İyi de evde birisi olmadan nasıl hem çalışıp hem bebek bakacaksınız aynı anda ? Bebek ağlar mesela o an telefonda konuşmanız gerekir nasıl olacak ? Veya bebeğin uykusu gelmiştir uyuyacaktır dalamaz 1 saat dalmasını beklersin eee o arada iş nasıl olacak ? Yanlış anlamayın ama çocuk olayını şuan biraz hafife alıyorsunuz gibime geldiEvime de bi yardimci sokma fikrini bilemedim. Cevre de bilindik biri olmasi gerekiyor
İyide hadi uyumazsa hadi kolik olursa hadi durmazsa ? O zaman ne olacakHamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Aminn insallahhAynisini annem dedi. Cok hareketli olma cocugun sakin olsunAllah yardimciniz olsun, saglikli olsun da mizmizligi bi sekilde gecip gidiyor diyolar. Allah size bagislasin, benim de saglikla kucagima almayi nasip etsin
İşte belki bir umut , ben çok stresliydim çok hareketli oldu. Belki konu sahibine faydası olur:) zaten stres her türlü zararlı, stres yapmasınYok ya hiç alakası yok bence ben gayet sakin geçirdim hamileligi benim bebe dogdu 2 ay çok sorunlu geçti uyku düzeni vs zor ayarladık sonra çok rahattı uslu bi bebeydi ama son 1 aydır hiç durmuyor çok yaramaz huysuz oldu diş etkisi de olabilir tabi bakıp görücez
Haha öyle olmuyor ya, bazen ofiste olmaktan daha çok zorluyor. Nasılsa evdesin diye 5dk nefes aldırmıyorlar. Öğle arası yok mola yok her dk bilgisayarın başında olmanı bekliyorlar, mesai bitti eve gittin yok akşamın bir vakti arıyorlar vs. Konu sahibi rahattır belki bilmiyorum ama geneli böyle.Bu home ofis çalışma nasıl oluyor çok merak ediyorum.Yani evde çalışarak para kazanmak işe gitmek yok ohh ne alâ memleket
İstisnalar mı?Hamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Kayinpederinize uymayın sakın, aklınız karışık ama ne gibi ?Maalesef eşimin ailesi başka şehirde, benim ailem ise yurtdışında. Bebek olunca gelip 1, 2 ay yardımcı olabilirler maksimum. Fazlasını da bekleyemem, sonuçta gelmişler kaç yaşına. Çocukları için çabalamışlar, evlendirip yuvalarını kurmuşlar. Artık emekli hayatı yaşamalarından normali yok. Ki kayınvalidem kendi öz kızının çocuğuna sadece 2 ay bakıp sonrasında bakamam demiş. O zamanlar aynı şehirde olmalarına rağmen. O yüzden hiç beklentiye girmiyorum.
Benim korkum tek başıma çalışıyorken bakabilecek miyim ? Bu pandemi bana yaradı, home office çalışıyorum ve sözleşmem sürekli home office oldu. Evde çalışarak tek başıma bebeğe bakabilecek miyim bunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.. işime de bırakmak istemem çünkü çok rahat, en azından çocuk kreş yaşına gelince maaşın bi kismıyla güzel bi kreşe gönderebilirim hayali kuruyorum. Yani bi 3 sene evde kendim yalnız bakmayı başarmam gerek. Eşim de kendi işini yapıyor, o da yardımcı olabilecek. Ama tabi her gün evde değil, atıyorum 9 da değilde 10da çıkar bazen ihtiyaç durumunda. Aklım çok karışık, önerileriniz var mı ?
Bu arada kayınpederim işi bırakmamdan yana, eşime demiş ne zaman iş bırakır. Saçmalık.. evimden mis gibi çalışıyorken daha 2 aylık hamileyken neden işimi sonlandırayım. Ki ben çocuk doğunca da çalışmayı bırakmayacağım, adam bunu duysa ne der acabasinir bozucu :)
6 ay paso uyuyormuHamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Hamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Tabiki hayır ya hayal dünyası hep bunlar6 ay paso uyuyormu
Tabiki hayır ya hayal dünyası hep bunlar
Temizlik icin yardimci tutmayi dusunuyorum. Yemek konusunu da bir sekilde haletmeye calisicam, gelen yardimciyla anlasirsam arada yemekte yaptirabilirim.. yeter ki hem isime hem bebegime vakit ayirabileyim..işiniz rahat evet ama bebekle ev işlerine bile vakit bulamazken nasıl çalışacaksınız özellikle ilk ayar sürekli ilgi isteyecek işinizi bırakın demiyorum ama bence bir yardımcı tutun
Tebrik ediyorum sizi, ilham kaynagimsinizHamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Onu uyur merak etmedogunca hastanede uyusaydi bari bizimki no no
Umarım yapabilirsiniz ama inanın çok zor kız kardeşim yeni doğum yaptı bırakın çalışmayı yemek yemeye vaktim yok diyor 16-17 saat hiç birşey yiyemeden sadece bebekle ilgilendiği günler oluyor.Temizlik icin yardimci tutmayi dusunuyorum. Yemek konusunu da bir sekilde haletmeye calisicam, gelen yardimciyla anlasirsam arada yemekte yaptirabilirim.. yeter ki hem isime hem bebegime vakit ayirabileyim..
Evet soyle benimle gelebilecek hem besik hem oturabilecegi hem mama sandalyesi olan biraz tuzlu ama pratik urunleri arastiriyorum. Boylelikle evin icinde ben nerede bebek orada :) ve evet ben normalde de iyi beslenmeye diklat ederim. Market alisverisi de zaten artik pandemide alistik migros, migtos hemene :) maaledef tembelleztiriyor ama cok pratik iki uygulama. Hayatimi kolaylastirmak ve bebegime daha iyi bakabilmek icin trmizlik icin yardimci da dusunuyorum. Cok sukur bugune kadar her isimi yaptim, hamileylen de dogurana kadar yapacagim Allah izin verirse.Küçük bir yere sabitleyenileceğiniz portatif bir salıncak alın. Eski tip hamak mantığında. Uyutmanız gerektiğinde bir taraftan çalışırken bir taraftan yanı başınızda sallarsınız. Yine arada sütünüzü sağarak, çok çalışmanız gereken kritik anlarda eşinizi çağırıp sağdığınız sütü biberonla bebeğinize içirebilir. Mümkünse derindondurucu alın ve kolay pişimlimlik sebze, bakliyat, meyve, soslar, sarmalar, böğrekler, mantılar vs... Çabucak pişecek şekilde hazırda dursunlar. Yemek ne kadar az zamanınızı alırsa o kadar işinize, kendinize, eşinize ve bebeğinize vakit ayırabilirsiniz. Beslenmenize dikkat ederseniz bebeğin emdiği süt hem kaliteli olur, az gaz yapar hemde daha enerjik olursunuz. Yine düzenli, toplu market alışverişleri-kapıya teslimat gibi hayat kolaylaştırıcı seçenekleri bu süreçte değerlendirebilirsiniz. İnşallah herşey güzel olacak merak etmeyin.
Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı nur topu gibi, iştahlı, akıllı, neşeli ve güzelce uyuyan bir yavrunuz olsun.
Insallah cabalayacagim, cunku bu zamanda tek gelirle cok zor. Bi sekilde gecibiriz tabi ama emekliligimi de dusunmek zorundayim.Gayet güzel bakılır valla çok var öyle hem çalışıp hem çocuk bakan tanıdıgım bence de home ofis işse hiç bırakmayın çalışın evde bebekle yürütülebilir istedikten sonra yapılamayacak bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?