Bebeğe tek başına bakmak

İkinciyi yaşamadan anlayamicam galiba ama cocuk defterini kapattim bi tane kolik bebe yetti bana😂
Bana da emmeyen yemeyen bir dişi 2 ayda zor çıkaran kadın pedinin nereye kullanıldığını bilen çok bilmiş bebe yetti de arttı yıldım 🤦🏻‍♀️
 
🙉pedi mi biliyo daha neler duycaz aman allahım kolay gelsin
Evet sürekli ıh ıh diye soru soruyor dışarıdan geçen arabanın Bile açıklamasını yapıyorum boğazım şişti yıldım 🤦🏻‍♀️ Hemde daha konuşmuyor konuşsa ne olacak acaba
 
kp ne birşey yemek düşüyor da şimdi buradan yazmayacam ,

yanina bir yardımcı tut gün içinde gelsin evi derlesin toplasın yemek yapsın çıksın ,

ohh mis gibi hem çocugunla ilgilenirsin hem işine odaklanırsın ,
Guya kp iyiligimi dusunuyor ama bana iyilikten cok zarar. Allah var maddi acidan istesek yardim eder, zaten kisin hep dogalgaz faturasini oder ihtiyacimiz olmasa bile. Ama ben yine de insanogluna guvenmem, bugun yapar 2 gun sonra lafini eder diye korkuyorum. Esim de bana kizar babam lafini edecek biri degil, biz rahat edelim istiyor diyo. Neyse dedigin gibi evet bi yardimci olur, bebekte huzursuz bi bebek olmazsa insallah ustesinden gelirim.
 
Benim de 5 aylık bir bebeğim var, öğretmenim, hamileyken uzaktan eğitim vermiştim. Hamileyken çok rahat olur bence 37. Haftanıza kadar çalışın, olabildiğince doğum sonrası kullanın analık iznini. Ama sonrası için çok rahat olacağını düşünmüyorum çünkü günümüz bebekleri gerçekten doğuştan nazlı oluyor :) çok sakin sürekli uyuyan bebek ben pek görmedim ama öyle olsa bile bu bebeklerin atak dönemleri var diş çıkarma dönemleri var hasta olabiliyorlar o zaman huyu suyu değişiveriyor. Uyuyan bebek uyumaz; iştahlı bebek yemez oluyor. Bu yüzden bir yardımcı şimdiden bakmakta yarar var en azından siz göreceksiniz ne yaptığını yapmadığını. Ha işi bırakmayıp ücretsiz izne ayrılma hakkınız da var en azından düzene girdiğinizde tekrar işe başlarsınız.
 
Mümkün değil. Ne yenidoğan döneminde ne de 1 yaşında, 2 yaşında bir çocuğu kendi haline bırakıp çalışabilirsiniz. Belki ancak uyurken. Onun dışında %100 zamanınızı alir. İlk zamanlar saat olarak çok uyumasina aldanmayın,l. Özetle, dediğiniz şey mümkün değil.
 
Ben hem evden çalışmış hem de 1. aydan sonra bebeğine kendi bakmış biri olarak cevap yazayım. İlk 4 ay çalışmadım, çalışılacak gibi de değildi. Hele ilk 2 ay her gün bir savaş. Fiziki anlamda gerçekten savaş gibi. Banyoya girsen yemek yiyemiyorsun, yemek yesen uyuyamıyorsun, oturmaktan kabız olmuşsun, memeler yara olmuş çamaşır bile deyse yanıyor, dikişin var, bebeği tutmaktan kolların kopmuş, bir de ödem, haliyle bilekte sinirler sıkışmış atel takıyorsun... bunlar sadece bebek bakımından başına gelenler, daha ev işi vs demedim ki bırak çalışmayı.

4. aydan sonra eşimin de göreve gitmeye başlamasıyla ara ara gece gündüz tek başıma kaldım. Bu sırada da evden çalışmaya başladım. Çok hafif bir işim vardı. Öyle ki günde 1 saat bilgisayar başına oturmam yetiyordu. O gün müsait olmasam işimi ertesi güne erteleyebiliyordum. Bu iş bile bazen zor geldi, çünkü sadece o uyurken çalışabiliyordum ve biberonların strerilizasyonundan mutfağın toplanmasına bebeğin çamaşırlarının yıkanmasından benim duş almama her şey o 2-3 saatin içine sıkışmak zorundaydı. Aylar ilerledikçe durum kolaylaştı. 8-9 aylık olduğunda düzeni oturduğu, emzirmeler azaldığı ve bebeğin de işi kolaylaştığı için çalışma anlamında rahatladım. Bu sefer de uzaktan çalışma kaldırıldı ve ben izne ayrılmak zorunda kaldım.

Özetle bebeğe tek başına bakmak bile çok çok zor bir iş. İlk 3 ay insan kendine bakamıyor ki bebeğe bakıp bir de çalışsın. Ben hazırlıksızdım, başıma gelecekleri bilemedim ama şimdiki aklım olsa ilk 6 ay çalışmasam bile yanıma yardımcı birini alırdım. Belki ileride kreşe ayıracağınız bütçenin bir kısmını şimdi yardımcıya ayırırsanız ilk 3 aydan sonra sadece o uyurken olmak kaydıyla biraz çalışabilirsiniz. Ama gerçekten çok az çalışılabiliyor çünkü uyanık olduğu her sizin üzerinizde oluyor.
 
Back