Bebeğe tek başına bakmak

Evime de bi yardimci sokma fikrini bilemedim. Cevre de bilindik biri olmasi gerekiyor
İyi de evde birisi olmadan nasıl hem çalışıp hem bebek bakacaksınız aynı anda ? Bebek ağlar mesela o an telefonda konuşmanız gerekir nasıl olacak ? Veya bebeğin uykusu gelmiştir uyuyacaktır dalamaz 1 saat dalmasını beklersin eee o arada iş nasıl olacak ? Yanlış anlamayın ama çocuk olayını şuan biraz hafife alıyorsunuz gibime geldi

İyide hadi uyumazsa hadi kolik olursa hadi durmazsa ? O zaman ne olacak ek gıda başlayınca ne olacak bebek sürekli uyumuyor ki 3 aydan sonra 3 uyku yapar 1 er saat uyur ancak sonra uyku süre ve adetleri kısalıyor sizde biliyorsunuz

Aynisini annem dedi. Cok hareketli olma cocugun sakin olsun Allah yardimciniz olsun, saglikli olsun da mizmizligi bi sekilde gecip gidiyor diyolar. Allah size bagislasin, benim de saglikla kucagima almayi nasip etsin
Aminn insallahh

İşte belki bir umut , ben çok stresliydim çok hareketli oldu. Belki konu sahibine faydası olur:) zaten stres her türlü zararlı, stres yapmasın

Ben şu an izinde olmama rağmen tek başıma bebeğime bakarken zorlanıyorum. Çalışırken yapamazsınız bence yardımcı şart. Eve birini alın en azından yemeğinizi hazırlasın bebeğe göz kulak olsun siz çalışırken. Yoksa çok zor. Çalışıp çalışmamanız da kayınpederi hiiiç ilgilendirmez, ona neyse.

Bi tanidik 3 ay sonra doguracak home office calisiyordu simdi izne ayrildi . Annesi 2 sokak otesinde . Surekli annesinde her gun . O mesela birakmayacak isini cunku annesine guveniyor

Yurtdışımdayım,ailem türkiyede.2 kızım var biri 6 yaşında biri 8aylık .tek başıma kimseden destek almadan iki çocuğa bakıyorum.hiç strese girme başarırsın,büyüp gidiyolar .işini bırakma kreşe verirsin yada bakıcı düşünebilirsin.gerekirse tüm kazandığın bakıcıya gitsin farketmez yeterki işini bırakma.ben ev hanımı oldum okadar pişmanım çalışmadığım için.işinden vazgeçme dinleme kimseyi

Bu home ofis çalışma nasıl oluyor çok merak ediyorum.Yani evde çalışarak para kazanmak işe gitmek yok ohh ne alâ memleket
Haha öyle olmuyor ya, bazen ofiste olmaktan daha çok zorluyor. Nasılsa evdesin diye 5dk nefes aldırmıyorlar. Öğle arası yok mola yok her dk bilgisayarın başında olmanı bekliyorlar, mesai bitti eve gittin yok akşamın bir vakti arıyorlar vs. Konu sahibi rahattır belki bilmiyorum ama geneli böyle.

İstisnalar mı? paso uyuyorlar mı? Peki

Kayinpederinize uymayın sakın, aklınız karışık ama ne gibi ?

Ben halen neye cevap vermem gerektigini anlamadım

Kaynananiz bakmak zorunda değil, kendi ozkizinin çocuğuna da bakmak zorunda değildi
Çocuğu yaparken 2 kişiyiz, eşimiz kendimiz ve bir başkası değil

6 ay paso uyuyormu

işiniz rahat evet ama bebekle ev işlerine bile vakit bulamazken nasıl çalışacaksınız özellikle ilk ayar sürekli ilgi isteyecek işinizi bırakın demiyorum ama bence bir yardımcı tutun
Temizlik icin yardimci tutmayi dusunuyorum. Yemek konusunu da bir sekilde haletmeye calisicam, gelen yardimciyla anlasirsam arada yemekte yaptirabilirim.. yeter ki hem isime hem bebegime vakit ayirabileyim..

Tebrik ediyorum sizi, ilham kaynagimsiniz iste boyle biz kadinlar cok gucluyuz, hele ki anne omunca daha da gucluyuz

Temizlik icin yardimci tutmayi dusunuyorum. Yemek konusunu da bir sekilde haletmeye calisicam, gelen yardimciyla anlasirsam arada yemekte yaptirabilirim.. yeter ki hem isime hem bebegime vakit ayirabileyim..
Umarım yapabilirsiniz ama inanın çok zor kız kardeşim yeni doğum yaptı bırakın çalışmayı yemek yemeye vaktim yok diyor 16-17 saat hiç birşey yiyemeden sadece bebekle ilgilendiği günler oluyor.

Evet soyle benimle gelebilecek hem besik hem oturabilecegi hem mama sandalyesi olan biraz tuzlu ama pratik urunleri arastiriyorum. Boylelikle evin icinde ben nerede bebek orada :) ve evet ben normalde de iyi beslenmeye diklat ederim. Market alisverisi de zaten artik pandemide alistik migros, migtos hemene :) maaledef tembelleztiriyor ama cok pratik iki uygulama. Hayatimi kolaylastirmak ve bebegime daha iyi bakabilmek icin trmizlik icin yardimci da dusunuyorum. Cok sukur bugune kadar her isimi yaptim, hamileylen de dogurana kadar yapacagim Allah izin verirse.

Insallah cabalayacagim, cunku bu zamanda tek gelirle cok zor. Bi sekilde gecibiriz tabi ama emekliligimi de dusunmek zorundayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…