Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tabiki oyle canim hepimiz bir araya gelsek de hem cocuklar hakkinda hemde baska seyler hakkinda konusup aksama kadar eglenip gulsek ne kadar guzel olurdu yaaa

hiram sag ol canim allah senin bebisinede saglik ve sihhat versin omur boyu

tabiki oyle canim hepimiz bir araya gelsek de hem cocuklar hakkinda hemde baska seyler hakkinda konusup aksama kadar eglenip gulsek ne kadar guzel olurdu yaaa

hiram sag ol canim allah senin bebisinede saglik ve sihhat versin omur boyu

Belki olur canım valla biz yaza nınımla buluşuruz yakın sayılırız çünkü. Sen Türkiye'ye geleceğin zaman bize haber ver o şekilde de buluşur dertleşiriz.

Belki olur canım valla biz yaza nınımla buluşuruz yakın sayılırız çünkü. Sen Türkiye'ye geleceğin zaman bize haber ver o şekilde de buluşur dertleşiriz.

aynen öyle canım yaz gelsin görüşeceğiz..
bizim tosbikler bir tanışsınlar...
ayy Mehtap ne güzel olur walla...
sabırsızlıkla bekliyorum yazı....

evet soraya sen gel Türkiye ye buluşuruz..
bu arada İsatnbul da kimsen varmı ???????????????????

tabi canim halamlarla gorusuyoruz ben evlendigimden beri pek gorusmuyordum cunku onlarda evliligime karsi cikmislardi
ara sira istanbula geliyordum evliyken cunku ordan ucaga binip hollandaya geliyordum ama esim izin vermezdi halama gitmemi ne isin var diyordu ben gorusmek istemiyorum diyordu
ama onlar gecen hollandaya gelmislerdi ozaman yine gorustuk konustuk

gerci esimde sizinle gorusmeme izin vermez benim burda konusmama bile cok kiziyor aslinda ama ben dinlemiyorum onu

Berkay'ın bugün kontrolü vardı. Düzeltilmiş 7 aylık. Kronolojik 9 ay 3 haftalık.
Dün gece yatmadan önce mamasını 50 cc yiyebildi. Az yedi diye sabah 5'te tekrar 150 cc mama hazırladım onu da yedi fakat yarısından fazlasını sonra çıkardı. Son zamanlarda çok iştahsız doğru dürüst kilo alamıyor ve kabızlığı da devam ediyor, burun tıkanıklığı var serum fizyolojik kullandığım halde açılmadı.
Doktor genel muayenesini yaptı. Kulak, burun, boğaz temiz dedi. Ciğerlerini dinledi, bir problem yok dedi. Dişlerine baktı daha diş yok dedi.
Berkay desteksiz uzun süre oturamadığı için bol bol destekli oturtun ki iyice alışsın dedi. Ayaklarını bastırdı. Artık ayaklarına da bastırın dedi. Nöroloji muayenemizi anlattım. O da bıngıldağı kapanmak üzere son bir kranial usg çektirin dedi. Nöroloji doktorumuzun önümüzdeki ay yaptırın dediği B12, CPK(Kas gücünü ölçermiş) Ca, Fosfor, Alkalen fosfataz. TSH, TS4 o da yaptırsanız iyi olur dedi.
ıştahsızlığı için yine tam idrar tahlili ve kültürü istedi.
Yediklerini anlattım gayet güzel dedi. Yumurtayı hergün verebilirsiniz dedi, Bisküvi vermiyoruz dediğimde verin kilo aldırır dedi!!!
Boy:72 cm
Kilo: 8110 gr (Malesef kilosu çok düşük, doktor da az kilo almış dedi)
Baş çevresi: 44.5
Kabızlığı için daha önce kullandığımız duphalactan ya da debridat verebilirsiniz dedi. Dişinde uçuk gibi birşey gördüğünüzde minoset verin dedi(Ama ben ağrı kesicilere karşıyım mümkün olduğunca vermemeye çalışacağım), Otribebebe burun aspiratörünün daha iyi olduğunu söyledi ondan alacağız, bir de otribebe okyanus suyu tavsiye etti.

maşallah berkayın boyu güzelmiş gayet ama bebekler bazı dönemler böyle oluyo iştahsız huysuz ecrinde bu aralar hep ağlıyo yemek yediremiyorum bende ama ne seviyosa onları vermeye çalışın bide deyişik şeyler yapın farklı tatları sever belki

ayyy bune ya bütün bebekler iştahsız ..
Ata da 2 gündür doğrudürüst bişey yemiyor..
üstelik hareketlide nerden buluyor bu enerjiyi anlamadım..

Mehtap canım diş iştahsızlık yapıyormuş bildiğim kadarıyla....
kabızlığından dolayı birşey yemiyordur..
Ata da kakasını yapmadığı günler az yiyordu ordan biliyorum...
ne yapacaksın bu kabızlık için ?
söylememe gerek yok gıdasına dikkat ediyormusun diye çünkü çok bilinçli bir annesinn...

ya birde Ata artık kulaklarını tutmaya başladı bir eli yanağında yada sacında yada kulağında ..
dişden dolayımı ????????????????????????
gece emziğini ağzından çıkarıp eini götürüp yalandan sesli ağlamaya başlıyor...
budamı diş den ?????????????????????????????

Evet canım bu iştahsızlık mevsimden midir nedir anlamadım. Diş de yapıyor evet.
Canım Berkay her gün kakasını 2-3 defa yapıyor aslında ama hep ıkınarak ve sert. Duphalac diye bir şurubu vardı bir süre yine ondan kullanacağım herhalde.
Canım bu kulak tutma ya orta kulak iltihabında ya da diş çıkarırken oluyor. Ama orta kulak iltihabı olsa ishal falan da yapardı kesin diştendir. Çene kemiği ile kulak bağlantısı olduğu içinmiş. Çok sıkıntı yapıyor gerçekten.

işte hepsi diş sıkıntısı nınım kaşığı çıkarıp elini sokuyo ecrin ağzına zorlarsanda hemen öğürmeye başlıyo çok zorlarsamda hop çıkarıyo o yüzden zorlamadan yediriyorum sevdiyi şeyleri vermeye çalışıyorum ama hepsindende yemesi gerekiyo diye meyvesini bugün muhallebisine katıp verdim zorla yedi yarısını oda

mehtapcim valla ufukta cok istahsiz bu aralar ufukda cok kabiz ne yapacami bilmiyorum
bide epilepsiden dolayi cok huysuz cok agliyor

off ya yavrularımızın derdi aynı...
Biraz önce yıkadım Ata'yı poposuna baktım kızarmış ıkınmaktannnnnnn..
pudra sürdüm...

Mehtap canım kulaklarına doktoru baktı bir sorun yok dedi...

Mecbue aynen canım ne yaptıysam bir iki kaşık alıyor o kadar..
ama devam sütünü içiyor..

Soraya canım ilaçları ne yaptın ??

off ya yavrularımızın derdi aynı...
Biraz önce yıkadım Ata'yı poposuna baktım kızarmış ıkınmaktannnnnnn..
pudra sürdüm...

Mehtap canım kulaklarına doktoru baktı bir sorun yok dedi...

Mecbue aynen canım ne yaptıysam bir iki kaşık alıyor o kadar..
ama devam sütünü içiyor..

Soraya canım ilaçları ne yaptın ??

canım devam sütünü 150 cclik yapıyorsan 100 cc lik mama koy bak faydasını göreceksin:)

bunu kakasını normal yapıncaya kadar devamlı bı şekilde yap canım..

ayyy bune ya bütün bebekler iştahsız ..
Ata da 2 gündür doğrudürüst bişey yemiyor..
üstelik hareketlide nerden buluyor bu enerjiyi anlamadım..

Mehtap canım diş iştahsızlık yapıyormuş bildiğim kadarıyla....
kabızlığından dolayı birşey yemiyordur..
Ata da kakasını yapmadığı günler az yiyordu ordan biliyorum...
ne yapacaksın bu kabızlık için ?
söylememe gerek yok gıdasına dikkat ediyormusun diye çünkü çok bilinçli bir annesinn...

ya birde Ata artık kulaklarını tutmaya başladı bir eli yanağında yada sacında yada kulağında ..
dişden dolayımı ????????????????????????
gece emziğini ağzından çıkarıp eini götürüp yalandan sesli ağlamaya başlıyor...
budamı diş den ?????????????????????????????

canım diş işthsızlıkda yapıyor kusmada yapıyor geceleri ağlar arada uyuru geri uyanır ağlar..sebebsiz yere ve fena bi şeklide sanki kafasını çarpmış gibi...korkarak çok uyandık eşimle...ben o günlerde ağrı kesici verdim..akşam yemeğinden sonra...çok rahat uyuduk sonra sabaha karşı ağlarsa gene biraz verdim..huzurluuyudu..kim bilir nasıl acıyor...devamlı kolunu emiyordu hırslı hırslı benım kız...her bebek farklı olur ..

birde kulak arkalarını ve boğazını elinle kontrol et ben birisinden duymuşdum eğer kulak veya boğazsa şişlik oluyormuş bebeklerde...

Back