- 20 Ocak 2008
- 15.150
- 31.840
- 1.123
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Başkası bu kadar çekmez, ama bebekler de annesinden başkasına bu kadar yapmayabilir o da varBen zaten sakinim .
Bebeğime çok ilgiliyim , sabırlıyım .
Sadece bir başkası bu kadar sabreder mi bunu yaşayanlara sormak istedim .
Aynı şekilde ağlayan bi bebeğim var evde yalnız bakıyorum ve dediğin gibi sürekli kucak istiyor, mama sandalyesi , koltuk, yer nereye koyarsam koyayım 5 dk sonra kucağımda oluyor. Bende işe başladığımda kayınvalidem bakıcak şimdiden ona bırakıyorum bi kaç saatliğine duruyor diyo bir tek bana mi yapıyor anlamadım. Belki bakıcıda bu dediklerinizin hiç birini yapmıcak, işe başlamadan bakıcı gelsin annenle bi kaç saat yalnız bırak alışsın şimdiden bence...Evet bebeğim 7 ayını doldurdu.
Birkaç güne işe döneceğim .
7 aydır abartmıyorum kucakta değilse sürekli ağlayan bir kızım var.
Hep mızmız , hep...
Yemeğini yedirirken , çorap giydirirken , Altını açarken , yelek giydirirken ,su içirirken ...
arabada oto koltuğunda gitmez , çok ağlar ve arkada memeye almak zorunda kalırım yoksa kan ter içinde kalır kusar.
Mama sandalyesinde oturmaz en fazla 2-3 dakika
Lütfen kucağa alıştırmışsın demeyin
Daha 2 günlüktü hastaneden eve geldik , yatağına koyduk morarana kadar ağladı .
Gazlı bir bebekti gazını çıkartmak için kucağımıza aldık . Sakinledi .
Şimdi bebeğimi bakıcıya bırakacağım
Yanında annem de olacak ama annem sağlık sorunlarından dolayı çok ilgilenemiyor .
Bakıcılar huysuz bebeklerden sıkılıyor mu , sabırlı olabiliyorlar mi .
Benim pek ümidim yok .
Sanki gelen her kişi üzerine bir de para vereyim , işiniz de sizin olsun deyip kaçacak gibi geliyor .
siz neler yaşadınız benim gibi anneler ...
Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var
Kucaga alistirma kismina katilmiyorum, oyle birsey olsa benim kizim olurdu gerci simdi dusundum de onunda sizin bebeginzden cok farki yokEvet aynen
Kucağa çok alıştırmışsın diyenler var
Bırak ağlasın diyenler var
Sizin de işiniz çok zormuş
Allah yardımcınız olsun(((
Morarıyor , kusuyor mecbur almak durumunda kalıyorumLutfen oto koltuğundan almayin bebeginizi. Ozellikle hareket halinde emzirmek cok tehlikeli.
Zamanla alisir illaki bakicisina yetersi sevecen biri olsun.
Kaç aylıklar ?Bebeklerimden biri benim de cok agliyor.Asiri gazli bir bebek.Bende sinir oluyorum kucaga alistirmissin diyeni.Sadece kucakta susuyordu premature dogdu.Gazdan gobek fitigi cikti ikinmaktan.Nasil almayayim kucaga? Tek umudum gazi bitince sakinlesmesiydi ama yorumlarda hala mizmizliklari devam ediyor diye okuyunca karamsarlik coktu birden.
Ben zaten sakinim .
Bebeğime çok ilgiliyim , sabırlıyım .
Sadece bir başkası bu kadar sabreder mi bunu yaşayanlara sormak istedim .
Bir bakıcım var ama memnun değilimIyı bir bakıcı bulursanız, enerjileri tutarsa , annelerine yaptıklarını onlara yapmıyorlar afacanlar :)
7.ay ise donmek icin tam zamani bence. Daha gec kalsaniz cocugunuz size daha fazla alisacagindan ayrilmaniz daha zor olur. Bakicinin yaninda anneniz varmis,o yuzden endise etmeyin. Cocugunuz da alisir zamanla hic merak etmeyin. Ben o imkani bulamadigimdan kendim baktim, eger ki bakicinin yaninda durabilecek psikolojide bir annem olsaydi bir gun kendim bakmazdim inanin.
İse donmek sizin psikolojinize cok iyi gelecek. Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Cocugunuz da daha kolay buyuyecek. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah
Kaç aylıklar ?
Belki de cocugun karakteriyle alakalidir tabi ben sadece kendi cocugumdan ornek verebiliyorum. 3,5 sene kendim bakmasaydim bence daha harika bir cocuk olabilirdi. 1,5-3 yas arasinda inanilmaz bana bagimli oldu. Ama baskasi baksaydi ona baglanacakti ben daha farkli bir konumda olacaktim diye dusundum hep. Simdi 4 yas 3 aylik benden cok bagimsiz bir halde. Garip yani ne diyeyimaslında tam tersi bence. çalışan annelerin çocukları daha bağımlı okuyor ya doyamadiklarindan ya her an bırakacak düşüncesinden.
büyük oğlumda 3 aylıkken ise basladim. iş dışında ne zaman bir yere gidecek olsam yani sabah o uyandıktan sonra bir yere gittiğimde aşırı tepki verir çok ağlardi. 2 yas döneminde ozellikle çok zorluk çekmiştim.
küçük oglumunda çoğu zamanı ücretsiz izinde geçirdim. şimdi iki yaşında. bir yere gideceğim zmaan el sallıyor bana rahatça gidiyorum. ne ağlama ne başka birşey.
Belki de cocugun karakteriyle alakalidir tabi ben sadece kendi cocugumdan ornek verebiliyorum. 3,5 sene kendim bakmasaydim bence daha harika bir cocuk olabilirdi. 1,5-3 yas arasinda inanilmaz bana bagimli oldu. Ama baskasi baksaydi ona baglanacakti ben daha farkli bir konumda olacaktim diye dusundum hep. Simdi 4 yas 3 aylik benden cok bagimsiz bir halde. Garip yani ne diyeyim
benim büyük oğlum öyleydi. 40+3 de hiç bir belirti sancı vs olmadan sezeryanla doğmuştu. ben huysuzlugunu ansızın doğmasına vaglamistim. hazır değildi ve birden doğdu diye olduğunu düşünüyordum. belki öyledir belki fitrattir bilemiyorum.
hazır yemeğimi bile yiyemedim biraktigim an ağlardı . sütüm de az olmuştu onunda etkisi vardı bende. ama şu an 6 yaşında hala mızmız bir çocuk. herşeyi problem.
küçük oğlumda çok gazliydi. onda emzirme sorunu yaşamadım. bir de sking kullandım. hep ya göğsümde ya sirtimdaydi evde iş yaparken falan da. banyoya onunla birlikte girdim. büyük oğlumda acemilik bunları yaoamadim. banyoda ağlar altını alırım ağlar vs hep bunlarla geçti. banyoyu hala sevmez mesela. belki benden de olmuştur. onun güvenli hissetmesini sağlayamamışimdir diye düşünüyorum. banyo için dediğim gibi işte ten teması olması vs öneriliyor. önce anne kokusuyla kendini güvende hissedip öyle ıslanması vs daha iyi sanırım.
ben büyük oglumu 3 aylıkken bıraktım işe gittim. kv bakıyordu. sürekli ayağında sallıyordu mecburen. o şekilde öyle böyle geçti zaman. ama onunla ilgili herşey içimi acıtır hala.
Daha miniklermiş :)Bugun tam 3 aylik oldular.Tabi 36.hafta dogdular ama gelisimleri 34.hafta.Yani 1 ay geriden geliyoruz.
Bebeklerimden biri benim de cok agliyor.Asiri gazli bir bebek.Bende sinir oluyorum kucaga alistirmissin diyeni.Sadece kucakta susuyordu premature dogdu.Gazdan gobek fitigi cikti ikinmaktan.Nasil almayayim kucaga? Tek umudum gazi bitince sakinlesmesiydi ama yorumlarda hala mizmizliklari devam ediyor diye okuyunca karamsarlik coktu birden.
40lı yaşlarda kim emekli oluyor artıkbence de karakter çok farkediyor. çocuğa sürekli evde olup bakmak da zor çalışırken bakmak da zor ikisini de yaşamış oldum kısmen. ama ilk iki yaş anne yanında olmasi çok daha doğru bence. imkanı olan yanında kalmalı. uzmanlar da öyle diyor sanirim. çocuk kendi vücudunun bir parçası zannediyormus anneyi. o 1.5-3 ya döneminde büyük oğlum çok daha yapisikti bana dediğim gibi. öğlen uykusu uyumazdi benim işten gelmemi beklerdi. 5 gibi fakn uyurdu. beni sürekli öper sarilirdi. öyle yapınca haliyle ayrıca bir vicdan azabı çekerdim. alışkanlıklarını da siz ayarlayamiyorsunuz. o kadar uyarma rağmen babaannesi şekerli şeyler verirdi örneğin. hepsini geçtim şerbet diye bisiye alistirmisti. sabah kahvaltıya sıcak su içine şeker koyup icerlerdi
4 ysindan sonra zaten iyice ayrı bir birey oluyorlar. kendilerini sevdirmiyorlar bile. en güzeli mümkünse 3 hatta 4 e kadar çocuğun yanında olmak bence. ilk iki yıl ücretsiz izin sonra yarım gün olacak şekilde olabilir veya. daha oturmadı tam bu izinler ama bu şekilde kullanabilen keşke herkes.
bence iyi ki çocuklarınızın yanında olmuşsunuz. ben zaten artık şeyi savunuyorum. ya çok erken çocuk yapıp peş peşe yapıp çocuk defterini kapatıp 35 lerde çalışmaya baslaycaksin. yada iyice çalışıp 40 li yaşlarda emeklilik bebeği yapacaksın 1 tane.
diger türlü çalışanin da ayrı sıkıntıları var calismayanin da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?