• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe kendimi nasıl hazır hissetmeliyim?

Bir senelik evliyim.Eşimle güzel anlaşıyoruz.Sevgisi,ilgisi tam.Arada tartışmalar oluyor ama 1 senede belki 4-5 kere olmuştur.Evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüyorum ve şuan 26 yaşındayım.Eşim çocuk çok istiyor.Hem de biz 4 aylık evliyken falan istemeye başlamıştı.Ama ancak şuana kadar direnebildim.3 ay önce doğum kontrol hapımı bıraktım.Hazırlanmam gereken sınavlara hazırlandım ve istediğim yere geldim.Ve şuan kariyer olarak veya evlilik olarak gelmek istediğim bir hedef noktam yok.Herkes bebek sormaya başladı.Kimisi bekle biraz hayatını yaşa,kimisi yaşın ilerlemeden yap diyor.Ama ben fikir sormuyorum bile..herkes kendi kendine bana fikir veriyor.Özellikle de memlekete ailelere gittiğimizde bu böyle.Eşimin kuzeni bana nasılsın diye sormak yerine çocuk düşünmüyor musun diye ilk cümlesini kuruverdi.Onları ilgilendiren bir konu değil tabi insan sinirleniyor.Sinirleniyor evet de ; yine de etkileniyor.
Siz bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz?Benim aklımı kurcalayan şeyi sorarsanız ; ben rahatımdan ödün vermek istiyor muyum emin olamıyorum.İşten çıkıp eve gidiyorum ve uzanıyorum dinleniyorum.Hafta sonları temizliği eşim olduğunda onunla beraber,o olmadığında ise 2 güne yayarak hallediyorum.Hafta içleri eşim en az 3 gün evde oluyor ve o zamanlar sağ olsun ev toparlı ve yemek hazır olmuş oluyor.Yalnız ilçe görevi olduğunda 15 gün evde olmuyor...Bebeğim olursa eğer annem kreş zamanına kadar bakmaya gelebilir (ki bu bizim evliliğimizi nasıl etkiler bilemiyorum o konuda da şüpheliyim çünkü burada annemin evi yok ve ben ücretsiz izne ayrılmak istemiyorum).
Şuan korunmayı bıraktık.Ama ben rüyamda sürekli karnımda 3 bebek olduğu,adet olduğum gibi beni üzen değişik şeyler görüyorum.Demek ki baya kafaya takıyorum.Ve vücudum için korkuyorum ve eşim beni beğenmez ve evliliğimiz şimdiki gibi olmaz diye korkuyorum.Çok endişeliyim.
Tecrübeli anneler bana yardımcı olabilir mi?
Sana tavsiyem egerki hazır deilsen asla bole biseye kalkısma.Bocalarsın psikolojin altust olur.Ben hazirliksiz yakalandim ilk gebeligimde ki kötü sonuclandi.atlatamadim.hamile kalmayi da kurtaj olmayida atlatamadim.Esim asker dönüşü hemen istedi lakin ben hazır olmadigim icin istemedim.3 ay once iste tamm hazirim dedigimde Rabbim nasip etti.Umarim hersey gonlunuzce olur.

Evliliğiniz otursa bile biraz daha tadını çıkarabilirsiniz.baş başa tatiller,minik geziler, uzuuuun romantik yemekler ve uykular.biri 4 aylık iki çocukla hasret kaldım da yemeğimi yavas yavas yemeye :))
Çünkü çocuk tam bir sorumluluk.ne yazıkki eş ne kadar yardımcı olsada yükün çogu annede.ben ilk çocugumu çok isteyerek yaptım.bütün testlerimi yaptırdım hic sorun yoktu şükür sonra folik asitler falan kullandım aylarca.böyle bir hazırlık yani.dogunca attan düşmüse döndüm.bocaladım.her an ağlayan kucak isteyen birsey ve sana muhtaç.ben çicege bile bakamazdım kuruturdum bu bebeğe nasıl bakacağım diye ağlardım.öyle güzel baktım ki ikinciyi bile yaptım :))

Ama içimde hicbir sey kalmadı.3 sene yedik içtik gezdik eşimle.bir süre gezmelere ara verdik haliyle 2 3 yaşlarında onu da kattık artık etkinliklerimize.ama çogu şey eskisi gibi olmuyor.eşinle sarılmalar öpmeler hep gizli :))film izlemek için uyumasını beklerdik.gideceğimiz restoranlar onun da damak zevkine yaşına saglıgına hitap etmeli.bunların hepsini göze alın.çok basit ama dışarı çıkarken bebeğin bezi ıslak mendiliydi yedeğiydi , çorbasını koy termosa muhallebisini al yanına bunlar bile ayrıntı, butün bunları koca çantada tasımak ayrı bir iş.hani eve gelip uzanmalar uzun bir süre olmuyor.
Tüm bunlara rağmen çocuk çok güzel bir sey.hayatı yeniden öğreniyorsun sen de.tatlı heyecanlar yasıyorsun hep.İsteyen herkese nasip olsun inşallah.

Benim çocuğum yok ama ben buna hazırlanmak diye bisey olduğuna inanmıyorum. Kimi insan doğuştan hazırdır bian önce evlenip anne olsun diye bakar kimi de kaç yaşına gelirse gelsin asla kendini hazir hissetmez karakter yapısı kafa yapısı anne olmaya müsait değildir çünkü. Bence sizin zamana ihtiyacınız var, bu durum psikolojinizi etkilemiş gibi görünüyor ve bence mutlu değilsiniz bu durumdan. Bana kalırsa esinizle ruh halinizi konuşmalı ve korunmaya devam etmelisiniz, "çocuk doğduktan sonra bütün olumsuz düşünceler uçup gidiyo" falan diye bisey yok çünkü sadece linç edilmemek için çocuk dogurmaktan pişman olduğunu itiraf edemeyen anneler var. Emin olun çocuk yapın diye tutturan kimse çocuğunuz olduktan sonra yanınızda olmycak, aksine bu sorumluluğu kalditamayip mutsuz olduğunuzda "bakamiycaksan yapmasaydin" deyip cikicaklar isin içinden. Ben bana sanki çocuk doğurmak bi zorunlulukmus, görevimmis gibi davranan akrabalarımla hatta gerekirse esimle kavga ederdim sanırım. Bana aşırı saygısızlık gibi geliyorum çünkü, kimsenin kimseye damızlık muamelesi yapmaya hakki yok.

Geçmiş konulara bakmak adetim değildir ama 1 yılda evliliğimiz oturdu deyince merak edip bi bakmak istedim mesajlarınıza. Oturmuş evlilik böyle olmuyor malesef.. eşiniz küfür etmiş, iftira atmış neden baska erkeğe bakıyorsun diye. Tatil bile ikinizinde burnundan gelmiş. Bence bir süre beklemesiniz çünkü sizinde tam anlamiyla evliliğe alıştığıni düşünmüyorum

Bence sen bir süre ertele çocuk yapmayı.
Eski konularını okudum, o kadar da mutlu değilsin kocanla. Seninde biraz olgunlaşman lazım.

Gerçekten siz de istiyorsanız yapın ama içinizde şüphe varsa bekleyin biraz daha ama şöyle bir şey var çocuk isteyince şıp diye olmuyor tabi kişiye göre değişir kimisi korunmayı bırakır hemen olur kimisi 1 yıl 2 yıl uğraşır, hakkınızda hayırlısı olsun

Bir senelik evliyim.Eşimle güzel anlaşıyoruz.Sevgisi,ilgisi tam.Arada tartışmalar oluyor ama 1 senede belki 4-5 kere olmuştur.Evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüyorum ve şuan 26 yaşındayım.Eşim çocuk çok istiyor.Hem de biz 4 aylık evliyken falan istemeye başlamıştı.Ama ancak şuana kadar direnebildim.3 ay önce doğum kontrol hapımı bıraktım.Hazırlanmam gereken sınavlara hazırlandım ve istediğim yere geldim.Ve şuan kariyer olarak veya evlilik olarak gelmek istediğim bir hedef noktam yok.Herkes bebek sormaya başladı.Kimisi bekle biraz hayatını yaşa,kimisi yaşın ilerlemeden yap diyor.Ama ben fikir sormuyorum bile..herkes kendi kendine bana fikir veriyor.Özellikle de memlekete ailelere gittiğimizde bu böyle.Eşimin kuzeni bana nasılsın diye sormak yerine çocuk düşünmüyor musun diye ilk cümlesini kuruverdi.Onları ilgilendiren bir konu değil tabi insan sinirleniyor.Sinirleniyor evet de ; yine de etkileniyor.
Siz bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz?Benim aklımı kurcalayan şeyi sorarsanız ; ben rahatımdan ödün vermek istiyor muyum emin olamıyorum.İşten çıkıp eve gidiyorum ve uzanıyorum dinleniyorum.Hafta sonları temizliği eşim olduğunda onunla beraber,o olmadığında ise 2 güne yayarak hallediyorum.Hafta içleri eşim en az 3 gün evde oluyor ve o zamanlar sağ olsun ev toparlı ve yemek hazır olmuş oluyor.Yalnız ilçe görevi olduğunda 15 gün evde olmuyor...Bebeğim olursa eğer annem kreş zamanına kadar bakmaya gelebilir (ki bu bizim evliliğimizi nasıl etkiler bilemiyorum o konuda da şüpheliyim çünkü burada annemin evi yok ve ben ücretsiz izne ayrılmak istemiyorum).
Şuan korunmayı bıraktık.Ama ben rüyamda sürekli karnımda 3 bebek olduğu,adet olduğum gibi beni üzen değişik şeyler görüyorum.Demek ki baya kafaya takıyorum.Ve vücudum için korkuyorum ve eşim beni beğenmez ve evliliğimiz şimdiki gibi olmaz diye korkuyorum.Çok endişeliyim.
Ben 26 yaşında doğum yaptım,kazayla oldu beklemiyoduk yani.Hazırda değildim serviste bile ay ev gidince çocuk olduğunu düşünsene dinlenemicen fln diye düşünürdüm.Fakat çocuk olunca insan adapte olabiliyor,uyum sağlıyosun yani zor ama güzel bir şey

Ben 26 yaşında doğum yaptım,kazayla oldu beklemiyoduk yani.Hazırda değildim serviste bile ay ev gidince çocuk olduğunu düşünsene dinlenemicen fln diye düşünürdüm.Fakat çocuk olunca insan adapte olabiliyor,uyum sağlıyosun yani zor ama güzel bir şey
Ekleme yapıyım annem haftaiçi bizde kalıyor haftasonu evine gidiyor sizinki sürekli olucaksa sıkıntı

Bebek için çok hazır değilsiniz sanki yaşınız küçükmüş bence kendinize bir yıl daha verin. Bu kadar kaygı çok fazla.

Ben evlendigimde 26 yasindaydim. Evlenmeden once zaten kalici isimi ayarlamistim. Atanmadan evlenmeyi dusunmedim hic. Esimi yaklasik 8 aydir taniyordum ve evlenmeden once ayni evi paylasmistik. Yani evlendigimde cocuk isini ertelemem icin bir sebep yoktu. Ben once gezeyim sonra cocuk yapayim mantiginda biri degildim. Zaten evlendikten 18 ay sonra ancak hamile kalabildim. Cocuklar buyusun, kendini kurtarsin, ondan sonra giderim nereye gitmek istiyorsam. Ikinci bebek de oldu cok sukur. Aralarinda tam 2 yas var. Simdi genclikte bu zahmete katlanmak daha kolay. Eger zamaninda erteleseydim bu kadar sabrim ve enerjim olmazdi. Hatta keske daha da erken olsalardi. Bosu bosuna bebek istedigim zamanlarda kendimi strese sokmusum. Cunku yas ilerledikce ya olmazsa fikri insani daha cok korkutuyor. Her sey gencken daha kolay, emin olun.

Evlilikte manevi olarak problem yoksa 2. aşama maddiyat. Birikim yapmak gerekiyor zira izin kullanma gibi durumda tek maaşla çocuğun ihtiyacları rahat karşılanabilmeli. İlk iki aşama tamam ise 3. aşama sağlık kontrolü ve çalışmaların başlaması. Yaklaşık 4. yılda çocuğum oldu önce hazırlık yaptık sonra bir süre olmadı derken benim için gayet ideal bir süreydi. Hiç tanımadığım bir teyze birkaç gün önce dedi ki istemediniz mi geç mi oldu? Sanane diyemedim içimde kaldı . İnsanlar meraklı

Sizin verdiğiniz abartılı tepkilere göre evet büyük tartışma eğer bunları büyük tartışma olarak görmüyorsanız tepkilerinizi gözden geçirin. Daha 1 sene önce balayınızda eşinizin söylediği bir cümleyi ki o cümle eşim içeride süsleniyor cümlesi içinizden atamadığınıza dair konununuz vardı. Küçük şeyleri büyütmek, mesele haline getirmek sizin genel huyunuz. Ben sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak kendi adıma evliliğinizin oturduğunu düşünmüyorum. Sizin dedikleriniz tamamen ayrı bir konu onlar direk evliliği yürütmeme sebebi. Hele ki görümcenize karşı olan takıntınızı aşmadan sakın çocuk düşünmeyin daha çok kavga edersiniz. Oturmuş olsa bile 1 sene evlilik çocuk için çok erken.

Kadınların genel huyu geçmişi sürekli gündeme getirip önüne bakamamasıdır.Ben buradaki konuları bugün açıyor 2 gün sonra unutuyorum.Benden çok sanki siz büyütüyor gibi geldiniz bana.Daha evliliğin en başındaki tecrübesizliklerimden bahsetmeniz ne kadar doğru ki şuan.Benim de size önerim biraz ileri görüşlü olmanız konusunda.Bir insanın evliliğinin oturup oturmadığını sanal ortamda 10 dertle anlayamazsınız.

Bize de nişanlımla hep ne olgun ne uyumlusunuz diyorlar ama gel gör ki durum dışardan göründüğü gibi değil. Siz kendinizi ölçün tartın. Önemli olan ne hissettiğiniz. Bebek olunca ebeveynlik ilişkisi eşliğin önüne geçiyor. Buna hazır mısın mesela? Bana bu çok itici geliyor

Ben zaten kendim dedim ya evliliğimin oturduğunu düşünüyorum diye.Bilmiyorum hazır hissedebileceğimi düşünmüyorum

o konularda da "ne kadar büyütmüşsünüz" diyenlere "neden hafife alıyorsunuz" diye kızıyordunuz.

Çok tutarsız gördüm sizi, verdiğiniz cevaplar da bir tuhaf.

Çocuk fikrine hazır olmak için önce olgunlaşmanız gerek, başlığa ve soruya istinaden.

İnsanlar olayların içindeyken olaylar da tazeyken daha fazla abartır.Ama sakinleşince ya da aylar sonra dönüp baktığında boş der.Bu bir tutarsızlık değil.

Ben evlendigimde 26 yasindaydim. Evlenmeden once zaten kalici isimi ayarlamistim. Atanmadan evlenmeyi dusunmedim hic. Esimi yaklasik 8 aydir taniyordum ve evlenmeden once ayni evi paylasmistik. Yani evlendigimde cocuk isini ertelemem icin bir sebep yoktu. Ben once gezeyim sonra cocuk yapayim mantiginda biri degildim. Zaten evlendikten 18 ay sonra ancak hamile kalabildim. Cocuklar buyusun, kendini kurtarsin, ondan sonra giderim nereye gitmek istiyorsam. Ikinci bebek de oldu cok sukur. Aralarinda tam 2 yas var. Simdi genclikte bu zahmete katlanmak daha kolay. Eger zamaninda erteleseydim bu kadar sabrim ve enerjim olmazdi. Hatta keske daha da erken olsalardi. Bosu bosuna bebek istedigim zamanlarda kendimi strese sokmusum. Cunku yas ilerledikce ya olmazsa fikri insani daha cok korkutuyor. Her sey gencken daha kolay, emin olun.

Çok teşekkür ederim.Yazdığım soruyla alakalı konuştuğunuz bana yardımcı olduğunuz için teşekkürler.Bu sitede sizin gibi insanlar çoğunlukta olsaydı genelde sürekli burada takılır fikir alışverişinde bulunurdum.

Ben kucuk evlendim 20 yasindaydim. Gorumcemim bebegi olmuyordu, tup bebekler olumsuzdu..
1 yil korunmadik ama illa istemedik ilk 3 ay vajinusmustum zaten. Sonrasinda tedaviye basladik hemen sonuc alamadik. 2. Yilimiz bittigi ay hamile kaldim. 23 yasinda kizimi kucagima aldim. Simdi ikinciye hamileyim onla da aramiz 26 yas olcak. Bu planli degildi. Bizim fikrimiz de gorumcemin bebeginin olmayisi cok etkili oldu. Ama yine de erken anne oldugum icin sansli hissediyorum. Her gecen yil yas ilerledikçe zorlasir diye dusunuyorum. 30larimda buyumus olurlar diye dusunuyorum ne yapayim :)

Ben evliliğimin 6. Yılında bebek istedim. 28 yaşındaydım. Hayatın tabiki eskisi gibi olmayacak 10 aydır tek bir gece kesintisiz uyumadım
Bebeğim sakin sayılır gazı vs olmadı. Uyumlu, uyku düzeni olan bi bebek. Eşim de üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor. Ama ben çok yorgunum. Mesela ikimiz aynı anda hasta olduk dün. Neyse ki kızım iyileşti gibi, ben yatıyorum aklımdan bebek olmasa 1 hafta yatardım düşüncesi geçiyor. Ama birazdan o uyanacak ve alt değişimi, yemek, oyun isteyecek. Eşle de hayatınızın odağı bebek oluyor
Sürekli ondan bahsediyoruz. Çünkü çok fazla tatlı :) bizi çok güldürüyor. Her gün yeni şeyler öğrenmesi bizi büyülüyor. Ama iyi ki daha önce yapmamışım. Kesinlikle hazır değildim. Bir zaman geldi bir insan büyütmeye istek duydum ve karar verdim. Bence hazır olmak diye bir şey var yani. Neyse ki istediğimiz ilk ay da hamilelik oluştu. Hamileyken de bi sürü bEbek bakım eğitimine, doğum psikologuna gittim bunlar da beni hazırladı diyebilirim

Geçmiş konulara bakmak adetim değildir ama 1 yılda evliliğimiz oturdu deyince merak edip bi bakmak istedim mesajlarınıza. Oturmuş evlilik böyle olmuyor malesef.. eşiniz küfür etmiş, iftira atmış neden baska erkeğe bakıyorsun diye. Tatil bile ikinizinde burnundan gelmiş. Bence bir süre beklemesiniz çünkü sizinde tam anlamiyla evliliğe alıştığıni düşünmüyorum

Peki 5 sene geçse de bu konular oradan silinmeyecek.Evliliğimin oturduğuna dair karar ne zaman çıkar kadınlarkulubunden?

Back