Bebeğe tek başına bakmak

Umarım yapabilirsiniz ama inanın çok zor kız kardeşim yeni doğum yaptı bırakın çalışmayı yemek yemeye vaktim yok diyor 16-17 saat hiç birşey yiyemeden sadece bebekle ilgilendiği günler oluyor.
Amanimmm Allah yardimcisi olsun. Zaten ilk 3bucuk ay dogum iznim olacak. Sanirim bebisler ilk aylar dunyamiza ayak uydurmakta gucluk cekiyolar..

Öncelikle kayınvaliden ve kayınpederin hakkında düşündüklerin için onlar adına teşekkür ederim .çünkü bazı gelinler torunlarıdır bakmak zorundalar diye diretiyor .saçmalık bu onlarında özel hayatı var.senin çocuğuna kimse bakmak zorunda değil .
Ahh keşke bende evden çalışsaydıydım da hamileliğin ilk ayı işten çıkmasaydım .tek kişi geçim sürdürmek çok zor .hem de bebeğinde olacak.masraflar artacak . Sen annesin her şeye gücün yeter bebeğine de bakarsın işini de yürütürsün .baktın hiç olmuyor ileriyi sonra düşünürsün .şimdiden canını sıkma .bebeğin doğunca her şey güzel olacak . Eşimin arkadaşının karısı da karı koca bankada çalışıyor .kadın hom ofise döndü sizin gibi bebeğini kendi büyüttü.tabi eşi olduğu sürece yardım ederdi ama çoğu yük kadınlaydı .herkes niye kendini yıpratıyorsun işten çık dedi ama o işte bayağı bi yükseldi
Tqbii cunku onlar artik torun sevmeli, bakmamali. Ki annem de diyo siz yapacaksiniz bakacaksiniz biz sevicez :))

Insallah Allah bana da o gucu verir de bakarim, yipranmak yanlis bi kelime cunku annelik basit bisey degil. Cocuguma ayirdigim her vakit degerli olur yipraniyorum gozuyle bakamam..

Amanimmm Allah yardimcisi olsun. Zaten ilk 3bucuk ay dogum iznim olacak. Sanirim bebisler ilk aylar dunyamiza ayak uydurmakta gucluk cekiyolar..
Umarım bakımı kolay uslu bir bebeğiniz olur zorluk çıkarmaz size

Onu uyur merak etme 😃 gerçi arkadaşımın oğlu doğunca sabaha kadar ağlamış neden dedim meğer gazı varmış daha ana karnından çıkıp gazı olan bebe ilk kez duydum 😃
Benimki de uyumadi cnm battaniyede salladik hastanede daha oyle devam ediyor uykusuz bebe istisnalar var demekki😂😂😂😂😂

Tabiki hayır ya hayal dünyası hep bunlar 😃
Arkadaş 24 saat çalışmıcak sanırım bildiğim kadarıyla 8 saat çalışma süresi. bebek de 24 saat uyumaz ama uyku eğitimi verdiğinizde ayına uygun uyur. Emzirmek için zırt pırt uyandırılan bebek uyumaz evet...

İstisnalar mı? 🥲 paso uyuyorlar mı? Peki 😅
6 aylık bebek gündüz 3 saat uyuyor Hanfendi en az. Ondan öncesi de nerden baksanız 6 saat uyuyor, 8 saat ki kimse bir fiil sekiz saat çalışmaz işte olsun evde de olsun bu böyle.. Bence gayette ilk 6 ay tek başına yapar.

6 aylık bebek gündüz 3 saat uyuyor Hanfendi en az. Ondan öncesi de nerden baksanız 6 saat uyuyor, 8 saat ki kimse bir fiil sekiz saat çalışmaz işte olsun evde de olsun bu böyle.. Bence gayette ilk 6 ay tek başına yapar.
Bahsettiğimiz varlık bir bebek farkında mısınız ? Robot değil 6 saat uyur 3 saat uyur demek inanılmaz saçma hadi uyumadı hadi durmadı ? Garantisi var mı ? . Benim oğlumun hayatta 6 saat uyuduğunu bilmem ben mesela . Bebek hadi kolik oldu deli gibi durmadan ağlarsa vs vs daha bir sürü seçecek sunarım size .

Bana çocuk oldu diye iş bırakmak çok saçma gelio kızlar.Ben hostesim isim herkesinkinden daha zor çoğu kişiye göre.Yatiya gidiorum yeri gelio 1 hafta başka ülkede kalmak durumunda oluyorum.İlk iki sene süt izinli uculuyo sonra isterseniz yatı kesintisi alıp git gel uçuş yapabilirsiniz.Ama ben asla işi bıraksam mi kafasina girmedim.10 yıldır uçuyorum tek bir kişiye rastlamadım çocuk olunca işi bırakan.

Bahsettiğimiz varlık bir bebek farkında mısınız ? Robot değil 6 saat uyur 3 saat uyur demek inanılmaz saçma hadi uyumadı hadi durmadı ? Garantisi var mı ? . Benim oğlumun hayatta 6 saat uyuduğunu bilmem ben mesela . Bebek hadi kolik oldu deli gibi durmadan ağlarsa vs vs daha bir sürü seçecek sunarım size .
2 evladım var robota da benzemiyorlar... Bana göre siz bahsettiğim istisnasınız, size göre de benim bahsettiğim şey ütopya. Sorun yok öyleyse😉

Bebeğe uyku eğitiminden ben de yanayım.Onceden elektrikli hamak alım falan diodum vazgeçtim.Amerikada yaşayan bı arkadaşımın bir buçuk yaşında bebeği var.40 i çıkınca odasını ayırmış kendi kendine uyumuş bebek.Orda sallamaya çok kizio doktorlar çocuk uykusu geldiğinden değil sersem olduğundan uyuyo demiş bana da mantıklı geldi.Henuz doğum yapmadım ama niyetim 40 indan sonra aynısını yapmak.Biraz bağımsız olsun mızmız olmasın istiorum.Umarim başarabiliriz🥰

Çalismiyorum fakat sun
Maalesef eşimin ailesi başka şehirde, benim ailem ise yurtdışında. Bebek olunca gelip 1, 2 ay yardımcı olabilirler maksimum. Fazlasını da bekleyemem, sonuçta gelmişler kaç yaşına. Çocukları için çabalamışlar, evlendirip yuvalarını kurmuşlar. Artık emekli hayatı yaşamalarından normali yok. Ki kayınvalidem kendi öz kızının çocuğuna sadece 2 ay bakıp sonrasında bakamam demiş. O zamanlar aynı şehirde olmalarına rağmen. O yüzden hiç beklentiye girmiyorum.

Benim korkum tek başıma çalışıyorken bakabilecek miyim ? Bu pandemi bana yaradı, home office çalışıyorum ve sözleşmem sürekli home office oldu. Evde çalışarak tek başıma bebeğe bakabilecek miyim bunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.. işime de bırakmak istemem çünkü çok rahat, en azından çocuk kreş yaşına gelince maaşın bi kismıyla güzel bi kreşe gönderebilirim hayali kuruyorum. Yani bi 3 sene evde kendim yalnız bakmayı başarmam gerek. Eşim de kendi işini yapıyor, o da yardımcı olabilecek. Ama tabi her gün evde değil, atıyorum 9 da değilde 10da çıkar bazen ihtiyaç durumunda. Aklım çok karışık, önerileriniz var mı ? 🙂
Bu arada kayınpederim işi bırakmamdan yana, eşime demiş ne zaman iş bırakır. Saçmalık.. evimden mis gibi çalışıyorken daha 2 aylık hamileyken neden işimi sonlandırayım. Ki ben çocuk doğunca da çalışmayı bırakmayacağım, adam bunu duysa ne der acaba 😁 sinir bozucu :)
Çalışmıyorum fakat sunu söyleyebilirim bebeğim 3 ayini yeni bitirdi öyle anlar oluyor ki tuvalete dahi giremiyorum yemek icin eşimin gelmesini bekliyorum tabi bu hep böyle degil fakat inkar edilemez sekilde yaka iğnesi gibi dolastigimiz anlar çok. En azindan ilk 3-4 ay biri mutlaka olmali ilerleyen dönemden zaten bebeğin uyku suresi uyanma suresi vs değişecek. Tabi bu bebeklere alakali şimdiden ne dersek diyelim belki çok sakin bir bebeğin olacak veya tam tersi. Daha çok zamanin var şimdiden bunlari düşünme hele bi 6-7 aylik ol simdilik tadini çıkar. Mesela annen 2 ay kayınvaliden 2 ay gelse epey bi ileri atarlar seni gerci yurt dışında demissin

Her bebek uyumuyor hanfendi. Siz şanslıymışsınız.

Çalismiyorum fakat sun

Çalışmıyorum fakat sunu söyleyebilirim bebeğim 3 ayini yeni bitirdi öyle anlar oluyor ki tuvalete dahi giremiyorum yemek icin eşimin gelmesini bekliyorum tabi bu hep böyle degil fakat inkar edilemez sekilde yaka iğnesi gibi dolastigimiz anlar çok. En azindan ilk 3-4 ay biri mutlaka olmali ilerleyen dönemden zaten bebeğin uyku suresi uyanma suresi vs değişecek. Tabi bu bebeklere alakali şimdiden ne dersek diyelim belki çok sakin bir bebeğin olacak veya tam tersi. Daha çok zamanin var şimdiden bunlari düşünme hele bi 6-7 aylik ol simdilik tadini çıkar. Mesela annen 2 ay kayınvaliden 2 ay gelse epey bi ileri atarlar seni gerci yurt dışında demissin
Ilk 3bucuk ay zaten dogum iznim olacak. O zaman bi duzen kurmus olup oyle is basi yapmayi umut ediyorum

7 ay gebelik+ 3,5 ay izin
10,5 ay var daha neredeyse bir yıl var bunları düşünmek için
Plan yapmak için çooook çok erken bakalım nasibinizde neler var

7 ay gebelik+ 3,5 ay izin
10,5 ay var daha neredeyse bir yıl var bunları düşünmek için
Plan yapmak için çooook çok erken bakalım nasibinizde neler var
Ben tecrubesi olanlarin yasadiklarini gormek istedim. Hamileyken ve gercekte olanlar farkli. Kimi basarmis kimi basaramamis. Bebege bagli, herseyin hayirlisi.

Tqbii cunku onlar artik torun sevmeli, bakmamali. Ki annem de diyo siz yapacaksiniz bakacaksiniz biz sevicez :))

Insallah Allah bana da o gucu verir de bakarim, yipranmak yanlis bi kelime cunku annelik basit bisey degil. Cocuguma ayirdigim her vakit degerli olur yipraniyorum gozuyle bakamam..
Benim kaynanam bakar da anam bakmaz bir gün bile 🤣🤣
İnşallah 🙏🏻

Bu size baglı bir durum, yani pratik biri misiniz? İki ablam var biri çocuğunukendi büyüttü herkes parmakla gösterir yemesi içmesi ev temizliği aslan parçası :) diğer ablamda bunun tam tersi eniştem temizlik yapıyor yemek falan birde nazından geçilmiyor🤪 ilk baş zor oluyor çünkü bir canlıyı dünyaya atapte etmeye çalışıyorsunuz. Bunun yemesi bir süreç uykusu bir süreç ben iki anlamada destek olduğum için yakından biliyorum. Herşey yoluna giriyor sadece zaman istiyor yorgun uykusuz birden çok endişe ile süreç işliyor. Tek tavsiyem rahat olun sürekli kafaya şunu yedi şu saatte uyudu derdi yapmayın. Sizin anneniz gelsin 2 ay sonra kayınvalide de 2 ay derken alın 4 aylık oldu. Bir kadın tutun temizliğe gelsin yemekte siz eşiniz derken zaman geçip gidiyor işte. Bebeğinizin o zamanlarının tadını çıkarın çünkü çok güzel oluyor ve çok hızlı geçiyor zaman🌼🌼

Bu size baglı bir durum, yani pratik biri misiniz? İki ablam var biri çocuğunukendi büyüttü herkes parmakla gösterir yemesi içmesi ev temizliği aslan parçası :) diğer ablamda bunun tam tersi eniştem temizlik yapıyor yemek falan birde nazından geçilmiyor🤪 ilk baş zor oluyor çünkü bir canlıyı dünyaya atapte etmeye çalışıyorsunuz. Bunun yemesi bir süreç uykusu bir süreç ben iki anlamada destek olduğum için yakından biliyorum. Herşey yoluna giriyor sadece zaman istiyor yorgun uykusuz birden çok endişe ile süreç işliyor. Tek tavsiyem rahat olun sürekli kafaya şunu yedi şu saatte uyudu derdi yapmayın. Sizin anneniz gelsin 2 ay sonra kayınvalide de 2 ay derken alın 4 aylık oldu. Bir kadın tutun temizliğe gelsin yemekte siz eşiniz derken zaman geçip gidiyor işte. Bebeğinizin o zamanlarının tadını çıkarın çünkü çok güzel oluyor ve çok hızlı geçiyor zaman🌼🌼
Simdilik titiz ve pratigimdir. Hatta gorumcem bana gelince bu kadar derli toplu ev olmaz der 😅 ve habersiz son anda haber verilde bile ortaya bi yemek cikariveririm 😇 ama bebek olunca bu kadar titiz ve pratik olabilir miyim bilmiyorum. Benim de bi kuzen var o da sizin ablaniz gibi cok becerikli ikizleri olmasina ragmen. Annem diyo insallah ona benzersin. 🤭🤭 dediginiz gibi biraz annem biraz kayinvalidem zaten 3bucuk ay dogum izni derken kendime ve bebisime bi program yaparim Allahin izniyle ustesinden gelirim. Gelemezsem de istifa ederim. Canimiz sagolsun :)

Merhabalar benim de 2 aylık bebeğim var ben plastik üretimde çalıştığım için bebeğimin ve kendi sağlığım için 3 aylık hamileyken işi bırakmıştım ama normalde hamile olduğum ya da bebeğim olduğu için işi bırakmayı düşünen biri değilim işiniz de rahatsa memnunsanız bence siz de düşünmeyin sonuna kadar deneyin iş bırakmak son çare olsun. Ve bence en temizi yardımcı tutmak sonuçta bebek bu ne zaman uyanır ne zaman ağlar size ihtiyacı olur belli olmaz o yüzden tek başınıza olursanız bırakın evden çalışmayı yeri gelir tuvalete gidecek yemek yiyecek vakit bile bulamayabilirsiniz gözünüzü korkutmayım ama bu da bir gerçek. Annenize eşinize ya da kayınvalidenize kısaca kimseye de güvenmeyin. Eşiniz ilk günlerde hevesli olabilir ama ilerleyen günlerde aradığınız desteği bulamayabilirsiniz benim eşim ilk bir hafta çok ilgiliydi bana ve bebeğe karşı fakat sonra babalık izni bitti işe döndü iş stresi yorgunluk vs derken şimdi suyunu bile önüne ben koyuyorum. Bir de annenize hele ki kayınvalidenize mesela yemeği böyle yap temizlik olmamış falan diyemezsiniz hem alınırlar hem de özellikle kayınvalide için söylüyorum sizin her işinize karışır daha çok stres olursunuz benimki doğumdan sonra geldi iki hafta kaldı ama burnumdan geldi anneme de bana da zehir etti lohusalığımı eşimle de aramızda problemler oluyor onun yüzden. Kısacası onlar da yanınızda çok uzun kalmasın zamanla sizi üzebilirler. Neyse konu başka yerlere kaymadan toparlıyım siz en iyisi yardımcı tutun bir de bebeği kucağa ya da sallamaya alıştırmayın emzirip gazını çıkarınca doğruca yatağına bırakın. Reflü yatağı kullanabilirsiniz bunun için. Zaten en zoru ilk 40 gün sonrasında uyku düzeni de siz farkında olmadan oturacak göreceksiniz. Siz rahat olun bırakın ev kirli kalsın bırakın yemek yetişmesin siz sadece bebeğinize odaklanın kendinize güvenin beslenmenize uykunuza mümkün olduğunca dikkat edin zaten ilk 3 ay izinde olacakmışsınız o zamana kadar bebekle birbirinize çoktan alışmış ve düzeninizi de büyük ölçüde oturtmuş olacaksınız merak etmeyin :)

Simdilik titiz ve pratigimdir. Hatta gorumcem bana gelince bu kadar derli toplu ev olmaz der 😅 ve habersiz son anda haber verilde bile ortaya bi yemek cikariveririm 😇 ama bebek olunca bu kadar titiz ve pratik olabilir miyim bilmiyorum. Benim de bi kuzen var o da sizin ablaniz gibi cok becerikli ikizleri olmasina ragmen. Annem diyo insallah ona benzersin. 🤭🤭 dediginiz gibi biraz annem biraz kayinvalidem zaten 3bucuk ay dogum izni derken kendime ve bebisime bi program yaparim Allahin izniyle ustesinden gelirim. Gelemezsem de istifa ederim. Canimiz sagolsun :)
Birde şöyle tavsiye vereyim bebek bakımı ile ilgili şimdi bilgilenin yani ne yapmalıyım ne yemek yemeli hangi gıda iyi gibi işte uyku düzeni kurma vb. Çünkü o zaman sadece odak noktanız bebek oluyor ve bir şey olduğunda panik olup kolu komşu dediği aklınızı çeliyor. İşin içinden çıkmak çok zorlaşıyor benim gözlemlediğim. Böyle şeyleri baştan hallederseniz daha rahat yolunuzu çizersiniz ne kadar acemilik olsada :)

Back