💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Tatlim oyle seylere kafani takma vucut hepsini yagdan veremezki bende cok eskiden gittigimde kasin cok fazla demisti.senin sonucta 1 ideal kilon var ve herseyden biraz inerek o kiloya ineceksin.
Bnmde tuhafima yag orani gitmisti mesela erkeklerde cok az sadece 7.8 kilo kadar yag cikiyo hatta sporcu kaslilarda 3 kilo en fazla incelemistim.bayanlarin yag oranin fazla olma sebebide dogum yapmamiz bebegi besleyebilmemiz icin falanmis.

Vücudumuzun, sağlıklı bir şekilde hayati işlevlerini yerine getirebilmesi için sahip olması ya da koruması gereken belirli bir yağ ve kas oranı vardır. Bu oranlar, yaşa ve cinsiyete bağlı değişkenlik gösterir.

Sağlıklı kadınlar için;

Yağ oranları

20 – 39 yaş için %21.0 – 32.9

40 – 59 yaş için %23.0 – 33.9

60 – 79 yaş için %24.0 – 35.9

Sağlıklı erkekler için;

Yağ oranları

20 – 39 yaş için %8.0 – 19.9

40 – 59 yaş için %11.0 – 21.9

60 – 79 yaş için %13.0 – 24.9

Düzenli olarak egzersiz yapan ve sağlıklı beslenen bireylerin vücut yağ oranları, minimum değerlerin %2 – 3 altındadır ve bu tablo çok sağlıklı / fit olarak kabul edilir.

Sağlıklı kadınlar için;

Kas oranları

18 – 39 yaş için %24.3 – 30.3

40 – 59 yaş için %24.1 – 30.1

60 – 80 yaş için %23.9 – 29.9

Sağlıklı erkekler için;

Kas oranları

18 – 39 yaş için %33.3 – 39.3

40 – 59 yaş için %33.1 – 39.1

60 – 80 yaş için %32.9 – 38.9

Düzenli olarak egzersiz yapan ve sağlıklı beslenen bireylerin vücut kas oranları, maksimum değerlerin %2 – 3 üzerindedir ve bu sonuç sağlıklı / fit olarak kabul edilir.

Düzenli egzersiz yapmayan ve aldığı besinlerin içeriklerine özen göstermeyen bireyler, cinsiyet ayırtetmeksizin, yaşları ilerledikçe her yıl düzenli olarak kas kaybederler. Bu kayıp, doğru orantılı olarak yağlanmayı tetikler ve metabolizma hızı yavaşlar. İleri yaşlarda yaşanan birçok sağlık probleminin asıl nedeni, senelerce vücudunuza ihtiyacı olan özeni göstermemenizdir. Sağlık problemlerinde genlerin de büyük payı vardır fakat riskleri tetikleyen uzun yıllar devam ettirilen kötü alışkanlıklardır. Vücudunuzun yıllarca sapasağlam kalmasından daha büyük bir mutluluk olamaz, onu sevin ve ona ihtiyacı olan özeni gösterin.

Devamı: http://www.uplifers.com/vucudunuzun-yag-ve-kas-oranlari-nasil-olmalidir-fit-beril/#ixzz3nSoEB6Ld

Ana SayfaYazarlar

SAĞLIK

1 kilo kas, 4 kilo vücut ağırlığına eşit!

FERHAN KAYA POROY

25.05.2011

Spor, egzersiz hayatımızın neresinde olmalı? Zayıflamak için diyet yeterli mi? Yaz öncesinin klasik sorularına yanıt ararken diyetisyen Yasemin Sancak'a sordum: Ne yiyelim, nasıl ve ne kadar spor yapalım?

Spor kilo aldırır mı?
Doğrusu tek başına spor yapmak değil, kesinlikle yaşam şekli değişikliğidir. Tıbbi bir beslenme tedavisi ve egzersizin bütünleşerek yaşam şekline dönüştürülmesidir. Ama burada bireyler hep bir endişe taşıyor. Yaşam şekli değişikliği tanımlaması onları ürkütüyor. ‘Acaba bana hiç yapamayacağım şeyleri mi yaptıracaklar? Aç mı yaşayacağım? Sürekli yürüyüp koşacak mıyım?’ gibi endişeler gelişiyor. Sadece spor yaparak zayıflamaya çabalayanlar da var. Spor yapınca insanlar kendisinde bir yeme yetkisi görmeye başlıyor. ‘Nasıl olsa spor yaptım artık yiyebilirim, kendimi ödüllendirebilirim’ diye düşünüyorlar. Spor yapanların düştüğü ikinci bir hata da düzensiz beslenerek spor yapmaları. Oysa spor yapanların beslenmelerine de çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Özetleyecek olursak, zayıflamak için spora başlayanların yaptıkları hatalar neler?
1. Spor yapan kişi “İstediğimi yiyebilirim” diyor! Sabah beyaz ekmekle, reçelle, balla çok kuvvetli bir kahvaltı yapıyor. Öğle yemeğinde de aynı mantıkla akşam yapacağı spora güvenerek yemeği abartıyor. Böylece kişinin şekeri hızla yükseliyor ve iştahı daha da açılıyor.

2. Spor yapan kişi diyetini abartıyor! “Spora başladım, sıkı diyet de yapayım daha çok zayıflarım” diye düşünüyor. Sabah kahvaltısında diyetisyenin verdiği bir dilim kepekli ekmeği bile yemiyor, öğle yemeğini hafif bir sebze ile geçiştiriyor, üzerine bir de egzersiz yapınca vücut gece büyük bir iştah hissediyor. Ve gözü dönen kişi gece ne bulduysa yiyor! Bu arzu öyle frenlenemez bir hal alıyor ki özellikle de şekerli bir gıda arıyor, buluyor ve tüketiyor. Böyle çok hastam var. Haftada 4-5 gün, günde en az 2 saat egzersiz yapıp kilo veremeyen birçok hastam hep aynı hataya düşüyor.

3. Bir de fazla egzersiz yapanlar var. Biz diyet yapanlara haftada 3 veya 4 gün 30 ile 45 dakika arasında yürüyüş öneriyoruz. Ama kişide öyle bir hızla zayıflama isteği varsa “Ben yürümeyeyim, koşayım ya da spor salonunda ağırlık kaldırayım, terleyeyim” diyor. Biz onun yağ kaybetmesini beklerken o ağırlıkların altına girerek kas yapıyor. Böylece daha çok kilo alıyor. Yağ yakımı için gerekli egzersiz belli formülü vardır. Aşırı vücudu zorlayan egzersizler yağ yakımına engel olur. Bunu da ikiye bölebiliriz. Aktivitenin şiddetinin fazla olması halinde kas kütlesinin hızlı artışıyla kilo alır. İkincisi de çok fazla ağırlık çalışarak kilo almak. Düşük ağırlıkla sık egzersiz yapılırsa yine yağ yakar ama çok şiddetli yaparsa o zaman kas yapar ve kilo artırır.

Formül 220 - Yaş

Peki kilo vermek için nasıl bir egzersiz yapmalıyız?
Daha orta derecede bir yürüyüş, kendimizi aşırı derece yorarak değil. Onun da bir formülü var. 220 eksi yaş. Bunun yüzde 50’si minimum egzersiz dozu. Yüzde 50’si canlandırma eşiği denen yer. Örneğin 40 yaşında bir kişi 220’den çıkardığımızda 180. 180’in yarısı yani 90 nabız hızı, o kişi için hiçbir şeyin başlamadığı bir nokta. 90’dan yola çıkarak 95’lere geldiğinde hafif hafif yağ yakımı başlıyor. Biraz daha üzerine çıktığında yağ yakıyor ama daha da aşırıya kaçtığında o zaman vücudun yağ yakımı değil kas kütlesi geliştiren bir egzersize dönüşüyor. Yani çok fazla efor sarf ediyor ve kas kütlesi artıyor. Bu kas artışı da zaten kilo almak demek.

Kas yaparsak kilo mu alırız?
Evet, 1 kilo kas yapmak 4 kilo almak anlamına geliyor. Çünkü kas çok su tutan bir kütledir. 1 kilo kas 2.7 kilo su tutar. Hep duyarız ya kısa sürede aşırı kilo verdi diye… Burada da tehlike ters yönlü. Kişi kas kütlesinden kaybeder. Çünkü kas kütlesi vücut için önemlidir. Kalbimiz de kaslardan oluşur ve aşırı kilo kayıplarında vücudun tüm kasları, hatta kalp kasları da zarar görür. Diyet sırasında hastanın kilosuna bakmak değil, yağ kas dengesine bakmak gerekir. Hızlı kilo kaybederseniz metabolizmanız yavaşlar. Defalarca şok diyet yapan insanlar işte bu nedenle kilo veremez hale gelirler. Dolayısıyla yapılması gereken, kişinin diyet öncesinde mutlaka bir dahiliyeci ya da endokrinolojik muayeneden geçmesi. Sonrasında vücut analizi ve metabolizma hızı ölçümü yapılmalıdır. Çünkü eğer metabolizma hızı ölçülmezse kişi diyet yaparken de şişmanlayabilir.

Kastan kaybetmek, yağdan kaybetmek nasıl oluyor?
İşte önemli olan bunu ölçümlemek. Biz kişiyi her kontrole geldiğinde ölçüyoruz ve hangi hafta neresinden ne kadar azaldığını görüyoruz. Diyetini de ona göre yönlendiriyoruz. Bazı merkezler sadece baskülle hastanın ağırlığını ölçüyor. ‘50 kiloydunuz 45’e düştünüz’ diyor ama burada kayıp nereden olmuş belli olmuyor. Önemli olan kas değil yağın kaybedilmiş olması çünkü. Kas eşitir metabolizma diyebiliriz. Çünkü kasımız fazla ise metabolizmamız da iyi çalışır. Dolayısıyla kas kütlemizi korumamız şart. Ama kilo vermek için aşırı egzersiz yapıp aşırı derece kasımızı artırırsak bu sefer de kas ağırlığı nedeniyle kilomuz artacaktır. Dengeyi korumak çok önemli. Doğru sporla birlikte doğru diyet de yapılmalı. Aşırı ağır diyetlerle yağ değil kas kaybederiz ki bu da bizim metabolizma hızımızı düşürür.

Cnm bak netten arastirdim senin kasin zaten 44 lerdeyse cok yuksek 30 a kadar bile inebilirsin belki zayiflayinca hafifler spora baslarsin ufaktan telas yapma sakin dogru yoldasin sok diyet yapmiyosunya sonucta diyetisyene bakma onlara gore kendilerinden bagimsizsan para yedirmiyosan herşey yanlis

Kizlar menum sabah klasik kahvalti 12 yaptik annem geldi supriz yapti bana biraz gec kaldik yemek icin. Aksamda tarhana ictim sadece bide salata
Bugum okulda ilk gunumdu .bacagim cok agridi ordanda kinaya geldik.
Dayimda geldi koyden bu gece kuzendeyim dayimla bu saate kadar bidi bidi ettik yeni uyudu simdi bende yatiyorum opt sizi

Fisun abla menun guzek cok iyisin valla ya

Emelcim menu iyi senin icin baktim baya umarim icin rahatlamistir

Aysem ve parlakkar miydi ay unuttum sizide yarin yazarim .cok yorgunum yaw
Yeni kizlarimiz nic in altina bizim gibi kilonuzu yazarsaniz hem kendiniz hemde biz rahat takip ederiz .

Menulere ayri ayri yazmadim su dugunude atlatayim doncem size söz ins.
Aksam dersim 8 de bitiyo firsat bulamiyom

Mefkurem -izinli

Storperde 73.8 son bildirimin buymus cnm bibak sen bakalim en son 74.6 yazmissin bugun duzeltirim yanlissa tatlim

EMELin EMELİ 81.6 /80.7 / 0.9 / %1.10

Htc drg.

Ekim85 101.5/101/ 0.5 /% 0.49

BBD. 85.4 /85.1 /0.3/ 0.35

Uzum328.

Citirkiz

Mimoza1974. 57.7

Dunyadamisafir. 72

Canan456. 68.8 /67.7 /1.1 / %1.60

Tek_ben. 104.3

Brcstegul

Parlakkartanesininaski 93.3

Dereceye giren kizlarimiz

1.canan

2.emel

3.ekim85

Kocamaaaaannn opt tebrikler

Menun guEl olmus canmm:) cuma gununetartida guzel bi rakam sni beklio olcak:)
InsaAllah canim bende oyle umutluyum

yeni gelenler hoşgeldiniz
Hosbylduk canmmm

Yazdim canim ben tamamdirr..sabah tartildim..

Kizlar ya sabah 8de kahvalti bi kase musli bir elma
Oglen tavuk doner 5 kasik pirinc pilav 3 kasik bide yogurt 4 5 kasik
Simdide bir elma ve gazoz ictim cok mu abarttim sizce akşama ne yeyim kizlar yaaa nobete geldgm icin boyle burda ev yemegi yok evden mi yapp getrsem ki :-( aksam yogurt ve tost yemeyi dusunuyorum bugday ekmekli

Gazoz icmeseymisin iyiymiş ya gereksiz kalori artk sicakta diil neyse e salata veya corba ile aksami gecistiren dicem ama gece nobet tutucaksan ekmek siz izgara falanda yiyebilirsin bence

Afiyet olsun kızlar.
şu gazoz çok lüzumsuz olmuş hakkaten canım.nöbetler zor oluyordu.çorba falan sipariş edemez misin.küçük bir yer mi.ya da yoğurda cubuk krater falan kiriyordum ben .bayagi idare ediyor.
sen de benim gibi helva tuzagina yakalanmışsin.nugget yağda kızarır di mi...makarna yağlı miydi.sabahki Patatesi haslasaydin kendine ayrı keşke....

Gazoz icmeseymisin iyiymiş ya gereksiz kalori artk sicakta diil neyse e salata veya corba ile aksami gecistiren dicem ama gece nobet tutucaksan ekmek siz izgara falanda yiyebilirsin bence
Canim akşam corba bir kac kasikta piyaz yedim bencede cok gereksiz kalori oldu :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…