Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım maşallah Berkayımıza ...
çok hareketli , yakında kalkar yürür böyle giderse....
bizimkide Berkay gibi kıpır kıpır olacak...
öpüyorum totoşunu...

canım maşallah Berkayımıza ...
çok hareketli , yakında kalkar yürür böyle giderse....
bizimkide Berkay gibi kıpır kıpır olacak...
öpüyorum totoşunu...

Ah canım ya inşallah. Halinden belli zaten Ata'nın da çok hareketli olacak annesi:)) Bu videoyu 3-4 hafta önce çekmiştik. Bugün son halini de video olarak ekleyeceğim.

canım maşallah Berkay bebeğe Allah nazarlardan korusun.28 haftalık doğmuş bir bebek gibi gözükmüyor. doğumdan 48 saat önce ciğer geliştirici iğne yapılmış olması, hastanedeki dr.ların doğru tedavi yapmış olmaları ve tabiki güzel annesinin sevgi dolu bilinçli bakmasıyla kocaman bir adam olmuş. hiç unutmamak gerekir ki bunların hepsine vesile olanda Yüce Allahımız. Canım senin burada bebeğinle yaşadıklarını yazman diğer erken doğum yapmış yada yapacak tüm annelere ışık tutuyor.dilerim tüm anneler senin gibi bebeklerine sağlıklı hayırlı bir şekilde kavuşurlar. ellerine sağlık teşekkürler....

mehtapcım kesin anlıodur seni bu yakışıklı çok cin... puvv demek eheh süper ya tek kelimeyle annesi söylenecek tek bişey süper... :)) ayrıca canım sana allah kolaylık versin, zor tutarsın bence birkaç ay sonra.:))

Bir iki haftadır bu puvvv numarasını yapıyor. Ve artık beni anlamaya başladı galiba. Ben puvv yaptıımda o da bana cevap olarak yapıyor. Berkay'ın son numarası:))

Dailymotion - MVI_0496 - Yaşam Kanalı

canım yerim ıssırırımmmmmmm o bacaklarıııııııı
bizim oğlanlar keltoşşşş galiba :roflol:

canım Berkay'ın üzerine ne giydirdin ??? yazarmısın
bendemi rahat hareket etmesi için öyle giydireyim ?
ne dersin ???

canım yerim ıssırırımmmmmmm o bacaklarıııııııı
bizim oğlanlar keltoşşşş galiba :roflol:

canım Berkay'ın üzerine ne giydirdin ??? yazarmısın
bendemi rahat hareket etmesi için öyle giydireyim ?
ne dersin ???

Evet canım önde saçları var aslında ama arkadaki saçları döküldü ve hala çıkmadı. Canım evin sıcaklığı 25-26 dereceyken bir zıbın üstüne de body ve çorap giydirip düz bir zeminde bırakın hareket etsin demişti doktor. Üzerinde fazla kıyafet yokken daha güzel hareket edebilirmiş bebekler. Zaten dikkat ettiysen bütün nörologlar muayene ederken de kıyafetlerini hafifletiyorlar. Sen de dene bak göreceksin kıpır kıpır halini:))

Evet canım önde saçları var aslında ama arkadaki saçları döküldü ve hala çıkmadı. Canım evin sıcaklığı 25-26 dereceyken bir zıbın üstüne de body ve çorap giydirip düz bir zeminde bırakın hareket etsin demişti doktor. Üzerinde fazla kıyafet yokken daha güzel hareket edebilirmiş bebekler. Zaten dikkat ettiysen bütün nörologlar muayene ederken de kıyafetlerini hafifletiyorlar. Sen de dene bak göreceksin kıpır kıpır halini:))

walla aynen dediğin gibi kıpır kıpr...
zaten sevmiyor giyinmeyi, çıplak olsun istiyor...
ben zaten ince giydiriyorum,
seninki gibi bir tek altına pijama giydiriyorum..
ama ev sıcak olduğunda çıkarayım altını..
güneşde vurunca eve 25-26 oluyor...

walla aynen dediğin gibi kıpır kıpr...
zaten sevmiyor giyinmeyi, çıplak olsun istiyor...
ben zaten ince giydiriyorum,
seninki gibi bir tek altına pijama giydiriyorum..
ama ev sıcak olduğunda çıkarayım altını..
güneşde vurunca eve 25-26 oluyor...

Demek ki hepsi öyle bu yaramazların. Berkay'da çıplak olsun çok seviniyor. Yaz gelse de artık kısa kısa giydirsek minişleri.

Dün Berkayla karşıya geçtik. Abimin eşi ameliyat olmuştu ona geçmiş olsuna. Onların da Berkay'ın düzeltilmiş yaşından 2 ay küçük bir bebekleri var. Yiğenimin 5 ayı bitti o kadar şeker bir bebek ki anlatamam. Bu aylarda bebekleri birbirleriyle karşılaştırmak iyiymiş. Karşılıklı birbirlerini incelediler. Berkay yine ilk eve girdiğinde başladı ağlamaya sonra yavaş yavaş alıştı. Yabani bir çocuk olsun istemiyorum bundan sonra sık sık dışarıya farklı kişileri görmesi için çıkaracağım. Artık alışsın dünya bizden ibaret değil.

iyi yapmissin mehtapcim tabiki cikmalari cok iyi ama iste biz premature anneleri olarak cok korkuyorduk onlar kucukken aman enfeksiyon kapacak aman usutecek ama artik buyuduler bagisiklik kazandilar bence soguga biraz daha dayanikli olmuslardir
umutta kucukken cok yabaniydi ben turkiyede yasadigim zaman ev gezmelerinden baska bir yere gitmiyordum oda kaynanamlarla birlikte kimselere gitmiyordu cocuk cok zorlanmistim onunla inana yabani bir cocuk cok zor oluyor sukurki simdi buyudugu icin ve hollandaya geldiginden beri cok disari ciktigi icin cok yakin bir cocuk oldu herkeze gidiyor artik
ufuga gelince oda disariyi seviyor yani gormuyor etmiyor ama arabasinda hic aglamaz genellikle uyur ama uyanik oldugundada hic aglamaz
fizik tedaviyi de cok seviyor ayrica oraya gidince bir keyifleniyor bir guluyor ben bile sasiriyorum yavruma

artik yavas yavas yaz da geliyor ya berkaycigimizla bol bol gezersiniz

Dün Berkayla karşıya geçtik. Abimin eşi ameliyat olmuştu ona geçmiş olsuna. Onların da Berkay'ın düzeltilmiş yaşından 2 ay küçük bir bebekleri var. Yiğenimin 5 ayı bitti o kadar şeker bir bebek ki anlatamam. Bu aylarda bebekleri birbirleriyle karşılaştırmak iyiymiş. Karşılıklı birbirlerini incelediler. Berkay yine ilk eve girdiğinde başladı ağlamaya sonra yavaş yavaş alıştı. Yabani bir çocuk olsun istemiyorum bundan sonra sık sık dışarıya farklı kişileri görmesi için çıkaracağım. Artık alışsın dünya bizden ibaret değil.

canım ne güzel yapmışsın..zaten bebekler karşılaştıklarında birbirlerini bakıyorlar..
yabancı gelmiştir ilk etapda annesi...zamanla alışırlar..şimdiki bebeişler büyüyünce cingöz oluyorlar Çok üzgünüm çoook

aa bizim bu tarafa geçmişsiniz..hangi semte geldiniz canım..
bizde dün kahvaltıya gittik..
birsürü bebek vardı..
bütün gözler ve ilgi söylemesi ayıp oğluşumun üstündeydi teyzesi..maşallah...
nasılda birbirlerini inceliyorlar bir görsen..:ecrin_bebek:

sorya canım ufuğumuz göremiyo olabilir ama hissediyor annesi...
temiz hava nasıl iyi geliyor bak..
mutlu oluyor dışarı çıktığında..
terapide iyi geliyor demekki sosyal ufuğumuz...

iyi yapmissin mehtapcim tabiki cikmalari cok iyi ama iste biz premature anneleri olarak cok korkuyorduk onlar kucukken aman enfeksiyon kapacak aman usutecek ama artik buyuduler bagisiklik kazandilar bence soguga biraz daha dayanikli olmuslardir
umutta kucukken cok yabaniydi ben turkiyede yasadigim zaman ev gezmelerinden baska bir yere gitmiyordum oda kaynanamlarla birlikte kimselere gitmiyordu cocuk cok zorlanmistim onunla inana yabani bir cocuk cok zor oluyor sukurki simdi buyudugu icin ve hollandaya geldiginden beri cok disari ciktigi icin cok yakin bir cocuk oldu herkeze gidiyor artik
ufuga gelince oda disariyi seviyor yani gormuyor etmiyor ama arabasinda hic aglamaz genellikle uyur ama uyanik oldugundada hic aglamaz
fizik tedaviyi de cok seviyor ayrica oraya gidince bir keyifleniyor bir guluyor ben bile sasiriyorum yavruma

artik yavas yavas yaz da geliyor ya berkaycigimizla bol bol gezersiniz

Haklısın canım havalar biraz daha ısınsa çok rahat edeceğiz. Berkay bir de atkıya hiç alışamadı ben atkısını yüzüne getirmeye çalıştıkça o kafasını kaldırıyor bazen rüzgar olduğunda kucağımdayken ağzından burnundan soğuk alacak diye çekiniyorum. Çok korumacı olmamak gerekiyor aslında ama bizimkilerin malum ciğerleri biraz daha hassas olduğu için insan elinde olmadan korkuyor. Ufuk ne güzel alışmış artık gezmelere annesi. Fizik tedaviyi sevmesi gerçekten onun için büyük şans daha da güzel gelişmeler kaydedecek inşallah.

canım ne güzel yapmışsın..zaten bebekler karşılaştıklarında birbirlerini bakıyorlar..
yabancı gelmiştir ilk etapda annesi...zamanla alışırlar..şimdiki bebeişler büyüyünce cingöz oluyorlar Çok üzgünüm çoook

aa bizim bu tarafa geçmişsiniz..hangi semte geldiniz canım..
bizde dün kahvaltıya gittik..
birsürü bebek vardı..
bütün gözler ve ilgi söylemesi ayıp oğluşumun üstündeydi teyzesi..maşallah...
nasılda birbirlerini inceliyorlar bir görsen..:ecrin_bebek:

Ataşehire geçtik canım. Aslında bebekler 7. aydan sonra başkalarını yabancılamaya başlarmış. Doktor bunun güzel bir gelişme olduğunu söylemişti. Ama bu süreci mümkün olduğunca kısa sürede atlatsın insanlara yabancılık çekmesin diye alıştırmak gerekiyor artık. Bir de Berkay kolay kolay ağlayan bir bebek değil. Çok canı yandığında ağlar ancak. Dünkü ağlaması o kadar içliydi ki içini çekerek, yaşlar dökerek ağladı ilk başta. Neyse ki kısa sürede alıştı çevredeki insanlara.
Ata'ya da maşallah tabi bu kadar yakışıklı bir bebek olursa bütün ilgiyi toplaması çok normal annesi:)) Sık sık yapmak lazım bu gezmeleri:)

mehtapcim ben bebek arabasina koyuyorum ufugu bide bebek arabanin ayakli tulumu var cok sicak tutuyor ayrica bide ustune yagmurlugunu geciriyorum arabanin yagmur olmazsa bile ruzgari tutuyor icerisi sicacik oluyor ufuga en azindan hastalianmasindan korkmuyorum oyle olunca

evet masallah ufuk cok sosyal kim onunla ilgilense hemen guler benim sesimi duyuncada dokununca hemen guler cok hasas dokunma ve sese karsi

bide ufugun yeni bir gelismesi daha var yuz ustune yardimla kendi basina donuyor ya cogu zaman diger kolu donerken altta kaliyor ve ozaman diger koluyla ilk defa baya destek vererek geri sirt ustune dondu
bide kolu altinda kalmadan yuz ustu yatincada kollarindan destek alarak baya kisa sureli de olsa kafasini baya kaldiriyor ve kendini geri sirt ustune itmeye calisiyor

mehtapcim ben bebek arabasina koyuyorum ufugu bide bebek arabanin ayakli tulumu var cok sicak tutuyor ayrica bide ustune yagmurlugunu geciriyorum arabanin yagmur olmazsa bile ruzgari tutuyor icerisi sicacik oluyor ufuga en azindan hastalianmasindan korkmuyorum oyle olunca

evet masallah ufuk cok sosyal kim onunla ilgilense hemen guler benim sesimi duyuncada dokununca hemen guler cok hasas dokunma ve sese karsi

bide ufugun yeni bir gelismesi daha var yuz ustune yardimla kendi basina donuyor ya cogu zaman diger kolu donerken altta kaliyor ve ozaman diger koluyla ilk defa baya destek vererek geri sirt ustune dondu
bide kolu altinda kalmadan yuz ustu yatincada kollarindan destek alarak baya kisa sureli de olsa kafasini baya kaldiriyor ve kendini geri sirt ustune itmeye calisiyor

Evet canım bizim bebek arabasının da içinde tulumu var ama biz arabayı hep evde kullandık geçen aydı sanırım yalnızca iki defa bebek arabasıyla alışveriş merkezinin içinde gezdirdik. Bir ev gezmesine gideceğimiz zaman bebek arabasını yanımıza almıyoruz. Ben sarıp sarmalayıp kucağıma alıyorum. Bizim oturduğumuz ev triplex bahçeli müstakil villalardan oluşan bir site ve site içinde yaklaşık 900 villa var. Otoparkı da evlerden bayağı uzak ben kucağıma aldıktan sonra düşüyoruz yola Tekirdağ tarafına yakın olduğumuz için rüzgarlı havalarda bayağı esiyor ayaklarını bacaklarını üşüteceğimden korkmuyorum aslında ağzından burnundan soğuk girmesin diye atkısını kapatıp yüzünü kendi gövdeme yapıştırarak yürüyorum. Buna rağmen kafayı geri geri atıyor. Gözleri açık kaldığında sulanmaya başlıyor. Havalar bir ısınsa bayağı rahat edeceğiz.

Ufuktaki gelişmeler çok güzel canım. Daha da iyi olacak senin gibi sevgi dolu bir annesi varken böyle güzel gelişmelerin olması çok normal. Beyin gelişimi devam ediyor belki biraz yavaş ama ilerde herşeyi yapabilecek. Ufuk için daha da güzel gelişmeleri buradan anlatacaksın bize buna inanıyorum. Böyle güzel haberler aldığımda o kadar seviniyorum ki bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım.:nazar::nazar::nazar:

canım inan çok sevindim...
Mehtap'ın dediği gibi o kadar sevgi dolusun ki...
sevgi herşeyin üstesinden gelir...
senin sevginle ufuk ilerlemeler kaydedecek...
benim bir tanınığım sevgiyle kanseri yendi..(karısının sevgisi ve ilgisiyle)
hele dokunmak...

kizlar yani beni utandiriyorsunuz bizim fizyoterapistimiz de hep oyle diyor cok sevgi dolu ve bilincli bir annesin diyor mesela her iki hafta ona gidiyoruz ya bana soruyor fizik tedaviye baslamadan once gelismeler varmi bende anlatiyorum boyle soyle diye kadin diyor anlattigin ile benim ufukta gordugum birebir uyuyor cok dikkatli bir annesin herkez oyle degil diyor]

ama benim bildigim butun anneler oyle olmasi gerekiyor yani sonucta hersey onlar icin oyle degilmi

bu arada ufuk mart yada nisanda haftada 3 gun krese basliyacak ozel kres ufuk gibi cocuklara
ordaykende fizik tedavisis surekli devam edecek insallah ordada cok guzel gelisir

kizlar yani beni utandiriyorsunuz bizim fizyoterapistimiz de hep oyle diyor cok sevgi dolu ve bilincli bir annesin diyor mesela her iki hafta ona gidiyoruz ya bana soruyor fizik tedaviye baslamadan once gelismeler varmi bende anlatiyorum boyle soyle diye kadin diyor anlattigin ile benim ufukta gordugum birebir uyuyor cok dikkatli bir annesin herkez oyle degil diyor]

ama benim bildigim butun anneler oyle olmasi gerekiyor yani sonucta hersey onlar icin oyle degilmi

bu arada ufuk mart yada nisanda haftada 3 gun krese basliyacak ozel kres ufuk gibi cocuklara
ordaykende fizik tedavisis surekli devam edecek insallah ordada cok guzel gelisir

canım birbirimizi tanımak için görmeye gerek yok...
iyi insan belli ediyor kendini...

bu arada ufuğa çok sevindim..
ve çok mutlu olacak orda..
ayrıca çok da ilerleme kaydedeceksiniz kreşde...
canım öyle dikkat etmeyen anne çokkiii...

baksana burda yavrularımız dışında başka birşey doğru dürüst kouşamıyoruz..
espiri bile yapamıyoruz...

ama ben mecbue ya bayılıyorum..olumunekankayizsmile
onun yazılarını okumak baba keyif veriyor belliki espirili...kaydirigubbakcemile5
arada gülmek de lazım değimi........:roflol:

Back