Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba mehtap bizim yaptığımız hareketlerde bunların aynısı bu bir sitede çocuğunun yaptığı fizik hareketleini anlatmış bir anne bizimde aynı idi bilgi amaçlı yazıyorum umarım yardımcı olurumm Öncelikli olarak emeklemeye yönelik hareketi anlatayım.Siz yere oturun bacaklarınızı açın tek bacağınızın üzerine sağ ya da sola doğru karnı bacağınızın üzerine gelecek şekilde emekleme pozisyonunda çocuğu koyun.poposundan ileri doğru itip çekin bu arada sürekli fış fış kayıkçı kayıkçının küreğini söyleyin çocuk bu melodiye sürekli alışsın zamanla siz bunu söyleyince kendi kendine emekleme pozisyonunda ileri geri sallar.bu hareket kollarını kuvvetlendirir .Plates topunda da (plates topunun çapı 70 cm bizim aldığımız) çocuğu yüzükoyun topun üstüne yatırın,bacaklarından tutarak ileri geri çekin başlarda yavaş sallayın korkmasın zamanla hızlanarak ileri ittiğinizde elleri yere deysin ki denge kurmaya alışsın.Yine plates topuna yüzüstü yatırın tam orta yerinden yani bezinin üzerinden tutup ileri geri çekin ve sonra bir kolundan tutup kendinize doğru çekin kalkmasını sağlayın hem vücudu sıkılaşır hem de kol kasları kolundan çekerken kuvvetlenir.Aslında daha çok hareket var ama yazıya dökmek zor.Başlangıç için bunları yapın ben çok faydasını gördüm.Umarım yazdıklarımı kafanızda canlandırabilirsiniz.Birde aklıma şu hareket geldi.Yere bir koltuğun kenarına oturun.Çocuğu bacağınıza yönü koltuğa dönük şekilde oturtun.Koltuğun üstüne değişik bir oyuncak ya da nesne koyun çocuk onu almak için ayağa kalkmaya çalışır ayağa kalkarsa hemen belinden tutun.Bu da bacak kaslarını geliştirir.
Canım çok teşekkür ederim üşenmeyip yazmışsın. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Yani insanın bazen akrabalarının bile olmadığı kadar iyi insanlarla karşılaştım burada. Tekrar çok teşekkür ederim.merhaba mehtap biz ilk olarak plates topu ile başladık topun üzerine oturtup bende dizlerimin üzerine çöküp kalçalarından tutup bir ileri birde kendime çekip yapıyordum en az yarım saat daha sonra aşama aşama bacaklarından tuturak başlamıştım. birde bizim ayak bilekleri çok sert olduğu için lastikler vermişti. karşılıklı bağlayıp lastikleri ayağına geçirip yapıyorduk bunu sanırım size önermez birde bacaklarını bisiklet çevirir gibi yapıyordum emekleme pozisyonuna geçmesi içinde önüne çok sevdiği bir oyuncağı koyuyordum biraz yüksek yapıp öle öle başlamıştı evde ben ve eşimde emekliyorduk bakın böle şöle yapıcaz diye konuşarak ilk önce ikizlerim komando gibi sürünerek emekledi kol kasları o şekilde güçlendi ve emeklemeye geçti yaklaşık 1,5 - 2 ay o şekilde devam etti. birde karnının altına yastık kolabilirdin. yada sen oturarak yüz üstü bacağının üstüne bırakabilirsinn. ilk bu şekilde başlamıştık biz notlar almıştım onları bulup daha sağlıklı bilgi verebilirim. küvezden çıkıp ilk eve geldikleri andan itibaren kaç cc yediler 2 günde bir tarttık pazarcıların ototmatik tartıları varya onlarla tartıyorduk sürekli onlar bile duruyor .. ben birde izinde iken kreşe götürdüm hep rica minnet öğretmenler almıştı bununda çok yararı oluyor. bundan iki ay önce fizyoterapist hocamız bide iş uğraşı ve oyun bölümü akını bi görsün dedi fizik tedaviyi yapınca bizde o bölüme gittik ordaki asistan geldi akına oyun öğretecekakın bak bu araba ann ann dütt dütt falan söylüyor bu kocaman el hareketleri ilede gösteriyorr. tabi bizde öle bakıyoruz eşimle bu araba bak bu böle gidiyor bu yeşil dedi akında bakıyor sonra öle sıkıldı asistanın elinden aldı oturduğu sandalyeden kalkıp yere oturdu enn düttttttttt ann başladı akın sonra bana döndü anne yelill (yeşil) sonra orda oyuncak kepçe varmış gördü anne tepte (kepçe) başladı söylemeye kucuk (küçük) müş onu söylüyor asistanın ağzı açık seyrediyor siz neden buraya geldiniz bu çocuğun iş uğraşa ihtiyacı yokki herşeyi biliyor dedi. bizde hoca o şekilde uygun gördü dedik gidin boşuna burda zaman kaybı yaşamayın dediii
görüşmek üzereee
Bu detaylı anlatım için çok teşekkür ederim canım. Fizyoterapi randevumuz yarın saat 11de gelişmeleri burada da yazacağım zaten. İnşallah korkmaz hareketleri benimser ve tepkili yaklaşmaz.merhaba mehtap bizim yaptığımız hareketlerde bunların aynısı bu bir sitede çocuğunun yaptığı fizik hareketleini anlatmış bir anne bizimde aynı idi bilgi amaçlı yazıyorum umarım yardımcı olurumm Öncelikli olarak emeklemeye yönelik hareketi anlatayım.Siz yere oturun bacaklarınızı açın tek bacağınızın üzerine sağ ya da sola doğru karnı bacağınızın üzerine gelecek şekilde emekleme pozisyonunda çocuğu koyun.poposundan ileri doğru itip çekin bu arada sürekli fış fış kayıkçı kayıkçının küreğini söyleyin çocuk bu melodiye sürekli alışsın zamanla siz bunu söyleyince kendi kendine emekleme pozisyonunda ileri geri sallar.bu hareket kollarını kuvvetlendirir .Plates topunda da (plates topunun çapı 70 cm bizim aldığımız) çocuğu yüzükoyun topun üstüne yatırın,bacaklarından tutarak ileri geri çekin başlarda yavaş sallayın korkmasın zamanla hızlanarak ileri ittiğinizde elleri yere deysin ki denge kurmaya alışsın.Yine plates topuna yüzüstü yatırın tam orta yerinden yani bezinin üzerinden tutup ileri geri çekin ve sonra bir kolundan tutup kendinize doğru çekin kalkmasını sağlayın hem vücudu sıkılaşır hem de kol kasları kolundan çekerken kuvvetlenir.Aslında daha çok hareket var ama yazıya dökmek zor.Başlangıç için bunları yapın ben çok faydasını gördüm.Umarım yazdıklarımı kafanızda canlandırabilirsiniz.Birde aklıma şu hareket geldi.Yere bir koltuğun kenarına oturun.Çocuğu bacağınıza yönü koltuğa dönük şekilde oturtun.Koltuğun üstüne değişik bir oyuncak ya da nesne koyun çocuk onu almak için ayağa kalkmaya çalışır ayağa kalkarsa hemen belinden tutun.Bu da bacak kaslarını geliştirir.
İnşallah canım ne kadar kolay alışırsa o kadar çabuk düzelir herhalde.inşallah canım güzel geçer..
ilk etap da korkması normal canım..
alışıcak annesi ...
gelişmeleri bekliyoruz...
mehtapcım şimdi okudum üzüldüm ama bak erken tanı ve tedaviyle aşacak berkay rabbim şifasını vers,n inş
İnşallah canım ne kadar kolay alışırsa o kadar çabuk düzelir herhalde.
İnşallah canım. Çok teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim preemie inşallah dediğin gibidir. Çünkü hipotoni ile ilgili şeyleri okudukça sinirlerim bozuluyor artık. Berkay çok hareketli bir bebek. Bu kadar hareketli olupta nasıl kas gevşekliği oluyor bunu anlayamıyorum bazen. Ama benim de hatalarım oldu mesela Berkay başını tutmaya başladıktan sonra bile yorulmasın diye hep yatağından başını elimle destekleyerek aldım aslında omzundan tutup çekerek kendisinin kalkmasını sağlamalıydım. Bir de Berkay yüzüstü yattığında hemen sırtüstüne dönüveriyordu bir iki defa kollarının altına rulo yastık koyup önüne oyuncak koyarak yüzüstü durmasını sağlamak istedim ama sıkıldığı için mızıklanmaya başladı bir şekilde onu yüzüstü durmaya alıştırmam gerekirdi. Berkay'ın kardeşi olmadığı için şimdi gündüzleri yeğenimle vakit geçiriyor bunun faydasını ben de gözlerimle gördüm. Ama kış boyu üşütür, grip olur, hasta olur diye doğru dürüst dışarıya çıkaramadık. Şimdi hergün dışarıya çıkarıyoruz. Haftasonları kalabalıklara sokuyoruz. Önümüz yaz bundan sonra daha da fazla farklı çevrelere sokmak istiyoruz. Foruma zaman zaman girip defneyle ilgili gelişmeleri paylaşırsan çok sevinirim. Çünkü insan etrafında kolay kolay 28 haftalık doğmuş bir bebek bulamıyor. Tavsiyelerin ve tespitlerin çok doğru hepsi için ayrıca teşekkür ederim.sevgili mehtap
uzun zamandır takip edemiyorum siteyi
durumdan yeni haberdar oldum
öncelikle geçmiş olsun
sana şunu söylemek isterim. kızımla berkayın arasında sanırım tam 1 ay var.
benim kızmda 28 haftalık doğdu.
düzeltilmiş 7.5 aylıkken desteksiz çok kısa süre oturabiliyordu. hatta şubat 20 gibi nöroloji hocama götürüp gösterdim defneyi. bana dedi ki herşey iyi gözüküyor. nörolojik bir sıkıntısı yok ama düzeltilmiş yaşına göre geri kalmış. oturması gerekirdi. içim acıdı resmen kızım geri kalıyordu. sonra düşündüm defneyi hep yere yatırdığımı, doğru dürüst oturmasına izin vermediğimi gördüm. ve 10 gün boyunca devamlı oturtma çalışmaları yaptım. sonuç kızım uzun süre desteksiz oturmaya başladı. sadece 10gün. şu an oturmayla ilgili sorunumuz yok. defne ellerimden tutunarak yattığı yerden ayağa kalkıyor ve yürütülmek istiyor. ben berkayın bazı videolarını da izledim. bence hiç hipotonik bir bebeğe benzemiyor. ona yeteri kadar fırsat tanırsan herşeyi yapabileceğini düşünüyorum. hiç cannı sıkma. birede söylemek istediğim hastalıklarda koruyacağız diye bebeklerimizi data girişindenuzak tutmamalıyız. ben defneyi pazaryerlerine, kalabalık sokaklara, parklara götürüyorum.kar yağdığı gün bile dışarı çıkardım. soğuk havalar hasta etmedi kızımı. dışarıyı çok seviyor. bundan sonra havalar güzel bol bol dışarı çıkmalılar.insanlarla,çocuklarla etkileşmeliler. parkların ilköğretim okulullarının çok yararlı olabileceğini düşünüyorum.okuldan dağılan bir sürü çocuk. bizim apartmanda defneden başka 1 tane de 1.5 yaşında bir çocuk var. kapıcımızn oğlu. sık sık evime davet ediyorum ve sık sık evlerine gidiyorum. maksat defneye arkadaş olsun. bizde durum bu. sen bu hipotoniye pek takma kafanı ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Can arkadaşım benim sorduğun için çok teşekkür ederim. Telefon da da görüştük zaten biliyorsun. Merak edip telefon açman çok duygulandırdı beni. Çok güzel arkadaşlarım oldu burada çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar.canım bugün 11 de randevunuz vardı..
nasıl geçti ??
neler yapıldı yada yapılacak ???
Evet canım bugündü. Çok teşekkür ederim birazdan detaylı yazacağım.bugünmüydü berkayın randevusu nasıl geçti bakalım inş herşey iyi geçmiştir
Nınım bu bilgi gerçekten iyi oldu. Allah kimseye göstermesin ama aklımızın köşesinde bulunsun.
Mecbue sana da geçmiş olsun. Berkay'ın iyi geçti. Yani çok zorlanmadı hareketleri yaparken. Fizyoterapist çok güzel yaklaştı Berkay önce biraz yabancıladı ama sonra alıştı. Durumu iyi dedi. Kas gevşekliği olan bebekler bizim en rahat ettiğimiz bebekler dedi. Ne zaman yürür diye sordum düzeltilmiş yaşında yürür dedi. İnşallah öyle olur.