Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım çok sevindim..Lütfen artık moralini yüksek tutttt...Bak doktoruda söylemiş zaten gelişimi gayet iyi diye..Hiç bir doktor anneyi mutlu etmek için böyle şeyleri söylemez canım...Mutlaka gerçektir inan..
1 yaş aşısında ateş oluyormuymuş???
Emarada gerek kalmıyacak zaten canım...Nöroloji muayenenizde çok iyi geçecek...
Berkay'cığımı kocaman öptüm...Kilosu boyu iyi canım...Önemli, olan sağlık biliyorsun...

Canım hoşgeldin..Benim oğlumda Temmuz doğumlu.. 33+4 de doğdu..Maşallah bebeğine..Kilosuda boyuda gayet iyi canım...önemli olan sağlığı kilolara takılma bence...

evet cnm 6 aylık yapılması gerektiğini söylemişti dr ama belki yazın karşılmaz dedi dün yaptırdık hastane bakalım ödemesini alabilcekmi sorun çıkarmadılar yaparken :))bizim druda uzun boylu olacak diyor babası gibi:)aman sağlıkları yerinde olsunda boyları kısa kalsın no problem:)))))

Teşekkür ederim canım. Kilosu biraz az aslında ama doktor da kabul edilebilir sınırlar içinde dedi. Fizyoterapi egzersizleri de kilo almasını engelliyor biraz Berkay da çok hareketli zaten sağlıklı olsun yeter ki artık kilosunu çok problem etmiyorum.

Evet canım en başta sağlık.

Nınım normalde ben aşılardan sonra ağrı kesici, ateş düşürücü türevi ilaçlar vermiyorum ki bağışıklık sistemi kendi kendine bu mikroplarla savaşsın. Ama bugünkü aşı için özellikle aşıdan sonra 1 ölçek calpol verin diye uyardılar vermezsem ne olur dedim. Bu zatürre aşısı çok ateş yapar falan diye korkuttular. Halbuki bu pnömokok aşısını daha önce de vurulduk onda da ilaç falan vermedim hiçbişey de olmadı. Yine de istemeye istemeye 1 ölçek verdim. Bu saate kadar biraz mızıklandı, huzursuzdu ama ateşi olmadı. Bundan sonra da vermem zaten.

Canım ya kıyamam ben Berkaya'a...Neyseki ateş olmamış Mehtap..
Benim en çok korktuğum şey.. neden o kadar çok tembihlemişlerki seni ...Bizimkinin halen ara ara burnu akıyor..Mehtap o kadar komik ki görmelisin burnun dan mümükler akıyor...
Halen geçmedi ara ara akıyor burnu...
Ata ne zaman aşı olsa ateş yapıyor... Şu 1 yaş aşısı korkutuyor beni..
Umarım ay yaşı ilerlediği için o kadar yapmaz...

Mehtap'cım Berkay'da terliyormu ???
Ata çok terliyor bu aralar..Oynadığında sucuk gibi oluyor...

Ben de anlamadım. Genelde ateş yapıyor demek ki. Mecbue de ateş yapmadığını söylemişti halbuki boşuna ilaç verdim. Canım nezlesi geçmedi mi? Doktora gittiniz mi bir ilaç falan verdi mi? Burun akıntısı için bir ilaç var doktor bize vermişti diş çıkardığı zaman Berkay'ın da mümükleri akmıştı ama ben onu da vermemiştim.

Mehtap'cım Berkay'da terliyormu ???
Ata çok terliyor bu aralar..Oynadığında sucuk gibi oluyor...
Bazen sırtı terliyor canım o yüzden hep yanımda sırt mendilleri taşıyorum. Artık yaz geldi çok dikkat etmek lazım.

Nezle geçmedi ara ara akıyor...Bizde bir doktor var :))) eşim çok sık dr götürme taraftarı değil...döndüğümüzde dr aradık peditus vermiişti..Birkaç kez onu kullandım
(gece artık nefes alamadığı için kullanmakzorunda kaldım)
Walla bizimkinin hem sırtı hem kafası hemde karın kısmı terliyor..
Öyle sık mendilde koymuyorum ...
Ya birde bizim ev taş evlerden..Yani yazın ortasında bile içerisi serin oluyor..
Yani dışardasın atletle, içeri girerken sırtına birşey giydirmek lazım...

Geçmiş olsun canım. İnşallah pazar günene kadar atlatır kuzucuk.
Aynı dert bizde de var canım. Annemin evi o açıdan iyi.
Bizim evde de sürekli bir hava akımı var. Ev dublex olduğu için midir nedir salona yukarıdaki merdivenlerden doğru yaz kış sürekli esinti geliyor. Zaten alt katta salon ve amerikan mutfak var. Berkay'ı esintiden yere bırakamıyorum. Alt katta her tarafı kapalı başka bir oda olsa orada tutacağım ama yok. Üst katta başka bir odaya çıktığımızda da yalnız kalıyoruz eşim aşağıda. Yani çok kullanışsız bir ev. Berkay emeklemeye başlasa merdivenlerde çok kaza tehlikesi var. En iyisi evin düz ayak bütün odaların salonun mutfağın aynı katta olması özellikle bebekler açısından.

metapçım ve nınımcım tşkrrler sıcak karşılamanız için.biz rota aşısı yaptırmamıştık,doktorumuz bagışıklığı normal yollardan kazansın yaptırma demişti.zira yakın çevremizde aşı olan bir bebişte kızım kadar agır atlattı.ada bebek emeklemiyor,sürünmüyor ama yürütece koydum mu çagırdığım yere geliyor sanırım direk yürüyecek.bgn ona playskolldan emeklemeye yardımcı bi tırtıl aldık arkasından baya süründü tabi bnm ayklarına destegimle.
bizler çok özel bebklerin,mucizlerin anneleriyiz kızlar,onu bir saniye ağlatmay bile taammulüm yok,severken sıkıştırıp aglatıyolar,elime ne kadar zor geçtiğini ben bilirim deyip alıyorum ellerinden:)siz de benim gibisinizdir eminim.bu arada bebişlere mantar veriyormusunuz kızlar?

Canım benim oğlumda emeklemiyor ve sürünmüyor ..
sadece etrafından dönüyor..Bizimkide direk yürüyecek..Yatağının başını tutuyor ayağa kalkmaya
çalışıyor ( dizlerinin üzerine kalkıyor) Sonra beni görünce bir heyecan yapıyor ve atıyor kendini geriye doğru kaçmaya çalışıyor..Bunuda yeni 1 haftadır yapıyor..
Aynen canım bende ağlamsına dayanamıyorum...
El bebek gül bebek büyüyorlar..haketmedilermi el üstünde tutulmayı..
herkesin kuzusu göğsündeydi bizimkiler cam fanusun içinde sürekli ağlayarak geçirdiler günlerini..
Onlar yeterince ağladılar o küvzelerde...
Bak gene gözlerim doldu kötü oldum...

atlatır inşallah güçlü oğlum teyzesi..Evet canım bizde merdivenlere hem üste hem alta güvenlik
kapısı taktıracağız...Bizim üst kat alta göre daha sıcak oluyor..
Sana katılıyorum üste çıkınca eşim alt katta kalıyordu..
bende yukardaki odayı Ata ile oynama odası yaptım..

Biz de yaptırmadık canım. Ben de araştırmıştım yaptıran da yaptırmayan da mikrobu kapınca geçiriyor bu rahatsızlığı ama çok zor bir hastalıkmış. Ben de kilo kaybından çok korkuyorum.
Biz hiç mantar vermedik canım. Kültür mantarının zararı olabilir diye düşünüyorum. Ama doktora hiç sormadım. Sen verdin mi?

Nınım kendini geri itmeye başladıysa ve dizlerinin üzerine de kalktıysa bak göreceksin çok yakında emekleyecek Ata. Hadi bakalım müjde bekliyoruz senden yakında.

Bizim de üst kat daha sıcak canım. Üst katta Berkay'ın odası var ama yarı boş sayılır. Oyuncaklarının eşyalarının çoğu annemde.

İşte koydum :)))

Canım ya ne zorluklarla büyüdüler kuzucuklar.

Nöroloji muayenesinden geldik. Doktor iyi buldu Berkay'ın gelişimini ve MR falan istemedi çok şükür.
Yazı bol güneşli bir yerde kumların çimlerin içinde geçirsin dedi 3 ay sonra kontrolümüz var.

çok sevindimm berkay için annesi,rabbim korusun kuzularımızı.
nınımcım ben çok az mantar verdim çorbanın içinde umarım bir zararı olmaz.arkadaşlarım enginar kereviz ısırganı verıolarmış 1 aydır ama tabi onlar prematüre değil,11 aylıklar ama gününde doğmuş bebekler.bizi ancak birbirmiz aydınlatırız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…