• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebegi bir aylik olanlar, bebeklerimiz hakkinda dertleselim bilgi verelim birbirimize

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
dün çok huysuzdu bizim paşamız da. ben halası oluyorum. annemle geldik annem doğumdan önce geldi ben 3 gün önce geldim. ilk defa yeni doğmuş bi bebiş görüyorum. annemiz (yengem) çok yorgun deyim yerindeyse zombiye döndü kadın =( dün gaz sancısı vardı nasıl ağladı nasıl ağladı çok panikliyorum ben o ağladıkça oturup ağliyorum =( kimyon verdik bir de bezine elma yaği sürdük iyi gelirmiş. sürdükten sonra güzel uyudu. allah bana da yaşatır inşallah anneliği.. biz 3 kişi zorlaniyoruz tek başina bakanlara allahım yardım etsin.. en azından annem biraz pişpişlarken yengem dinleniyor.

dün çok huysuzdu bizim paşamız da. ben halası oluyorum. annemle geldik annem doğumdan önce geldi ben 3 gün önce geldim. ilk defa yeni doğmuş bi bebiş görüyorum. annemiz (yengem) çok yorgun deyim yerindeyse zombiye döndü kadın =( dün gaz sancısı vardı nasıl ağladı nasıl ağladı çok panikliyorum ben o ağladıkça oturup ağliyorum =( kimyon verdik bir de bezine elma yaği sürdük iyi gelirmiş. sürdükten sonra güzel uyudu. allah bana da yaşatır inşallah anneliği.. biz 3 kişi zorlaniyoruz tek başina bakanlara allahım yardım etsin.. en azından annem biraz pişpişlarken yengem dinleniyor.

elma yagini ilk defa duyuyorum..ise yariyor olsa bile ben bulamam ki..ben tek bakiyorum bebegime..babasi gunduz arada eline alir gazini cikarir bazande cok nadir uyutur..anneannesi de gunduz altini alir ben isim varken uyutur..

Son düzenleme:
merhaba kızlarr.
bazılarınız 33. haftalık hamileler... adlı topikten hatırlarsınız beni.
oğluma kavuşalı 22 gün oldu ilk günlerin heyecanı ve koşturması içinde oğlumun başından ayrılamadım pek ama artık yavaş yavaş siteye geri dönüş yapıyorum:)))
bizim gaz problemimiz yok pek gerçi bu dönemden sonra başlarmış inşllh olmaz ama bizim yeşil kaka problemimiz var, doktor hemen ilaca başlamaya gerek yok bol bol emzir dedi bakalım p.tesi yine geçmezse tekrar gidicem doktora böyle bi sorun yaşayan oldu mu aranızda ?

zeitttt hosgeldinn bende seni merak ediyordum :)
canim yesil kaka gecer ilk kakalar oyle oluyormus ..benim kizim 10-15 gun sürmüstü dogumdan itibaren..

slm kızlar benim bebeğimde 54 günlük.. bizim çok şükür uyku problemimiz pek yok. ama benim oğlumunda doğduğundan beri göz enfeksiyonu var geçmek bilmedi bi türlü sabahları gözünü açamıyo yavrum yapışıyo. bu sorunu yaşayan varmı başka..

canim cok gecmis olsun...benim basima gelmedi..doktoru ne diyor..ilacmi kullaniyorsnuz?

benim de sütüm az aptamil kullanıyorum ğlum da kakasını yapmakta zorlanıyordu. şimdi aptamili milupa conformil ile birlikte kullanıyorum. kaka sorunumuz kalmadı. kaka yaptıktan sonra aptamil pre, yapamazsa conformil kullanıyorm..

benim kizimdada ayni yorun var.kakasini yapamiyor artik zorla iki gunde bir oda ikina ikina anca yapiyor..kolik halide var..ben bu comformili ilk defa duydum..bana biraz anlatirmisiniz? hemen alayim yarin ? bebegim 43 günlük benim.benim sütüm cok az Aptamil Pre veriyorum ben..

kızlar basurum azdı ne yapğacam var mı derdime çare söyleyin lütfennn

canim kaniyormu caninmi yaniyor?? simdiye kadar azalmis olmasi lazimdi benim baya azaldi..zaten cok bisey cekmedim hic aci yada kanama kasinti yoktu..sanirim gecmek üzere..bana hastanede jel vermislerdi bir iki kere sürdüm o kadar..

canim cok gecmis olsun...benim basima gelmedi..doktoru ne diyor..ilacmi kullaniyorsnuz?

çok sağol canım... evet 2 kez ilaç kullandık 1 hafta süre ile geçiyo sonra yeniden başlıyo.. göz pınarı tıkalı olabilir dedi şimdi dr..masaj yapmaya başladım bu gün geçmezse telle girip açıyolarmış..

zeitttt hosgeldinn bende seni merak ediyordum :)
canim yesil kaka gecer ilk kakalar oyle oluyormus ..benim kizim 10-15 gun sürmüstü dogumdan itibaren..

oğlanın başından ayrılamadım ki uzun süredir :) kızın nasıl cimcime oldu mu annesine gülücükler atıyo sanırım geçmişten okuduğum kadarıyla :)))
geçecek sanırım ya bazen sarıya dönüyo bazen tekrar yeşil oluyo, emmesinde falan problem yok ondan rahatım karnını doyuruyo gazı olmadığı sürece ağlamıyo
ama dün gece çok gazı vardı yavrumun kaka yapana kadar ağladı açtım ben de altını üşümesin diye sardım battaniyesine bezi çıkarınca pırrt diye yapıverdi rahatladı yavrum tabi battık biraz ama naapalım o rahat olsun da :)))

selam kızlarr benide hatırlıyomusunuz 33 haftalık hamileyiz topiğinden sonunda bende doğurdum :) şuan 48 günlüğüz acayip gaz sıkıntımız var gündüzleri hiç uyumuyor yoplam 2 saat anca gecede 4 saat felan çok zorluk çekiyorum annemle bakıyorum ben neler denedim kimyon,rezene,ıhlamur,papatya,zeytinyağı,metsil,zinko vb... artık herşeyi bıraktım çünkü doktorum dediki bu gaz anca 3-4 aylık olunca geçer hiç birşeyin faydası olmaz dedi ben sadece yediğime içtiğime dikkat ediyorum kızlar şuanda alerjimiz var sanırım iki kolunda kırmızı kırmızı isilik gibi alerjiler çıktı yediğim yumurtadanmı diyorum yarın randevu aldım doktora götürcem kızlar bana her türlü hastalığı sorabilirsiniz şu 48 gün içinde allahım beterinden korusun bir sürü hastalığı atlattık,ateşlendi,susuz kaldı,grip oldu,üşüttü öksürek oldu yazık kuzucum

benim kizimdada ayni yorun var.kakasini yapamiyor artik zorla iki gunde bir oda ikina ikina anca yapiyor..kolik halide var..ben bu comformili ilk defa duydum..bana biraz anlatirmisiniz? hemen alayim yarin ? bebegim 43 günlük benim.benim sütüm cok az Aptamil Pre veriyorum ben..

Blaurosie canım;bende aptamil kullanıyorum destek amaçlıve kızım kabız halinde 2*3 günde bir artık zeytinyağlarla falan zorla yaptırıyodum... sonra bugun artık dayanamadım doktorumla konuştum, dediki aptamil bazı çocuklarda kabızlık yapar... sma mama al dedi...

bugun aldım denicem sanada hber ederim gelişmelerden...

sende doktoruna bi danış bu mamayı derim...

zaten bizim forumdada var bilgi amaçlı bakabilirsin....

selam kızlarr benide hatırlıyomusunuz 33 haftalık hamileyiz topiğinden sonunda bende doğurdum :) şuan 48 günlüğüz acayip gaz sıkıntımız var gündüzleri hiç uyumuyor yoplam 2 saat anca gecede 4 saat felan çok zorluk çekiyorum annemle bakıyorum ben neler denedim kimyon,rezene,ıhlamur,papatya,zeytinyağı,metsil,zinko vb... artık herşeyi bıraktım çünkü doktorum dediki bu gaz anca 3-4 aylık olunca geçer hiç birşeyin faydası olmaz dedi ben sadece yediğime içtiğime dikkat ediyorum kızlar şuanda alerjimiz var sanırım iki kolunda kırmızı kırmızı isilik gibi alerjiler çıktı yediğim yumurtadanmı diyorum yarın randevu aldım doktora götürcem kızlar bana her türlü hastalığı sorabilirsiniz şu 48 gün içinde allahım beterinden korusun bir sürü hastalığı atlattık,ateşlendi,susuz kaldı,grip oldu,üşüttü öksürek oldu yazık kuzucum

çok geçmiş olsun canım...
hakkaten seninde üst üste gelmiş

merhabalar bizde katılabiliriz dimi 46 günlüğüzz
çok gazlıyızz
uyumayı çok seviyoruz ama kucaktayken :((

canım benim oğlumda da çıktı öyle yüzünde kafasında boynunda falan bi yeri iyileşiyodu başka yerinden çıkıyodu.. dr çok önemli diil zamanla geçer dedi ve hiç bişey kullanmadım şu anda hiç bi şey kalmadı çok şükür... umarım sizinkide geçer hemen..

merhabalar bizde katılabiliriz dimi 46 günlüğüzz
çok gazlıyızz
uyumayı çok seviyoruz ama kucaktayken :((

hoşgeldin canım aynen yaaa, kollarım kas yaptı artık ve inanamıcaksınız ama daha 26 günlük bebeğimi dün ayağımda salladım evet salladım çünkü saat 7 olmuştu ve hala ağlıyodu gazdan :(
ne ben de ne onda ne de babasında taakaat kalmadı yaa. sonunda aldım ayağıma saaldım da uyudu yavrucak.
yarım saat önce başlamıştı ağlamaları annemin yaptığı bi şeyi verdim oğluma muskat diye bi şey zeytin yağına rendeleniyo serçe parmağımin ucuyla şöyle bi yalattım bi de beyaz gürültü diye bi site var onu açtım 10 dk. da uyudu vallaha. uyuyo şimdi yanımda ama beşiğine almaya korkuyorum uyanır mı diye :)))

Günaydın herkese...Bebeği 1 aylık olan annelerdik ama çoğumuz bir buçuğu geçtik bile çok şükür :)
Bizim cumartesi günü kontrolümüz vardı, daha önceki doktorumuzdan ben çok memnun kalmamıştım yeni bir doktora gittik daha önceki tüm testlerimiz gelişim kaydımızlabirlikte, ve daha önce söylenen herşeyin tersiyle kaşılaştık .
Son gittiğimde oğluma idrar yolu enfeksiyonu olduğu söylenip antibiyotik verilmişti 5 günlük, sonuç; oğlumda idrar yolu enfeksiyonu yokmuşki, tahlile baktı doktor ve şok oldu, boşuna bebeğime ilaç kullandırmış Allahından bulasıca doktor.
Daha önce hırıltısı var diye peditus vermişlerdi, onun için de çok erken ve gereksiz olduğunu öğrendik. Ayrıca gaz ilacı için de gereksiz olduğunu ve bırakmamızı söyledi doktorumuz, 3 gündür kullanmıyoruz ve hayatımızda bir değişiklik olmadı ...sonra yine eski doktorumuz bana süt ve tüm süt ürünleri ( peynir tereyağ bile )baklagiller narenciye gibi bir sürü şeyi yasak etmişti, ben de yemiyordum ama hayatımızda bir değişiklik olmamıştı, ve ben vitaminsiz kalmışım.
3 gündür yiyorum ve yine aynıyız.
Oğlum kolik ve doktorumuz koliğin henüz nedeni tam olarak bilinmeyen ve genelde 3 ayda biten bir dönem olarak tanımladı. Bu dönemde bol bol kucaklayın konuşun şarkı ninni söyleyin, elinizden geldiğince ağlamamasını sağlayın dedi. Büyüklerse bana kucağa alışıyor diye kızıyorlardı.
Geçen bir haftamızda kayınvalidemler bendeydiler, sürekli çocuğa bişeyleri tattırmamı, emziğini tatlıya batırmamı, hıçkırınca limon damlatmamı, su vermemi söylediler durdular. Çok zor bir haftaydı, sinirden her gece ağlayarak uyudum ama şükür gittiler...Bu arada hafta sonu 2 yaşında ikizleri olan aile de hıçkıran çocuklarına limon verdikleri için reflü olan bebeklerine 3 ay reflü tedavisi olmak zorunda kaldıklarını ve çok zorlu bir süreç geçirdiklerini anlattılar...
Ne kadar doluymuşum ki yazdıkça yazıyorum, aklıma gelen olursa sonra tekrar yazarım.. Bundan sonrası için mümkün olduğunca rutin yaşayıp aynı şeyleri aynı saatte yaparak bir düzen oluşturmaya çalışacağız. Umarım zor günlerin bitmesi yakındır hepimiz için...

çok geçmiş olsun canım...
hakkaten seninde üst üste gelmiş

teşekkür ederim canım öyle oldu kuzum bi kurtulamadı hastalıktan

canım benim oğlumda da çıktı öyle yüzünde kafasında boynunda falan bi yeri iyileşiyodu başka yerinden çıkıyodu.. dr çok önemli diil zamanla geçer dedi ve hiç bişey kullanmadım şu anda hiç bi şey kalmadı çok şükür... umarım sizinkide geçer hemen..

bugün götürdüm doktora geçirdiği bir hastalıktan olmuş geçer dedi bugün az hafifledi kırmızılığı gitti

Back