mehtap yeni gördüm topiğini maşallah berkaya cok şirin kim der 28 haftalık dogmuş
rabbim herkese saglıklı evlatlar versin allahın mucizesi bunlar gercekten
Çok teşekkür ederim. Alllah sana da sağlıkla zamanında doğum nasip etsin inşallah.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mehtap yeni gördüm topiğini maşallah berkaya cok şirin kim der 28 haftalık dogmuş
rabbim herkese saglıklı evlatlar versin allahın mucizesi bunlar gercekten
Canım ilacın ismini ben sana mesaj atarım... Bu ilaç bitkisel ve sadece 1 şişe kullandık..
İçeriğinde ekinezya bitkisi var aklımda kalan bu ...
Canlarım naber nasılsınız? Uzun zaman oldu yazmayalı..hepinizi cok ozledim ya
Ben turkiyede yasadım 1 sene biliyorsunuz, ama mayıs ayından beri tekrar hollandaya dondum. Burda universiteye basladım 1. sene hemsirelik okuyorum ama galiba bana gore bir meslek değil cunku ben cok duygusalım. Suanda bir huzurevinde staj yapıyorum ve şimdiye kadar 2 yaşlı vefat etti onlara bile cok uzuluyorum ruyalarıma giriyorlar vs. Galiba seneye pedogoji okuyacam ve ana sınıf ogretmeni filan olacam ( bana daha uygun) :) Ufuk artık bakımevinde yasıyor ve haftada bir onu gormeye gidiyorum ayda bir haftasonu da eve geliyor. artık neredeyse 3 yaşını dolduracak. Sadece yerde yuvarlanabiliyor ve onun dışında bişey değişmedi sadece boyu cok uzun :)
Sizler ne yapıyorsunuz berkay ve ata nasıl ayy nasıl ozlemişim sizi.. bol opuyorum
Geçtiğimiz hafta Berkay'ın 3. yaşını kutladık.
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin uzun ömürler versin kuzucuklarımıza.
Merak eden teyzeleri için bir de fotoğraf ekleyeceğim.
Bütün erken doğan bebek annelerine sabır küvezdeki miniklerine acil şifalar dilerim.
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Küvezdeki minişler sağlıkla annelerinin sıcak kucağına kavuşsunlar. Amin..
Şu pozlara bak annesi,maşallah yakışıklı oğluşun Berkay'a,Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Yazınız,paylaşımlarınız bana çok moral oldu,20 gün önce 28hafta 5 günlükken suyumun erken gelmesi yüzünden erken doğum yaptım sezeryanla.
Benim oğlumun adı da Eray,20 gündür küvezde ve solunum makinesine bağlı,ilk günler yaşadığım korkuyu anlatmama imkan yok ama şimdi oğlumun hayata sımsıkı sarıldığına ve bir gün anneciğinin kucağına sağ salim geleceğine yürekten inanıyorum.Prematüre annesi olmak gerçekten çok zor,anneliği ilk kez tatmışken bebeğine bir kez sarılamamak,onun kokusunu alamamak,emzirememek...hep camın arkasından bakmak...Allah sabır versin bizlere.
İnşallah küvezde bekleyen tüm bebişler sağ salim annelerine kavuşurlar.
İnşallah ben de oğlumu kucağıma alıp bu güzel haberi burdan sizlerle paylaşıcam.
SSelam Mehtap nasılsın canım uzun zaman oldu girmeyeli ve konuşmayalı... Berkay pasa nasıl öperim yanaklarından canım... Ata beyi sorarsan çok iyi okula başladık bes ay oldu... Bu arada bizim sitede komşumuz var oğlu 5.5 aylik ve 670 gr. dünyaya gelmiş Amerika'ya gezmek için gidiyor orda erken dogum gerçekleşiyor.. Su an bes yasında cocuk... Maasallahi var.. Neden yazıyorum çünkü çok güzel bir kitap çıkardı " 670 gr ile HAYATA TUTUNMAK" okudum aglayarak burda hem sana hemde yeni annelere tavsiye ediyorum canım.... Öpüyorum seni...
Canım merhabalar teşekkür ederiz. Maşallah Ata'ya ne kadar büyümüştür şimdi kocaman okullu delikanlı oldu artık nerden nereye:) Ben de Berkay'ı Nisan ya da Mayıs gibi başlatacağım. Alerjik bir problem çıkmazsa devam ederiz inşallah. Daha önce iki defa alerjisi nedeniyle bırakmak zorunda kaldık biliyorsun.
Canım 3 aylıktan sonra uzun süre uçakta kalan hamileler basınç farklılığından erken doğum yapabiliyormuş. Benim dayımın kızı da Amerikaya abisinin yanına gitmişti 2 aylık hamileyken 6.5 aylıkken döndü Türkiye'ye ve erken doğum yaptı şimdi 13 yaşlarında çocuk ama serebral palsili yürüyemiyor çok zor.
Ama komşun ne güzel yazmış yaşadıklarını. Birçok kişiye rehber olur inşallah. Atacığımı da seni de öpüyorum canım.
Sen nasılsın , Berkay yanindami annecigindemi hala..... Çok şükür komşumun oğlunda problem yok tek sorun konuşmasının gecikmeseydi çok şükür o sorunda bitti... Dayının kızına Allah yardımcı olsun... Soraya dan ne haber bilgin varmi ??? Berkaycigim bu yaz baslar inşallah bir problem çıkmaz canım... Teyzesi Atamı bu Mayıs'ta koçun kurrasina sokacağız inşallah hayırlısıyla çıkar...seni ve Berkayi çok öpüyorum canım....
canım biz akciğer geliştirici iğnenin faydasını gördük. Doğumdan 2 gün evvel yapılmıştı 2 doz şeklinde yapıldıktan sonra en az 48 saat bebeğin beklemesi gerekiyor demişlerdi. Bebeğim tam 48 saat sonra doğdu. Doğduktan sonra makineye hiç bağlanmadı. Doğumu geciktirmek için nidilat isminde bir ilaç kullanıyordum. Ben de hep aman 32 haftayı bulabilsem keşke diyordum. Ama 28. haftasında doğdu bebeğim. Biz de çok zor günler yaşadık. Şimdi evde her hafta tartıyorum. Bebek tartım olmadığı için basküle önce kendim çıkıyorum. Sonra bebeğimle birlikte tekrar çıkıyorum. Aradaki fark ortalama olarak bebeğin kilo alımını gösteriyor. Dediğim gibi ayın 9'unda 6 aylık olacak 7 kilo 300 gram civarında şimdi. Ama nörolojik gelişimi konusunda her an tetikteyim. Cerebral Palsi'yi çok araştırdım. Çünkü cerebral palsi 3 yaşına kadar belirti gösterebilen bir hastalık. Yani ilerleyen dönemlerde de belirti verebilir. Allah'ım herkese ve bize de bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.