Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
dün konuşma terapistine gittik..kızımın konuşması biraz geri olduğunu düşündük..terapist çocuğu takip etti oyunlar oynayarak iletişim kurmaya çalıştı..dikkat eksikliği,otizim,davranış bozukluğu gibi iletişimi etkilicek sorunlar gözlemleyerek ve oyunlar arcılığıyla kızımı inceledi..ve nurumun hiçbir problemi olmadığını yanlızca konuşmada geç kaldığını ve prametüre olduğu içinde geriden gelmesinin olağan bişey olduğunu söledi..zamanla konuşacak dedi..takrar gelmenize gerek yok dedi..şimdilik oyunlar arcılığıyla iletişim kurarak bu süreci hızlandırabilirsiniz..içim rahatladı kızlar..inşallah zamanla bu sürecide aşarız..

berkay çok yakışıklı annesigamyoncuiremsu bayıldım fotolarına..büyüdükçe dahada güzelleşicek..yandın valla ilerde telefonlar hiç susmayacak..kızlar senin oğlanı rahat bırakmaz:)))
Çok teşekkür ederiz teyzesi:)) Ah canım sağlıkla büyüsün tek isteğim bu. Daha sonra nasıl isterse öyle davransın.
dün konuşma terapistine gittik..kızımın konuşması biraz geri olduğunu düşündük..terapist çocuğu takip etti oyunlar oynayarak iletişim kurmaya çalıştı..dikkat eksikliği,otizim,davranış bozukluğu gibi iletişimi etkilicek sorunlar gözlemleyerek ve oyunlar arcılığıyla kızımı inceledi..ve nurumun hiçbir problemi olmadığını yanlızca konuşmada geç kaldığını ve prametüre olduğu içinde geriden gelmesinin olağan bişey olduğunu söledi..zamanla konuşacak dedi..takrar gelmenize gerek yok dedi..şimdilik oyunlar arcılığıyla iletişim kurarak bu süreci hızlandırabilirsiniz..içim rahatladı kızlar..inşallah zamanla bu sürecide aşarız..
Berkay'ın da dili hala çözülmedi. Ben de endişeleniyorum bazen ama doktor erken doğduğu için biraz geç konuşabilir dedi. Şu an düzeltilmiş 9 aylık hecelemeler yapıyor ama başka çocuklar kadar çok hecelemiyor.
Konuşmasının çözülmesi için sık sık onu heyecanlandıracak bişeyler anlatma ihtiyacı hissedeceği ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Ama konuşmaya pek hevesli görünmüyor. Yani bilinçli olarak kelime söylemiyor.

ay arzu çok şanslısın herşeyi bitti şükür ne güzel dilide açılır meraklanma zamanla olcak herşey vallahi hiç bitmiyo dimi yürüsün yesin pütürlü yesin konuşsun ah ahh berkayda konuşur mehtap zamanla

Özlemez olur muyuz? Hem de çok özleyeceğiz. Birçok şey paylaştık son 1 sene boyunca insan 1-2 gün girmeyen arkadaşını bile merak ediyor yani. Şimdi nınım yok mesela yeri ne kadar çok görünüyor. Sen de öyle olacaksın bizim için. Orada internet olan biryer bulursan girip arada yazarsın gelişmeleri mecbue.

abimlerde var ama onlarda geliyolar annemlere hep beraber kalıyoruz ama olurda gittiyim yerlerde olursa girerim bende özleyecem sizleri evet nınımın yokluğu belli oldu hemen

arzucum nurdaki gelişmler maşallah çok güzel en kısa zamanda konuşmayada başalr inşallah darısı tüm bebişlerimize.....
evt ya nınım olmayınca eksikliği çok belli

çok teşekkür edrim kızlar..haklısınız valla baya bi yol katettik ama bu süreci aynı sizin gibi sabırsızca bekledim..darısı tüm bebişlerin başına inşallah:Saruboceq::nazar:

amin arzucum inşallllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Kocaman bir selam bütün arkadaşlarıma...
Çok özledim sizleri..maşallah herşey yolunda kötü birşey olamamış çok sevindim..
Herkes iyimi ???

Canım sağol...Tatilin kötüsü olurmu hiçççç...
Çok güzeldi muhteşem yerler ..Nasıl yeşil anlatamam..Oğlumla toplam arabayla 1800km
yol yaptık sorun çıkarmadı bebeğim..Floransa muhteşem, Venedikde öyle..Havalar biraz daha güzel olsaydı keşke ..
Floransada güneşi gördük ama Venedik yağmurluydu...
Canım hoşgeldin. Biz de seni çok özledik. Nasıl geçti tatiliniz?

Canım sağol...Tatilin kötüsü olurmu hiçççç...
Çok güzeldi muhteşem yerler ..Nasıl yeşil anlatamam..Oğlumla toplam arabayla 1800km
yol yaptık sorun çıkarmadı bebeğim..Floransa muhteşem, Venedikde öyle..Havalar biraz daha güzel olsaydı keşke ..
Floransada güneşi gördük ama Venedik yağmurluydu...

Müthiş bir enerji depolamışsındır çok güzel değişiklik oldu sizin için. Kaç gün Almanyada kaldınız İtalyaya arabayla mı gittiniz? Neler yaptın anlat bakalım. Derler ya yediğiniz içtiğiniz sizin olsun gördüklerini anlat diye. Nereleri gezdiniz?

Canım hemde nasıl enerji..
Ama evimi çok özledim 1 hafta yetiyor inan..birde soğukdu oralar hiç sevmem soğuk yerleri..İlk 2 gün Münih sonra 1 ere gece Floransa ve Venedik..
sonrada Heilbreonn..Münihten İtalyaya arabayla gittik..Ataya ordan araba koltuğu aldık zaten almamız gerekiyordu..1800 km toplam yol yapmışız..Ya canım biliyorsun doğası muhteşem..Hele Avusturya daki doğa (1 avuç toprak görünmüyor)heryer deli gibi yeşil..Alpler muteşemdi...Floransaya bayıldım (güneşden olsa gerek) Tarih kokuyor her yer İtalyada...
Müthiş bir enerji depolamışsındır çok güzel değişiklik oldu sizin için. Kaç gün Almanyada kaldınız İtalyaya arabayla mı gittiniz? Neler yaptın anlat bakalım. Derler ya yediğiniz içtiğiniz sizin olsun gördüklerini anlat diye. Nereleri gezdiniz?

Canım hemde nasıl enerji..
Ama evimi çok özledim 1 hafta yetiyor inan..birde soğukdu oralar hiç sevmem soğuk yerleri..İlk 2 gün Münih sonra 1 ere gece Floransa ve Venedik..
sonrada Heilbreonn..Münihten İtalyaya arabayla gittik..Ataya ordan araba koltuğu aldık zaten almamız gerekiyordu..1800 km toplam yol yapmışız..Ya canım biliyorsun doğası muhteşem..Hele Avusturya daki doğa (1 avuç toprak görünmüyor)heryer deli gibi yeşil..Alpler muteşemdi...Floransaya bayıldım (güneşden olsa gerek) Tarih kokuyor her yer İtalyada...

Öyle oluyor canım bir sürü şeyinden şikayet etsek de insan yurtdışına çıkınca en güzel yerde bile belli bir süre sonra ülkesini özlüyor. Araba ile 1800 km yol Ata için gerçekten çok fazla. Uslu durmuş sizi üzmemiş akıllı bıdık ne güzel.

Berkay artık ellerinin üstünde kısa süreli de olsa durmaya başladı. Tabi göbek yerde henüz geri geri gitmiyor. Sanırım biraz daha kolları güçlendikten sonra geri geri gitmeye başlar.
Tesadüfen mi bilerek mi onu pek anlayamadım ama alkış ya da gel gel dediğimde bazen yapıyor bazen yapmıyor.

maşallah berkaya annesi gel gel yapmıyomuydu daha önce berkay ecrin gel gel hem ağzıyla hemde eliyle yapmaya 6 aylıkmıydı yapmaya başlamıştı

maşallah berkaya annesi gel gel yapmıyomuydu daha önce berkay ecrin gel gel hem ağzıyla hemde eliyle yapmaya 6 aylıkmıydı yapmaya başlamıştı

Yok canım yapmıyordu. Zaten ağzından pek fazla bişey çıkmıyor. Eliyle gel gel ve alkış yapmaya yeni başladı o da pek bilinçli değil sanırım çünkü her söylediğimde yapmıyor. Canım Ecrin'in Berkay'a göre maşallahı var. Berkay geç kaldı birçok harekette ama bunda Ecrin'in 30 haftalık doğmasının da etkisi var sanırım.
Mecbue yapsın da herşeyi geç yapsın razıyım. Yeter ki bir sakatlığı olmasın. Allah'a hep dua ediyorum bu sıkıntıları bu zor bekleyişleri hiçbir anneye yaşatmasın diye.

Yok canım yapmıyordu. Zaten ağzından pek fazla bişey çıkmıyor. Eliyle gel gel ve alkış yapmaya yeni başladı o da pek bilinçli değil sanırım çünkü her söylediğimde yapmıyor. Canım Ecrin'in Berkay'a göre maşallahı var. Berkay geç kaldı birçok harekette ama bunda Ecrin'in 30 haftalık doğmasının da etkisi var sanırım.
Mecbue yapsın da herşeyi geç yapsın razıyım. Yeter ki bir sakatlığı olmasın. Allah'a hep dua ediyorum bu sıkıntıları bu zor bekleyişleri hiçbir anneye yaşatmasın diye.

mehtap geçende yamıştım ya eşimin kuzeninin oğlu var 3 yaşında ve normal doğdu inan bana anne baba gitti alo diyo başkada bişey demiyo bence bilinçli yapıyo sen geç karşısına yap bi kaç kere daha müzik aç sesini aç bak heyecanlanınca nasıl yapıyo oda alkış yani ecrini müzikte heyecan yapıyo ama berkayı ne heyecanlandırıyosa onu duyunca alıkş yap berkaya alkış de senden sonra oda kapacak ben bi kaç kere yaptım ecrine alıkş dedim şimdi heyecan yapınca alkış yapıyo gel gel unuttu ama:))ben parka gidince sürekli bebek anneleriyle konuşuyorum tamam doktor deyiller ama neticede onlarda bebek büyütüyolar birebir yaşıyolar herşeyi bu yüzden çoğunluğu diyolarki 13 aylıkken 14 aylııkken yürüdü 2 yaşında bi bebek var annesi ağzından sadece anne baba çıkıyo diyo yani erken doğdular diye biz panikliyoruz ama galiba olağan şeyler rabbim hepimizin evladına sağlık sıhhat versinde herşeyi yapacaklar bak hiç durmuyo diyodun durmaya başlamış bile berkay paşa inan bana hanginizin bebeyi yaparsa yapsın ben ecrin yapmış kadar seviniyorum bide akşam eşime anlatıyorum berkay böyle yapmış ata bunu yapmış bunu yemiş diye:)

Walla Berkay'a da Ecrin'e de kocaman maşallah diyorum...
Ne güzel alkış yapıyorlar ...
Bizimki birkaç kez yaptı şimdi yapmıyor inat mı etti ne ..
Bende üstüne gitmiyorum artık..

Kızlar ben Ata ya Almanyadan ve italyadan milupa aldım..
Almanyadakiler aynen bizimki gibi..
İtalyadaki milupa kırmızı kutuda ..garip olan 2 numara 6-12 ay için..
Yani biz gitmeden önce doktor 3 numaray başlatmıştı..
burdan ve münihten 3 numara kullandım ayına göre..
fakat italyada 2 numara almak zorunda kaldım..
Garip geldi bana...

Back