Bebeği huysuz sürekli ağlayanlar , işe döndüğünüzde neler yaşadınız ?

Bence hiç öyle düşünmeyin, aynı aylarda bebeği olan arkadaşlarım var. Her birimizinkinin huyu farklı ve bulunan imkanlara ve fıtratlarına göre şekil alıyoruz. Benimki huysuz veya kolik bir bebek değildi ve hiç sallama ihtiyacı hissetmedim mesela. 1 yaşında şimdi bir kere denemek için sallamışımdır ama sancısı olan arkadaşlar onu gidermek için her şeyi yaptılar.
Yemesi de sorunlu olmadı. İlk yıkamamızda bile ağlamadı. Ağlasaydı başka yöntemler araştırır belki çare bulur belki bulamazdım ama mız mız olmaması kesinlikle benden kaynaklı değil bu kendi yapısı. Şunu yapsaydım daha iyi olurdu belki demeyin o yüzden, eminim yapılacak bir şey olduğunu düşünseniz yapardınız.

Malesef imkanım yok
Zaten zar zor birini buldum aylardır
Sadece 2 günüm var
Kızım anneme de çok düşkün
Bu bakımdan annem de Bakıcı ile bizde kalacak

Öncelikle çocuğu kucağa alistirmamissiniz, zaten 9 ay anne karnındalar. Doğar doğmaz dünyaya adapte olmalarını beklemek saçma olmaz mı? Tabi ki kucağa alınacak, ben güvendeyim diyecek, annem agladigimda yanımda diyecek.
İkincisi ise dönmek, bebeğinizden ayrılmak,.siz yokken ne yapacağını düşünmek oldukça stresli bir durum ama bebeğinizi lütfen huysuz, mız mız diye etiketlemeyin.
Benim Bebegimde kucağı çok severdi. Ama öyle kucağıma alıp oturayım değil. Hep gezecek. Oto koltuğunu hız sevmedi. Mama sandalyesi aynı şekilde. Hep bu şekilde devam etmiyor. Hareketlenmeye başlayınca yavaş yavaş bağımsızlasiyor. Bir de duyu bütünleme sorunu olabilir, onu da araştırın.

Ben zaten hep aldım kucağıma
Güven vermek adına
Şikayet de etmedim ama artık ben yanında olmayacağım için zorlanıyorum
Burada yazdım mızmız diye kendisine demiyorum :)

duyu bütünleşmeyi araştırıyorum birkaç parça oyuncak aldım onlara tepki vermedi
Bizimki de oturtmuyor gezdiriyor
Sizin bebeğinizde var miydi duyu bütünleme

Elbette herkesin derdi oluyor mutlaka. Misal benim oglum beni kariyer,maddiyat ve manevi olarak 5 yil geriye atti resmen baska annelere bakiyorum kendimi kiyasliyorum hic etkilenmemisler bile. Cocugun karakteri kadar annenin babanin karakteri de cok etkili oluyor. Okula baslattim 3,5 yasindayken. Amacim 6 ay kadar ona sure vermekti okula alismasi icin. Bakici icin de ayni seyi dusunuyorum. Eger ki maddi acidan kuvvetli bir kadin olsaydim cocugum dogdugu gunden evde benimle beraber bakici da olsun 6-7 ay birbirlerine benim yanimda alissin sonra ise geri doneyim derdim. O donemlerde yapamadik mecburen okul icin bu alistirmayi yaptim. Tam 7 ay sonra gelen bir is teklifine okey dedim. Cocugum benim ise basladigimi anlamadi bile dolayisiyla. Oldukca yumusak bir gecis oldu sahsen herkese tavsiye ediyorum

Yok anladım kucağınıza aldığınızi, kendinizi kötü hissetmeyin onunla alakalı diye düşünerek, diye yazdım.
Benim gözlemlediğim kadarıyla duyu bütünleme ile ilgili bir sıkınti yoktu. Yemek ve giyinme ile ilgili sıkınti yoktu.
Duyu bütünleme konusunda en iyi isim Ebru Sidar Albayrak. Ondan dinleyin ve araştırin. Daha yeni tedx konuşması yaptı hatta.
Bir de bakıcıya kademeli olarak alıştırin ise başlamadan.

Ah keşke şu yazdıklarınizi bebeği uyku eğitimi yemek eğitimi ile robot gibi yetiştirmeye çalışıp, bir de koru körüne savunanlar okusa. Bebeğin temasa şefkate sıcaklığa kucağa ihtiyaci var. Ancak bu şekilde güven duygusu oluşacak. Yetişkinlikteki dahi yaralarin sebebi bebeklik dönemi.
Bu arada kendinizi kötü hissetmeyin, ilk çocuğunuzda ki hataları telafi edebilirsiniz

bende oyle yaptim 15 gun degil ama 1 hafta boyunca bakicim hep geldi sadece bizi izledi.10 aylikti o zamanlar.
dan diye birakmadim.
mesela yaz tatillerinde veya 15 tatillerde erken geldim hep,3 gun kadar yine ablasi geldi hep.. o rutine hazirlama asamasi hep yaptik .
bence bu cok onemli.
simdi 27 aylik.
bakicisini aileden biri gibi goruyor.

daha 7 aylıkmıs annesi, bu yaşadıklarınız cok normal.. konunun uzmani degilim ama öncelikle bebegim huysuz diye etiketlemeyin cocugu, uyku konusunda bir sey diyemeyecegim çünkü 25 aylık kizim hala pek uyumuyor ama 1 yasindan sonra cogu sey daha kolaylasti..
bir de size tavsiyem ise giderken, aman gittigimi görmesin diye kacarak gitmeyin.. anlamasa da ona ise gidecegini, bakici ablasıyla kalacagini ve bir süre sonra döneceginizi söyleyin.. isten geldikten sonra da abartili bir sekilde kuzuummm seni cok ozledim ne kotuymus ayrilik gibi davranmayın.. ise gitmenizi kötü bir sey gibi algilamasin..
kızım 6 ayliķ oldugun beri calisiyorum, babasını da beni de bay bay yaparak ise gönderir, konusmaya basladigindan beri de anne ise gidiyor dimi falan diyor.. bu sekilde davranmak bizde cok ise yaradı..

Sevgili victoryvivi öncelikle çoook zor oldugunu ben de düşünüyorum. Benimki 10 aylık. Etiketlemeyeyim diyorum ama gerçekten çok mızmız. Aynı sizinki gibi alt degiştirmek, uyumak, arabaya binmek, pusetinde gezdirmek,yemek, banyo... Yani her şey mi sorun olur?! Bugün eşime ağladım, neden bu kadar sinirli bi bebek?! Yüzü neden hiç gülmüyor?! diye. Ama sanırım karakter meselesi. Kabul etmek gerekiyor. Ben de 1 aya işe başlayacagm ve haftaya bakıcı başlayacak. bakalım başımıza neler gelecek. Umarım iyi gider. Sürece başkalarının dahil olmasının ii olacagını düşünüyorum.

Bizimki kucakta ayakta geziyorsa mutlu
Bizi görünce gülüyor insanlara da ...
Ama gel gör bi koltuğa koyayım de olay

sabah uyanıyoruz gözünün önündeyim mama sandalyesine koyuyorum ona birseyker hazırlayacağım çok ağlıyor ...

sizin bebiş emekliyor mu Bakıcı olayı beni çok korkutuyor
Üstüne para verip kaçacaklar gibi düşünüyorum

Ruh ikizimiz falansınız :)
Tamamiyle aynı. Emekliyor ama azcık keyfi yoksa kucak. Başkalarıyla iyi. Kikir kikir ama bize eziyet etmeyi de seviyor

Benim oğlum da çok huysuzdu saatlerce uyutmak için uğraşırdım, hamak aldık gündüz uykularında uyandıkça salladım. Bakicim ben ise başlamadan 2 ay önce başladı ufaktan alıştılar, ben ise başlayınca da herşey daha kolay oldu. 2 yaşına giriyor bu hafta hala onunlayken daha kolay yer ,uyur ,altını sorun olmadan aldırır, tırnaklarını kestirir. Ama ben evdeysem yine huysuz ,Yine zor uyur ,zor yer ,asla tırnak kestiremez Bence bi akışına bırak, belki de daha kolay olacak .Ben oğluma bakıcı dayanmaz kimse bakmaz buna derdim .Şimdi gayet iyiler masallah

Bu benim için iyi haber oldu
Aman bana yapsın da bakıcya uslu dursun
Ben de korkuyorum İnsanlar birakıp kaçacak diye

Hala kucuk. Biraz egitilebilir duye dusunuyorum. Birakin aglasin. Hemen almayin kucaginiza. En az 5-10 dk bekleyin. Hala agliyorsa o zaman alirsiniz kucaginiza. Cok zor valla surekli aglayan bebekle ugrasmak. Bakicilar da kacabiliyorlar malesef. Ama iste bakicinin teknigi farkliysa falan belki bakici duzeltir bu huylari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…