Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Nınım yazdığın tarifi görmemiştim teşekkür ederim bu akşam tekrar yaptım ama az verdim her ihtimale karşı. Yani şöyle 100 cc suya 3 kaşık hazırladım onun da yarısını verdim çıkarmasından korktuğum için. Sen numaranı gönder ben seni yarın arayayım canım.

Peki biberondan geçiyor mu ölçüsünü nasıl hazırlıyorsun ve hangi muhallebiden kullanıyorsun?

milupanın muhallebisi geçiyo gayet rahat bide biberon başlığı büyük delikli olandan kullanıyorum bi kere 7 tahıllı aldım ama içmedi

Milupa 7 tahıllıyı Berkay'da sevmedi. ıçinde çok pütür var onun. Biberon deliğinden de geçmiyor. Yani bizimkinde hep tıkandı ucu.

Milupa muhallebiyi de kaşıkla verdim. Yalnız çok az yediği halde gece çok rahatsız oldu şişkinlik yaptı sanırım.

Bir de Berkay önceden 150 cc mama yerdi. Artık hiç bitiremiyor. En fazla yediği 100 cc ne yapacağımı bilemiyorum.

benimkide muhallebiyi yemiyor akşamları kaşıkla..
uykusu geliyor ve yemek istemiyor..
bende devam sütüne katıp tahıllıyı veriyorum..
geniş delikli biberonla..

inşaşah bizimkide büyü ve verdiğiniz tariflerden bende yaralanırım ek gıdalara geçince:))))))bu arada mehtapcığım berkay kaçıncı aydan sonra ek gıdaya geçti düzeltilmiş yaşa göremi gastreasyon yaşına göremi

Canım düzeltilmiş 3.5 aylıkken yavaş yavaş başladık biz meyve suyu ile hafif hafif anne sütü olmadığı için. Ek gıdalara geçince burda tecrübeli bir sürü anne var sana çok güzel tarifler yazarız mutlaka:)

vallahi ecrinde zor bitiriyo 100cc mamayı bu aralar mevsim deyişikliyindenmi yoksa dişlerdenmi anlayamadım içmiyolar yemiyolar off offf sher senin bebiş kaç aylık oldu ek gıda başlangıcında biz baya zorladnık

sizin tecrübeleriniz benim yolumu aydınlatıyor zaten bundan şüphem yok mart 5 te 3ayı dolduruk düzeltilmiş olarakta 20 günlük olduk ve hala prematil pramatüre maması kullanıyoruz drumuz değiştirmedi beyin gelişimine yardımcı olduğu için şimdi biz ek gıdaya gastrasyon yaşı olarak 6 ay olduğumuzdamı gececeğiz anlamadım

Evet canım 6-6.5 aylık gibi biz başladık. Bazı doktorlar düzeltilmiş ayına göre bazıları kronolojik ayına göre ek gıdaya başlatıyor. Bakalım sizin doktor ne diyecek?

valalhi kesin bizim drda 6 aylıkken falan başlatır hala çünkü pramatil kullandırıyor diğer hastane arkadaşlarım pramatüre olablar aptamil pre ve 1 e çoktan geçti:)))))

bizde doğum ayına göre 5 buçuk aylıkken geçtik ek gıdaya inş zorlanmaz senin bebişin shercim

masallah berkaycigimiza benim bebisimin de duzeltilmis yasi tam berkayin dogdugu zaman ufugun normal dogmasi gereken tarih 10 mayisti:)

ufugunda haftaya sali gunu dogum gunu allah izin verirse

aa şimdiden iyiki doğdun ufukkkkkkkkkopuyorumnanaktandoğum günü fotolarını görelim ama

ayy canım ne güzel değilmi...
zaman nasıl geçiyor...
Allah daha uzun yaşlarını göstersin canım...:ecrin_bebek:
Çok teşekkür ederim canım. Hepimize inşallah.
maşallah berkaya gerçekten zaman su gibi geçiyo
Evet canım gerçekten insan şöyle bir dönüp baktığında ne çabuk geçiyor zaman. Teşekkürler teyzesi:)

masallah berkaycigimiza benim bebisimin de duzeltilmis yasi tam berkayin dogdugu zaman ufugun normal dogmasi gereken tarih 10 mayisti:)

ufugunda haftaya sali gunu dogum gunu allah izin verirse

Şimdiden doğum günü kutlu olsun Ufuğumuzun.

Back