Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım bu ıkınmak çok zararlı ne yapacağımı ben de bilemiyorum artık. Poposu çatlarsa diye korkuyorum. Hep zeytinyağı sürüyoruz biz de.

Haklısın canım. Berkay da sürekli elini kolunu ısırıyor, kucağımdayken beni bile ısırıyor.

mehtapcim valla ufukta cok istahsiz bu aralar ufukda cok kabiz ne yapacami bilmiyorum
bide epilepsiden dolayi cok huysuz cok agliyor

Çok geçmiş olsun canım. Huzursuzluk yapıyordur tabi. Senin doktor kabızlığı için ne öneriyor peki?

Mehtap benim aklıma zeytinyağı gelmedi..
aa o çok iyi geliyor özellikle saf olan..
nebilim eşim kuru kalsın pudra sür dedi..
bir pudra, bir z.yağı yapayım...

Canım ilk zamanlar Berkay'da sadece bezliydi. Düzelip biraz toparlayınca yıkadıkları gün kıyafet giydiriyorlardı. Ben de bazen izliyorum bu videoları oradaki satürasyon seslerini duyun ca içim bir fena oluyor. Onlar çok sıkıntı çekti. Hep şükürler ediyorum bugünlerimize. Allah'ım hepimizin bebeğini sağlıkla büyütsün inşallah.

evet canım ya..
bazen öyle gözlerim doluyor ki....
hele de emziren anneler gördüğümde..
sağlıklı doğuranlar hemen kuzuları aldılar kollarına..
bebekler hemen annelerinin memelerine yapıştılar...bak yazarken bile kötü oldum...
herkes gibi bizimde hayallerimiz vardı ...ama olmadı...
neyse sağlık olsun....sağlıkla büyütelim inşallah.......
inan bende hergece Ata'mı beslerken Allah'a şükrediyorum....

eşim doğuma girdi ..
olanları hep çekti..
ama ben bakamıyorum..dayanamıyorum...
hele doktor doğumun hemen ardından Ata yı muayene ederken içim acıyorrr halen...
inanmıyacaksın ama o videoyu 1 defa izledim..
izleyemiyorum...

mehtapcim gercekten insan sadece o sese bile kotu oluyor bende bazen yalnizken beynimde cinliyorlar o saturasyon monitor ve kuvez sesleri cok kotu oluyorum gercekten ama sukurler olsunki gecti bu gunler bak simdi cok sukur saglikli berkay ona odaklan sadece

Allah'ım bize onların sağlıkla büyüdüğünü göstererek unuttursun o günleri.

Ama bunun kayıtlı olması çok iyi. En azından Ata'nın ilk aşamada neler yaşadığını biliyorsun. Ben bazen o anları düşünüyorum. Keşke görebilseydim kuzucuğumun doğduğunda neler yaşadığını.

Haklısın canım. Şimdi burada her erken doğum yapan annede yaşadıklarım aklıma geliyor. Onlara destek olmaya çalışıyorum çünkü ben o dönemde hep 28 haftalık doğum yapıp bebeği sağlıkla büyümüş olan anneleri araştırdım. Ama genelde 30-32 hafta üzeri doğum yapmış annelere rastlayabilmiştim. Bu örnekleri ararken insanın aklından binbir türlü şey geçiyor. O nedenle hiçbir annenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum.

Berkaycığımın küvezde çekilen videolarından biri.

Dailymotion - Berkay 3 - Yaşam Kanalı

ay canım benim ya sonuna kadar izleyemedim içim cızladı vallahii hele makinenin o sesine tahammül edemiyorum o sesin çoğaldıüğı an yavrumu kaybediyordum ay fena oldum (((((((hemen berrağın son günleri geldi aklımaa ne zor süreçlerden geçtik hepimiz

doğru söylüyorsun aynı duyguları bende besledim bebeşiğimi her ziyaret ettiğimde hatta kendimi ne kadar suçladmm ben nasıl anneyim yavrumu emziremiyorum ona destek olamıyorum gibi defelarca dibe vurdum ama eşim elimden tutup odiplerdençıakrdı ...alllaha
şükür yavrularımız yanımızda sağlıkları yerinde daha başka söze gerek yok şükür etmekten başka

ooo mehtap ben izleyemedim yaa başlarını izledim ama burdaki bütün anneler aynı duyguları yaşadık malesefki diyer anneler gibi evlatlarımız doğar doğmaz onları koynumuza alıpta koklayamadık ama rabbime binlerce kez şükür ki yanımızdalr sağlıklılar bu arada ecrinim çok kötü öksürüyo en bişey yiyo nede mama içiyo kuzum akşam acile götürdüm doktor üşütmüş dedi bide kulaklarını çekiştiriyo dedim kansızlıktan yapar dedi kağıt peçete gazete yırtar onları yemek ister dedi yırtıyo ama yemek isteyi yok ecrinin peçete bulursa yırtar bide kafasını arkaya atar dedi betonları falan yalamak ister dedi yok dedim beton yalamıyo ama kafasını hep atıyo arkaya canım sıkıldı biraz ama bu şuruplardan sonra kansızlık için veririz tedavi dedi kendi doktorumuz yoktu dün başka bi doktor vardı bende kendi doktorumuzza götüreyim diyorum 24 mart gibi eeg çekildikten sonra bide kan tahlili falan isteriz bakalım nasılmış kan deyerleri

Geçmiş olsun mecbue. Berkay da kaç gündür akşamları doğru dürüst birşey yemiyor. 150 cc mama hazırlıyorum. 50-60 cc alıkyor gerisi çöpe. Dün akşam 8de böyle yaptı. 11 de yine aynı az yedi diye gece 3te mama hazırladım yine aynı. Sabah da 50 cc yedi. Bu iştahsızlık daha ne kadar sürecek bilemiyorum.
Canım demir eksikliği olan bebeklerin toprak yemek istediğini biliyordum ama kağıt parçalayıp yediklerini hiç duymamıştım ilginç bir durum. Berkay da kağıt parçalıyor ama senin de söylediğin gibi kağıt yeme isteği yok. Biz kan testlerini yaptırmıştık canım demiri iyi çıktı. Ecrinde demir eksikliği olduğunu sanmıyorum ama testleri yaptırırsan için rahat eder.
Bir de bebekler diş çıkarırken de kulak iltihabında da kulaklarını çekiştirirler. Doktor eğer kulaklarına baktıysa ve kulakları iyiyse diştendir büyük ihtimalle.

kızlar berraktada aynı sorun var mamasını yemiyor cuma günü aşıalrı vardı aşıya bağlamıştım huysuzluğunu ama anladağım kadarıyla ondan değil galiba hepimizin bebişleri bu hafta huysuz iştahsız neden acaba ya.....bu arada bişey danışacam 3 aylık oldu berrak fakat düzeltilmiş olarak 18 günlük sütüm olmadığı için mama veriyorum mama alan bebekelre birkaç arkadaş söyledi suda verilmesi gerekirmiş az da olsa siz hiç bu zamanlarda su verdinizmi bebişlerinize druna sordum mama su ile hazırlandığı için gerek yok dedi bazı drlarda 1-2 çay kaşığı su verilebilir diyormuş((((((

canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toparlar ecrinizmiz

Canım Berkay'da hep mama ile beslendi. Ben de o dönemde su vermemiştim. Ama bazen kabız gibi olunca mamasını hazırladığım sudan 5-10 cc daha fazla koyuyordum.
Geçmiş olsun canım düzeltilmiş 18 günlük olduysa huysuzluğu gaz sancılarından olabilir. Zamanında yenidoğan bebeklerde de doğumdan 15-20 gün sonra başlıyor çünkü.

saol mehtap baktı kulaklarına bende korkuyodum bişey çıkar diye ecrin doktoru görünce bide kulaklarına bakmak için elleyince bastı çığlığı hatta sinirden bağırdı doktorda kafasını sallayınca ödüm koptu kulaklarında sorun var diyecek diye meyerse ecrin için kafa sallamış ne cadısın sen diyo sonrada kendi doktorumuza gidince yapmıyo öyle çok seviyo muayeneyi ama zaten hep ağlıyo bu ara ondanmı doktorumu yadırgadı bilemiyorum ama sadece soğuk almış başka bişey yok dedi sordum özellikle kulaklarında yada başka bi sorun varmı diye yok dedi soğuk algınlığı dedi daha öncedende yaptırdık testler gayet iyi demişti doktormuz ama ben genede yaptırayım içim rahat etsin diyorum evet yani parçalıyo peçete kağıt ben tanımak istiyo diye düşünüyodum

bune ya herkes de bir iştahsızlık ....
kesin diş veya mevsimsel birşey olsa gerek...

Mecbue canım geçmiş olsun..Ecrin kesin doktoru yadırgamıştır...
zaten kulağına baktıysa birşey görünmüyorsa demek ki sorun yoktur..

Mehtap diş ile ilgili topikleri okumuşsundur..
orda bütün anneler iştahsızlıktan şikayettçi...
seninki kesin diş den....

Seher canım aynen Mehtap'ın dediğine katılıyorum..
mama aldığında kabızlık sorunu yoksa su vermene gerek yok...
bende kabız olduğu zaman birkaç çaykaşığı veriyordum...

Ya şimdi bu yazıyı yazarken Ata anlık ağladı ( bir kaç saniyelik bir ağlama)
fırladım baktım -gittiğimde uyumuştu.
bunu bir kaçgündür yapıyor ..
sizde yaşadınız mı ????????????
nedir bu??? dişden olabilirmi ?????????????*

Evet nınım bizde de oluyor aynı şey zaman zaman. Bir ıııh gibi birşey yapıyor bir bakıyorum tekrar uyumuş. Diştendir herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…