Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım bloğunuza baktım çok cici maşallah dahada ileri olup büyür annesi okadar ahnet atlatmışınız artık herşey daha kolay olur inş

Çok teşekkür ederiz. İnşallah kuzucuğum bundan sonra da salıkla büyür.
Mehtap canım blogla ilgi düşüncemi diğer topiğe yazdım..
Çok güzel eline sağlık canım...

Çok teşekkür ederim canım. Bundan sonra gelişimini de oradan takip edeceğim.

dur daha neler diyecek mehtap zamanla herşeyi söyleyecek inş hep böyle güzel haberler veririz birbirimize öbür topicede yazdım blog çok güzel olmuş ayy küçücüklermiş dimi insan kendi yaşamasa inanması çok güç şimdiki hallerini görünce

alkisalkisalkis:nazar:Maşallah Berkay'a..
yani önce baba demiş oldu değilmi..
Canım darısı bizim oğlana..

Canım aslında kelime olarak baba demedi hani bebekler hecelerler ya ba ba ba ba diye öyle söyledi ama bu bile beni çok mutlu etti. Ama daha önce anne dedi yani bir nefeste anne dedi ya da bana öyle geliyordu.
Aslında bebekler hecelemeye 5-6 aylıkken başlıyorlar ama bizimki biraz geç oldu.
Nınım Ata ma ma falan gibi heceleme yaptımı hiç Berkay mom mom bom bom diyordu önceden ama hiç bariz bir şekilde ma ma ma ba ba ba ba dememişti.
dur daha neler diyecek mehtap zamanla herşeyi söyleyecek inş hep böyle güzel haberler veririz birbirimize öbür topicede yazdım blog çok güzel olmuş ayy küçücüklermiş dimi insan kendi yaşamasa inanması çok güç şimdiki hallerini görünce

İnşallah canım daha yeni hece yapmaya başladı ama inşallah yakında kelimeler söylemeye de başlar. Blog için teşekkür ederiz. Gerçekten öyle inanması zor ama onlar bizim gerçek anlamda mucizelerimiz.

berkay solunum sıkıntısı çekmemiş hiç ne güzel ecrin bi hafta kadar makinaya bağlıyıd sonra kuvöze verdiler oksijen

berkay solunum sıkıntısı çekmemiş hiç ne güzel ecrin bi hafta kadar makinaya bağlıyıd sonra kuvöze verdiler oksijen

Canım solunum sıkıntısı yaşamamasının nedeni ciğer geliştirici iğne idi. Ama bizim de emme refleksi çok gecikti yani hep hortumla beslediler o nedenle çok uzun süre küvezde kaldı. Bebeğin küvezde kalma süresi uzadıkça problem riski de artıyor. Şimdiki bilgilerim olsaydı 32. haftasında başka bir doktor getirtip emme refleksini ona kontrol ettirirdim. Çünkü Berkay emzik emiyordu yani emme refleksi vardı ama biberon verdiklerinde satürasyonu yükseliyordu. Sonradan öğrendim ki o satürasyon aletinin ayarı ile oynandıında da ötüyormuş. Şimdi düşünüyorum da acaba doğru ayarda mıydı diye.

Canım solunum sıkıntısı yaşamamasının nedeni ciğer geliştirici iğne idi. Ama bizim de emme refleksi çok gecikti yani hep hortumla beslediler o nedenle çok uzun süre küvezde kaldı. Bebeğin küvezde kalma süresi uzadıkça problem riski de artıyor. Şimdiki bilgilerim olsaydı 32. haftasında başka bir doktor getirtip emme refleksini ona kontrol ettirirdim. Çünkü Berkay emzik emiyordu yani emme refleksi vardı ama biberon verdiklerinde satürasyonu yükseliyordu. Sonradan öğrendim ki o satürasyon aletinin ayarı ile oynandıında da ötüyormuş. Şimdi düşünüyorum da acaba doğru ayarda mıydı diye.

banada yapıldı iki doz ama genede bağlandı zaten solunum sıkıntısı ve inlemesi vardı ama biberona hızlı geçiş yaptı galiba hortumla beslenmesi uzun sürmedi küçücük biberonla besleniyodu 1 cc 2 cc 5 cc oldu dediklerinde nasıl mutlu olmuştum bilemiyosun ki işte mehtap doktorlara güvenmek zorundasın ne diyolarsa onu yapıyosun inş bi dahada bu tecrübelere ihtiyaç duymayız bizede en az 2 ay demişti doktor ilk yatış yapılınca rabbime şükür 25 günde geldi fındık kurdum emzik emen bi bebek nasıl biberon almıyo ecrin göğüsten emmeyi sevmiyodu sevdiremedimde ne yaptıysam ama biberonla hiç sıkıntı yaşamadık emzik hiç almadı işte ecrinde

Canım Ata ağladığı zaman gece uykuda aaannneee diyor..
Bir gece yapmıştı eşim nasıl bağırmıştı sevinçden..
Oğlumuz anne dedi diye..
Bu aralar hıı ııı diye şarkı mırıldanıyor sanki..
Ama mama ya benzer birşey demedi..
Sanki bugün Candy e havvvv dedi..yada bana öyle geldi :))))
Ama artık lamba nerde dediğimde lambaya bakıyor..
Birde annem benim arkama saklanıyor bir sağda bir soldan cee oynuyor..
Ata da kafasını eğip bir sağa bir sola bakıyor :))
Tbai benim ağzım kulaklarımda oluyor...

Aynen öyle canım annnee gibi birşey söylüyor. Bunların hiçbiri bilinçli değil tabi daha ağzını alıştırıyor Berkay.
Bizim doktor da dile pek takılmıyor. Aynştayn da erken doğmuş ve 6 yaşında konuşmuş deyip duruyor.
Şimdilik önemli olan anlaması isteğini bir şekilde ifade etmesi diyor.

Evet canım ..Annemde yürüsün öyle konuşsun diyor :))) oda kendince önce konuşursa yürümesi geçikir diyor.. :))9
Bugün bahçedeydik beyaz bir kelebek gördü Ata nasıl takip ediyor onu bir görsen..Bende tanıtıyorum baktığı ilgilendiği şeyleri....

Berkaycığım düzeltilmiş 9 ay 3 haftalık komando pozisyonunda sürünerek emekleyip 1 metre kadar ilerleyebiliyor artık:))
Ama çabuk yoruluyor kuzucuğum.
Bakalım ne zaman hızlanacak???

ooooooooooo masallah ............artoık ısın zor koş pesınden............ınş herseyı vaktı gelınce yapıcak ...........darısı bızımkılere canım

Berkaycığım düzeltilmiş 9 ay 3 haftalık komando pozisyonunda sürünerek emekleyip 1 metre kadar ilerleyebiliyor artık:))
Ama çabuk yoruluyor kuzucuğum.
Bakalım ne zaman hızlanacak???

yarın gör bak neler yapacak ben her an tetikteyim iyice alıştı emeklemeye ayy çok sevindim inanki

ooooooooooo masallah ............artoık ısın zor koş pesınden............ınş herseyı vaktı gelınce yapıcak ...........darısı bızımkılere canım
Çok teşekkür ederim. O emeklesin, yürüsün, koşsun yeter ki biz peşinden koşturmaya dünden razıyız zaten canım. Amin inşallah darısı sizinkilere.

yarın gör bak neler yapacak ben her an tetikteyim iyice alıştı emeklemeye ayy çok sevindim inanki
Çok teşekkür ederiz teyzesi Berkay henüz çok yavaş ama dediğin gibi biraz alıştıktan sonra hızlanır herhalde.

Canım bak gördünmü emeğinin karşılığını aldın...
Maşallah Berkay'ımıza...
Darısı benim oğluma..
Bu arada neler yaptın emeklemesi için..
Yani hengi hareketleri ????
Sırada yürümek var inşallah...

Çok teşekkür ederim canım.
Canım Berkay'ın kaslarında güçsüzlük olduğu için yaptığımız hareketler hep kaslarını güçlendirmeye yönelik hareketler. Berkay emekleme pozisyonu denilen elleri ve dizleri üzerine kalkamıyor hala. Dirseklerinin üzerinde kendini ileri doğru itiyor. Dirseklerinin üzerinde kalktığını gördükten sonra bir bacağını öne doğru getirip kendisini ileri itmesi için önüne çok cazip gelebilecek oyuncaklar koydum hep. Aslında kasları zayıf olmasa ileri gitme isteği hep vardı Berkay'ın en büyük problemimiz kas zayıflığı. Geçenki nöroloji muayenemizde doktor üst kasları toparlamış yalnız alt kaslarında zayıflık var o da zamanla toparlar demişti. Yalnız biraz geç yürüyebilir dedi. Şimdi sürekli bacağını güçlendirmesi için ağırlık bağlıyoruz ayaklarına.
Ata'nın kas zayıflığı gibi bir problemi olmadığı için çok yakında emekleyecektir canım hiç merak etme.

Canım Berkay kum torbasına sinirleniyormu ??
Mesela Ata yere yüzükoyun yatıyor olduğu yerde etrafını dört dönüyor ama hamle yapmıyır
Önüne çok sevdiği oyuncağı koyuyorum ama ilerlemiyor yaptığı sadece ağlamak :)))

Mehtap dün eşim le Ata!ya yürüteç aldık ..
Günde 10 dk bindirmek şartı ile..
Bir görsen evin içinde dört dönmeye başladı..
Adım atıyor onda ve sürekli ayaklarının üstünde..
Çok da güzel basıyor ayaklarına..
Kattiyen almam diyordum walla şimdi Ata'nın mutlu olduğunu görünce iyi ki
almışsız diyoruz..

Back