Ben de canım başka doktorlara da soruyorum yani 28 haftalık doğdu düzeltilmiş 9 aylık sürünmüyor ve emeklemiyor diye en son bir doktor 2 yaşında yaşıtlarını yakalar düzeltilmiş 9 aylıkken oyuncaklarıyla oynuyor ve 1-2 kelime söylüyorsa hiç endişelenmeyin dedi ama bunu ancak yaşayan anlar.mehtap geçende yamıştım ya eşimin kuzeninin oğlu var 3 yaşında ve normal doğdu inan bana anne baba gitti alo diyo başkada bişey demiyo bence bilinçli yapıyo sen geç karşısına yap bi kaç kere daha müzik aç sesini aç bak heyecanlanınca nasıl yapıyo oda alkış yani ecrini müzikte heyecan yapıyo ama berkayı ne heyecanlandırıyosa onu duyunca alıkş yap berkaya alkış de senden sonra oda kapacak ben bi kaç kere yaptım ecrine alıkş dedim şimdi heyecan yapınca alkış yapıyo gel gel unuttu ama:))ben parka gidince sürekli bebek anneleriyle konuşuyorum tamam doktor deyiller ama neticede onlarda bebek büyütüyolar birebir yaşıyolar herşeyi bu yüzden çoğunluğu diyolarki 13 aylıkken 14 aylııkken yürüdü 2 yaşında bi bebek var annesi ağzından sadece anne baba çıkıyo diyo yani erken doğdular diye biz panikliyoruz ama galiba olağan şeyler rabbim hepimizin evladına sağlık sıhhat versinde herşeyi yapacaklar bak hiç durmuyo diyodun durmaya başlamış bile berkay paşa inan bana hanginizin bebeyi yaparsa yapsın ben ecrin yapmış kadar seviniyorum bide akşam eşime anlatıyorum berkay böyle yapmış ata bunu yapmış bunu yemiş diye:)
Berkay etrafa karşı çok ilgili, oyuncaklarıyla oynamayı çok seviyor yatağının kenarından tutunup kendini kaldırmaya çalışıyor, yabancıları ayırt ediyor, oturuken bir dayanak bulduğunda eliyle tutup ayağa kalkmaya çalışıyor benimle ce oynamayı çok seviyor. Bir oyuncağını battaniyenin altına sakladığımda onu arayıp buluyor. Gel gel ve alkışı 1 hafta arayla ikisini birden yapmaya başladı. Ama benim ellerimden tutup bana uzun zamandır alkış yaptırıyordu. Kelime olarak anne diyor az da olsa hecelemeleri de mom mom bom bom şeklinde. Ben de zamanla herşeyi yapabileceğini düşünüyorum inşallah öyle olur. Yalnız kaslarının biraz daha güçlenmesi lazım. 28 haftalık doğup bu aşamalara gelmesi bile aslında Allah'ın bir mucizesi. Allah hepizin yardımcısı olsun ve bebeklerimize sağlık versin.
Bazen okuyorum zamanında doğup 18 aylıkken yürüyen bebekler bile var sağlık olsun yeter ki.