• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe kendimi nasıl hazır hissetmeliyim?

Ben 21 yasinda anne oldum sonra da 22 =] iyi ki de oldular ama maddi manevi ciddi sorumluluk isi bebek ha oldu mu adapte olursun o ayri ama eslerden bi taraf istemedi mi agir yipratici oluyo.., Lakin oyle masum oluyolar ki o istemeyen tarafi bile olduktan sonra pisman edebiliyolar oyle dusunmesine.., Ayrica annem bizimle kaliyo doguda oldugumuz icin ve hic de sinti olmuyo gul gibi gecinip gidiyoruz gayet de rahatiz esimle , tek goz odada yasamiyoruz sonucta.
Canım sağ ol içim rahatladı

Ben hazır hissetmedim, bebeklerim çıktı geldi biranda.
Evliliğimin 1. Senesinde hamile kaldım ama bana sorarsanız, 3 sene olmamalıydı.
Gençliğimi evliliğime ve kendime adamalıydım, hayattan daha fazla zevk almalıydım.
Gerçi sonu yok bunun ama, eşimle ikinci baharımıza ertelenmek zorunda kalan dünya turu hayalimiz var.
Beden el verir mi, hastalıklar yakamızı bırakır da yapabilir miyiz, o bile meçhul.

31 yaşımdayım. Dün doktora gittim bir yıl daha çocuk istemiyorum sizce vücudum hormonlarım da bekleyebilir mi diye sormak için. Hormon testleri ve emar sonucumu bekliyorum. Bir risk faktörü taşımıyorsun derse bekle beni 2021 :KK75:

Acı ama gercek hic bi zaman hazır olmayacaksın
Analık bazı kadınlara dogustan yükleniyor bazıları hamileyken veya dogumdan sonra oluyor
Bende erteledim erteledim baktım yasadıgım keyfin sonu yok dünyayı turladık kafamıza göre gece yarılarına kadar etkinlikler kovaladık bol bol dinlendik vs ama ne zaman eh yetti diyecektik hic bi zaman cunku sonu yok eglencenin rahatlıgın vs :)
Sanada tavsiyem böyle düşün cocuk yapmasan bundan on yıl sonrada gezme tozmadan ayaklarını uzatıp tv keyfinden vs vs keyif almaya devam ediceksin e nereye kadar dur deme zamanın ne zaman olacak buna karar ver

Hayattan beklediğim şeyleri alamadım sanırım.Biraz özgürlükçüyüm gezmek tozmak yaşamak istiyorum.Evlilik fikrinde de çok zorlanmıştım.
şuan ay hele bir dogur sana bir gulumsesin bak dogurmadigina pisman olacaksin demeyecegim
evet cocuk cok guzel bir sey ama sabri özverisi ayiracak zamani olabilene guzel
eger cocuk dogdugunda ozgurlugunuz kisitlandigi icin mutsuz olacaksaniz düsünmeyin derim
bende rahatima ozgurlugume cok cok duskun bir insandim cocuk dogana kadar insan basina gelecekleri kestiremiyor her cocuk farkli cunku ozgurlugum buyuk oranda kisitlandi evet ama cocuklada gezebiliyorum onemli olan gezecek parayi bulmak cunku cocukla gideyimde bir apartta cadirda tatil yapayim olmuyor
otel secenekleri bile hafiften degismeye basliyor iste psrki olsun cocuk havuzu olsun vs buyuzden maddiyat ta onem kazaniyor ozgurluk konusunda
ama birde su tarafi var bunu burda bir kez daha yazmistim yine yaziyorum bazen disari cikiyorum ben sakin sakin bi yemek yiyip kahve icmeyi dusunurken yemek masada kalmis kizimin arkasindan kelebek kovaliyorum ari kus sinek kovaliyorum orda yine yemek yiyemedim diye uzulurken eve gelince farkediyorum aslinda uzun suredir hic bukadar ozgurce ve amacsizca kosmamisim bir kelebegi yakalayamayacagimi bilmeden arkasindan deli gibi gitmemisim kaydiraktan kaymamisim vs ani yakalamakta onemli aslinda

şuan ay hele bir dogur sana bir gulumsesin bak dogurmadigina pisman olacaksin demeyecegim
evet cocuk cok guzel bir sey ama sabri özverisi ayiracak zamani olabilene guzel
eger cocuk dogdugunda ozgurlugunuz kisitlandigi icin mutsuz olacaksaniz düsünmeyin derim
bende rahatima ozgurlugume cok cok duskun bir insandim cocuk dogana kadar insan basina gelecekleri kestiremiyor her cocuk farkli cunku ozgurlugum buyuk oranda kisitlandi evet ama cocuklada gezebiliyorum onemli olan gezecek parayi bulmak cunku cocukla gideyimde bir apartta cadirda tatil yapayim olmuyor
otel secenekleri bile hafiften degismeye basliyor iste psrki olsun cocuk havuzu olsun vs buyuzden maddiyat ta onem kazaniyor ozgurluk konusunda
ama birde su tarafi var bunu burda bir kez daha yazmistim yine yaziyorum bazen disari cikiyorum ben sakin sakin bi yemek yiyip kahve icmeyi dusunurken yemek masada kalmis kizimin arkasindan kelebek kovaliyorum ari kus sinek kovaliyorum orda yine yemek yiyemedim diye uzulurken eve gelince farkediyorum aslinda uzun suredir hic bukadar ozgurce ve amacsizca kosmamisim bir kelebegi yakalayamayacagimi bilmeden arkasindan deli gibi gitmemisim kaydiraktan kaymamisim vs ani yakalamakta onemli aslinda
:):)evet...

Bence büyük bir tartisma yasamadan, beraber bir tatile gitmeden, evlilik oturmaz. Daha yeni 1 yil olmus. Yasin genç, bence biraz beklemelisin. Esin simdi isteyebilir fakat olduktan sonra çok çok zorlanabilir. Gece kalkacakmi? Bez degistirecekmi? Cocuk kramp oldugunda 1-2 saat agladiginda, onu pispisladiginda bile susmadiginda, yine destek çikip pispislayacakmi?

Hani evet çoçuk çok güzel birsey ama sorumlulugu inanilmaz. Ondan dolayi önce kari koca olarak iyi zemin olusturun. Birbirinizi iyice taniyin, neye sinirlendiginizi, hangi sekilde tartismalari sonuçlandirdiginizi,.. Yani birbirinizin yumusak noktalarini bilin.

Ve ayirten, bebekten hariç hatiraniz olsun. "Askim hatirliyormusun o yil sunu yaptik, su yil o yere gitmistik, ne delilikti yaa.." gibi hatiralariniz olsun. Cünkü çoçuk dogduktan sonra es paylasimida, hatiralarida azaliyor. Beraber çoçuksuz tatile gittiginizde bile, çoçugu konusuyorsunuz :)

Yani tavsiyem, 1-2 yil daha bekle. Daima çoçuk için bir korku olur fakat ne zaman istek, o korkunun önünde gelirse, o zaman hazir olursun iste. Su an bence hazar degilsin zaten.

çocuğa hazır olunmaz bence.
oluyor ve sürece alışıyorsunuz.
yoksa kimse gece gündüz uykusuzluğa, memesinde uyuyan bir meleğe alışmış olamaz.

Siz gercekten istemeden bebek sahibi olmayin.Çünkü hayatiniz tamamen ,baştan ayaği degısecek ki herkesin öyle oluyorKafanizda isteginiz netleşmemiş bana böyle gecti .Zaten konu bile açmazdınız netleşseydi.Önemli olan başkalarinin değil sizin isteginiz.Allah hayirlisini nasip etsin .

Yoo herkes sizin gibi değil, benim öyle bir huyum yok eğer bir konuda eşimle tartıştıysam sonra bunu konuşup anlaşıp tatlıya bağladıysak asla tekrar gündeme getirmem o konu artık kapanmıştır. Mesele büyütmekte kimse sizinle yarışamaz. Konularınızı net hatırlıyorum görümcemle kavga ettik aylardır bunu düşünüyorum, eşim bana balayında laf söyledi bir türlü bu olay gözümün önünden gitmiyor üzerine olunca sizin bana böyle bir nasihatte bulunuyor olmanız garip kaçıyor. Yanlış bir kullanım yapmışsınız ayrıca İleri görüşlü olmak sizin kast ettiğiniz gibi geçmişe takılmamak anlamına gelmez, gelecekte olacağı hesaplayabilmek anlamına gelir. Evliliğin en başındaki tecrübesizlik dediğiniz daha 1 ay önce açtığınız konu ortada. Daha 1 ay önce kocanız size benim yanımda başka masadaki adamla bakışıyorsun diyerek küfür etmedi mi? Bu mu oturmuş evliliğiniz? Ben sizin bize anlattıklarınız üzerinden bu yorumu yapıyorum o zaman ya anlattıklarınızda ya da anlatım tarzınızda problem var. Anlattıklarınıza göre evliliğinizin oturmamış olmasına ek olarak eşiniz de siz de daha kendiniz çocuksunuz, evlilik olgunluğuna erişememişsiniz

Aaa bu o üye mi? Hiç bilmiyordum. Gerçekten küfür yiyor ve evliligin oturdugunu saniyor. Umarim bosanmasi gereken yerde çoçuk yapmaz.

Aaa bu o üye mi? Hiç bilmiyordum. Gerçekten küfür yiyor ve evliligin oturdugunu saniyor. Umarim bosanmasi gereken yerde çoçuk yapmaz.

Sizi buraya bilerek mi seçiyorlar.O konuda herkes benim üzerime geldi sen hatalısın diye.Şimdi de farklı konuşuyorsunuz.Resmen işiniz gücünüz muhalefet başka bir şey değil.O konuyu açtığımda niye beni savunmadınız o zaman.Ne komik insanlarsınız ya

Sizi buraya bilerek mi seçiyorlar.O konuda herkes benim üzerime geldi sen hatalısın diye.Şimdi de farklı konuşuyorsunuz.Resmen işiniz gücünüz muhalefet başka bir şey değil.O konuyu açtığımda niye beni savunmadınız o zaman.Ne komik insanlarsınız ya
Sen anlamıyorsun sanırım. O konuda herkes üzerine gelmiş olabilir. Ama kimse kocanın yaptığı tavıra alkış tutmadı, iyiki küfür etmiş haketmişsin demedi. Millete atarlanmanın manası ne? Kusura bakma ama burada tanınan üyelerdensin,açtığın konuların çoğunda sen suçlu bulunuyorsun. Takıntıların, görümcene karşı tavrın ve eşinle yoktan yere kavga edip olayları büyütme uyunu birçok üye biliyor. Daha 1 ay önce kavga konusu açıp 1 ay sonra "1 yıldır evliliğimiz güzel gidiyor. Evliliğimiz oturdu." dersen insanlar yazdığın şeyleri hatırlatır sana. Oturmuş evlilik öyle olmaz, insanları azarlayacağına önce neden bana böyle söyleniyor diye bir düşün. 1 kişi aynı şeyi söylemiyor yaklaşık 10 20 üye aynı şeyi söylüyorsa sorun onlarda değildir. İnsanların kötü bir niyeti yok, seni uyarmaya çalışıyorlar. Sende azarlama peşindesin. Kocana veremediğin ayarı gelip buraya verme lütfen.
Madem biz komik insanlarız o zaman ne diye her olay yaşadığında buraya konu açıyorsun ki? Valla sende bir garipsin yani. Bizi dinleme, fikrimizi sorma. Yap çocuğu. Bu sefer eşin hamileyken küfür etsin sana, belki daha da ileri gider şiddet uygular. "yan masadaki erkekle bakıştın!" diye iftira atsın sana. Ama sen bunca şeye rağmen boşanmamışsın buna da boşanacağını sanmıyorum, o yüzden yap çocuk bekleme.

Sen anlamıyorsun sanırım. O konuda herkes üzerine gelmiş olabilir. Ama kimse kocanın yaptığı tavıra alkış tutmadı, iyiki küfür etmiş haketmişsin demedi. Millete atarlanmanın manası ne? Kusura bakma ama burada tanınan üyelerdensin,açtığın konuların çoğunda sen suçlu bulunuyorsun. Takıntıların, görümcene karşı tavrın ve eşinle yoktan yere kavga edip olayları büyütme uyunu birçok üye biliyor. Daha 1 ay önce kavga konusu açıp 1 ay sonra "1 yıldır evliliğimiz güzel gidiyor. Evliliğimiz oturdu." dersen insanlar yazdığın şeyleri hatırlatır sana. Oturmuş evlilik öyle olmaz, insanları azarlayacağına önce neden bana böyle söyleniyor diye bir düşün. 1 kişi aynı şeyi söylemiyor yaklaşık 10 20 üye aynı şeyi söylüyorsa sorun onlarda değildir. İnsanların kötü bir niyeti yok, seni uyarmaya çalışıyorlar. Sende azarlama peşindesin. Kocana veremediğin ayarı gelip buraya verme lütfen.
Madem biz komik insanlarız o zaman ne diye her olay yaşadığında buraya konu açıyorsun ki? Valla sende bir garipsin yani. Bizi dinleme, fikrimizi sorma. Yap çocuğu. Bu sefer eşin hamileyken küfür etsin sana, belki daha da ileri gider şiddet uygular. "yan masadaki erkekle bakıştın!" diye iftira atsın sana. Ama sen bunca şeye rağmen boşanmamışsın buna da boşanacağını sanmıyorum, o yüzden yap çocuk bekleme.

Hak etmişsin dediler uzattın dediler.2-3 kişi demedi bunu sadece.O kadar boş konuşuyorsun ki.Ben buraya senin gibilerin yorumunu dinlemek için mi geliyorum sence.Burada bir sürü akıllı mantıklı cevap verenler oldu.O beni suçlu bulan insanlara da gelince onların hepsi senin gibi olayı çirkefliğe bağlayan,işi gücü eleştirmek olan insanlar.
Önce sen bir benim sorumu oku bakayım.Ben size evliliğim oturdu mu sizce demiş miyim?Soruyu anla öyle cevapla.Ben sana ne konuda soru soruyorsam gel ona cevap ver.Bizi dinleme,fikrimizi sorma yap çocuğu demişsin.Sen kendini gerçekten normalde de bu kadar fazla önemsiyor musun?psikolog arkadaşlar bile çocuk yap ya da yapma diye fikir veremiyorken sizdeki bu gereksiz özgüven nereden geliyor...o zaman bize sorma eşin de sana şiddet uygulasın triplerine giriyorsun.Tabi ki sana sormıcam.Bebeğe nasıl hazır hissedilir?Soru bu.Cevabın alakasız.Kocana veremediğin ayarı gelip burada verme gibi cümlelerin senin nasıl karakterde bir insan olduğunu açıkca gösteriyor.Zaten senin ve senin gibilerin seviyesine inecek olsaydım ben de sizin geçmiş konularınızı açar sizinle laf yarıştırırdım.Ama inan boş şeylere vakit ayıracak insan değilim canım yaa şuan 1 dakikama bile yazık olmuş durumda...bayy

Son düzenleme:
Hak etmişsin dediler uzattın dediler.2-3 kişi demedi bunu sadece.O kadar boş konuşuyorsun ki.Ben buraya senin gibilerin yorumunu dinlemek için mi geliyorum sence.Burada bir sürü akıllı mantıklı cevap verenler oldu.O beni suçlu bulan insanlara da gelince onların hepsi senin gibi olayı çirkefliğe bağlayan,işi gücü eleştirmek olan insanlar.
Önce sen bir benim sorumu oku bakayım.Ben size evliliğim oturdu mu sizce demiş miyim?Soruyu anla öyle cevapla.Ben sana ne konuda soru soruyorsam gel ona cevap ver.Bizi dinleme,fikrimizi sorma yap çocuğu demişsin.Sen kendini gerçekten normalde de bu kadar fazla önemsiyor musun?psikolog arkadaşlar bile çocuk yap ya da yapma diye fikir veremiyorken sizdeki bu gereksiz özgüven nereden geliyor...o zaman bize sorma eşin de sana şiddet uygulasın triplerine giriyorsun.Tabi ki sana sormıcam.Bebeğe nasıl hazır hissedilir?Soru bu.Cevabın alakasız.Kocana veremediğin ayarı gelip burada verme gibi cümlelerin senin nasıl karakterde bir insan olduğunu açıkca gösteriyor.Zaten senin ve senin gibilerin seviyesine inecek olsaydım ben de sizin geçmiş konularınızı açar sizinle laf yarıştırırdım.Ama inan sen gibiler gibi boş insan değilim canım yaa şuan 1 dakikama bile yazık olmuş durumda...bayy
.

Göz ardı

Önce sen bir benim sorumu oku bakayım.Ben size evliliğim oturdu mu sizce demiş miyim?Soruyu anla öyle cevapla.Ben sana ne konuda soru soruyorsam gel ona cevap ver.Bizi dinleme,fikrimizi sorma yap çocuğu demişsin.Sen kendini gerçekten normalde de bu kadar fazla önemsiyor musun?psikolog arkadaşlar bile çocuk yap ya da yapma diye fikir veremiyorken sizdeki bu gereksiz özgüven nereden geliyor...o zaman bize sorma eşin de sana şiddet uygulasın triplerine giriyorsun.Tabi ki sana sormıcam.Bebeğe nasıl hazır hissedilir?Soru bu.Cevabın alakasız.Kocana veremediğin ayarı gelip burada verme gibi cümlelerin senin nasıl karakterde bir insan olduğunu açıkca gösteriyor.Zaten senin ve senin gibilerin seviyesine inecek olsaydım ben de sizin geçmiş konularınızı açar sizinle laf yarıştırırdım.Ama inan boş şeylere vakit ayıracak insan değilim canım yaa şuan 1 dakikama bile yazık olmuş durumda...bayy
Sizi şikayet ettim size hakaret etmeyen bir insana boş insan dediğiniz için.

Önce sen bir benim sorumu oku bakayım.Ben size evliliğim oturdu mu sizce demiş miyim?Soruyu anla öyle cevapla.Ben sana ne konuda soru soruyorsam gel ona cevap ver.Bizi dinleme,fikrimizi sorma yap çocuğu demişsin.Sen kendini gerçekten normalde de bu kadar fazla önemsiyor musun?psikolog arkadaşlar bile çocuk yap ya da yapma diye fikir veremiyorken sizdeki bu gereksiz özgüven nereden geliyor...o zaman bize sorma eşin de sana şiddet uygulasın triplerine giriyorsun.Tabi ki sana sormıcam.Bebeğe nasıl hazır hissedilir?Soru bu.Cevabın alakasız.Kocana veremediğin ayarı gelip burada verme gibi cümlelerin senin nasıl karakterde bir insan olduğunu açıkca gösteriyor.Zaten senin ve senin gibilerin seviyesine inecek olsaydım ben de sizin geçmiş konularınızı açar sizinle laf yarıştırırdım.Ama inan sen gibiler gibi boş insan değilim canım yaa...
Fazla uzatmayacağım, Polemik ten banlanmak istemiyorum.
Sadece verdiğin cevaplar çok garip.
Biz sana "iyiki küfrü haketmişsin, iyiki küfür etmişsin demedik" buradaki hiçbir insan küfür yiyen bir insana oh olmuş diye sevinmez. Evet oh olmuş diyen insanın da vicdanından şüphe ederim. Sana uzattın dediler, ki gerçekten uzattın. Balayına olan tartışmam, Görümcenle olan olayların insanlara senin az çok nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösterdiler. Yaşın 26 ama olgunluk 0. Bak yine aynı şeyi bana yapıp şımarıkça beni azarlayarak cevap veriyorsun. Arkadaşım ben yorumumda seni azarlamış mıyım? Sen kimsin ya beni azarlıyorsun. Buradaki bilmem kaç binlik üyeden bir tanesisin. Sana bu hakkı kim veriyor? Ben kendimi çok önemsemiyorum, ya da benim fikrime muhtaçsın demedim bana dediğini önce kendin yap ve yorumlarımı düzgünce oku. Biz kendimizi çok önemsemiyorum, sıradan üyeleriz ama sen bizi önemsiyorsun belli. Önemsemeyen konu açmazsın. Senin bana yazdıklarının bir tanesini gidip o sürekli ağlandığın kocana, saplantı haline getirdiğin görümcene söylesen bir tane sorunun kalma, neyin tribi bu. Bir de gelmiş bana karakterden bahsediyorsun. Senin bana yazdığın yazı da senin karakterini belli ediyor merak etme. Ben sana hakaret etmedim, düzgünce söyledim. İnsanları azarlamanın manası ne. Bebeğe nasıl hazır olunur" diye sormuşsun. İnsanlar anlatmış, bir çok insan da "sen bebeğe hazır değilsin, önce biraz olgunlaşmalı, eşinle arandaki sorunları çözmelisin." demiş, onları bile azarlamışsın. Yine soruyorum, hangi hadle? Hangi kimlikle? Hangi vasıfla? Burada konu açman, sana insanları azarlama hakkı vermez. Sana sadece üzülüyorum, sanal klavyenin verdiği güç ile burada insanları azarlayıp mutlu oluyorsun. Eşine, görümcene saydıramadığın lafları gelip buradakiler söyleyip rahatlıyorum. Bu arada vurabileceğin bir geçmiş konum yok, zira beni dövmeyi bırak hakaret eden sevgilimden tek kalemde ayrıldım. Senin gibi bana hakaret eden adamın yanında kalmadım. E tabi özsaygı, kendine saygı duymak falan.. Bunları bilmiyorsun ama herkese lazım. Ha.. Çocuk mu? Benim fikrimi önemsemiyorsun (beni önemsemeyip bana uzuuunca cevap vermen :D ) ama en azından 2 3 yıl ertele. Zira sende bu koca varken adam sana iftira atıp hakaret etmekle kalmaz döver de. Mutlaka tedavi olmanızı öneriyorum. Allah acil şifalar versin. Bir an önce bu şımarıklıktan çıkmanı diliyorum.

Ha bu arada benim seviyeme inemezsin. Çünkü aşağıdan yukarıya inilmez, ÇIKILIR. :D

Kendimi nasıl hazır hissederim diye soruyorsun çocuk seviyorsan zaten hazırsın demektir ama henüz sorumluluk almak istemiyorsan zaten hazır değilsin demek sorumluluğa hazırmısın ama çocuk varken gezemem tatile gidemem sorumluluğu değil bu sadece çocuk yetiştirme sorumluluğu çevrende bebeği olan bir akraban var ise bir günlüğüne teklif et sen bak onun çocuğuna bakalım bir günün nasıl geçecek kendini test et

Kimse kimsenin nasil bir hayati oldugunu bilemez ama sonucta buradaki uslubumuz nasil bir insan oldugumuzu da ele verir kiyisindan bucagindan. Siz genel olarak gergin yorumlar yapan bir uyesiniz,elestiriye alisik olmadiginiz gibi eski konularinizdan da goruldugu kadariyla cok da hos seyler yasamamissiniz,iftiralar kufurler havalarda ucusuyorsa hele ki 1 senede asla evlilik oturmaz. Yasananlar basit seyler degil gordugum kadariyla. O sebeple bence cocuk fikrini bir sure ertelemeniz en iyisi. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Back