• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebegi bir aylik olanlar, bebeklerimiz hakkinda dertleselim bilgi verelim birbirimize

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba ben Avusturyadan yaziyorum 24 yasinda bir anneyim 11 aylik oglum var 22 aralikta 1 yasini doldurucak !mayis ayindan beri kabiz problemi var naptiysam gecmedi

karnina sicak su torbasi koydum, zeytin yagi icirdim, doktorun tavsiye ettigi ilaclari mamalari caylari denedim ama yinede son 1 aya kadar toplam 8 yada 9 defa kaka yapti yani ayda bir defa nerdeyse , 1 aydirda zorla 3 kere yapti , simdiye kadarda yaptigi kakalarda cok kati sert bebek kakasina göre ama yavrum artik bez degistirmekten bile korkar oldu acicak diye bu konu ile bildigisi olanlar lütfen bana bi tavsiye verin artik aklima hic birsey gelmiyo elim ayagim bir birine girdi :

Lütfen Anneler yardim edin !!!tavsiyelerinizi bekliyorum !!!

bana önere bileceginiz basKA YÖNTEMLER VARSA EGER YAZIN LÜTFEN !!

Merhaba ben Avusturyadan yaziyorum 24 yasinda bir anneyim 11 aylik oglum var 22 aralikta 1 yasini doldurucak !mayis ayindan beri kabiz problemi var naptiysam gecmedi

karnina sicak su torbasi koydum, zeytin yagi icirdim, doktorun tavsiye ettigi ilaclari mamalari caylari denedim ama yinede son 1 aya kadar toplam 8 yada 9 defa kaka yapti yani ayda bir defa nerdeyse , 1 aydirda zorla 3 kere yapti , simdiye kadarda yaptigi kakalarda cok kati sert bebek kakasina göre ama yavrum artik bez degistirmekten bile korkar oldu acicak diye bu konu ile bildigisi olanlar lütfen bana bi tavsiye verin artik aklima hic birsey gelmiyo elim ayagim bir birine girdi :

bir yemek kaşığı zeytin yağının içine 5-6 damla limon sık içir bi dene yada en kötü ihtimal duphalak gibi ilaç :)

Blaurosie canım;bende aptamil kullanıyorum destek amaçlıve kızım kabız halinde 2*3 günde bir artık zeytinyağlarla falan zorla yaptırıyodum... sonra bugun artık dayanamadım doktorumla konuştum, dediki aptamil bazı çocuklarda kabızlık yapar... sma mama al dedi...

bugun aldım denicem sanada hber ederim gelişmelerden...

sende doktoruna bi danış bu mamayı derim...

zaten bizim forumdada var bilgi amaçlı bakabilirsin....

bir hafta önce aptamil comforttan 4 ölcek falan vermistim .sonra bir daha vermedim msallah :nazar::nazar::nazar: bir sabah bir aksam kakamizi düzene oturttduk.. benim kizim hic kabiz olmamisti zaten sadece ir gun kaka yapmazsa ertesi gun yapardi amao yapmadigi gun cok ikinirdi. benim amacim o ikinamaktan kurttarkti onuda hallettik sükür..rezene cayimiza devam zaten aksamlari veriyorum bir kac kasik..

mrb. arkadaşlar benimde 30 günlük bir kızım var.Sütüm yetmediği için mama takviyesi yaptık.Pre aptamil ve conformil(milupa) verdik. Ancak sütüm bizim tahminimizden az geliyormuş.Hastaneye gidip ordaki sağma makineleri ile sağdırdım. Sütümünde olduğunu düşünüp mamayı 30 cc veriyorduk. Meğerse sütüm 10 cc kadarmış. yani kızıma 40cc mama+süt veriyormuşum bu da kızımın kaka yapması için yeterli beslenme değilmiş. Bizde kızımız kabız oldu sanmıştık aynı hataya düşmeyin. Mama cc artırdık kakasını bir haftadır düzenli yapıyor uykusunu düzenli alıyor.Conformil de kullandık ama benim kızımın bağırsak hareketlerini çok artırdı çok memnun kalmadık.

mrb. arkadaşlar benimde 30 günlük bir kızım var.Sütüm yetmediği için mama takviyesi yaptık.Pre aptamil ve conformil(milupa) verdik. Ancak sütüm bizim tahminimizden az geliyormuş.Hastaneye gidip ordaki sağma makineleri ile sağdırdım. Sütümünde olduğunu düşünüp mamayı 30 cc veriyorduk. Meğerse sütüm 10 cc kadarmış. yani kızıma 40cc mama+süt veriyormuşum bu da kızımın kaka yapması için yeterli beslenme değilmiş. Bizde kızımız kabız oldu sanmıştık aynı hataya düşmeyin. Mama cc artırdık kakasını bir haftadır düzenli yapıyor uykusunu düzenli alıyor.Conformil de kullandık ama benim kızımın bağırsak hareketlerini çok artırdı çok memnun kalmadık.

canim comformili fazla vermemen lazim ama ne kadar verilir bende bilmiyorumbir hafta önce ayni gunde toplan 60 cc gibi birsey vermistim o bile yetti gunde 3-4 kaz kaka yapti..korktum..sonra bir daha vermedim..ama dun sadece 30 cc verdim yani tek ölcek..bundan sonra hergun tek ölcekmi versem bilemiyorum biz normalde aptamil pre kullaniyoruz zaten ..

bir hafta önce aptamil comforttan 4 ölcek falan vermistim .sonra bir daha vermedim msallah :nazar::nazar::nazar: bir sabah bir aksam kakamizi düzene oturttduk.. benim kizim hic kabiz olmamisti zaten sadece ir gun kaka yapmazsa ertesi gun yapardi amao yapmadigi gun cok ikinirdi. benim amacim o ikinamaktan kurttarkti onuda hallettik sükür..rezene cayimiza devam zaten aksamlari veriyorum bir kac kasik..

rezene çayı???
bebişler içinde varmı??

canim comformili fazla vermemen lazim ama ne kadar verilir bende bilmiyorumbir hafta önce ayni gunde toplan 60 cc gibi birsey vermistim o bile yetti gunde 3-4 kaz kaka yapti..korktum..sonra bir daha vermedim..ama dun sadece 30 cc verdim yani tek ölcek..bundan sonra hergun tek ölcekmi versem bilemiyorum biz normalde aptamil pre kullaniyoruz zaten ..

ben aptamil pre bıraktım.. çünkü kabız yaptı .. sma alın dedi doktorumuz 1 hafta olmuştr sanırım kullanıyoruz sadece geceleri veriyorum... kakamız düzene girdi...

comformil hiç kullanmadım .. doktorumda hiç söylemedi vallahi.. sma dan çok memnunum bide benim kızım 2680 grm doğdu...
ayın 21. de gittiğimde 3240 grmdı...
ayın 29 unda yani 8 gün sonra gittiğimde 3900 grmdı...

660 grm aldı 8 günde ...

doktorumuz dedi.. SMA maması milupaya göre daha çok kilo aldırır dedi...

çok sevindim kilo aldığına :D

önceden pirimalar büyük geliyodu... aldığım hiç bi giysi tam olmuyodu.. herşey büyük geliyordu...
mecburen prematür bebek giysilerinden almak zorunda kaldım doğduktan sonra..

şimdi yani günden güne eşyalarını dahada doldurmaya başladı...
pirimalar daha bi olmaya başladı...
inanılmaz mutlu oluyorum yaaaa...
:nazar: :nazar::nazar::nazar::nazar:

ben aptamil pre bıraktım.. çünkü kabız yaptı .. sma alın dedi doktorumuz 1 hafta olmuştr sanırım kullanıyoruz sadece geceleri veriyorum... kakamız düzene girdi...

comformil hiç kullanmadım .. doktorumda hiç söylemedi vallahi.. sma dan çok memnunum bide benim kızım 2680 grm doğdu...
ayın 21. de gittiğimde 3240 grmdı...
ayın 29 unda yani 8 gün sonra gittiğimde 3900 grmdı...

660 grm aldı 8 günde ...

doktorumuz dedi.. SMA maması milupaya göre daha çok kilo aldırır dedi...

çok sevindim kilo aldığına :D

önceden pirimalar büyük geliyodu... aldığım hiç bi giysi tam olmuyodu.. herşey büyük geliyordu...
mecburen prematür bebek giysilerinden almak zorunda kaldım doğduktan sonra..

şimdi yani günden güne eşyalarını dahada doldurmaya başladı...
pirimalar daha bi olmaya başladı...
inanılmaz mutlu oluyorum yaaaa...
:nazar: :nazar::nazar::nazar::nazar:

SMA burda yok ki..ayricam aptamil pre kabiz yapmadi..benim kizim kabiz olmadi..ama comfort gercekten bagisaklari iyi calistiriyor,
bebeginin kilo almasina cok sevindim,benimkide aliyor ve kilo ve yatmayi ogrenmeye basladi..kendi kendine uyuyor ve dun gece aralikli 4 saat uyudu :) buda beni cok mutlu etti :)))

yazdıklarınızı okuyunca güldüm birden:1: feci kolik bi bebek annesi olarak anılarım canlandı bu arda bebişim 7 aylık o günler geçti çok şükür fena durumunuz allah hepinize yardım etsin................

SMA burda yok ki..ayricam aptamil pre kabiz yapmadi..benim kizim kabiz olmadi..ama comfort gercekten bagisaklari iyi calistiriyor,
bebeginin kilo almasina cok sevindim,benimkide aliyor ve kilo ve yatmayi ogrenmeye basladi..kendi kendine uyuyor ve dun gece aralikli 4 saat uyudu :) buda beni cok mutlu etti :)))

canım şimdi bir arkadaşım geldi.. 9 aylık bebişi olan bir arkadaşıyla birlikte... kız doğum hikayesini ve kızını nasıl büyüttüğünü anlattı utandım vallahi...

kısaca paylaşayım istedim;

bir ay önce doğmuş kızı ... sarılık olmuşi hemen, 20 gün hastanede yatmışlar...

bu esnada 1 göğüsü sütten kesilmiş ... ve tek göğüsle hiç mama vermeden 9. ayına kadar getirmiş...

hala süt veriyor...

bana neden mama veriyorsun dedi... sütüm yetmiyor dedim... ben tek göğüsle 1 damla kalana kadar hep mücadele ettim sen benden daha iyi durumdasın dedi...

birsürü öğüt veri utandım vallahi...

humana için içtikten 48 saat sonra etkisini gösteriyormuş sakın bırakma düzenli olarak devam et dedi...

hastanede göğüsüne diğeride kesilmesin diye devamlı sıcak su kompleksi yapmışlar ve bol su içirmişler falan anlatınca utandım...

ooff oofff

canım şimdi bir arkadaşım geldi.. 9 aylık bebişi olan bir arkadaşıyla birlikte... kız doğum hikayesini ve kızını nasıl büyüttüğünü anlattı utandım vallahi...

kısaca paylaşayım istedim;

bir ay önce doğmuş kızı ... sarılık olmuşi hemen, 20 gün hastanede yatmışlar...

bu esnada 1 göğüsü sütten kesilmiş ... ve tek göğüsle hiç mama vermeden 9. ayına kadar getirmiş...

hala süt veriyor...

bana neden mama veriyorsun dedi... sütüm yetmiyor dedim... ben tek göğüsle 1 damla kalana kadar hep mücadele ettim sen benden daha iyi durumdasın dedi...

birsürü öğüt veri utandım vallahi...

humana için içtikten 48 saat sonra etkisini gösteriyormuş sakın bırakma düzenli olarak devam et dedi...

hastanede göğüsüne diğeride kesilmesin diye devamlı sıcak su kompleksi yapmışlar ve bol su içirmişler falan anlatınca utandım...

ooff oofff

ayni sey benimde basima geldi..hastanede 10 gun yattik.kiz sarilik oldu demislerdi..sütüm dolup tasiyordu ama hergun aglyiordum esimde biryandan moralimi bozmustu..her gece gösgüslerim nasil aciyordu sütler fiskiriyordu..ama 10 gun kuruttu beni..eve geldik kizi doyuramiyordum mama aldik hemen , ugrasacak halimde yoktu esim kiza alisamadi sorun cikaiyordu. benimde mama kolayima geldi..ama bugune kadar hala sütüm kesilmedi..cok azda olsa var..sen simdi humana dedin ya bunu cok kisiden duydum..hemen siparis ettim simdi son sans deneyecegim, sütümü kurtaririm belki. toparlanma vakti ,,kizim bunu hak ediyor..
senin sütün hicmi yok? ben mama veriyoruma ma önce iki gögsümüde veririm..bi kere hespladik 40 cc civarinda her iciste verebiliyorum ..

Back