Kesinlikle iste maalesef bu kadar bilgiye sahip degillerdi. Ben mesela acip bebek nasil yikanir, ilk 3 ay dikkat edilmesi gerekenler, 6.aydan sonra ek gida neyle baslanmali vs vs videosunu izleyebilme sansina sahipken, tabiki de bebegime daha iyi anlayabilecegim. Ama kim bilir belki de bu kadar bilgiye ragmen anlayamayacagim.Evet benim annemin bahanesi de sütle doymuyordunkim bilir hangi sebepten agliyordum da acliga yordular.
Anam ne kaldi tuketebilecekherseye alerjisi varmis sizin bebisin beni de cok zorlu gunler bekliyor. Simdikiler pek nazli dedigim gibi
dr. Osman gönüal videoları var youtube da bana baya faydasi oldu isterseniz bir göz atabilirsinizKesinlikle iste maalesef bu kadar bilgiye sahip degillerdi. Ben mesela acip bebek nasil yikanir, ilk 3 ay dikkat edilmesi gerekenler, 6.aydan sonra ek gida neyle baslanmali vs vs videosunu izleyebilme sansina sahipken, tabiki de bebegime daha iyi anlayabilecegim. Ama kim bilir belki de bu kadar bilgiye ragmen anlayamayacagim.
Ya iste eskiler bizim kadar bilgiye erisemiyolardi onun da etkisi var. Annem hep diyor sakin su entel anneler gibi yapma, b...cikarmaHayır neye olduğunu anlayamıyoruz o yüzden her şeyi kestik
Bizim de vardıysa da böyle şeyler işten güçten cahillikten ilgilenip incelemedikleri için anlamıyorlardı. Ben kakasında kan gördüm de anlaşıldı alerji. Annem nasıl kızıyor. Kurcaladın kurcaladın bokunda boncuk buldun çocuğun diye
Evet benim annemin bahanesi de sütle doymuyordunkim bilir hangi sebepten agliyordum da acliga yordular.
Senin yediğin şeyin içinde şeker ve baharat oluyor doğal olarak dediğiniz şey zor . Ek gıdaya sebze ve yoğurt ile başlayacaksınız zaten . Antin kuntin değil . Sebzeyi buharda haşlayıp püre değil çatalla ezeceksiniz eğer püre yaparsanız çocuk bir süre sonra püreden başka şey yemeği reddedecek. Sonra sebze çorbası tarhana meyveler . İlk 1 sene ana besin maddesi ya anne sütü yada formül mama . 6-9 ay arası çocuk tadım yapacak önce emecek veya mama alacak sonra ek gıda vereceksiniz . 9. Aydan sonra da önce ek gıda alacak ardına anne sütü veya formül mama alacak . 1 sene kesinlikle şeker yasak tuz yasak . Ben bizim yediklerimizden vermeye başladığım zaman mesela bulgur pilavı baharatı çok az tuzu 0 olarak yemek yaptım bu olay 9. Aydan sonra oldu . Birde şöyle birşey yaptım sanki mama zehir aaaa asla vermem gibi düşüncelere girdim ve mama verme ihtiyacım olduğunda bebeğim 1 cc bile mama almadı çok zor oldu büyük düşündüm büyük konuştum . Siz de ek gıda vs vs konusunda sakın öyle şeyler düşünmeyin yok özel şeyler yapmam şöyle böyle diye başınıza geliyor çünkü yaşadım bizzat . Bu arada pirinç unu yerine irmik kullanın muhallebi yaparsınız . Su irmik muz pekmez mesela güzel bir gece yatmadan öğün olurDeneyecegimden degil, simdiki bebislerin cok nazli oldugunu vurguladim. Ama kendi cocuguma da ekstra antik kuntik seyler yapmayi dusunmem cok nazli alerjili bisey olmazsa. Ne yiyorsam onun puresini yapip vermeyi hedefliyorum.
Başka ne çare olacak ki o zamanlar yokmuş işte . Para varsa mama alınır yoksa ne verilir ki mecbur . İnsanlar bilmiyordu bilinç yok . Benim kv 4 çocuğu da pirinç unu ile büyütmüş . Bi eşime mama alınmış sebebi de erkek olması diğerleri kız ya değer görmez tabi . Kızların hepsi sıradan şeker ve tansiyon hastası bu tesadüf mü bilmemAnnem bana da pirinc unu dayamis hala sinirlenirim düşündükçe. Bence süt varsa mutlaka süt verilmeli süt yoksa da süt için uğraşilmali yine olmuyorsa da pirinc unu olmamali son çare..
Sutle ilgili sorunum olmazsa 1 seneden fazla emziririm gibi. Ben kendim de cok baharatli yemedigim icin genelde sebzeyi bile hujarda pisiririm, tavugu eti direk dokum tavada muhurlerim vs vs. Neyse iste bakalim bebege ayak uyduracagiz. Ne isterde pasa gonlu, vucudu ona gore yol cizicez.Senin yediğin şeyin içinde şeker ve baharat oluyor doğal olarak dediğiniz şey zor . Ek gıdaya sebze ve yoğurt ile başlayacaksınız zaten . Antin kuntin değil . Sebzeyi buharda haşlayıp püre değil çatalla ezeceksiniz eğer püre yaparsanız çocuk bir süre sonra püreden başka şey yemeği reddedecek. Sonra sebze çorbası tarhana meyveler . İlk 1 sene ana besin maddesi ya anne sütü yada formül mama . 6-9 ay arası çocuk tadım yapacak önce emecek veya mama alacak sonra ek gıda vereceksiniz . 9. Aydan sonra da önce ek gıda alacak ardına anne sütü veya formül mama alacak . 1 sene kesinlikle şeker yasak tuz yasak . Ben bizim yediklerimizden vermeye başladığım zaman mesela bulgur pilavı baharatı çok az tuzu 0 olarak yemek yaptım bu olay 9. Aydan sonra oldu . Birde şöyle birşey yaptım sanki mama zehir aaaa asla vermem gibi düşüncelere girdim ve mama verme ihtiyacım olduğunda bebeğim 1 cc bile mama almadı çok zor oldu büyük düşündüm büyük konuştum . Siz de ek gıda vs vs konusunda sakın öyle şeyler düşünmeyin yok özel şeyler yapmam şöyle böyle diye başınıza geliyor çünkü yaşadım bizzat . Bu arada pirinç unu yerine irmik kullanın muhallebi yaparsınız . Su irmik muz pekmez mesela güzel bir gece yatmadan öğün olur
Şekerden ve tuzdan uzak tut tamamdır . İrmiğin de çok güzel boy uzatma özelliği var bizzat denedim .Sutle ilgili sorunum olmazsa 1 seneden fazla emziririm gibi. Ben kendim de cok baharatli yemedigim icin genelde sebzeyi bile hujarda pisiririm, tavugu eti direk dokum tavada muhurlerim vs vs. Neyse iste bakalim bebege ayak uyduracagiz. Ne isterde pasa gonlu, vucudu ona gore yol cizicez.
Öyle olsa hak veririm kadıncagiza. Sonucta bilgiye ulaşmak çok zor. Ablamı 2,5 3 yaşina kadar emzirmiş benim annem. Bana ise pirinc unu vermek kolayina gelmişBenim annem emzirmeyi bilememiş ki gencecik yaşında. Kimse de göstermemiş bebeği böyle tutucan şöyle tutucan. Zamanla çoğalacak diye. İki çocuğunu da emzirmemiş. Sütümü almadınız diyor.
Ya süt bitmiş kadında işte gücü yetmemişÖyle olsa hak veririm kadıncagiza. Ablamı 2,5 3 yaşina kadar emzirmiş benim annem. Bana ise pirinc unu vermek kolayina gelmiş
Aramizda 6 yıl var etki etmiş midirYa süt bitmiş kadında işte gücü yetmemiş
Tabi etkili deli misinAramizda 6 yıl var etki etmiş midir
Maalesef eşimin ailesi başka şehirde, benim ailem ise yurtdışında. Bebek olunca gelip 1, 2 ay yardımcı olabilirler maksimum. Fazlasını da bekleyemem, sonuçta gelmişler kaç yaşına. Çocukları için çabalamışlar, evlendirip yuvalarını kurmuşlar. Artık emekli hayatı yaşamalarından normali yok. Ki kayınvalidem kendi öz kızının çocuğuna sadece 2 ay bakıp sonrasında bakamam demiş. O zamanlar aynı şehirde olmalarına rağmen. O yüzden hiç beklentiye girmiyorum.
Benim korkum tek başıma çalışıyorken bakabilecek miyim ? Bu pandemi bana yaradı, home office çalışıyorum ve sözleşmem sürekli home office oldu. Evde çalışarak tek başıma bebeğe bakabilecek miyim bunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.. işime de bırakmak istemem çünkü çok rahat, en azından çocuk kreş yaşına gelince maaşın bi kismıyla güzel bi kreşe gönderebilirim hayali kuruyorum. Yani bi 3 sene evde kendim yalnız bakmayı başarmam gerek. Eşim de kendi işini yapıyor, o da yardımcı olabilecek. Ama tabi her gün evde değil, atıyorum 9 da değilde 10da çıkar bazen ihtiyaç durumunda. Aklım çok karışık, önerileriniz var mı ?
Bu arada kayınpederim işi bırakmamdan yana, eşime demiş ne zaman iş bırakır. Saçmalık.. evimden mis gibi çalışıyorken daha 2 aylık hamileyken neden işimi sonlandırayım. Ki ben çocuk doğunca da çalışmayı bırakmayacağım, adam bunu duysa ne der acabasinir bozucu :)
Istisna da bizi buldu galiba. Ilk alti ay bence en zor zamanlari. Gaz sancisi, uykusuzluk vs..Hamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Ya evet vücut sonuçta makine değil orası kabul ama yine de ne zaman bir sağlık sorunu yaşasam annem beni emzirmemiş’e bağlıyorum mesela bu kısmı üzücüTabi etkili deli misinİnsanın yaşı ilerliyor gücü azalıyor . Bak ben 20 aydır emziriyorum ve gücüm bitmek üzere oğlumun köpek dişleri çıkıyor son 3 şuan onlar bitsin ekim başı emzirmeyi kesmek istiyorum vücudum süt üretimini azalttı yoruldu . Kv diyor ki 1. Çocuğumda sütüm öyle çoktu ki sağar topraklara dökerdim son çocuk olan eşim 4 ay emmiş süt bitmiş
Abartıyorsun kusura bakma daYa evet vücut sonuçta makine değil orası kabul ama yine de ne zaman bir sağlık sorunu yaşasam annem beni emzirmemiş’e bağlıyorum mesela bu kısmı üzücükeşke ilk çocuk ben olsaydım benim suçum neydi
Öyle olsa hak veririm kadıncagiza. Sonucta bilgiye ulaşmak çok zor. Ablamı 2,5 3 yaşina kadar emzirmiş benim annem. Bana ise pirinc unu vermek kolayina gelmiş
İkinciyi yaşamadan anlayamicam galiba ama cocuk defterini kapattim bi tane kolik bebe yetti banaHer çocuğun farklı emzirme süreci ya. Kolayına gelmiştir çünkü başka bir taraftan zoru vardır. Kolayına kaçması gerekmiştir. Valla zor işlermiş. Ben çok uğraştım bebeyle. Evde benden iş bekleyen olsa hayatta emziremezdim.
Benim emzirme hikayemi buraya bi yazsam ağlarsınızHer çocuğun farklı emzirme süreci ya. Kolayına gelmiştir çünkü başka bir taraftan zoru vardır. Kolayına kaçması gerekmiştir. Valla zor işlermiş. Ben çok uğraştım bebeyle. Evde benden iş bekleyen olsa hayatta emziremezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?