- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.868
- 498
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Bebek karnımda oynayana kadar hiç hazırım diyemedim. Çok rahatıma düşkünümdür ilk 3 ay biraz zorluyor ama sonrası inanki çok tatlı :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kadınların genel huyu geçmişi sürekli gündeme getirip önüne bakamamasıdır.Ben buradaki konuları bugün açıyor 2 gün sonra unutuyorum.Benden çok sanki siz büyütüyor gibi geldiniz bana.Daha evliliğin en başındaki tecrübesizliklerimden bahsetmeniz ne kadar doğru ki şuan.Benim de size önerim biraz ileri görüşlü olmanız konusunda.Bir insanın evliliğinin oturup oturmadığını sanal ortamda 10 dertle anlayamazsınız.
Bunun 2nciye hazir olma/hazir hissetme versiyonu var mi kiBen evliliğimin 6. Yılında bebek istedim. 28 yaşındaydım. Hayatın tabiki eskisi gibi olmayacak 10 aydır tek bir gece kesintisiz uyumadım
Bebeğim sakin sayılır gazı vs olmadı. Uyumlu, uyku düzeni olan bi bebek. Eşim de üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor. Ama ben çok yorgunum. Mesela ikimiz aynı anda hasta olduk dün. Neyse ki kızım iyileşti gibi, ben yatıyorum aklımdan bebek olmasa 1 hafta yatardım düşüncesi geçiyor. Ama birazdan o uyanacak ve alt değişimi, yemek, oyun isteyecek. Eşle de hayatınızın odağı bebek oluyor
Sürekli ondan bahsediyoruz. Çünkü çok fazla tatlı :) bizi çok güldürüyor. Her gün yeni şeyler öğrenmesi bizi büyülüyor. Ama iyi ki daha önce yapmamışım. Kesinlikle hazır değildim. Bir zaman geldi bir insan büyütmeye istek duydum ve karar verdim. Bence hazır olmak diye bir şey var yani. Neyse ki istediğimiz ilk ay da hamilelik oluştu. Hamileyken de bi sürü bEbek bakım eğitimine, doğum psikologuna gittim bunlar da beni hazırladı diyebilirim
Yoo herkes sizin gibi değil, benim öyle bir huyum yok eğer bir konuda eşimle tartıştıysam sonra bunu konuşup anlaşıp tatlıya bağladıysak asla tekrar gündeme getirmem o konu artık kapanmıştır. Mesele büyütmekte kimse sizinle yarışamaz. Konularınızı net hatırlıyorum görümcemle kavga ettik aylardır bunu düşünüyorum, eşim bana balayında laf söyledi bir türlü bu olay gözümün önünden gitmiyor üzerine olunca sizin bana böyle bir nasihatte bulunuyor olmanız garip kaçıyor. Yanlış bir kullanım yapmışsınız ayrıca İleri görüşlü olmak sizin kast ettiğiniz gibi geçmişe takılmamak anlamına gelmez, gelecekte olacağı hesaplayabilmek anlamına gelir. Evliliğin en başındaki tecrübesizlik dediğiniz daha 1 ay önce açtığınız konu ortada. Daha 1 ay önce kocanız size benim yanımda başka masadaki adamla bakışıyorsun demedi mi? Bu mu oturmuş evliliğiniz? Ben sizin bize anlattıklarınız üzerinden bu yorumu yapıyorum o zaman ya anlattıklarınızda ya da anlatım tarzınızda problem var. Anlattıklarınıza göre evliliğinizin oturmamış olmasına ek olarak eşiniz de siz de daha kendiniz çocuksunuz, evlilik olgunluğuna erişememişsiniz
Canim bende ilac kullandim ve ha diyince olan artik su zamanda zor oluyor ve hala kalamadim ben mesela en dogru zaman artik esinizinde kendinizide bir baska cocugu severken goz goze geldiginiz zaman bence bize oyl3 oldu 6senelik evliyizBir senelik evliyim.Eşimle güzel anlaşıyoruz.Sevgisi,ilgisi tam.Arada tartışmalar oluyor ama 1 senede belki 4-5 kere olmuştur.Evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüyorum ve şuan 26 yaşındayım.Eşim çocuk çok istiyor.Hem de biz 4 aylık evliyken falan istemeye başlamıştı.Ama ancak şuana kadar direnebildim.3 ay önce doğum kontrol hapımı bıraktım.Hazırlanmam gereken sınavlara hazırlandım ve istediğim yere geldim.Ve şuan kariyer olarak veya evlilik olarak gelmek istediğim bir hedef noktam yok.Herkes bebek sormaya başladı.Kimisi bekle biraz hayatını yaşa,kimisi yaşın ilerlemeden yap diyor.Ama ben fikir sormuyorum bile..herkes kendi kendine bana fikir veriyor.Özellikle de memlekete ailelere gittiğimizde bu böyle.Eşimin kuzeni bana nasılsın diye sormak yerine çocuk düşünmüyor musun diye ilk cümlesini kuruverdi.Onları ilgilendiren bir konu değil tabi insan sinirleniyor.Sinirleniyor evet de ; yine de etkileniyor.
Siz bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz?Benim aklımı kurcalayan şeyi sorarsanız ; ben rahatımdan ödün vermek istiyor muyum emin olamıyorum.İşten çıkıp eve gidiyorum ve uzanıyorum dinleniyorum.Hafta sonları temizliği eşim olduğunda onunla beraber,o olmadığında ise 2 güne yayarak hallediyorum.Hafta içleri eşim en az 3 gün evde oluyor ve o zamanlar sağ olsun ev toparlı ve yemek hazır olmuş oluyor.Yalnız ilçe görevi olduğunda 15 gün evde olmuyor...Bebeğim olursa eğer annem kreş zamanına kadar bakmaya gelebilir (ki bu bizim evliliğimizi nasıl etkiler bilemiyorum o konuda da şüpheliyim çünkü burada annemin evi yok ve ben ücretsiz izne ayrılmak istemiyorum).
Şuan korunmayı bıraktık.Ama ben rüyamda sürekli karnımda 3 bebek olduğu,adet olduğum gibi beni üzen değişik şeyler görüyorum.Demek ki baya kafaya takıyorum.Ve vücudum için korkuyorum ve eşim beni beğenmez ve evliliğimiz şimdiki gibi olmaz diye korkuyorum.Çok endişeliyim.
Tecrübeli anneler bana yardımcı olabilir mi?
Eski yazıları okuyup oradaki cümlelerimi bana söylemeniz ve bana ileri görüşlülük tanımını yapmanız gibi çalışmalarınızı takdir ettim.Bana bu kadar zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim :) Ayrıca bu yeteneklerinizi kadınlar kulubunde harcamamanızı güzel yerlerde değerlendirmenizi öneririm.Saygılar
Noktasından virgülüne kadar anlatmak istediğimi yazmışsınız. Tebrik ederim.Yoo herkes sizin gibi değil, benim öyle bir huyum yok eğer bir konuda eşimle tartıştıysam sonra bunu konuşup anlaşıp tatlıya bağladıysak asla tekrar gündeme getirmem o konu artık kapanmıştır. Mesele büyütmekte kimse sizinle yarışamaz. Konularınızı net hatırlıyorum görümcemle kavga ettik aylardır bunu düşünüyorum, eşim bana balayında laf söyledi bir türlü bu olay gözümün önünden gitmiyor üzerine olunca sizin bana böyle bir nasihatte bulunuyor olmanız garip kaçıyor. Yanlış bir kullanım yapmışsınız ayrıca İleri görüşlü olmak sizin kast ettiğiniz gibi geçmişe takılmamak anlamına gelmez, gelecekte olacağı hesaplayabilmek anlamına gelir. Evliliğin en başındaki tecrübesizlik dediğiniz daha 1 ay önce açtığınız konu ortada. Daha 1 ay önce kocanız size benim yanımda başka masadaki adamla bakışıyorsun diyerek küfür etmedi mi? Bu mu oturmuş evliliğiniz? Ben sizin bize anlattıklarınız üzerinden bu yorumu yapıyorum o zaman ya anlattıklarınızda ya da anlatım tarzınızda problem var. Anlattıklarınıza göre evliliğinizin oturmamış olmasına ek olarak eşiniz de siz de daha kendiniz çocuksunuz, evlilik olgunluğuna erişememişsiniz
Hiç bilmiyorum vallahi ben 2. Yi giç düşünmüyorum kepenk kapattım sil baştan her şeyi başa sarmak cesaret istiyor benceBunun 2nciye hazir olma/hazir hissetme versiyonu var mi ki
2senedir 2nciyi istiyorum saniyordum, zorunlu kurtaj oldum bunun psikolojisiyle miidr nedir 2nci bebege hamilelik fobisi olustu bende
Mesajınızı ciddiye alip cevap yazdığım için kendimden özür dilerim.Peki 5 sene geçse de bu konular oradan silinmeyecek.Evliliğimin oturduğuna dair karar ne zaman çıkar kadınlarkulubunden?
Bir senelik evliyim.Eşimle güzel anlaşıyoruz.Sevgisi,ilgisi tam.Arada tartışmalar oluyor ama 1 senede belki 4-5 kere olmuştur.Evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüyorum ve şuan 26 yaşındayım.Eşim çocuk çok istiyor.Hem de biz 4 aylık evliyken falan istemeye başlamıştı.Ama ancak şuana kadar direnebildim.3 ay önce doğum kontrol hapımı bıraktım.Hazırlanmam gereken sınavlara hazırlandım ve istediğim yere geldim.Ve şuan kariyer olarak veya evlilik olarak gelmek istediğim bir hedef noktam yok.Herkes bebek sormaya başladı.Kimisi bekle biraz hayatını yaşa,kimisi yaşın ilerlemeden yap diyor.Ama ben fikir sormuyorum bile..herkes kendi kendine bana fikir veriyor.Özellikle de memlekete ailelere gittiğimizde bu böyle.Eşimin kuzeni bana nasılsın diye sormak yerine çocuk düşünmüyor musun diye ilk cümlesini kuruverdi.Onları ilgilendiren bir konu değil tabi insan sinirleniyor.Sinirleniyor evet de ; yine de etkileniyor.
Siz bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz?Benim aklımı kurcalayan şeyi sorarsanız ; ben rahatımdan ödün vermek istiyor muyum emin olamıyorum.İşten çıkıp eve gidiyorum ve uzanıyorum dinleniyorum.Hafta sonları temizliği eşim olduğunda onunla beraber,o olmadığında ise 2 güne yayarak hallediyorum.Hafta içleri eşim en az 3 gün evde oluyor ve o zamanlar sağ olsun ev toparlı ve yemek hazır olmuş oluyor.Yalnız ilçe görevi olduğunda 15 gün evde olmuyor...Bebeğim olursa eğer annem kreş zamanına kadar bakmaya gelebilir (ki bu bizim evliliğimizi nasıl etkiler bilemiyorum o konuda da şüpheliyim çünkü burada annemin evi yok ve ben ücretsiz izne ayrılmak istemiyorum).
Şuan korunmayı bıraktık.Ama ben rüyamda sürekli karnımda 3 bebek olduğu,adet olduğum gibi beni üzen değişik şeyler görüyorum.Demek ki baya kafaya takıyorum.Ve vücudum için korkuyorum ve eşim beni beğenmez ve evliliğimiz şimdiki gibi olmaz diye korkuyorum.Çok endişeliyim.
Tecrübeli anneler bana yardımcı olabilir mi?
Mesajınızı ciddiye alip cevap yazdığım için kendimden özür dilerim.
Hayattan beklediğim şeyleri alamadım sanırım.Biraz özgürlükçüyüm gezmek tozmak yaşamak istiyorum.Evlilik fikrinde de çok zorlanmıştım.o tamam cok hazirim hersey tamam hissi hic bir zaman gelmiyor sanirim
ben 33 yasimdayim 31 yasimda anne oldum keşke daha once evlenip yapsaymisim bunu soylememdeki sebep ay annelik harika cok poncik bir sey demek degil enerji ben 10 12 saat ayakta yogun tempolu bir iste calisan insandim eve gelirdim hic yorgunluk hissetmezdim ama simdi oyle degil enerjim bitmis artik onu anladim ve zorlaniyorum kizimin uyku saatleri duzenli dinlenebiliyorum ama sanirim yaştan evet yaşli degilim ama bir cocugin arkasindan kosacak enerjim kalmamis
hayattan beklediginiz herseyi aldiysaniz erken yasta dogurun derim