- 26 Eylül 2010
- 17.480
- 32.651
- 798
- Konu Sahibi victoryvivi
Bence hiç öyle düşünmeyin, aynı aylarda bebeği olan arkadaşlarım var. Her birimizinkinin huyu farklı ve bulunan imkanlara ve fıtratlarına göre şekil alıyoruz. Benimki huysuz veya kolik bir bebek değildi ve hiç sallama ihtiyacı hissetmedim mesela. 1 yaşında şimdi bir kere denemek için sallamışımdır ama sancısı olan arkadaşlar onu gidermek için her şeyi yaptılar.benim büyük oğlum öyleydi. 40+3 de hiç bir belirti sancı vs olmadan sezeryanla doğmuştu. ben huysuzlugunu ansızın doğmasına vaglamistim. hazır değildi ve birden doğdu diye olduğunu düşünüyordum. belki öyledir belki fitrattir bilemiyorum.
hazır yemeğimi bile yiyemedim biraktigim an ağlardı . sütüm de az olmuştu onunda etkisi vardı bende. ama şu an 6 yaşında hala mızmız bir çocuk. herşeyi problem.
küçük oğlumda çok gazliydi. onda emzirme sorunu yaşamadım. bir de sking kullandım. hep ya göğsümde ya sirtimdaydi evde iş yaparken falan da. banyoya onunla birlikte girdim. büyük oğlumda acemilik bunları yaoamadim. banyoda ağlar altını alırım ağlar vs hep bunlarla geçti. banyoyu hala sevmez mesela. belki benden de olmuştur. onun güvenli hissetmesini sağlayamamışimdir diye düşünüyorum. banyo için dediğim gibi işte ten teması olması vs öneriliyor. önce anne kokusuyla kendini güvende hissedip öyle ıslanması vs daha iyi sanırım.
ben büyük oglumu 3 aylıkken bıraktım işe gittim. kv bakıyordu. sürekli ayağında sallıyordu mecburen. o şekilde öyle böyle geçti zaman. ama onunla ilgili herşey içimi acıtır hala.
Yemesi de sorunlu olmadı. İlk yıkamamızda bile ağlamadı. Ağlasaydı başka yöntemler araştırır belki çare bulur belki bulamazdım ama mız mız olmaması kesinlikle benden kaynaklı değil bu kendi yapısı. Şunu yapsaydım daha iyi olurdu belki demeyin o yüzden, eminim yapılacak bir şey olduğunu düşünseniz yapardınız.