rabbim herkese saglıklı evlatlar versin allahın mucizesi bunlar gercekten

Back