Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben de canım başka doktorlara da soruyorum yani 28 haftalık doğdu düzeltilmiş 9 aylık sürünmüyor ve emeklemiyor diye en son bir doktor 2 yaşında yaşıtlarını yakalar düzeltilmiş 9 aylıkken oyuncaklarıyla oynuyor ve 1-2 kelime söylüyorsa hiç endişelenmeyin dedi ama bunu ancak yaşayan anlar.
Berkay etrafa karşı çok ilgili, oyuncaklarıyla oynamayı çok seviyor yatağının kenarından tutunup kendini kaldırmaya çalışıyor, yabancıları ayırt ediyor, oturuken bir dayanak bulduğunda eliyle tutup ayağa kalkmaya çalışıyor benimle ce oynamayı çok seviyor. Bir oyuncağını battaniyenin altına sakladığımda onu arayıp buluyor. Gel gel ve alkışı 1 hafta arayla ikisini birden yapmaya başladı. Ama benim ellerimden tutup bana uzun zamandır alkış yaptırıyordu. Kelime olarak anne diyor az da olsa hecelemeleri de mom mom bom bom şeklinde. Ben de zamanla herşeyi yapabileceğini düşünüyorum inşallah öyle olur. Yalnız kaslarının biraz daha güçlenmesi lazım. 28 haftalık doğup bu aşamalara gelmesi bile aslında Allah'ın bir mucizesi. Allah hepizin yardımcısı olsun ve bebeklerimize sağlık versin.
Bazen okuyorum zamanında doğup 18 aylıkken yürüyen bebekler bile var sağlık olsun yeter ki.

Maşallah canım Berkay'a daha ne yapsın annesi..
zamanı gelince teker teker yapacak..

Ya ben oğlumla iyi ilgilenemiyormuyum diye düşünmeye başladım ...
Öyle oyuncaklarıyla uzun süre oynamıyor hemen sıkılıyor..
sürekli kucağımda olmak istiyor ve dışarı çıkmaya bayılıyor..
Öyle birşey sakladığımda bakıyor aramıyor bile..
hele ceee oyunuda sadece bakıyor bazen gülüyor...
Alkış falan hak getire...

Canım daha önce alkış yaptığını söylemiştin ya belki şimdi unutmuştur. Bir süre sonra yine başlar bazen bebekler yaptıkları bişeyi yapmaya ara veriyorlar. Berkay da dışarı çıkmayı çok seviyor. Dışarı çıkarken giydirdiğimiz bir kapşonlu penye hırkası var onu giyince çırpınıp heyecanlanıyor dışarı çıkacağım diye:))
Eskiden ce oynadıımda sadece bakardı daha sonra ben bir havlunun arkasına saklandığımda havluyu tutup çekip benim ce dememi bekleyip gülüyordu şimdi kendisi bir örtü bulduğunda yüzünü kapatıp açıyor açtığında geeee diyip gülüyor. Hepsi zamanla aşama aşama olacak yani hiç merak etme.
Bir de bazen bebekler farklı şeylere odaklanıyorlar. kimisi dile, kimisi etrafı inceleyip öğrenmeye, kimisi motor hareketlere ama sağlık olduktan sonra hepsi herşeyi yapıyor.

cee oyununu ecrinde seviyo ama kendi yüzünü örtmüyo ben örtünce çekmesini seviyo cadı nınım sen tabiki yeteri kadar ilgileniyosun mehtapın dediyi gibi hepsi farklı bebeklerin yeterki sağlıklarında bi problem olmasın

Önce günaydın diyeyim :))
Haklısınız ama bende bazı şeyleri oğlumla yapmak istiyorum ama pek gönüllü değil...
inşallah zamanı gelince yaparız...

ecrinde istemediyi bişeyi hayatta yapmaz dün yürüteym dedim üstüme tırmanıyo yürümemek için babası geldi özlüyo demekki onu hadi kızım annene git diyo bana gelmiyo maymun gibi tırmanıyo babasının tepesine kolunu cimciklemiş bana gelmemek için sıkı sıkı tutuyo eşimde eee her babaya bi kız her anneyede bi erkek evladı boşuna dememişler diyo:)

günaydın kızlar,
vallahi kız çocukları babaya felakaet düşkün oluyorlar biizm ufaklık şimdiden ne cilveler yapıyor oyuınlar oynuyor baba ile benle o kadar oynamıyor eşimde sen erkek doğur bitane senin olsun diye dalga geçiyor benimle sanki benim elimde olan bişey ya:))))))
nınımcım bazı bebekler çok çabuk sıkılır mehtapın dediği gibi ilgi alanları farklıdır canını sıkma..berkayımızda ne güzel gelişmler var zamanla emeklemeyede başlıycak hatta belki emeklemeden direk sıralama şeklinde yüryebilirde

Bence bebeklerimiz bizi daha çok gördüğünden babaları geldiğinde
onlara saldırıyorlar :)))
Birde onlar hep oynayan oluyorlar :))
Biz hem oynayan hemde onları sıkan ..
Mesela yemek yemeleri için onlarla savaşıyoruz ve bazende kızıyoruz ee böyle oluncada babayı gördüklerinde daha
çok heyecanlanıyorlar ..
Bende 24 saat sürekli birini görsem sıkılırım :))
2 saatlik (babalar) görüşmede heyecanlanırım...

Haklısın canım. Berkay'ın da babasıyla çok özel bir iletişimi var. Özellikle yanaklarını okşamayı çok seviyor akşamları eşim sürekli traş da olur ama eline yine de sakal geldiği için sanırım dokunup dokunup gülüşüyor.

vallahi bu bilgi çok iyi oldu kızlar yoksa eşim havalara giriyodu kız bizim bebek ondan bana çok düşkün diye :)seni sevsin istiyosan erkek bebek doğur bu benim kızım diyo:)evet hatta ecrin bugün hiç görmedi babasını uyudu kızım eşim daha gelmedi uşaka gitmişler bugün

nınım çok haklısın eşimin eline tutuşturuyorum şurup içir diye aa ben içiremem nedne içiremem işte sen içir sonra anne kötü oluyo tabi

:roflol: :roflol: Aynen öyle Mecbue... Akşamları uyuturken Ata yı ben 5 dk da uyutuyorum..Eşim bırak uyutmayı zaten yapamıyor birde Ata onda basıyor yaygarayı...

:roflol: :roflol: Aynen öyle Mecbue... Akşamları uyuturken Ata yı ben 5 dk da uyutuyorum..Eşim bırak uyutmayı zaten yapamıyor birde Ata onda basıyor yaygarayı...

Siz iyi beş dakikada falan uyutuyorsunuz. Berkay akşam saat 6 ile 7 arası yarım saat 1 saat uyuyor sonra bir daha gece 11.30-12'ye kadar uyumuyor. Erken uyumaya alıştıramadık malesef.

Ama canım Berkay erken uyusaydı sizi nasıl görecekti..
Boşver geç uyusun sizi özlüyordur zaten annesi..
Bi topikde okumuştum normalde bebeği akşam 8 de yatarmış..
babaanne bakıyormuş hafta içi..
hafta sonu bebeğin anne ve babası evde olduğu için bebek uyumuyormuş onlarla
zaman geçirmek için..
Çocuk özlüyor Mehtap anne ve babasını...

Yok canım ondan olduğunu sanmıyorum yeğeniminde anne babası çalışıyor ama saat 8de gece uykusuna yatıyor yinede. Biz Berkay'a haftaiçi her gece gidemiyoruz artık. Biz yanındayken zaten uyumuyor ama annemle birlikteyken de uyumuyormuş. Gece 11-12 gibi uyuyor. Sabah 7gibi uyanıp mamasını içiyor. 10.30-11.00 gibi uyanıp kahvaltısını yapıyor. Bizdeyken gece 2ye kadar uzuyordu uyuması şimdi biraz daha iyi ama bir iki saat daha geriye çekip 10 gibi uyutabilsek daha iyi olacak.

öncelikle tüm annişlere mrba demek sitıyorum aranıza yeni katıldım,bnm bebişimde 2009 temmuzda 31+4te 1640 gram olarak dünyaya geldi şu anda 11 aylık..çok zor bi süreçti 1 aylık küvez döneminin ardından kavuştuk 8.nci aya dek normal gttik ama bi rotavirüs yakaldı bizi ara ara tekrarlıyor,kilosu 8700 boyu 70.sizce nasıl kızlar?ne yapamalıyım tecrübeleriniz ve paylaşımlarınız için şimiden teşekkrler..bu arada metapçım uyku düzeni bizde de problem 12yi buluyor uyumamız..

Allah bağışlasın canım. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Peki rota aşısı yaptırmış mıydınız?
Benim bebeğimi de yarın tartacağız bakalım kaç kilo. Uzun zaman 8 kgde takılı kaldı. Senin bebeğinin kilosu gayet iyi canım. Hareket ve davranışları nasıl sürünme ya da emekleme gibi hareketlere başladı mı?

Bugün Berkay'ın bir yaş aşılarını yaptırdık. Doktor gelişimi için kabul edilebilir sınırlar içinde dedi. Benim biraz pimpirikli olduğumu bildiği için artık bebeğini erken doğmuş bir bebek olarak görme dedi. Emeklemesi için daha vakti var. Küvezdeyken emme refleksi de geç başlamıştı Berkay'ın bence bunlar genetik dedi. Çevresiyle ve oyuncaklarla ilgisini güzel buldu. Ayağını yere basışını sağlam buldu. Hiç endişelenmeyin kas gevşekliği falan da kalmamış gayet güzel hareketleri dedi. Fizyoterapiste isterseniz hiç gitmeyebilirsiniz dedi fizyoterapinin Berkay'a tek faydasının hareketleri öğretmek olduğunu ama bunu zaten zamanla kendi kendine öğrenebileceğini söyledi. 1 ay sonra su çiçeği aşımız ve 1 yaş kan tahlillerimiz var. Neşe Hn. bana hep çok moral veriyor. Yanındaki hemşirelere 1.240 gram doğduğuna inanabiliyormusunuz falan diyor. Kim bu çocuk için erken doğdu diyebilir falan diyor. Artık bana moral olsun diye mi yoksa gerçekten öyle mi bilemiyorum.
Düzeltilmiş 9.5 aylık
Kilo:9
Boy:76
Baş çevresi:46
ınşallah yarınki nöroloji muayenemizde iyi geçer. Beni asıl endişelendiren yarınki muayene. Dua edin teyzeleri MR'a falan gerek kalmasın doktor gelişimini iyi bulsun kuzucuğumun inşallah.

canım bende içimden bugün kontrolü vardı bir sorayım diyordum bir baktım sen güzel haberler vermisşsin bize çok şükür ya moral olsun diye söyleceğini zannetmiyorum gördüklerini söylemiş berkayımız çok yol kat etti annesi maşallah yarında güzel haberlerini alcağız bu tür gelişmeler hepimizin kuzucuklarındada olur inşallah bizimde dün synagis aşımız vardı biizm zilli hastaneyi birbirine kattı 15 günde 3 cm uzamış bizimki beni geçiyor vallahi:))))bıyuna yetişemeyaceğzi sizinkiler de ayda kaç cm uzuyordu?

Çok teşekkür ederim canım. Çok zor yollardan geçtiler hal geçiyorlar inşallah hepsi sağlıkla büyür. Siz hala synagis aşısına devam ediyor musunuz? Yaz aylarında yapılmıyor diye biliyordum. Boy değişiyor canım ilk aylar daha hızlı uzuyor sonra biraz daha yavaşlıyor. Bizim boy artışımız yavaşladı mesela. Ama doktor uzun boylu olacak diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…