• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mehtap yeni gördüm topiğini maşallah berkaya cok şirin kim der 28 haftalık dogmuş:nazar::nazar:
rabbim herkese saglıklı evlatlar versin allahın mucizesi bunlar gercekten

Çok teşekkür ederim. Alllah sana da sağlıkla zamanında doğum nasip etsin inşallah.

Canım ilacın ismini ben sana mesaj atarım... Bu ilaç bitkisel ve sadece 1 şişe kullandık..
İçeriğinde ekinezya bitkisi var aklımda kalan bu ...

Canım ilacın ismini ben sana mesaj atarım... Bu ilaç bitkisel ve sadece 1 şişe kullandık..
İçeriğinde ekinezya bitkisi var aklımda kalan bu ...

Canım çok teşekkür ederim aldım mesajını. İçeriğinde ekinezya olan 3 ilaç buldum. Biri senin verdiğin isim diğerleri başka isimlerde. Bunların üçünden hangisini kullanabiliriz diye bu haftasonu tekrar birbaşka doktora sordum. Ben ekinezyalı ilaçları önermiyorum dedi. Neden siz önermiyorsunuz bunu veren birçok doktor var dedim. Ben Hacettepe ekolünden geliyorum. (Hacettepe ekolü de Amerikan sağlık sisteminden geliyormuş) Biz bu tür ilaçlara sıcak bakmıyoruz gibi birşeyler söyledi. Bu nöbetçi bir doktordu. Daha önce bizim kendi doktorumuzda önermemişti. 2 yaşından küçük çocuklara asla verilmemeli. 2 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda da bu ilaçlar denenmemiştir. Elimizde faydaları ve zararları ile ilgili yeterli bulgu yok. Başka ne gibi sorunlar açacağını bilemeyiz. Ayrıca çok yoğun alerjik bitkilerdir bunlar dedi. Ben de arada kaldım. Aslında bu Amerikan ekolüne hiç güvenim yok başımıza ne geldiyse Amerikalılar yüzünden gelmedi mi? Ayrıca dünya ilaç piyasasını bunlar ellerinde tuttukları için iyi gelen bitkisel bir ilaç yerine antibiyotikleri dayıyor da olabilirler.

Canlarım naber nasılsınız? Uzun zaman oldu yazmayalı..hepinizi cok ozledim ya :16:
Ben turkiyede yasadım 1 sene biliyorsunuz, ama mayıs ayından beri tekrar hollandaya dondum. Burda universiteye basladım 1. sene hemsirelik okuyorum ama galiba bana gore bir meslek değil cunku ben cok duygusalım. Suanda bir huzurevinde staj yapıyorum ve şimdiye kadar 2 yaşlı vefat etti onlara bile cok uzuluyorum ruyalarıma giriyorlar vs. Galiba seneye pedogoji okuyacam ve ana sınıf ogretmeni filan olacam ( bana daha uygun) :) Ufuk artık bakımevinde yasıyor ve haftada bir onu gormeye gidiyorum ayda bir haftasonu da eve geliyor. artık neredeyse 3 yaşını dolduracak. Sadece yerde yuvarlanabiliyor ve onun dışında bişey değişmedi sadece boyu cok uzun :)
Sizler ne yapıyorsunuz berkay ve ata nasıl ayy nasıl ozlemişim sizi.. bol opuyorum

Canlarım naber nasılsınız? Uzun zaman oldu yazmayalı..hepinizi cok ozledim ya :16:
Ben turkiyede yasadım 1 sene biliyorsunuz, ama mayıs ayından beri tekrar hollandaya dondum. Burda universiteye basladım 1. sene hemsirelik okuyorum ama galiba bana gore bir meslek değil cunku ben cok duygusalım. Suanda bir huzurevinde staj yapıyorum ve şimdiye kadar 2 yaşlı vefat etti onlara bile cok uzuluyorum ruyalarıma giriyorlar vs. Galiba seneye pedogoji okuyacam ve ana sınıf ogretmeni filan olacam ( bana daha uygun) :) Ufuk artık bakımevinde yasıyor ve haftada bir onu gormeye gidiyorum ayda bir haftasonu da eve geliyor. artık neredeyse 3 yaşını dolduracak. Sadece yerde yuvarlanabiliyor ve onun dışında bişey değişmedi sadece boyu cok uzun :)
Sizler ne yapıyorsunuz berkay ve ata nasıl ayy nasıl ozlemişim sizi.. bol opuyorum

Teşekkürler canım. İyi olmaya çalışıyoruz. Açıkçası tekrar döndüğüne sevindim. Orada kendine daha iyi bir gelecek sağlayabilirsin. Hem çocuklarına daha yakınsın. Meslek sahibi olduktan sonra belki Ufuk'u tekrar yanına alabilirsin. Türkiye'de bunların hiçbirini yapamazdın. Umut nerede? O nasıl?
Berkay iyi. Ata'yı da en son seninle görüştüğümüzde görmüştüm. Ondan sonra bizde Meltem'le sadece telefonda görüşebildik. Fotoğraflarını gönder kuzucukların. Gelişmelerden haberdar et bizi. Öpüyorum seni ve çocukları. Sevgiler..

Geçtiğimiz hafta Berkay'ın 3. yaşını kutladık.
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin uzun ömürler versin kuzucuklarımıza.
Merak eden teyzeleri için bir de fotoğraf ekleyeceğim.
Bütün erken doğan bebek annelerine sabır küvezdeki miniklerine acil şifalar dilerim.
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Küvezdeki minişler sağlıkla annelerinin sıcak kucağına kavuşsunlar. Amin..

Eklentiler

• $berkay1.jpg
    $berkay1.jpg
    102 KB · Görüntüleme: 84
Geçtiğimiz hafta Berkay'ın 3. yaşını kutladık.
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin uzun ömürler versin kuzucuklarımıza.
Merak eden teyzeleri için bir de fotoğraf ekleyeceğim.
Bütün erken doğan bebek annelerine sabır küvezdeki miniklerine acil şifalar dilerim.
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Küvezdeki minişler sağlıkla annelerinin sıcak kucağına kavuşsunlar. Amin..

çok tatlıymış Berkay benimde oğlumun adı berkay şuanda 10 yaşında 4 de gidiyor Berkaylar çok tatlı ve yakışıklımı oluyor acaba
benim oğlumda 1 ay erken doğmuştu çok zor büyüdü diyebilirim ama bunada şükür
Allah yavrunuzuda size bağışlasın sağlıkla mutlulukla büyüsün inş

Çok teşekkür ederiz teyzesi. Oğlumla adaş oğlunuzda ne güzel. Allah hepimize sağlık sıhhatle büyütmeyi nasip etsin.

Uzun zaman yazmamışım topiğimize. Kuzucuğum artık 3.5 yaşında Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah damatlığını da paylaşırım burada:))
Çok yaramaz, afacan çok yoruyor hepimizi ama bir gülüşü bütün yorgunluklarımızı alıyor.
Bu yaramazlıkları çok bekledik. Geçmişte çok zor günler yaşadık. Ama binlerce kez şükürler olsun kuzucuğum iyi.
Merak eden teyzeleri için 4 ay önceki bir fotoğrafını buldum ekliyorum. Hepinize sevgiler.
Bütün topic kuzucuklarına sağlık versin küvezdeki minişleri biran önce annesinin kucağına kavuştursun yarabbim.

Eklentiler

• $IMG_5428.jpg
    $IMG_5428.jpg
    33,5 KB · Görüntüleme: 81
Şu pozlara bak annesi,maşallah yakışıklı oğluşun Berkay'a,Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Yazınız,paylaşımlarınız bana çok moral oldu,20 gün önce 28hafta 5 günlükken suyumun erken gelmesi yüzünden erken doğum yaptım sezeryanla.
Benim oğlumun adı da Eray,20 gündür küvezde ve solunum makinesine bağlı,ilk günler yaşadığım korkuyu anlatmama imkan yok ama şimdi oğlumun hayata sımsıkı sarıldığına ve bir gün anneciğinin kucağına sağ salim geleceğine yürekten inanıyorum.Prematüre annesi olmak gerçekten çok zor,anneliği ilk kez tatmışken bebeğine bir kez sarılamamak,onun kokusunu alamamak,emzirememek...hep camın arkasından bakmak...Allah sabır versin bizlere.
İnşallah küvezde bekleyen tüm bebişler sağ salim annelerine kavuşurlar.
İnşallah ben de oğlumu kucağıma alıp bu güzel haberi burdan sizlerle paylaşıcam.

Şu pozlara bak annesi,maşallah yakışıklı oğluşun Berkay'a,Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Yazınız,paylaşımlarınız bana çok moral oldu,20 gün önce 28hafta 5 günlükken suyumun erken gelmesi yüzünden erken doğum yaptım sezeryanla.
Benim oğlumun adı da Eray,20 gündür küvezde ve solunum makinesine bağlı,ilk günler yaşadığım korkuyu anlatmama imkan yok ama şimdi oğlumun hayata sımsıkı sarıldığına ve bir gün anneciğinin kucağına sağ salim geleceğine yürekten inanıyorum.Prematüre annesi olmak gerçekten çok zor,anneliği ilk kez tatmışken bebeğine bir kez sarılamamak,onun kokusunu alamamak,emzirememek...hep camın arkasından bakmak...Allah sabır versin bizlere.
İnşallah küvezde bekleyen tüm bebişler sağ salim annelerine kavuşurlar.
İnşallah ben de oğlumu kucağıma alıp bu güzel haberi burdan sizlerle paylaşıcam.

Çok teşekkür ederiz teyzesi. Allah sağlıkla yavrucuğunu sana kavuştursun. Çok iyi anlıyorum duygularını, bu duyguları yaşayan tahmin edebilir ancak. Ama Allah'ın izniyle büyüyorlar bu mucize bebekler. Hep ilerdeki mutlu günlerinizi düşün lütfen. Sıkıntıyla sütün gitmesin. Sabır, güç,kuvvet diliyorum sana.

Çok teşekkür ederim,bu gün solunum tüpü değişmeden önce birkaç dakikalığına kucağıma almama izin verdiler...ilk kez aldım yavrumu kucağıma,dünyalar benim oldu....
sütümü düzenli sağıp donduruyorum,arada bir de oğluma götürüyorum,çok az verdikleri için bir poşet uzun süre yeterli oluyor.
Size ve oğluşunuza kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum :)

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

SSelam Mehtap nasılsın canım uzun zaman oldu girmeyeli ve konuşmayalı... Berkay pasa nasıl öperim yanaklarından canım... Ata beyi sorarsan çok iyi okula başladık bes ay oldu... Bu arada bizim sitede komşumuz var oğlu 5.5 aylik ve 670 gr. dünyaya gelmiş Amerika'ya gezmek için gidiyor orda erken dogum gerçekleşiyor.. Su an bes yasında cocuk... Maasallahi var.. Neden yazıyorum çünkü çok güzel bir kitap çıkardı " 670 gr ile HAYATA TUTUNMAK" okudum aglayarak burda hem sana hemde yeni annelere tavsiye ediyorum canım.... Öpüyorum seni...

Son düzenleme:
SSelam Mehtap nasılsın canım uzun zaman oldu girmeyeli ve konuşmayalı... Berkay pasa nasıl öperim yanaklarından canım... Ata beyi sorarsan çok iyi okula başladık bes ay oldu... Bu arada bizim sitede komşumuz var oğlu 5.5 aylik ve 670 gr. dünyaya gelmiş Amerika'ya gezmek için gidiyor orda erken dogum gerçekleşiyor.. Su an bes yasında cocuk... Maasallahi var.. Neden yazıyorum çünkü çok güzel bir kitap çıkardı " 670 gr ile HAYATA TUTUNMAK" okudum aglayarak burda hem sana hemde yeni annelere tavsiye ediyorum canım.... Öpüyorum seni...

Canım merhabalar teşekkür ederiz. Maşallah Ata'ya ne kadar büyümüştür şimdi kocaman okullu delikanlı oldu artık nerden nereye:) Ben de Berkay'ı Nisan ya da Mayıs gibi başlatacağım. Alerjik bir problem çıkmazsa devam ederiz inşallah. Daha önce iki defa alerjisi nedeniyle bırakmak zorunda kaldık biliyorsun.
Canım 3 aylıktan sonra uzun süre uçakta kalan hamileler basınç farklılığından erken doğum yapabiliyormuş. Benim dayımın kızı da Amerikaya abisinin yanına gitmişti 2 aylık hamileyken 6.5 aylıkken döndü Türkiye'ye ve erken doğum yaptı şimdi 13 yaşlarında çocuk ama serebral palsili yürüyemiyor çok zor.
Ama komşun ne güzel yazmış yaşadıklarını. Birçok kişiye rehber olur inşallah. Atacığımı da seni de öpüyorum canım.

Canım merhabalar teşekkür ederiz. Maşallah Ata'ya ne kadar büyümüştür şimdi kocaman okullu delikanlı oldu artık nerden nereye:) Ben de Berkay'ı Nisan ya da Mayıs gibi başlatacağım. Alerjik bir problem çıkmazsa devam ederiz inşallah. Daha önce iki defa alerjisi nedeniyle bırakmak zorunda kaldık biliyorsun.
Canım 3 aylıktan sonra uzun süre uçakta kalan hamileler basınç farklılığından erken doğum yapabiliyormuş. Benim dayımın kızı da Amerikaya abisinin yanına gitmişti 2 aylık hamileyken 6.5 aylıkken döndü Türkiye'ye ve erken doğum yaptı şimdi 13 yaşlarında çocuk ama serebral palsili yürüyemiyor çok zor.
Ama komşun ne güzel yazmış yaşadıklarını. Birçok kişiye rehber olur inşallah. Atacığımı da seni de öpüyorum canım.

Sen nasılsın , Berkay yanindami annecigindemi hala..... Çok şükür komşumun oğlunda problem yok tek sorun konuşmasının gecikmeseydi çok şükür o sorunda bitti... Dayının kızına Allah yardımcı olsun... Soraya dan ne haber bilgin varmi ??? Berkaycigim bu yaz baslar inşallah bir problem çıkmaz canım... Teyzesi Atamı bu Mayıs'ta koçun kurrasina sokacağız inşallah hayırlısıyla çıkar...seni ve Berkayi çok öpüyorum canım....

Sen nasılsın , Berkay yanindami annecigindemi hala..... Çok şükür komşumun oğlunda problem yok tek sorun konuşmasının gecikmeseydi çok şükür o sorunda bitti... Dayının kızına Allah yardımcı olsun... Soraya dan ne haber bilgin varmi ??? Berkaycigim bu yaz baslar inşallah bir problem çıkmaz canım... Teyzesi Atamı bu Mayıs'ta koçun kurrasina sokacağız inşallah hayırlısıyla çıkar...seni ve Berkayi çok öpüyorum canım....

Teşekkürler canım ben iyiyim Berkay annemde ama bu yaz ben de işe ara vericem sonbahara doğru tekrar başlayacağım. Hem Berkay'ı kreşe alıştırmak hem de kreşten sonra onu karşılayacak bayana alışması için. 3.5- 4 yaşlarına girecekler neredeyse:) Canım alerji testi yaptırdık kolundan iğneyle çeşitli alerjenler verildi ama alerji testinde çıkmıyor. Biz evde hiç çikolata vermiyoruz kreşi de uyarmıştım sanırım ondan olabilir yoksa diğer yedikleri aynı şey. Diğer kreşte sözde çok isim yapmış kurumsal bir kreş havuza gitmişti el ayak ağız hastalığı denilen bir virüs kaptı. 3 hafta elinde ağzında ve ayağında kabarcıklar çıktı. Onu atlattık yine kreşte at çiftliğine götürdüler geldiğinde her tarafı kıpkırmızı olmuştu. Alerji şurubuyla geçirdik sanırım hayvan kılı tüyüne de alerjisi var. Ama bunları öğrenene kadar yaşamamız gerekiyormuş. Şimdi kreşte dışarı faaliyetlerine göndermiyeceğim. Havuz, at çiftliği vs. sadece arkadaşlarıyla oynasın paylaşmayı öğrensin yeter:) Yine iş yerine ve eve yakın bir kreş tercih edeceğim ev gibi daha sıcak bir ortam olsun istiyorum. Bir kreşle konuştum iş yeri ve eve yakın kreşin sahibi çalışırken ilk çocuğuna fazla vakit ayıramadığından ikinci çocuğu doğurunca kreş açmış kendi çocukları da orada. Öğretmenleri iyi ve tecrübeli bakalım eğer bir sıkıntı olursa sadece yazın gönderir kışı evde bakıcıyla geçirtirim artık. Yani kafamda birsürü soru işareti var:))
Atacığım maşallah çok sağlıklı bir çocuk hemen de alıştı kreşe. İnşallah Berkay'da onun gibi olur bu defa üzmez bizi. İnşallah kurada çıkar canım. Benim yeğenim koçun ilkokulundan başladı ortaokul lise şimdi üniversitesine gidiyor eğitimi çok iyi çok memnun kaldılar. İnşallah Ata için de öyle olur. Soraya'dan haberim yok canım görüşemedik sanırım Hollanda'ya döndü. Atacığımı da seni de çok öpüyorum. Sevgiler..

Merhabalar,
benimle aynı dili konuşan insanlara ihtiyacım var:)

28 haftalık, 640 gr kızımı dünyaya getirdim, şimdi düzeltilmiş 7,5 aylık, 7400 kilo. desteksiz çok rahat oturuyor, kendi kendine oyun oynuyor, yüzüstünden sırtüstüne dönüyor, kahkaha atıyor. görünürde sorunu yok gibi, gelişimsel ped. kontrolünde durumunun çok iyi olduğu söylendi. kaslarında sertlik yokmuş ancak ayak bileklerine masaj yapmamız gerekiyormuş.

sizlere çok ihtiyacım var, benimle aynı şeyleri yaşayan insanlara...

o kitabı yazan bayanı tv de gördüm, dün kitabını alayım dedim ama yaşadıklarımdan sonra henüz kaldıramazmışım gibi geldi.

bende 2 aydır yavaş yavaş çıkarıyorum evimizin hemen karşısı pazar, sık sık çıkıyoruz. sokaklar, avm'ler hastanelerden temizdir heralde, o kadar hastaneye gidiyoruz.

umarım beni duyan olur :25:

canım biz akciğer geliştirici iğnenin faydasını gördük. Doğumdan 2 gün evvel yapılmıştı 2 doz şeklinde yapıldıktan sonra en az 48 saat bebeğin beklemesi gerekiyor demişlerdi. Bebeğim tam 48 saat sonra doğdu. Doğduktan sonra makineye hiç bağlanmadı. Doğumu geciktirmek için nidilat isminde bir ilaç kullanıyordum. Ben de hep aman 32 haftayı bulabilsem keşke diyordum. Ama 28. haftasında doğdu bebeğim. Biz de çok zor günler yaşadık. Şimdi evde her hafta tartıyorum. Bebek tartım olmadığı için basküle önce kendim çıkıyorum. Sonra bebeğimle birlikte tekrar çıkıyorum. Aradaki fark ortalama olarak bebeğin kilo alımını gösteriyor. Dediğim gibi ayın 9'unda 6 aylık olacak 7 kilo 300 gram civarında şimdi. Ama nörolojik gelişimi konusunda her an tetikteyim. Cerebral Palsi'yi çok araştırdım. Çünkü cerebral palsi 3 yaşına kadar belirti gösterebilen bir hastalık. Yani ilerleyen dönemlerde de belirti verebilir. Allah'ım herkese ve bize de bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

öncelikle geçmiş olsun.tesadüf yazınızı okudum.bende 32.6 günlük gebeyim.dün doktora gittim fakat bir hafta erken gösterdi.kilosu şuan 1.900 gr.az kilo almış.ve 1 cm açılmam oldugunu söylediler.bebek asagıda.ntseye baglandım çok şükür agrım yoktu.ama igne ve fitil verdi .igneleri yaptırdım.fitili kullanıyorum.ama çok korktum.erken dogan bebeklerin çok çabuk toparlandıgını biliyorum ama çok zor bir süreç oldugunuda biliyorum .kimbilir neler yaşadınıZ .maddii manevi çok zor bir süreç biliyorum.yatak istiratindeyim şuan.ALLAH herkesin yardımcısı olsun bir köşedede benim. umarım 37.haftaları görebiliriz.

premature dogan bebeklerde gelisimsel gerilik olma olasiligi yuksektir. psiko-motor gelisiminde, sosyal gelisiminde , oz bakim gelisimde yasitlarindan gelisimsel olarak geridir. bilissel gelisiminde ise degisilik gosterir. ornegin zeka olarak sorun olmasa da dikkat daginikligi gozlenebilir yada zeka gelisiminde sorunda gorunmeyebilir... o yuzden cocugunuzun gelisimini dikkatle izleyiniz. ileriki yillarda sorun yasamamak icin simdiden onlem almalisiniz. cocugunuz icin en iyi cozum egitimdir.

Back