Bebeğe tek başına bakmak

mllen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
2.334
4.396
83
Maalesef eşimin ailesi başka şehirde, benim ailem ise yurtdışında. Bebek olunca gelip 1, 2 ay yardımcı olabilirler maksimum. Fazlasını da bekleyemem, sonuçta gelmişler kaç yaşına. Çocukları için çabalamışlar, evlendirip yuvalarını kurmuşlar. Artık emekli hayatı yaşamalarından normali yok. Ki kayınvalidem kendi öz kızının çocuğuna sadece 2 ay bakıp sonrasında bakamam demiş. O zamanlar aynı şehirde olmalarına rağmen. O yüzden hiç beklentiye girmiyorum.

Benim korkum tek başıma çalışıyorken bakabilecek miyim ? Bu pandemi bana yaradı, home office çalışıyorum ve sözleşmem sürekli home office oldu. Evde çalışarak tek başıma bebeğe bakabilecek miyim bunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.. işime de bırakmak istemem çünkü çok rahat, en azından çocuk kreş yaşına gelince maaşın bi kismıyla güzel bi kreşe gönderebilirim hayali kuruyorum. Yani bi 3 sene evde kendim yalnız bakmayı başarmam gerek. Eşim de kendi işini yapıyor, o da yardımcı olabilecek. Ama tabi her gün evde değil, atıyorum 9 da değilde 10da çıkar bazen ihtiyaç durumunda. Aklım çok karışık, önerileriniz var mı ? 🙂
Bu arada kayınpederim işi bırakmamdan yana, eşime demiş ne zaman iş bırakır. Saçmalık.. evimden mis gibi çalışıyorken daha 2 aylık hamileyken neden işimi sonlandırayım. Ki ben çocuk doğunca da çalışmayı bırakmayacağım, adam bunu duysa ne der acaba 😁 sinir bozucu :)

Çalıştığın zamanlarda illaki birinin de yanında olup sana yardımcı olması gerekiyor. Bebek yani bırakınca durmaz ağlar acıkır altını kirletir gazı olur vs..

Ayrıca hamileliğin tadını çıkar şimdiden düşünme bunları ya 😃

Maalesef eşimin ailesi başka şehirde, benim ailem ise yurtdışında. Bebek olunca gelip 1, 2 ay yardımcı olabilirler maksimum. Fazlasını da bekleyemem, sonuçta gelmişler kaç yaşına. Çocukları için çabalamışlar, evlendirip yuvalarını kurmuşlar. Artık emekli hayatı yaşamalarından normali yok. Ki kayınvalidem kendi öz kızının çocuğuna sadece 2 ay bakıp sonrasında bakamam demiş. O zamanlar aynı şehirde olmalarına rağmen. O yüzden hiç beklentiye girmiyorum.

Benim korkum tek başıma çalışıyorken bakabilecek miyim ? Bu pandemi bana yaradı, home office çalışıyorum ve sözleşmem sürekli home office oldu. Evde çalışarak tek başıma bebeğe bakabilecek miyim bunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.. işime de bırakmak istemem çünkü çok rahat, en azından çocuk kreş yaşına gelince maaşın bi kismıyla güzel bi kreşe gönderebilirim hayali kuruyorum. Yani bi 3 sene evde kendim yalnız bakmayı başarmam gerek. Eşim de kendi işini yapıyor, o da yardımcı olabilecek. Ama tabi her gün evde değil, atıyorum 9 da değilde 10da çıkar bazen ihtiyaç durumunda. Aklım çok karışık, önerileriniz var mı ? 🙂
Bu arada kayınpederim işi bırakmamdan yana, eşime demiş ne zaman iş bırakır. Saçmalık.. evimden mis gibi çalışıyorken daha 2 aylık hamileyken neden işimi sonlandırayım. Ki ben çocuk doğunca da çalışmayı bırakmayacağım, adam bunu duysa ne der acaba 😁 sinir bozucu :)
Home office çalışıp sonrasında doğum yapmış biri olarak çok net söylüyorum bırakın çalışmayı wc’ye sıkışıp gidemediğim saatler oluyor. Susayıp su almaya gidemediğim oluyor. Bebekler kendi kendilerine uyumayı bilmezler, bazen çok uykusu olsa bile uyutmak yarım saat bir saat sürebiliyor. Gaz sancısı tutup uzun uzun ağlayabiliyor. Yani belli mesai saatiniz varsa bence yardımcı olmadan bakmanız çok ama çok zor. Mesai saatiniz serbest ise çocuk uyurken çalışırsınız diyeceğim ama o zaman da size uyumak için vakit kalmayacak.

Çalıştığın zamanlarda illaki birinin de yanında olup sana yardımcı olması gerekiyor. Bebek yani bırakınca durmaz ağlar acıkır altını kirletir gazı olur vs..

Ayrıca hamileliğin tadını çıkar şimdiden düşünme bunları ya 😃
Son ana da virakmak istemiyorum ama esim de aynisini diyor. Zamana birak zaten bebek dogunca 3bucuk ay izinlisin sonrasna da bakariz diyor

Esiniz dışında kimse cocugunuza bakmak zorunda degil. Cok zorlanirsaniz yardımcı alırsınız günlük. Doğumunuzada daha cooook var simdiden düşünüp canınızı sıkmayın o zamana kadar kim öle kim kala
Tabiki de zorunda degil. Olum kalim dusunmek istemiyorum hamileligimde. Planlar yapmak istiyorum cok erken bile olsa.

Tabiki de zorunda degil. Olum kalim dusunmek istemiyorum hamileligimde. Planlar yapmak istiyorum cok erken bile olsa.
Lafin gelişi soyledim onu 😆 yani en mantıklı olan yardımcı almak bence baska ne yapılabilir bilemedim

Home office çalışıp sonrasında doğum yapmış biri olarak çok net söylüyorum bırakın çalışmayı wc’ye sıkışıp gidemediğim saatler oluyor. Susayıp su almaya gidemediğim oluyor. Bebekler kendi kendilerine uyumayı bilmezler, bazen çok uykusu olsa bile uyutmak yarım saat bir saat sürebiliyor. Gaz sancısı tutup uzun uzun ağlayabiliyor. Yani belli mesai saatiniz varsa bence yardımcı olmadan bakmanız çok ama çok zor. Mesai saatiniz serbest ise çocuk uyurken çalışırsınız diyeceğim ama o zaman da size uyumak için vakit kalmayacak.
Iste aradigim cevaplar bunlardi. Maalesef mesaim srrbest degil ama isim gercekten cok yogun olmuyor. Mesela sabah 9da mesaim basladi toplasan yarim saat calismadim cunku is yok. Genel olarak boyle. Buna guveniyorum. Ama bebege de bagli. Kimi huzursuz oluyor hep ilgi bekliyor ..

Iste aradigim cevaplar bunlardi. Maalesef mesaim srrbest degil ama isim gercekten cok yogun olmuyor. Mesela sabah 9da mesaim basladi toplasan yarim saat calismadim cunku is yok. Genel olarak boyle. Buna guveniyorum. Ama bebege de bagli. Kimi huzursuz oluyor hep ilgi bekliyor ..
Bir denersiniz o zaman, baktiniz olmuyor o zaman için yedek plan oluşturun. Belki de bebeğiniz sakin durur(çok düşük bir ihtimal olduğunu unutmayın☺️)

Bir denersiniz o zaman, baktiniz olmuyor o zaman için yedek plan oluşturun. Belki de bebeğiniz sakin durur(çok düşük bir ihtimal olduğunu unutmayın☺️)
Ya gecenlerde esimin kuzenine gitmistik. Hamileymisim ama bilmiyorduk. Kuzeninin oglu 5 yasinda ama bu kadqr sessiz ve akilli bi cocuk ilk kez gormustum. Esim dedi bebekken de boyleydi. Farkli bi yapisi var. Iste diyorum insallah ilk hamileyken onu gordugum icin ona benzer 😁😁

Ya gecenlerde esimin kuzenine gitmistik. Hamileymisim ama bilmiyorduk. Kuzeninin oglu 5 yasinda ama bu kadqr sessiz ve akilli bi cocuk ilk kez gormustum. Esim dedi bebekken de boyleydi. Farkli bi yapisi var. Iste diyorum insallah ilk hamileyken onu gordugum icin ona benzer 😁😁
Benim de bebeğim çok hareketli ve huysuz bi bebekti ilk iki ay. Uslu bebekleri görünce ağlayasım geliyordu. Kendi yeğenimi nereye koysak orada oturuyodu yatıyodu çocuk ama benimki hep mızmızdı. Yani biraz çocuğun mizacına gaz durumuna falan da bağlı. Biz daha yeni yeni sakinlesmeye basladik.
Ama tavsiyem şu, lütfen çok rahat relax stressiz geçirin hamileliği. Belki de hamilelikteki stres etkiliyordur bebekleri.

Bu home ofis çalışma nasıl oluyor çok merak ediyorum.Yani evde çalışarak para kazanmak işe gitmek yok ohh ne alâ memleket😅

Benim de bebeğim çok hareketli ve huysuz bi bebekti ilk iki ay. Uslu bebekleri görünce ağlayasım geliyordu. Kendi yeğenimi nereye koysak orada oturuyodu yatıyodu çocuk ama benimki hep mızmızdı. Yani biraz çocuğun mizacına gaz durumuna falan da bağlı. Biz daha yeni yeni sakinlesmeye basladik.
Ama tavsiyem şu, lütfen çok rahat relax stressiz geçirin hamileliği. Belki de hamilelikteki stres etkiliyordur bebekleri.
Aynisini annem dedi. Cok hareketli olma cocugun sakin olsun 😂 Allah yardimciniz olsun, saglikli olsun da mizmizligi bi sekilde gecip gidiyor diyolar. Allah size bagislasin, benim de saglikla kucagima almayi nasip etsin🤗

Öncelikle kayınvaliden ve kayınpederin hakkında düşündüklerin için onlar adına teşekkür ederim .çünkü bazı gelinler torunlarıdır bakmak zorundalar diye diretiyor .saçmalık bu onlarında özel hayatı var.senin çocuğuna kimse bakmak zorunda değil .
Ahh keşke bende evden çalışsaydıydım da hamileliğin ilk ayı işten çıkmasaydım .tek kişi geçim sürdürmek çok zor .hem de bebeğinde olacak.masraflar artacak . Sen annesin her şeye gücün yeter bebeğine de bakarsın işini de yürütürsün .baktın hiç olmuyor ileriyi sonra düşünürsün .şimdiden canını sıkma .bebeğin doğunca her şey güzel olacak . Eşimin arkadaşının karısı da karı koca bankada çalışıyor .kadın hom ofise döndü sizin gibi bebeğini kendi büyüttü.tabi eşi olduğu sürece yardım ederdi ama çoğu yük kadınlaydı .herkes niye kendini yıpratıyorsun işten çık dedi ama o işte bayağı bi yükseldi

Gayet güzel bakılır valla çok var öyle hem çalışıp hem çocuk bakan tanıdıgım bence de home ofis işse hiç bırakmayın çalışın evde bebekle yürütülebilir istedikten sonra yapılamayacak bişey yok

işiniz rahat evet ama bebekle ev işlerine bile vakit bulamazken nasıl çalışacaksınız özellikle ilk ayar sürekli ilgi isteyecek işinizi bırakın demiyorum ama bence bir yardımcı tutun

Yok ya hiç alakası yok bence ben gayet sakin geçirdim hamileligi benim bebe dogdu 2 ay çok sorunlu geçti uyku düzeni vs zor ayarladık sonra çok rahattı uslu bi bebeydi ama son 1 aydır hiç durmuyor çok yaramaz huysuz oldu diş etkisi de olabilir tabi bakıp görücez

Küçük bir yere sabitleyenileceğiniz portatif bir salıncak alın. Eski tip hamak mantığında. Uyutmanız gerektiğinde bir taraftan çalışırken bir taraftan yanı başınızda sallarsınız. Yine arada sütünüzü sağarak, çok çalışmanız gereken kritik anlarda eşinizi çağırıp sağdığınız sütü biberonla bebeğinize içirebilir. Mümkünse derindondurucu alın ve kolay pişimlimlik sebze, bakliyat, meyve, soslar, sarmalar, böğrekler, mantılar vs... Çabucak pişecek şekilde hazırda dursunlar. Yemek ne kadar az zamanınızı alırsa o kadar işinize, kendinize, eşinize ve bebeğinize vakit ayırabilirsiniz. Beslenmenize dikkat ederseniz bebeğin emdiği süt hem kaliteli olur, az gaz yapar hemde daha enerjik olursunuz. Yine düzenli, toplu market alışverişleri-kapıya teslimat gibi hayat kolaylaştırıcı seçenekleri bu süreçte değerlendirebilirsiniz. İnşallah herşey güzel olacak merak etmeyin. 🥰
Allah analı babalı büyütsün. Sağlıklı nur topu gibi, iştahlı, akıllı, neşeli ve güzelce uyuyan bir yavrunuz olsun.

Hamilelikte karnımdaki ve 2.5 yaşındaki kızımla evden çalıştım. Zor olsa da oluyor. Kimsem yok, hatta hastanede eşim işte olduğundan bir başımaydım (gece doğurdum, sabah eş işe gitti, akşam geldi🤪) sonrasında izinlerimle devam ettim. İstisnalar hariç bebekler 6 aya kadar paso uyuyor ve ek gıda süreci yok o yüzden pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Back