• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Maşallah Berkay'a... Baktıkça Ata'nn hareketleri gelid gözüme..sanki oğlumu izliyorum gibi...
Canım kedi duruşu için bir şey yapıyormusun?? yada yardımcı oluyormusun ??
yoksa kendi kendinemi yapıyor...

Maşallah Berkay'a... Baktıkça Ata'nn hareketleri gelid gözüme..sanki oğlumu izliyorum gibi...
Canım kedi duruşu için bir şey yapıyormusun?? yada yardımcı oluyormusun ??
yoksa kendi kendinemi yapıyor...

Canım Ata'da numaradan öksürüyor mu böyle:)) Yani beni taklit ediyor. Öksürüğüm geldiğinde başka odalara kaçıyorum unutsun diye ama unutmuyor kerata. Bir de ben başka birşeyle ilgileniyorsam dikkatimi çekmek için öksürüyor.
Kedi duruşuna kendiliğinden geçmiyor canım. Ata duruyor mu?
Ben alttan destek veriyorum yavaş yavaş alışmaya başladı sanki 10 sn ileri geri salınarak duruyor sonra kendini bir tarafa atıyor. Süre gittikçe artacak herhalde. İyice güçlenince de ileri doğru gitmeye çalışacağız.

mehtapcım cnm sen bebişine yoğurdu nasıl yapıyorsun anlatırsan sevinirim cnm hangi sütü kullandın birde yoğurt yapma makinesi varmış bundan hiç kullandınmı cnm

mehtapcım cnm sen bebişine yoğurdu nasıl yapıyorsun anlatırsan sevinirim cnm hangi sütü kullandın birde yoğurt yapma makinesi varmış bundan hiç kullandınmı cnm

Canım biz inek aradık bulduk o ineğin sütünden alıp mayalıyoruz. Keçi besleyen bulsaydık daha iyi olacaktı ama bulamadık.
Yoğurt yapma makineleri var canım arzumun, tefalin ama biz almadık eski yöntemlerle günlük mayalıyoruz.

peki bulduğunuz inek doğum yapmış olanlardanmı öle olursa iyi olur diye duymuştum normalmi yoksa her ineğin sütü olurmu acaba gerçi 1 yaşından önce yasak diyorlar neyle mayalıycaz o zaman

Canım Ata'da numaradan öksürüyor mu böyle:)) Yani beni taklit ediyor. Öksürüğüm geldiğinde başka odalara kaçıyorum unutsun diye ama unutmuyor kerata. Bir de ben başka birşeyle ilgileniyorsam dikkatimi çekmek için öksürüyor.
Kedi duruşuna kendiliğinden geçmiyor canım. Ata duruyor mu?
Ben alttan destek veriyorum yavaş yavaş alışmaya başladı sanki 10 sn ileri geri salınarak duruyor sonra kendini bir tarafa atıyor. Süre gittikçe artacak herhalde. İyice güçlenince de ileri doğru gitmeye çalışacağız.

canım maşallah kuzuna..
evet yalandan öksürüyor :))) bende oğlumu taklit ediyorum :)))
kediye geçmedik henüz canım...
bendemi destek koysam karnına ??
10 sn çok iyi zamanla artacak ama önce istemesi lazım :)))
bizimki isteyince sürünüyor :)))
istemezse asla...

peki bulduğunuz inek doğum yapmış olanlardanmı öle olursa iyi olur diye duymuştum normalmi yoksa her ineğin sütü olurmu acaba gerçi 1 yaşından önce yasak diyorlar neyle mayalıycaz o zaman
Canım inek sütü mayalanıp yoğurt olduktan sonra farklı bir özelliğe geçtiği için yasak değil. Bizim bulduğumuz ineğin yavruları vardı ama onlar büyümüştür artık.

canım maşallah kuzuna..
evet yalandan öksürüyor :))) bende oğlumu taklit ediyorum :)))
kediye geçmedik henüz canım...
bendemi destek koysam karnına ??
10 sn çok iyi zamanla artacak ama önce istemesi lazım :)))
bizimki isteyince sürünüyor :)))
istemezse asla...
Destekle canım bak sürünmeyi nasıl yaptı desteklersen kedi pozisyonunu da yapar.
Berkay ilk kedi pozisyonuna başladığımızda hiç istemiyordu şimdi de pek istemiyor ama eskiye göre daha iyi. Zamanla bu duruşa da alışacaktır.
Sürünme de aynı şekilde yani özellikle terliklere bayılıyor. Önüne terlik koyup hep ileri doğru itiyorum sürünmesi için.

Canım maşallah Berkay'a..
Ata'da aynen öyle hatta dönüp bakıyor benim geldiğimi
görünce güya daha da hızalnıyor :))
bende geçen gün bahçedeki kirazları topladım öyle
Ata'mın önüne koydum nasıl çoşkuyla geliyor hemen kapıp
ağzına götürmeye çalıştı..
Bu arada öp anneyi diyorum ağzını kocaman açıp yanağıma yapıştırıyor :)))
Sen nasılsın ??

Teşekkür ederiz teyzesi. Ata'ya da maşallah. Demek öpücük veriyor ben de Berkay'a el öpülerek öpücük gönderilir ya onu öğretmeye çalışıyorum ama henüz vakit var gibi. Bir de 2-3 gündür de de de demeye başladı kuzucuğum. O kadar kibar söylüyor öyle sevimli oluyor ki bu çocuk konuşursa ben biterim herhalde diyorum.
Bunların dışında annemin fizyoterapisi devam ediyor. Yeğenimle, Berkay'la ve annemle vakit geçiriyorum.
Sen nasılsın?

canım bende iyiyim bizim bıcırık todi (bu kitabının adı) ile zaman geçiriyorum dolu dolu...
diğer topikde okudum keşke gelseydiniz çok sevinirdim eşimde tanışmı olurdu sizinle..
gerçi o Ankaraya gitmişti yani oğlumla bir başımızaydık..
Lütfen bir daha gel sakın aramamzlık yapma...

Ata'da dünden beri del del demek başladı..
Ay Mehtap bende bir garip oluyorum oğlum konuşmaya başladığından beri..
Bu arada bilinçsizce ba ba demeye başladı...
Eşimin koltukları kabarıyor :))))))))

Dün yine balgamlı gibi kustu çok huzursuzdu
galiba diğer dişler gelecek bakalım...
alttaki gibi geliyor bana...

Berkayımızı kocaman öp ve Annene de selamlar canım...

Berkaycığımdan son haberler:
Düzeltilmiş 11 aylık olduk. Berkay bol bol de de de diyor. Ce oyununu çok seviyor. Neden sonuç ilişkisini geliştiren bir oyuncağı var. 9-36 ay arasındaki çocuklar için beş basamağı var. Kapı açma, pencere açma, itip çekme, yukarı aşağı bağlantısı ve düğmeye basma. Bu beş basamağı artık çok bilinçli yapabiliyor. Beş halkanın geçtiği bir oyuncağı var ondada halkaları yerinden çıkarıyor fakat henüz yerine takamıyor. Evde kapıları açıp kapatmayı çok seviyor.
Sürünerek emekliyor. Kedi pozisyonunda ileri geri sallanıyor ama ileri gitmek isterken kendini yere bırakıyor.
Bir de fotoğraf ekleyeyim:)) Çok sevindiği bir anda çırpınırken:))

Eklentiler

• $IMG_0743.jpg
    $IMG_0743.jpg
    11,9 KB · Görüntüleme: 40
masallah canım ......bnımkıler duzeltılmıs bes ayları doluyo yarın altıya gırecekler.........yuzustu donuyolar oyuncakları tutyolar oynnuyolar.........senınkı ne zaman desteksız oturdu canım.....yurutec ıcın erken sanırım ama oyalardı ıyı olurdu ............ıyı bak pasaya........nınım senınkı de ıyı masallah rabbım hepsını korusun........prenses berı de ıyı ınşşşşşşşş

Mehtap canım maşallah Berkay'a..
daha güzel günlerini anlatırsın bizlere inşallah..

Ata hiç oyuncaklarıyla oynamıyor..
Sen nerden aldın bu oyuncakları..
Bende bu neden sonuç ilişkisini anlatan oyuncak alayım belki ilgisini çeker...

Elmuallim senin çiçeklereniden kocaman bir maşallah..
oyuncaklarını ne güzel erkenden tutmaya başlamışlar maşallah kuzulara...

Mehtap sen güneş kremi ne kullanıyorsun oğluşun ??
Ben sebamet 50 almıştım ama yoğun
sürmek zor oluyor..
daha ince ama yüksek faktörlü birşey kullanmak istiyorum tosbaama..
chicco marka düşünüyorum sprey olanlardan...

nıvea da ıyı meltemcım
mehtapcım cok guzel ya masallah berkaya cok guzel gelışmeler
el muallım senınkılerede masallah

masallah canım ......bnımkıler duzeltılmıs bes ayları doluyo yarın altıya gırecekler.........yuzustu donuyolar oyuncakları tutyolar oynnuyolar.........senınkı ne zaman desteksız oturdu canım.....yurutec ıcın erken sanırım ama oyalardı ıyı olurdu ............ıyı bak pasaya........nınım senınkı de ıyı masallah rabbım hepsını korusun........prenses berı de ıyı ınşşşşşşşş
Seninkilere de maşallah canım. En geç düzeltilmiş 7 aylıkken desteksiz oturmaya başlarlar. Senin 3 tane kuzucuğun olduğu için oyalaması biraz zor olacaktır ama yürüteci mümkün olduğunca kullanma.

Mehtap canım maşallah Berkay'a..
daha güzel günlerini anlatırsın bizlere inşallah..

Ata hiç oyuncaklarıyla oynamıyor..
Sen nerden aldın bu oyuncakları..
Bende bu neden sonuç ilişkisini anlatan oyuncak alayım belki ilgisini çeker...
Canım büyük oyuncakçıların hepsinde var. Zeka geliştirici oyuncaklar diye geçiyor. Oyuncakçıya söylersen neden sonuç ilişkisini geliştirici oyuncaklara bakacağım diye gösterirler.
Mehtap sen güneş kremi ne kullanıyorsun oğluşun ??
Ben sebamet 50 almıştım ama yoğun
sürmek zor oluyor..
daha ince ama yüksek faktörlü birşey kullanmak istiyorum tosbaama..
chicco marka düşünüyorum sprey olanlardan...
Canım ben güneş kremi alırken içinde paraben(kanserojen kimyasal) olmayanlara baktım. Dalin 50 faktör kullanıyoruz hem ince hem de paraben yok. Ama niveada paraben vardı.

nıvea da ıyı meltemcım
mehtapcım cok guzel ya masallah berkaya cok guzel gelışmeler
el muallım senınkılerede masallah
Teşekkür ederiz teyzesi.

sagolun kızlar soraya canım senıde opt........bugun mırac kandılı ...........mubarek ols hepımıze rabbım duaları makbul eylesın kolaylıklar versın bebeklerımıze saglıkj yuvalarımıza afıyet huzur versın ınş

öncelikle herkesin kandilini kutluyorum.
benim ikizlerde 28 haftalık doğdu. düzeltilmiş 4 ayları bitti. kızım dönme gayreti içinde ama henüz başaramadı.oğlum yüz üstü dönebiliyor ama kendini geri çeviremiyor henüz.ikiside hecelemiyor,agu gugulardayız..
ben 28 hafta annelerine şunları sormak istiyorum:
1-ek gıdaya ne zaman geçtiniz,bebeklerinize neler verdiniz?
2-ne zaman 2 numaralı mamalara geçtiniz?
3-biberon emziğini hangi aylarda hangi numara kullandınız?
4-bebeklerinizin yüzüstü döndükten sonra tekrar sırt üstü dönmesi ne kadar zaman aldı?
5-bebeğim dönmeyi keşfettiğinden beri sürekli yüzüstü uykuya dalıyor,bende her seferinde onu tekrar sırt üstü çeviriyorum,sizce doğru mu yapıyorum?
çok sorduğumun farkındayım, istediğiniz bi kaçını cevaplasanızda olur sorularım sizi yormasın:))):teytey:

Back