Bdv başlığı boşanma delili olabilir mi?

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.606
133
Merhaba. Dünden beri 3. konu ama 9 senenin sonunda nihayet boşanıyorum ve çok sorum var. Şimdiki konu şu;

Evlilik içi tecavüz, şiddet, hakaret ile ilgili 3 yıl öncesine ait açtığım bir post var. Özellikle zorla cinsel ilişki kısmı için tek kanıtım burası. Bu postu delil olarak kullanma şansım var mı sizce? Lütfen olsun lütfen

Bende pek sanmıyorum inşallah çözüm bulacak arkadaşlar çıkar karşınıza hayat size güzellikler getirsin

Üzgünüm bende sanmıyorum. Ancak onun telefonundan size mesela hakaret etmesi gerek. Sizde ona cevap olarak sen bana şunları şunları yaptın ona bile dayandım demeniz onunda karşı cevap olarak evet yaptım nolmus vs gibi cvp vermesi gerek . Bir avukat arkadaşım var zamanında böyle bir yorum yapmıştı bana

Bu konunuzu zaten olsa bile kullanmayın haksız çıkarsınız bana kalırsa, haklı olabilirsiniz fakat içerik biraz tuhaf Adam daha çok kendini savunur..
Allah yardımcınız olsun

Çok üzücü bir durum. Sizin adınıza üzülmekle birlikte 3 sene sonra boşalabilecek gücü bulmanıza sevindim.

Ben de delil olabileceğini düşünmüyorum. Anonim isimlerle yazıyoruz çünkü.

Ayrıca 3 sene öncesinde olan bir olay için neden zamanında dava açmadığınız konusu konuyu affettiğiniz şeklinde yorumlanırsa aleyhinize olabilir.

Son düzenleme:

Anonimlik kısmı ip adresinden halledilebilir ama sağlam delil olur mu, orası da tartışılır. Bildiğim kadarıyla yönetim bu konuda yardımcı olur. Daha önce birisi tarafından kaçırıldığını ve tecavüze uğradığını söyleyen bir üyeye polisle işbirliği yaparak ulaşılmıştı. Kadın şikayetçi olmadı diye hatırlıyorum. Ama demek ki delil sayılabiliyor. Bir de mesela boşanma aşamasında eş ile ilgili kötü şeyler yazan ya da eşinin kendisi aleyhinde kullanabileceği şeyler yazan konu sahiplerini uyarıyor insanlar. “Eşin görürse delil olarak kullanır” diyorlar. Ancak dediğiniz gibi zaman aşımı söz konusu. 3 yıl geçmiş. 6 aydan daha eski deliller kullanılmaz diye duymuştum. Bir avukata danışmak en iyisi.

Mesela işçi mahkemeleri icin tutulan günlük mobing için delil sayılıyor diye biliyorum. Hukuk bilgim yok avukat arkadaslarım yardımcı olurlar tabiki ama bence delil görülebilmeli yani bir nevi günlük gibi yazıyoruz herşeyi

Elbette ekran görüntüsü vs mahkemeye delil olarak sunabilirsiniz ancak bizim için önemli olan husus bu tip davalarda delil olmasından ziyade o delilin iddia edilen olgu ve yahut olayları ispatlama kabiliyetidir. Burada çok önemli bir olay gündeme geliyor affedilen olgular boşanma sebebi sayılamaz yani siz bir olayı yaşıyorsunuz ama bu olaydan sonra dahi eşinizle aylarca belki yıllarca evli kalmaya devam ediyorsunuz bu durumda artık o olaylar sizin boşanma konusundaki haklılığınızı ispatlar nitelikte olmuyor öte yandan bir de şu var sizin buraya yazdıklarınız yine kendi ürününüz yani kendi iddialarını yine kendi iddialarınızla ispatlamaya çalışıyorsunuz bu da ispat işlevini zedeleyici olarak görünür lakin tüm bunlar delil olarak sunamayacağınız anlamına gelmez hakim önüne gelen dosyayı bir bütün olarak değerlendirir

özelinizi bu ortama yazdığınız için aksine başınıza bela alırsınız. adamın yaptığı bir itiraf değil ki bu, siz gelip anlatmışsınız. ayrıca yalan yazmış olma ihtimaliniz de var karşı tarafa göre.

Yetkili makamlarca onaylanmamis bir belgeyi,yaziyi pek delilden saymazlar veyahut sahit olmasi gerekiyor diye biliyorum.Yani yalan yere de yazmis olabilirsiniz diye dusunebilirler oyle degilmi?

Tek taraflı bir irade beyanı.Arkası dolu mu,yazan kimdi,fake miydi bunların ne yazık ki kanıtı yok.Pek tabi IP adresinden bakılır,ev adresi sizin eviniz çıkabilir ancak size şahit olacak biri olmadığı için uydurma olup olmadığı kanıtlanamaz.Karşı taraf da ben yapmadım,uydurmuş,herkes kafasına göre yazabilir vs. derse kanıt olarak kullanılamaz.Telefondan bir yazışmanız olsaydı,orada itiraf edilseydi,ses kaydı olsaydı,görgü tanığı olsaydı durum farklı olurdu ama böyle malesef

Burada yazdiklarinizi avukatiniz davayi acarken uygun sekilde dilekcesine yazabilir. illa ki kadinlar kulubu basliginizi kopyalamaniza gerek yok. Onunla alakali mesaj, fotograf, mail vs saklayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…