Bebeğe kendimi nasıl hazır hissetmeliyim?

Aneksenamunnn

Seni bekliyoruz kızım💗💗💗
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
4.348
3.219
63
Bir senelik evliyim.Eşimle güzel anlaşıyoruz.Sevgisi,ilgisi tam.Arada tartışmalar oluyor ama 1 senede belki 4-5 kere olmuştur.Evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüyorum ve şuan 26 yaşındayım.Eşim çocuk çok istiyor.Hem de biz 4 aylık evliyken falan istemeye başlamıştı.Ama ancak şuana kadar direnebildim.3 ay önce doğum kontrol hapımı bıraktım.Hazırlanmam gereken sınavlara hazırlandım ve istediğim yere geldim.Ve şuan kariyer olarak veya evlilik olarak gelmek istediğim bir hedef noktam yok.Herkes bebek sormaya başladı.Kimisi bekle biraz hayatını yaşa,kimisi yaşın ilerlemeden yap diyor.Ama ben fikir sormuyorum bile..herkes kendi kendine bana fikir veriyor.Özellikle de memlekete ailelere gittiğimizde bu böyle.Eşimin kuzeni bana nasılsın diye sormak yerine çocuk düşünmüyor musun diye ilk cümlesini kuruverdi.Onları ilgilendiren bir konu değil tabi insan sinirleniyor.Sinirleniyor evet de ; yine de etkileniyor.
Siz bebek sahibi olmaya nasıl karar verdiniz?Benim aklımı kurcalayan şeyi sorarsanız ; ben rahatımdan ödün vermek istiyor muyum emin olamıyorum.İşten çıkıp eve gidiyorum ve uzanıyorum dinleniyorum.Hafta sonları temizliği eşim olduğunda onunla beraber,o olmadığında ise 2 güne yayarak hallediyorum.Hafta içleri eşim en az 3 gün evde oluyor ve o zamanlar sağ olsun ev toparlı ve yemek hazır olmuş oluyor.Yalnız ilçe görevi olduğunda 15 gün evde olmuyor...Bebeğim olursa eğer annem kreş zamanına kadar bakmaya gelebilir (ki bu bizim evliliğimizi nasıl etkiler bilemiyorum o konuda da şüpheliyim çünkü burada annemin evi yok ve ben ücretsiz izne ayrılmak istemiyorum).
Şuan korunmayı bıraktık.Ama ben rüyamda sürekli karnımda 3 bebek olduğu,adet olduğum gibi beni üzen değişik şeyler görüyorum.Demek ki baya kafaya takıyorum.Ve vücudum için korkuyorum ve eşim beni beğenmez ve evliliğimiz şimdiki gibi olmaz diye korkuyorum.Çok endişeliyim.
Tecrübeli anneler bana yardımcı olabilir mi?

çok çocuk taraftarı değilseniz 29-30 yaşına kadar bekleyin ama bu süreçte kontrollerinizi yaptırın. siz alışmaya devam edecekseniz ve eşiniz belirli zamanlarda uzun vadeli evde olmayacaksa tek başına çok zorlanırsınız, anneniz gelirse evde yalnız kalamayacağınız için eş ilişkiniz zedelenebilir ve anneniz ile eşiniz arasını siz idare etmek zorunda kalırsınız. yerinizde olsam evlilik ve kariyer anlamında herşey oturmuşken birkaç yıl yurt içi yurt dışı gezer, bir köşeye doğum ve bakım masrafları için para biriktirir çocuk işine sonra girerdim..

Genelde hamile kalmadan once folik asite baslanmasi gerektigi soyleniyor bunun disinda kafanizdan bu tarz dusunceleri atın kendinizi gereksiz strese sokuyorsunuz yumurtlama donemlerinizi hesaplayin o zamanlar birlikte olun isterseniz

4.5 yıllık evliyim. Hep arada kalıyordum ama 3-4 aydır kararırımı verdim ve bebek istiyorum.
Yine de 6 ay beklemem gerekiyor bir kaç borç bitimi için.
Kendi annemde olsa evdebaşka biri ile yapamam bir süre sonra karı koca ilişkisi zedeleniyor bence.
Öncelikle bu sorunu halledin. Gerisi kolay :)

annem gelir bakar fikri çok makul değil

hele de eşinizin evde olması gibi zamanlar olduğunda

yani anneniz aynı şehirde olsa 2-3 gün destek olsa hiç sorun değil de 7/24 sizinle olacak kolay süreçler değil

lakin bunlar bebek doğup her şey yoluna girince düşünülecek şeyler

ücretsiz izin imkanınız varmış zorda kalırsanız alırsınız şimdiden istemiyorum vs demek için çok erken

kreş çağına kadar demişsiniz mesela ama işten kaçta çıkıyorsunuz vs bunlar da önemli kreşlerin büyük çoğunluğu 5 olmadan öğrencileri göndermeye başlıyor nöbet sınıfına kalıyorlar o da 6 ya kadar bazı yerlerde 7

tüm bunları ancak yaşayarak öğrenebiliyoruz zira en yakındaki en uygun kreş olmuyor mesela vs vs

lakin bebek kararında net değilseniz korunmayı bırakmayın

net olun sonra bırakın gergin anne iyi bir şey değil

Bence kimse asla kendini 100% hazır hissetmez bir bebek için hep bir aceba oluyor kafada doğamız gereği. Maddi gücünüz yeterliyse, eşinizle güzel anlaşıyorsanız bence diğer küçük detaylara takılmayın. Siz gerçekten bu bebeği istiyormusunuz, yoksa başkaları istiyor diye mi istiyorsunuz asıl bu soruyu sorun kendinize. Başkaları sussun diyeyse bir müddet daha bekleyin derim.

Magazin programında Selin Karacehennem var 2 yıl bebek düşünmeyin diyor :) bebeği başkaları ister ama bakmaz ilki olsa ikincisi nerde derler.Yaşın çok genç hazır hissettiğinde düşün bence çünkü bebek apayrı bir sorumluluk.

o kadını izlemiştim.çok mantıksız konuşuyor

Daha bir senelik evlisiniz, evliliğiniz otursa bile çok erken ki sizin evliliğinizin oturduğunu düşünmüyorum. İnsanları eski konularından vurmayı sevmem ama madem en fazla 5-6 kere kavga ettiniz neden 10dan fazla eşinizle yaptığınız tartışmalar üzerine konunuz var? Daha 1 ay önce incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten büyük kavga edip ne yapmalıyım diye konu açmamış mıydınız?

yani 10 tane konunun 10 tanesi büyük tartışma mı sence? zaten geneli benim görümcemle ilgili olan sorunum ve evliliğin ilk zamanı ev işleri konusunda zorlanmam.
bu evliliğin oturduğunu düşünmeme sebebiniz 1 senede 10 derdimi size açmam mı?insanları eski konusundan vurmayı sevmem ama diyorsunuz ama gayet de seviyor görünüyorsunuz.Evet incir çekirdeğini doldurmayacak konudan tartıştık ve ona çok kırıldım.Ama kimse bana gelip eşimle tartışmıyorum diye yalan söylemesin.Her eş tartışır.Evliliğin oturmaması demek yalan,sevgi eksikliği,aileye düşkünlük,eve gelmeme,aldatma,para hesabını bilmeme hesap vermeme,evin sorumluluklarını almama,ev işlerinde yardımcı olmama,ilgili olmama,sevgisini göstermeme vs vs...Bana göre bu tür sorunlar içinde evlilik oturmamış görülür.Bana göre evliliğim oturdu.Evde huzurlu ve mutlu olmasak neden böyle bir cümle kurayım.

Sizin verdiğiniz abartılı tepkilere göre evet büyük tartışma eğer bunları büyük tartışma olarak görmüyorsanız tepkilerinizi gözden geçirin. Daha 1 sene önce balayınızda eşinizin söylediği bir cümleyi ki o cümle eşim içeride süsleniyor cümlesi içinizden atamadığınıza dair konununuz vardı. Küçük şeyleri büyütmek, mesele haline getirmek sizin genel huyunuz. Ben sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak kendi adıma evliliğinizin oturduğunu düşünmüyorum. Sizin dedikleriniz tamamen ayrı bir konu onlar direk evliliği yürütmeme sebebi. Hele ki görümcenize karşı olan takıntınızı aşmadan sakın çocuk düşünmeyin daha çok kavga edersiniz. Oturmuş olsa bile 1 sene evlilik çocuk için çok erken.

şimdi bir üye yazınca ben de hatırladım sizi
bence kesinlikle evliliğinizi oturtmadan çocuk yapmayın, eşinizin işi de uzak yere gittiği bir iş. şimdi konularınızı tam net hatırlamıyorum, böyle bir şüpheniz var mı eşim beni ya beğenmezse diye, yani daha önce böyle bir sıkıntı yaşadınız mı hiç? ben derim ki işinizi oturtun kenara biraz da para koyun -hatta baya koyun- öyle düşünün.
Güzel bir sağlık taraması da yaptırın bu aylarda.
Yaşınız genç daha... 1 yıl değil ama bir 4-5 ay beklenebilir, kendinize ait güzel bir birikim yapma adına.

Yo tabi ki sizin düşünceniz.Ben etrafımızda bizi her şeyiyle tanıyan insanlardan ve büyüklerden duyduğum kadarıyla çoğu çifte göre çok çok olgun bulunuyoruz.Çocukça tartışmalar olmadı değil.Ama saçma sapan şeylerdi işte.Geçmiş konularıma bakınca ortada hiçbir şey olmadığını görüyorum.Evliliğimizin olgunluğuna inanıyorum ama dediğim gibi kendime güvenemiyorum

Bize de nişanlımla hep ne olgun ne uyumlusunuz diyorlar ama gel gör ki durum dışardan göründüğü gibi değil. Siz kendinizi ölçün tartın. Önemli olan ne hissettiğiniz. Bebek olunca ebeveynlik ilişkisi eşliğin önüne geçiyor. Buna hazır mısın mesela? Bana bu çok itici geliyor

o konularda da "ne kadar büyütmüşsünüz" diyenlere "neden hafife alıyorsunuz" diye kızıyordunuz.

Çok tutarsız gördüm sizi, verdiğiniz cevaplar da bir tuhaf.

Çocuk fikrine hazır olmak için önce olgunlaşmanız gerek, başlığa ve soruya istinaden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…