Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Fizyoterapistin bize verdiği hareketler
1- Kucakta sıkmalar ve pata pata sırta vurmalar
2- Sırüstü yatarken omuzdan tutarak yavaş yavaş kaldırıp tekrar yavaş bırakmak.
3- Koltuk altına rulo ile destek verip ellere dayanma
4- Koltuk altına rulo ile destek verip öne yukarıya uzanarak oynama
5- Ata biner gibi bir bacağa oturtup gövdeyi sıkıp bırakma
6- Sırtüstü yatarken bacakları kaldırıp birden yere doğru bırakma
7- Plates topu üzerinde hoplatma ve ileri geri hareket ettirme, yüzüstü ve sırtüstü, otururken kola dayanarak kalkma
8- Sırtüstü yatarken ayakları ile topa dayanarak itme.
9- Kucakta kalkma, iki bacağın üzerine enlemesine yatırıp bacaklarla destek vererek öne doğru getirip tekrar arkaya doğru bırakma.

Bir de bacak kasları için 250şer gramlık kum torbaları aldık. Berkay ayaklarını ağzına götürmeyi çok sevdiği için bacak kaslarını bu şekilde çalıştıracak.

Bu hareketleri gün içinde oyun gibi Berkay'ı çok yormadan yaptırmaya çalışacağız.
çok zor görünmüyo hatta bence sevecek berkay ben bu saydıklarının bi çoğunu yapıyorum ecrine çok keyif alıyo ayaklarıyla falan kaldırıp bırakıyorum bacağıma bindiriyorum ama çok faydalı bilgiler paylaştığın için çok saol mehtapcım benim kızımda 18 dk sonra doğmuş olcak:)

mehtap tekrar geçmiş olsun, güzel haberler almışsın doktordan sevindim. kısa sürede berkay atlatıcak bunu eminim, o bilmiş kıpırdak pabuç bırakmaz böyle şeylere kesinlikle:) bu arada dediğin gibi hareketler gerçekten oyun oynar gibi rahatlıkla yaptırılacak şeyler...
mecbue ecrinin doğum günü kutlu olsun, ohh artık yaşını doldurmuş kocaman kız oldu... allah size hep birlikte, sağlıkla, keyifle geçecek daha nicee yaşlar nasip etsin canım...
nınım bu arada verdiğin bilgiyi bende okudum gerçekten çok işe yarayacak... insallah kullanmaya gerek kalacak durumlar yaşamayız hiçbirimiz desede maalesef arada ufak kazalar olabiliyor.. nınım ya atanın yeni resmi yine ortalığı yakıyor maşallah kuzucuğa:) umarım atanında seninde ve forumdaki arkadaşların keyifleri yerindedir... ben bu hafta rapor peşinde koşmaktan bir türlü uğrayamadım..
geçenlerde girdiğimde foruma ama resimlerinizi gördüm şuu büyüüük buluşmanın... çok güzel görünüodunuz vallla.. bu görüşmeler sayesinde miniklerinizde yeni arkadaşlar edinmiş olacaktır ne güzel... off kıskandım sizi demicem tekrar, geçenlerde yeteri kadar sölemiştim dimi:)) hepinize minik prens ve prenseslerinizle sağlıklı keyifli günler...:)

saol kornelya evet abla oldu hamdolsun rabbimin bunününe binlerce milyonlarca şükürler olsun geçen sene bu vakitler nasıldı kızım şimdi nasıl rabbim bizi ve sizleride öyle evlatlarımızdan hiç ayırmasın acılarını yaşatmasın

Mehtap canım 1 numaraya ben gönüllüyüm...
iyi severim öyle pata pataaaaaa :)))
gelişmeleri bekliyoruz canım..

Mecbue öncelikle geçmiş olsun ..
Ecrin'e sağlık ,mutluluk, huzur ve güzelliklerle dolu bir yıl diliyorum..
ve kocaman öpüyorum güzel kızımızı..
bu arada biliyorum kocan kızacak ama resim bekliyoruz :))
sonra silersin olurmu canım...

Kornelya canım bizler çok iyiyiz canım..
seninde birgün istanbula yolun düşerse mutlaka tanışmak isterim...
bu arada ameliyat işini ne yaptın ????
kızın nasıl ???? kokluyorum sarı kızı :)))

saol nınım inş bundan sonrası herbirimizin yavrusu için sağlıklı huzurlu mutlu bol bol yaramazlıklarla dolu gçer çabucak yürürler bol bol balık köfte yerler bizi yormadan:)eşim artık kızmıyo:)ama ben yükleyemiyorum fotolar büyük geliyo küçültemiyorum

sevindim canm iyi olmanıza, valla giremiyorum özlüyorum burayı sizlerle sohbeti...
insallah birgün yollarımız kesişir...
valla bizim de ameliyat işi biraz ertelendi, biraz araştırma yapmak istedi doktorum, benimde hastanede zaman geçirmek gibi lüksüm yok malum... askıda beklesin o artık. sarı kız da iyi şükür, çok üzülsem de günde maalesef bir kez filan mama vermek zorunda kalıyorum... hem çok sık hem de miktarı yüksek tükettiğinin, en son geçen hafta hastaneye kontorle götürdük orada doktorumuz günde bir iki öğünü aptamil pdf ver dedi, bu seferde onu verdim 2 günü geçti kakasını yapamadı, yapmadığım şey kalmadı bacakları çalıştırdık, zeytinyağı sürdük biraz, ılık havlu vs ama yok... sırf gaz çıkarıo... bu arada kilomuz bir hafta önce 3380 di, tuvalete çıkmamalarımızla heralde 4e yaklaşmışızdır diorum:) neyse insallah bir an önce bunun bi çaresini buluruz fitile filan gerek kalmadan...

merhaba BERKAY ın annesiiii.formda gezinirken okudum.çokkkkkkkkkkkk geçmiş olsun.ama ne olur sakın umutsuzluğa kapılma.bende 34 haftalık 2,160 gr 46 cm bir kız dünya ya getirdim.avucum kadardı:) küvez e gerek görmediler.sadece 40 gün anne sütü aldı.sütüm kesildi maalesef:(kızım şimdi 6 aylık olmak üzere ama olması gereken kilodan az çok hareketli olduğu için kilo alamıyor:(ilk başlarda çok ağlamıştım ama şimdi düşünüyorumda sağlığı yerinde olsunda varsın zayıf olsun.berkay bebeğimizde kocaman adam olucak.hiç bişeyi yok kuzucuğumun annesi üzme kendini.o nasıl hayata tutunmuş bir bebek daha da asla bırakmaz buna çok inanıyorum ben.kuzucuğa çokkk geçmiş olsun sizede.allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.bu arada şunuda belirtiyim ben kızımı tam 7 sene bekledim ne zor oldu bir bilseniz.ama sabırsız çıktı.yine de çok şkür.bizimle paylaşın olurmu?güzel haberler bekliyoruzzzz....

çok zor görünmüyo hatta bence sevecek berkay ben bu saydıklarının bi çoğunu yapıyorum ecrine çok keyif alıyo ayaklarıyla falan kaldırıp bırakıyorum bacağıma bindiriyorum ama çok faydalı bilgiler paylaştığın için çok saol mehtapcım benim kızımda 18 dk sonra doğmuş olcak:)

Doğumgünü kutlu olsun annesi.. Annesi ve babasıyla birlikte sağlık dolu nice seneler dilerim.
İyi ki doğdun Ecriiiin, İyi ki doğdun Ecriiiin, İyi ki doğdun iyi ki doğdun mutlu yıllar sanaaaaa....
a.s.a.s.a.s.
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

mehtap tekrar geçmiş olsun, güzel haberler almışsın doktordan sevindim. kısa sürede berkay atlatıcak bunu eminim, o bilmiş kıpırdak pabuç bırakmaz böyle şeylere kesinlikle:) bu arada dediğin gibi hareketler gerçekten oyun oynar gibi rahatlıkla yaptırılacak şeyler...
mecbue ecrinin doğum günü kutlu olsun, ohh artık yaşını doldurmuş kocaman kız oldu... allah size hep birlikte, sağlıkla, keyifle geçecek daha nicee yaşlar nasip etsin canım...
nınım bu arada verdiğin bilgiyi bende okudum gerçekten çok işe yarayacak... insallah kullanmaya gerek kalacak durumlar yaşamayız hiçbirimiz desede maalesef arada ufak kazalar olabiliyor.. nınım ya atanın yeni resmi yine ortalığı yakıyor maşallah kuzucuğa:) umarım atanında seninde ve forumdaki arkadaşların keyifleri yerindedir... ben bu hafta rapor peşinde koşmaktan bir türlü uğrayamadım..
geçenlerde girdiğimde foruma ama resimlerinizi gördüm şuu büyüüük buluşmanın... çok güzel görünüodunuz vallla.. bu görüşmeler sayesinde miniklerinizde yeni arkadaşlar edinmiş olacaktır ne güzel... off kıskandım sizi demicem tekrar, geçenlerde yeteri kadar sölemiştim dimi:)) hepinize minik prens ve prenseslerinizle sağlıklı keyifli günler...:)
İnşallah canım kısa sürede daha iyi olur kuzucuğum. En büyük şansımız hareketlerin oyun gibi olması ve Berkay'ın hareketleri sevmesi oldu. Özellikle gövdesini sıkıp bıraktıımızda kıkır kıkır gülüyor :)
Buluşma çok güzeldi gerçekten. Yolun İstanbul'a düşerse bu buluşmalara seni de bekleriz.

:)) Fizyoterapist de büyüklerin yaptığı gibi haşin sevin Berkay'ı diyor. Ayrıca Berkay'a hani büyüklerimizin yaptığı jimnastik hareketler var ya onları yaptırmanıza gerek yok dedi. Çünkü kasları zaten çok esnek.

merhaba BERKAY ın annesiiii.formda gezinirken okudum.çokkkkkkkkkkkk geçmiş olsun.ama ne olur sakın umutsuzluğa kapılma.bende 34 haftalık 2,160 gr 46 cm bir kız dünya ya getirdim.avucum kadardı:) küvez e gerek görmediler.sadece 40 gün anne sütü aldı.sütüm kesildi maalesef:(kızım şimdi 6 aylık olmak üzere ama olması gereken kilodan az çok hareketli olduğu için kilo alamıyor:(ilk başlarda çok ağlamıştım ama şimdi düşünüyorumda sağlığı yerinde olsunda varsın zayıf olsun.berkay bebeğimizde kocaman adam olucak.hiç bişeyi yok kuzucuğumun annesi üzme kendini.o nasıl hayata tutunmuş bir bebek daha da asla bırakmaz buna çok inanıyorum ben.kuzucuğa çokkk geçmiş olsun sizede.allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.bu arada şunuda belirtiyim ben kızımı tam 7 sene bekledim ne zor oldu bir bilseniz.ama sabırsız çıktı.yine de çok şkür.bizimle paylaşın olurmu?güzel haberler bekliyoruzzzz....

Bebeğinin haftası ve doğum kilosu çok iyiymiş. Ayrıca küveze girmemesi de büyük avantaj. Erken doğan bebek annesi olmak, sürekli korkular yaşamak zor gerçekten. Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

korenlya canım bizim doktor Ata'ya conformil mama vermişti..
biz 6 ay onu kullandık..böylece kabızlık sorunumuz olmadı...
sende sor istersen doktoruna...

Mehtap sen haftasonu oğlunla geçirmişsindir..
nasıl geçti haftasonunuz ???
hareketlerde zorlanmadı inşallah...

mehtapcım cnm benim yeni gördüm tatlım geçmiş olsun yengeninde maşallah benimkilerden farkı yokmuş kusura bakmasında benim kızımda vara yoğa ağlıyor bence bu daha zor sen ona bakma
kızlar bu arada size birşey danışcam ben maraşta oturuyorum tek bakıyorum kızıma çok yoruldum ankaraya annemin yanına gitmek istiyorum sizce araba yolculuğu kızıma nasıl olur hasta falan olurmu çok korkuyorum biyandan da raporum bitmeden gitmek istiyorum onlar gelemiyorlar malesef 8 saat yolumuz var ne dersiniz doktor bi sorun olmaz dedi havalar ısınınca

mehtapcım cnm benim yeni gördüm tatlım geçmiş olsun yengeninde maşallah benimkilerden farkı yokmuş kusura bakmasında benim kızımda vara yoğa ağlıyor bence bu daha zor sen ona bakma
kızlar bu arada size birşey danışcam ben maraşta oturuyorum tek bakıyorum kızıma çok yoruldum ankaraya annemin yanına gitmek istiyorum sizce araba yolculuğu kızıma nasıl olur hasta falan olurmu çok korkuyorum biyandan da raporum bitmeden gitmek istiyorum onlar gelemiyorlar malesef 8 saat yolumuz var ne dersiniz doktor bi sorun olmaz dedi havalar ısınınca

Teşekkür ederim hiram. Evet malesef yengem sizinkilerle yarışıyor galiba. Allah sağlık versin de kuzucuklarımıza kim ne derse desin.
Canım 8 saat yol uzun bebeğin henüz küçük mümkünse uçakla git fazla hırpalanmasın; yapamıyor ve mecbursan doktorun da müsade ediyorsa sık sık mola vererek gidebilirsin ama bebek için yorucu olur.

saol mehtap teyzesi darısı berkayın başına inş bugün aşımızıda olduk bi ay sonra bi aşı daha var sonrada aralıkta var

saol mehtap teyzesi darısı berkayın başına inş bugün aşımızıda olduk bi ay sonra bi aşı daha var sonrada aralıkta var

İnşallah canım.
Geçmiş olsun. Bizim de mayısta haziran da bir de ocakta var 1 ay gecikmeli olarak arkadan geliyoruz.
Mecbue Ecrin ileriye doğru emeklemeye başladı mı? Bir de Ecrin'e alkışı öğretebildin mi?
Berkay artık iki ayrı nesneyi iki ayrı elinde tutabiliyor ve birbirine çarpıyor. Alkışı öğretmeye çalışıyorum. Ellerimi tutup birbirine çarpıyor ama kendi ellerini birbirine çarpmıyor.

bizim mayısta kendi doktorumuzda var su çiçeyi aşısı galiba ecrine alkış deyince bi elini yumruk yapıyo bi elini açıyo alkış yapmaya çalışıyo ama elindeki nesneleri çarpıyo birbirine mesela ben ecrinin karşısına otrdum ecrine alkış yapıp kendim alkış yaptım epeyi bi denemeden sonra yaptı

Mecbue canım 1 yaş aşısı oldun değilmi ??
nasıl ateş falan yapıyormu ??
tam olarak ne aşısı ??

adını bilmiyorum ama 1 yaşından bi gün sonra olunan aşı her bebek oluyo biz bütün aşılarını sağlık ocağına yaptırdık bi ay sonrada su çiçeyi aşısı var özel aşı oda ateş yapmaz dedi hemşire huysuzluk yaparsa ağrı kesici ver dedi aile hekimi görüştü benle bi hafta sonra deri döküntüsü yapabilir neden oldu diye korkma aşıdan dolayı dedi şimdilik bişey yok bakalım ama bu aşı yapmıyo ateş dedi

bizim mayısta kendi doktorumuzda var su çiçeyi aşısı galiba ecrine alkış deyince bi elini yumruk yapıyo bi elini açıyo alkış yapmaya çalışıyo ama elindeki nesneleri çarpıyo birbirine mesela ben ecrinin karşısına otrdum ecrine alkış yapıp kendim alkış yaptım epeyi bi denemeden sonra yaptı

Ben Berkay'a alkış deyince benim iki elimi tutup birbirine çarpıyor. Bazen önce kendim yapıyorum sonra ona yaptırıyorum. Ben ona alkış yaptıracakken o bana yaptırıyor:))
Çekmeceleri açıp kapatmayı çok seviyor.
İleri emeklemeye başladı mı Ecrin?

oo Mehtap çok ilerleme var Berkay'da
yani çok şey yapıyor..
Ata alkışı bir eli yumruk şeklinde ama benim zoruml desteğimle yapıyor..
dediğim zaman anlamıyor daha..

oo Mehtap çok ilerleme var Berkay'da
yani çok şey yapıyor..
Ata alkışı bir eli yumruk şeklinde ama benim zoruml desteğimle yapıyor..
dediğim zaman anlamıyor daha..

Canım Ata'nın da öyle mental gelişimleri iyi bunu hissediyorum. İnşallah bu tahminlerimizde yanılmayız. Biraz zamanla herşeyi yapabilecekler.

Back