- 5 Ekim 2020
- 13.448
- 35.929
- 548
- 36
Maalesef eşimin ailesi başka şehirde, benim ailem ise yurtdışında. Bebek olunca gelip 1, 2 ay yardımcı olabilirler maksimum. Fazlasını da bekleyemem, sonuçta gelmişler kaç yaşına. Çocukları için çabalamışlar, evlendirip yuvalarını kurmuşlar. Artık emekli hayatı yaşamalarından normali yok. Ki kayınvalidem kendi öz kızının çocuğuna sadece 2 ay bakıp sonrasında bakamam demiş. O zamanlar aynı şehirde olmalarına rağmen. O yüzden hiç beklentiye girmiyorum.
Benim korkum tek başıma çalışıyorken bakabilecek miyim ? Bu pandemi bana yaradı, home office çalışıyorum ve sözleşmem sürekli home office oldu. Evde çalışarak tek başıma bebeğe bakabilecek miyim bunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.. işime de bırakmak istemem çünkü çok rahat, en azından çocuk kreş yaşına gelince maaşın bi kismıyla güzel bi kreşe gönderebilirim hayali kuruyorum. Yani bi 3 sene evde kendim yalnız bakmayı başarmam gerek. Eşim de kendi işini yapıyor, o da yardımcı olabilecek. Ama tabi her gün evde değil, atıyorum 9 da değilde 10da çıkar bazen ihtiyaç durumunda. Aklım çok karışık, önerileriniz var mı ?
Bu arada kayınpederim işi bırakmamdan yana, eşime demiş ne zaman iş bırakır. Saçmalık.. evimden mis gibi çalışıyorken daha 2 aylık hamileyken neden işimi sonlandırayım. Ki ben çocuk doğunca da çalışmayı bırakmayacağım, adam bunu duysa ne der acabasinir bozucu :)
Iste benim ilk ay annem kayinvalidem olur. Yardimci olurlar. Sonra onlar gidince zaten dogum izninde tek basima hallederim gibi. Evden calismam gercekten avantaj ama tamamen bebegin sakinligine bagli. Iste ilk 3 ay bi duzen olusturursam neden olmasinTabi ki tek başına bakamazsın çalışırken. Yardımcı tutacaksın illa ki. Ama evden çalışıyorsan işin çok kolay.
Minnak bebeğin bakımı için ilk günler dışında yanında birine ihtyaç yok. İlk günler sen yorgun olacaksın. Birinin evi toplayıp yemekleri yapması lazım.
Sonra çabucak geçiyor hepsi. 40ın çıktığında hem sen dinlenmiş oluyorsun. hem bebek ele avuca gelmiş oluyor kimseye gerek kalmıyor gerçekten.
Sadece işe başladığın dönem için yardımcı kadın bulman lazım.
Bizimki 3 aylık oldu. Tekim ben de istanbulda. 6 aylık işe başlayacağım ücretsiz kullanıyorum.çocuğu doğru kreşeevden çalışıyor olman bayağı iyi yani.
Bu arada kp kim ya senin çalışman hakkında ahkam kesecek?
Insallah sutum iyi gelir de 6 ay hep emziririm. Sonra da kendim ne yiyosam bebegime de onun puresini yapip vermeyi dusunuyorum acikcasi. Ne kadar dogru bilmem ama genel olarak saglikli seyler yerim. Ara sira disaridan soylerim o kadar.Birde şöyle tavsiye vereyim bebek bakımı ile ilgili şimdi bilgilenin yani ne yapmalıyım ne yemek yemeli hangi gıda iyi gibi işte uyku düzeni kurma vb. Çünkü o zaman sadece odak noktanız bebek oluyor ve bir şey olduğunda panik olup kolu komşu dediği aklınızı çeliyor. İşin içinden çıkmak çok zorlaşıyor benim gözlemlediğim. Böyle şeyleri baştan hallederseniz daha rahat yolunuzu çizersiniz ne kadar acemilik olsada :)
Benim bebeğim yok tam bilmiyorum ilk neyle başlanır nasıl yol izlenir. Ablamlar dan gördüğüm birinin bebeği alerjik bebekti malesef İstanbul da baya iyi bir doktora götürdüler bir kaç Dr sonra o sırada bende vardım yanlarında, Dr görüşmede ilk verilen gıdanın çok önemli olduğunu çocuğun sağlıklı bir birey olup olmadığını etkilediğini söyledi. Yoğurt ve brokoli arasında fark var diye belirtti. Ablamın bebeği alerjik olduğu için ona uygun bir şeyler yol izledi. Sizde araştırıp kendinize uygun yol çizersiniz zatenInsallah sutum iyi gelir de 6 ay hep emziririm. Sonra da kendim ne yiyosam bebegime de onun puresini yapip vermeyi dusunuyorum acikcasi. Ne kadar dogru bilmem ama genel olarak saglikli seyler yerim. Ara sira disaridan soylerim o kadar.
Amin insallah ilk 3 ay fuzenimi kurup, sonrasinda hem bebis hem is ayni arada yurutebirim.Merhabalar benim de 2 aylık bebeğim var ben plastik üretimde çalıştığım için bebeğimin ve kendi sağlığım için 3 aylık hamileyken işi bırakmıştım ama normalde hamile olduğum ya da bebeğim olduğu için işi bırakmayı düşünen biri değilim işiniz de rahatsa memnunsanız bence siz de düşünmeyin sonuna kadar deneyin iş bırakmak son çare olsun. Ve bence en temizi yardımcı tutmak sonuçta bebek bu ne zaman uyanır ne zaman ağlar size ihtiyacı olur belli olmaz o yüzden tek başınıza olursanız bırakın evden çalışmayı yeri gelir tuvalete gidecek yemek yiyecek vakit bile bulamayabilirsiniz gözünüzü korkutmayım ama bu da bir gerçek. Annenize eşinize ya da kayınvalidenize kısaca kimseye de güvenmeyin. Eşiniz ilk günlerde hevesli olabilir ama ilerleyen günlerde aradığınız desteği bulamayabilirsiniz benim eşim ilk bir hafta çok ilgiliydi bana ve bebeğe karşı fakat sonra babalık izni bitti işe döndü iş stresi yorgunluk vs derken şimdi suyunu bile önüne ben koyuyorum. Bir de annenize hele ki kayınvalidenize mesela yemeği böyle yap temizlik olmamış falan diyemezsiniz hem alınırlar hem de özellikle kayınvalide için söylüyorum sizin her işinize karışır daha çok stres olursunuz benimki doğumdan sonra geldi iki hafta kaldı ama burnumdan geldi anneme de bana da zehir etti lohusalığımı eşimle de aramızda problemler oluyor onun yüzden. Kısacası onlar da yanınızda çok uzun kalmasın zamanla sizi üzebilirler. Neyse konu başka yerlere kaymadan toparlıyım siz en iyisi yardımcı tutun bir de bebeği kucağa ya da sallamaya alıştırmayın emzirip gazını çıkarınca doğruca yatağına bırakın. Reflü yatağı kullanabilirsiniz bunun için. Zaten en zoru ilk 40 gün sonrasında uyku düzeni de siz farkında olmadan oturacak göreceksiniz. Siz rahat olun bırakın ev kirli kalsın bırakın yemek yetişmesin siz sadece bebeğinize odaklanın kendinize güvenin beslenmenize uykunuza mümkün olduğunca dikkat edin zaten ilk 3 ay izinde olacakmışsınız o zamana kadar bebekle birbirinize çoktan alışmış ve düzeninizi de büyük ölçüde oturtmuş olacaksınız merak etmeyin :)
Simdiki bebeklerde ne kadar nazli anam :) biz pirinc unuyla buyuduk masallahimiz varBenim bebeğim yok tam bilmiyorum ilk neyle başlanır nasıl yol izlenir. Ablamlar dan gördüğüm birinin bebeği alerjik bebekti malesef İstanbul da baya iyi bir doktora götürdüler bir kaç Dr sonra o sırada bende vardım yanlarında, Dr görüşmede ilk verilen gıdanın çok önemli olduğunu çocuğun sağlıklı bir birey olup olmadığını etkilediğini söyledi. Yoğurt ve brokoli arasında fark var diye belirtti. Ablamın bebeği alerjik olduğu için ona uygun bir şeyler yol izledi. Sizde araştırıp kendinize uygun yol çizersiniz zaten
Simdiki bebeklerde ne kadar nazli anam :) biz pirinc unuyla buyuduk masallahimiz varzaten doktorum ne derse oyle yapmayi ilerlemeyi dusunuyorum.
Bu çok doğruBirde şöyle tavsiye vereyim bebek bakımı ile ilgili şimdi bilgilenin yani ne yapmalıyım ne yemek yemeli hangi gıda iyi gibi işte uyku düzeni kurma vb. Çünkü o zaman sadece odak noktanız bebek oluyor ve bir şey olduğunda panik olup kolu komşu dediği aklınızı çeliyor. İşin içinden çıkmak çok zorlaşıyor benim gözlemlediğim. Böyle şeyleri baştan hallederseniz daha rahat yolunuzu çizersiniz ne kadar acemilik olsada :)
Yine istersen pirinç unu ile büyütürsün zeka gelişimi de ona göre olurSimdiki bebeklerde ne kadar nazli anam :) biz pirinc unuyla buyuduk masallahimiz varzaten doktorum ne derse oyle yapmayi ilerlemeyi dusunuyorum.
Ahhaha annem konuştu sankiSimdiki bebeklerde ne kadar nazli anam :) biz pirinc unuyla buyuduk masallahimiz varzaten doktorum ne derse oyle yapmayi ilerlemeyi dusunuyorum.
Paso uyuyorlar derken hangi bebekleri referans aldınız ya? Ben hiç görmedim öyle bir bebekHamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Sadece zeka gelişimiyle kalsa..bence bu pirinç unu şeker tansiyon hastaliklarının temelini atmada baya etkilidirYine istersen pirinç unu ile büyütürsün zeka gelişimi de ona göre olur
3 kardesiz, sonuncumuz haric ben ve benden 1bucuk yas kucuk kardesim pirinc unuyla buyufuk. Keza esim ve ablalari da oyle buyutulmus. Ben tercuman, kardesim iyi bi sirkette yonetici, esim ve ablalari muhendis. Zekamizda bi sorun yok acikcasi :) normal siradan insanlariz isimizde gucumuzde. Bebisim de bizim gibi olsa kafi.Yine istersen pirinç unu ile büyütürsün zeka gelişimi de ona göre olur
Anam ne kaldi tuketebilecekSorma. Şu an bebeğin alerjisi yüzünden emzirdiğim için süt yumurta kuruyemiş domates tahin buğday kakao dana eti tavuk eti tüketmiyorum
Ama yine de tek başıma idare ediyorum. Ki öyle becerikli bir kimse değilimdir
Deneyin bakalım3 kardesiz, sonuncumuz haric ben ve benden 1bucuk yas kucuk kardesim pirinc unuyla buyufuk. Keza esim ve ablalari da oyle buyutulmus. Ben tercuman, kardesim iyi bi sirkette yonetici, esim ve ablalari muhendis. Zekamizda bi sorun yok acikcasi :) normal siradan insanlariz isimizde gucumuzde. Bebisim de bizim gibi olsa kafi.
Ben en dikkat çekeni söyledim daha onlara girmiyorum bileSadece zeka gelişimiyle kalsa..bence bu pirinç unu şeker tansiyon hastaliklarının temelini atmada baya etkilidir
Deneyecegimden degil, simdiki bebislerin cok nazli oldugunu vurguladim. Ama kendi cocuguma da ekstra antik kuntik seyler yapmayi dusunmem cok nazli alerjili bisey olmazsa. Ne yiyorsam onun puresini yapip vermeyi hedefliyorum.Deneyin bakalım
Zamaninda yokluktan ve bilgisizlikten ellerinde olani verebilmisler. Biz gayet saglikliyiz tabi ilerleyen yaslarimizda ne olur bilemiyoruz. Birden gerizekali olup ve diabet tip bilmem kaca yakalanirsak vay halimizeSadece zeka gelişimiyle kalsa..bence bu pirinç unu şeker tansiyon hastaliklarının temelini atmada baya etkilidir
Evet benim annemin bahanesi de sütle doymuyordunZamaninda yokluktan ve bilgisizlikten ellerinde olani verebilmisler. Biz gayet saglikliyiz tabi ilerleyen yaslarimizda ne olur bilemiyoruz. Birden gerizekali olup ve diabet tip bilmem kaca yakalanirsak vay halimizetrip atariz niye beni pirinc unuyla besledin diye ne yapaydik, acliktan olumemi terk edeydik cevabini alacagim kedin.
Annem bana da pirinc unu dayamis hala sinirlenirim düşündükçe. Bence süt varsa mutlaka süt verilmeli süt yoksa da süt için uğraşilmali yine olmuyorsa da pirinc unu olmamali son çare..Ben en dikkat çekeni söyledim daha onlara girmiyorum bileçevremde şu devirde çocuğu pirinç unu ile büyütüp övünenleri var birde hele cici bebe olayı var birde tabi oraya hiç girmeyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?