Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ayy Allah korusun canım ya..
öyle düşünme ..
sen genede baktır...,
ee ne olacak böyle hep takipdemi olacağız...
hepimizin nöroloji kontrolü iyi geçti...

Desteksiz uzun süre oturabilseydi korkmazdım ama onu da çok kısa süreli oturabiliyor. Gerçi desteksiz oturma düzeltilmiş 8 en fazla 9 aya kadar yapılabilmeliymiş ama bilemiyorum.

ya arkadaşlar siz uçmuşsunuz.ufaktan nörolog olmuşsunuz:)mehtap cnm doktor anadolu yakasında mı?karşıda ise gidip gelmek zor oluyo.bu rada ben hiç sizin gibi dikkatli değilim allah bi sıkıntı vermez inşallah.mehtap benim ilk oğlum da 1 yaştan sonra yürümüştü.dişlerini bile 1 yaştan sonra çıkarmıştı.Konuşmaya bile 2.5 yaşında başladı sen hiç dert etme.zamanında doğanlar bile herşeyi literatüre uygun yapamıyorlar.

Desteksiz uzun süre oturabilseydi korkmazdım ama onu da çok kısa süreli oturabiliyor. Gerçi desteksiz oturma düzeltilmiş 8 en fazla 9 aya kadar yapılabilmeliymiş ama bilemiyorum.

canım hemen kötü düşünme...
heşey yolunda gidiyor...
sen zaten ilgileniyorsun..
götür doktora için rahat etsin...

benim arkadaki komşumun oğlu 6.5 aylık yani
Ata da zamınında doğsaydı aydaş olacaklardı..
bazı hareketleri ileride diğer bebeğin..
kıyaslamıyorum walla...

slm kızlar bende götürdüm nörolojiye şimdilik iyi dedi 6 aylık olunca eeg istedi mr bide sizce düzeltilmiş 6 aylıkmıdır sormayı unuttum doktora birde çocuk doktorumuz hiç öle bişeye gerek yok çektirmeyin ben zaten kontrol ediyorum dedi sizce napmalıyım

Yok canım bizim doktorlar avrupa yakasında. Haklısın zor olur gidip gelmek. En iyisi anadolu yakasında olması çünkü 2-3 ayda bir görmek isteyecektir. İnşallah canım hepimizin bebeği sağlıkla büyür.
canım hemen kötü düşünme...
heşey yolunda gidiyor...
sen zaten ilgileniyorsun..
götür doktora için rahat etsin...
Evet canım inşallah kötü birşey yoktur.
ee Berkay ın düzeltilmişi 7.5 aylık daha...

Berkay yarın düzeltilmiş 8 aylık olacak.

benim arkadaki komşumun oğlu 6.5 aylık yani
Ata da zamınında doğsaydı aydaş olacaklardı..
bazı hareketleri ileride diğer bebeğin..
kıyaslamıyorum walla...
En iyisi öyle yapmak canım. Ben normal aydaşlarıyla pek karşılaştırmamaya çalışıyorum. Çünkü onlar çok ilerdeler. Dedim ya yürümeye başladılar. Düzeltilmiş ayından geriye gitmesin ona razıyım yani.

Canım böyle konularda nöroloğunu dinle bence. Çünkü onlar daha tecrübeli. Hem için de rahat etmiş olur. Bunun bir standardı yok kronolojik de düzeltilmiş de olabilir. Telefon açıp sor istersen.

Hipotoni sonradan da gelişebiliyormuş nınım. İnşallah kötü birşey değildir de bakalım.
canım inşallah değildir kötü birşey baen çocukalr önceden yaptığı şeyleri daha sonra unutuyorlar veya yapmak istemiyorla benim yiğenim pramatüre idi 10 aylıkken yürüdü yaşını karşılıyor dedik sonra yürümeyi kestik doğum gününden 1 hafta sonra tekrar yürümey başladı yeri geliyor biz yetişkinler bile yaptığımız şeyleri yapmaktan ıkılıyoruz aman içinin rahat etmesi için bir nörolğa göster tabi ve yapmayalım dediğimiz halde elimizde olmadan yapıyoruz diğer bebeklerle karşılaştırmayı bizim bebklerimiz özel olduklarını unutuyoruz

Canım yeğenin kaç haftalık doğmuştu? Düzeltilmiş 10 aylıkken mi yürüdü kronolojik mi?
Evet hep söylüyorum karşılaştırmayayım diye ama zamanında doğmuş olsa hiç dikkat bile etmem şimdi belli korkular yaşadığım için elimde olmuyor bazen.

Mehtap canım Berkay'ı heray götürdüğün doktoru yok mu???
o ne diyor ??

Canım en son götürdüğümüzde böyle bişey yoktu. Tuttuğumuzda kafasını kaldırıyordu. İyi bulmuştu birşey söylemedi.

hadi inşallah iyi geçecek...
haberdar etmeyi unutma canım..
ben çıkıyorum seni ve Berkayı öpüyorum..

demin bir şimşek çaktı oğlum nasıl korktu (

ınşallah iyi geçer canım. Tamam ben de her ikinizi öpüyorum. Burada da hava bozdu. Yağmur yağacak galiba. Sen de biraz gürültü yaparsan belki fazla korkmaz.

allah nazarlardan korusun sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.

Çok haklısın canım. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki herşeyi geç yapmasına razıyım. Berkay
düzeltilmiş 8 aylık
kronolojik 11 aylık
O da desteksiz 15 dk kadar oturuyor herhalde gittikçe artar bu süre, Bazen anne, ede, inge gibi şeyler söylüyor, bizimle şarkı söylemeye çalışıyor, Ayaklarını yere sıkı basıyor, hopluyor, şimdilik pek beceremese de adım atmaya çalışıyor, bakalım gelişimini inşallah doktor da iyi bulur.

canım bunada şükür bu gelişmler bu kadar erken doğan ve mücadele eden bebeklere göre gayet iyi cnm onlardan daha süperini beklememeliyiz şimdilik umarım drunuzda bunları güzel bulur sen içini ferah tut berkayımızda birşey çıkmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…