Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bugün nöroloğumuzun önerdiği fizyoterapisti internetten biraz araştırdım. İsmi Gönül Acar. Çapa'ya bağlı özel yeri de Çapa'da. Telefonda görüştük cumartesi için randevu aldım.
uımarım cnm cmt herşey iyi gider berkayımızda cabalar...
bizde yeni geldik gayet güzwl geçti muayne drdüzeltilmiş aya göre hareketleri çok güzel ve ileride dedi 2 yaşına kadar bu şekilde takip edilecekmiş haftaya kraniel usg çekitircez bakalım umarım oda iyi geçer

Bugün nöroloğumuzun önerdiği fizyoterapisti internetten biraz araştırdım. İsmi Gönül Acar. Çapa'ya bağlı özel yeri de Çapa'da. Telefonda görüştük cumartesi için randevu aldım.

canım üniversitede çalışan fizyoterapist olması çok iyi..
inşallah herşey yolunda gidecek..

uımarım cnm cmt herşey iyi gider berkayımızda cabalar...
bizde yeni geldik gayet güzwl geçti muayne drdüzeltilmiş aya göre hareketleri çok güzel ve ileride dedi 2 yaşına kadar bu şekilde takip edilecekmiş haftaya kraniel usg çekitircez bakalım umarım oda iyi geçer
Maşallah kuzucuğumuza. İnşallah hep böyle güzel haberler verirsin bize. O da iyi geçecek hiç merak etme.
canım üniversitede çalışan fizyoterapist olması çok iyi..
inşallah herşey yolunda gidecek..

Canım üniversitede doktora yapıyormuş. Özel yeri de ÇAPA'da biz özeline gideceğiz 1 ay. Nörolog 1 ay sonra tekrar görecek ve eğer uzun süreli fizik tedavi gerekirse rapor çıkarırız demişti. Bilemiyorum inşallah gerekmez ve bu 1 ayda iyi gelişim gösterir kuzucuğum.

Maşallah kuzucuğumuza. ınşallah hep böyle güzel haberler verirsin bize. O da iyi geçecek hiç merak etme.

Canım üniversitede doktora yapıyormuş. Özel yeri de ÇAPA'da biz özeline gideceğiz 1 ay. Nörolog 1 ay sonra tekrar görecek ve eğer uzun süreli fizik tedavi gerekirse rapor çıkarırız demişti. Bilemiyorum inşallah gerekmez ve bu 1 ayda iyi gelişim gösterir kuzucuğum.

canım bende biraz araştırdım genelde hep iyi şeyler söylenilmiş..
tedavileri cevap vermiş..
şuna inan 1 ay dolmadan Berkay tedeviye cevap verecek...
lütfen buna inan..
gerekmeyecek rapor falan..Berkay'ın durumu kötü değilki...

soraya dan haber bekliyorum alır almaz arıyacağım seni canım...

evet sher berraga masallah kuzum benım
mehtapcım canını sıkma berkay ıyılesecek sonucta premature bebekyanı belkı sadece bır alık bısey sadece kaslaeı daha fazla guclenmesı lazım yoksa berkayımızın masallahı var kuzum benım yarın berkayı getırıyormusun?

evet sher berraga masallah kuzum benım
mehtapcım canını sıkma berkay ıyılesecek sonucta premature bebekyanı belkı sadece bır alık bısey sadece kaslaeı daha fazla guclenmesı lazım yoksa berkayımızın masallahı var kuzum benım yarın berkayı getırıyormusun?

İnşallah canım düzelir. Yok canım ben işten fırsat bulup gelmeye çalışacağım.

mehtapcım yazamasam bile surekli takipteyim Berkaycık fizyoterapiyle saglıgına kavusacak canım sonucta tedavisi var bizim bebeklerimiz cok ozel bebekler onların yasama tutunma azmi eminim biz de yoktur insallah en kısa zamanda duzelicek dualarım seninle

mehtap merhaba akının nerde tedavi gördüğünü sormuşsun biz kocaeli üniversitesi fizyo terapist prof.dr nigar hanım var ona gidiyoruz. kendisine muayene oluyoruz asistanları fizik gösteriyor ve nigar hoca botoskumuzu yapıyorr.akının en büyük avantajı ikizi olması oldu ondan çok büyük hırs yapıyor o birşeyi yapmaya çalıştımı o da yapıyorr. size tavsiyem oyun gruplarına götürün. çocuklu olan yerlere oturmaya gidin onun bile çok etkisi oluyorrr. eminimki fizik tedaviye başladığınızda sizde farkedeceksiniz berkaydaki değişikliği daha çok hareketlenecek oturmaya başlayacak emekleyecek tununp kalkıp sıralamaya başlayacak. bizim fizyotepistmiz demiştiki dizlerinin üstünde yürümeye başlasa yürümenin yarısıdır demişti 3-4 ay önce ve 1 aydır dizlerinin üzerinde çok rahat birşekilde yürüyor. birde biz ilk fizik tedaviye başladığımızda terapistin dediği şuydu bebek dönmeye başlamadan öğrenmeden ne kadar çok hareket yaparsanız o kadar onun için iyidir dönmeye başlayınca çok zor oluyor demişti gerçektende öle imiş 10 gün sonra dönmeye çok fazla hareket etmeye başlayınca zorla oyunlarla karşıdan biri maymunluk yaparak dikkatini dağtarak fizik yapmaya başlamıştıkk ama daha sonra kendiside izin veriyorr. cumartesi günü inş çok iyi geçer ve berkayda hareketleri yaptırırrr... sormak istediğiniz bir konu olursa seve seve yardımcı olurumm.

mehtapcım yazamasam bile surekli takipteyim Berkaycık fizyoterapiyle saglıgına kavusacak canım sonucta tedavisi var bizim bebeklerimiz cok ozel bebekler onların yasama tutunma azmi eminim biz de yoktur insallah en kısa zamanda duzelicek dualarım seninle
Çok teşekkür ederim Ececim inşallah öyle olur. Haklısın çok zor günler geçirdiler inşallah bundan sonra da aynı azimle bunu da atlatırız.
mehtap merhaba akının nerde tedavi gördüğünü sormuşsun biz kocaeli üniversitesi fizyo terapist prof.dr nigar hanım var ona gidiyoruz. kendisine muayene oluyoruz asistanları fizik gösteriyor ve nigar hoca botoskumuzu yapıyorr.akının en büyük avantajı ikizi olması oldu ondan çok büyük hırs yapıyor o birşeyi yapmaya çalıştımı o da yapıyorr. size tavsiyem oyun gruplarına götürün. çocuklu olan yerlere oturmaya gidin onun bile çok etkisi oluyorrr. eminimki fizik tedaviye başladığınızda sizde farkedeceksiniz berkaydaki değişikliği daha çok hareketlenecek oturmaya başlayacak emekleyecek tununp kalkıp sıralamaya başlayacak. bizim fizyotepistmiz demiştiki dizlerinin üstünde yürümeye başlasa yürümenin yarısıdır demişti 3-4 ay önce ve 1 aydır dizlerinin üzerinde çok rahat birşekilde yürüyor. birde biz ilk fizik tedaviye başladığımızda terapistin dediği şuydu bebek dönmeye başlamadan öğrenmeden ne kadar çok hareket yaparsanız o kadar onun için iyidir dönmeye başlayınca çok zor oluyor demişti gerçektende öle imiş 10 gün sonra dönmeye çok fazla hareket etmeye başlayınca zorla oyunlarla karşıdan biri maymunluk yaparak dikkatini dağtarak fizik yapmaya başlamıştıkk ama daha sonra kendiside izin veriyorr. cumartesi günü inş çok iyi geçer ve berkayda hareketleri yaptırırrr... sormak istediğiniz bir konu olursa seve seve yardımcı olurumm.

Canım Berkay çok hareketli ve kıpır kıpır bir bebek. Yani 360 derece dönüyor, sırtüstü köprü kuruyor. Yani Berkay'ın altını açıp değiştirmek bile sürekli sağa sola dönerek kaçtığı için zor oluyor. Berkayda yaşadığım en büyük sorun yüzüstü durmak istememesi önüne oyuncak koyup yanlarına yastıkla destek verdiğim halde kendini yastığın üstüne doğru dönmek için atıyor. Berkay'ın kardeşi yok ama düzeltilmiş yaşından 2 ay küçük bir yeğenim var. Bu hafta başından beri gündüz onunla birlikte vakit geçiriyor. Gerçekten de 2 gün içinde çok şey farketti gibi geldi bana da. Artık biraz daha uzun süre oturuyor ayaklarının üzerine biraz daha uzun süre basıyor. Bir yere dayanıp kısa süre ayakta durabiliyor. Yani mental olarak ondan ileride ama kas gücü ona göre zayıf. Dün biraz inceledim yeğenimin hareketlerini de 6 aylık bebek sadece ellerini yere dayayarak bütün gövdesini havaya kaldırabiliyor. Hareketsiz bir bebek kilosu nedeniyle karnının üstünden sırtüstüne dönemiyor ama desteksiz nerdeyse Berkay kadar oturabiliyor. Ayağının üstüne çok güçlü basıyor ve dizlerini bükerek yukarı aşağı hoplayabiliyor. Tabi ki o zamanında doğdu. Kas gücünün daha iyi olması normal ben Berkay'ın bu hareketleri biranda onun gibi yapmasını beklemiyorum yeterki bebeğim düzeltilmiş yaşından geri kalmasın ve sağlıklı olsun. İnşallah senin de söylediğin gibi olacağına inanıyorum belli fizik hareketlerle daha da güçlenir inşallah kuzucuğum. Sana sormak istediğim bu fizik hareketleri nasıl hareketler çünkü biryandan da acaba Berkay çok zorlanır mı diye düşünmeden edemiyorum.

Canım merhaba Berkay nasıldı ?
bak yeğeninle bir arada olması çok güzel oldu..
şimdiden farkı görmüşsün..iyi oldu bu olay..

Canım daha iyiydi ellerinden tutup kaldırdığımda hep başını tuttu, oturması biraz daha iyi, bir yere dayanarak daha uzun durabiliyor ama yiğenimle kıyasladığımda kas gücü daha zayıf. Dün akşam mamasını verdim ondan sonra oynadık biraz en son gece mamasını verip uyutup çıktık. Bu akşam biraz erken çıkabilirsek yine geçeceğiz karşıya.

olsun canım yavaş yavaş herşey rayına oturacak..Berkay çok sağlıklı bir bebek annesi...
artık buralı oldunuz :))))

olsun canım yavaş yavaş herşey rayına oturacak..Berkay çok sağlıklı bir bebek annesi...
artık buralı oldunuz :))))

Evet canım inşallah daha da iyi olacak.
Gidiş geliş 200 km:)) Gece 11 de çıktık 12yi 5 geçe evdeydik trafik boşken yani:))

Evet canım inşallah daha da iyi olacak.
Gidiş geliş 200 km:)) Gece 11 de çıktık 12yi 5 geçe evdeydik trafik boşken yani:))

:1shok: oyyy 1 saat 5 dk sürmüş hemde trafik derdi olmadan..
çok uzun sürmüş yaa..
ama ne yapacaksınız herşey kuzunuz için...
canım 2 sene böyle devam edecek..sonrasında kreş olayı inşallah..
ben 3 yaşında vereceğim..
yazın oyun gruplarına götürmeyi düşünüyorum...

merhaba mehtap biz ilk olarak plates topu ile başladık topun üzerine oturtup bende dizlerimin üzerine çöküp kalçalarından tutup bir ileri birde kendime çekip yapıyordum en az yarım saat daha sonra aşama aşama bacaklarından tuturak başlamıştım. birde bizim ayak bilekleri çok sert olduğu için lastikler vermişti. karşılıklı bağlayıp lastikleri ayağına geçirip yapıyorduk bunu sanırım size önermez birde bacaklarını bisiklet çevirir gibi yapıyordum emekleme pozisyonuna geçmesi içinde önüne çok sevdiği bir oyuncağı koyuyordum biraz yüksek yapıp öle öle başlamıştı evde ben ve eşimde emekliyorduk bakın böle şöle yapıcaz diye konuşarak ilk önce ikizlerim komando gibi sürünerek emekledi kol kasları o şekilde güçlendi ve emeklemeye geçti yaklaşık 1,5 - 2 ay o şekilde devam etti. birde karnının altına yastık kolabilirdin. yada sen oturarak yüz üstü bacağının üstüne bırakabilirsinn. ilk bu şekilde başlamıştık biz notlar almıştım onları bulup daha sağlıklı bilgi verebilirim. küvezden çıkıp ilk eve geldikleri andan itibaren kaç cc yediler 2 günde bir tarttık pazarcıların ototmatik tartıları varya onlarla tartıyorduk sürekli onlar bile duruyor .. ben birde izinde iken kreşe götürdüm hep rica minnet öğretmenler almıştı bununda çok yararı oluyor. bundan iki ay önce fizyoterapist hocamız bide iş uğraşı ve oyun bölümü akını bi görsün dedi fizik tedaviyi yapınca bizde o bölüme gittik ordaki asistan geldi akına oyun öğretecek :D akın bak bu araba ann ann dütt dütt falan söylüyor bu kocaman el hareketleri ilede gösteriyorr. tabi bizde öle bakıyoruz eşimle bu araba bak bu böle gidiyor bu yeşil dedi akında bakıyor sonra öle sıkıldı asistanın elinden aldı oturduğu sandalyeden kalkıp yere oturdu enn düttttttttt ann başladı akın sonra bana döndü anne yelill (yeşil) sonra orda oyuncak kepçe varmış gördü anne tepte (kepçe) başladı söylemeye kucuk (küçük) müş onu söylüyor asistanın ağzı açık seyrediyor siz neden buraya geldiniz bu çocuğun iş uğraşa ihtiyacı yokki herşeyi biliyor dedi. bizde hoca o şekilde uygun gördü dedik gidin boşuna burda zaman kaybı yaşamayın dediii :D görüşmek üzereee

merhaba mehtap bizim yaptığımız hareketlerde bunların aynısı bu bir sitede çocuğunun yaptığı fizik hareketleini anlatmış bir anne bizimde aynı idi bilgi amaçlı yazıyorum umarım yardımcı olurumm Öncelikli olarak emeklemeye yönelik hareketi anlatayım.Siz yere oturun bacaklarınızı açın tek bacağınızın üzerine sağ ya da sola doğru karnı bacağınızın üzerine gelecek şekilde emekleme pozisyonunda çocuğu koyun.poposundan ileri doğru itip çekin bu arada sürekli fış fış kayıkçı kayıkçının küreğini söyleyin çocuk bu melodiye sürekli alışsın zamanla siz bunu söyleyince kendi kendine emekleme pozisyonunda ileri geri sallar.bu hareket kollarını kuvvetlendirir .Plates topunda da (plates topunun çapı 70 cm bizim aldığımız) çocuğu yüzükoyun topun üstüne yatırın,bacaklarından tutarak ileri geri çekin başlarda yavaş sallayın korkmasın zamanla hızlanarak ileri ittiğinizde elleri yere deysin ki denge kurmaya alışsın.Yine plates topuna yüzüstü yatırın tam orta yerinden yani bezinin üzerinden tutup ileri geri çekin ve sonra bir kolundan tutup kendinize doğru çekin kalkmasını sağlayın hem vücudu sıkılaşır hem de kol kasları kolundan çekerken kuvvetlenir.Aslında daha çok hareket var ama yazıya dökmek zor.Başlangıç için bunları yapın ben çok faydasını gördüm.Umarım yazdıklarımı kafanızda canlandırabilirsiniz.Birde aklıma şu hareket geldi.Yere bir koltuğun kenarına oturun.Çocuğu bacağınıza yönü koltuğa dönük şekilde oturtun.Koltuğun üstüne değişik bir oyuncak ya da nesne koyun çocuk onu almak için ayağa kalkmaya çalışır ayağa kalkarsa hemen belinden tutun.Bu da bacak kaslarını geliştirir.

Son düzenleme:
Back