Bcek fobisi olan var m?

sağıma böcek soluma aslan koysalar seç hadi hangisinin yanına gidersin deseler aslanı tercih ederim abartmıyorum. böcek görünce aklımı yitirebilirim o kadar korkuyorum. terapi görmem konusunda öyle baskı var ki çevremde ama gidip böcekler hakkında konuşmaya bile tahammülüm yok. nasıl aşıcam nasıl geçecek bu bilmiyorum. aşmak bir tarafa daha da artıyor korkum :gitme:mafoldumben

Böcek gördüğüm an kaşınmaya başlıyorum abartısız günün yarısı zehir oluyor kaşınmam geçmiyor:1no2:.Aşırı tiksiniyorum.

Bir de insanlar hic anlamiyorlar bu korkuyu. "Bocek var gidemem, yapamam" dedigim zaman, "eee ne var, öldür, temizle orayi, isini yap" diyorlar. Yahu zaten ben bocegi oldurmeyi birak, uzaktan bile bakabilsem eyvallah. adini bile duyunca urkuluyorum. Insanlar saniyorlar ki sevmiyorum, nefret ediyorum, ondan yanasmiyorum. Korkuyorum kardesim kor-ku-yo-rum! fobi var, fenalik geciriyorum onlari gorunce. insanlara bunu anlatamiyorum iste. sinir oluyorum yaa.

Kendim de anlamiyorum neden bu korku, dogru bizden buyuk degiller, ustune bassak saglam bir tane hucreleri kalmaz, bizi yemezler, vs. Ama nasil birseyse bu fobi, o antenleri filan gorunce ipler kopuyor bende. hey Allahim, yazarken bile tuhaf oldum.

Bende de var özellikle karafatma denilenlere. Rüyalarıma girer kabusum olur. Kelebeklerden de hiç hazetmem kanatlarındaki desenlerin güzelliğini görenler vücudunun böcek yapısını görmezler mi, tiksindiğimiz böceklerin desenli kanatlısından işte...

kızlar bende antenli bütün böceklerden korkardım. özellikle kara fatma. aklıma gelince bile çok kötü oluyorum. ancak eşim diğer antenli böceklerden korkumu azalttı. nasıl mı? şöyle bizim evde ince küçük böcekler çıktı. duvarda geziyordu. ben eşime gel öldür dedim o da hayır sen öldüreceksin dedi. ya kaçarsa ya yatağa falan girerse diye düşündüm gittim o böceği orada öldürdüm. kıssadan hisse korkumla yüzleştim. ama kara fatmaya halen tahammül edemiyorum.

böceklere çözümü evde ne kadar pencere varsa sineklik yaparak buldum.
tekzende portatif sineklikler var, tülü ve yapıştırıcısını aldık.
kesip yapıştırdık ve KURTULDUM!
ama eşim en çok kendisinin kurtulduğunu söylüyor.
ayrıca çıkarılıp makinada yıkanabiliyor da, herkese tavsiye ederim.

aneeeeyyyy...

bi kadınlar kulübüne gelmedikleri kalmıştı bu böceklerin, ahan şincikte burdalar!!!! :bbo:
ne etcem nereye gitsem ordalar, kurtulamıyorum eyvahedigeldismile

benimki fobi değil...aşırııııııııı fobi...çok hem de çok çok korkarım...

Yılandan korkmam, bocekten korktugum kadar.
Ne vakıt odanın bırınde bır bocek gorsem, kosar adımlarla uzaklasırım oradan.
Esım evdeyse mudahaleyı o yapar.
Yoksa, onun oldugu yere gırme ıhtımalım olmadıgı ıcın uzaktan supurgeyle cekerım,

bendede var yazın odama dışardan bir böcek girmişti odama giremez olmuştum girdiğimde ise tik oluyordum yenebileceğimi hiç sanmıyorum :umursamaz:

bende de araknafobi var.. çok çok çok kötü bir durum başta korku sanıyordum sonra anladım ki fobi görmeyi değil adını bile duyunca tüylerim diken diken oluyor yerimde duramıyorum. şimdi bile öyle oldu.. gördüğümde direk ağlamaya başlıyorum ellerim titriyor başım dönüyor midem bulanıyor gözlerim kayıyor tam göremiyorum direk evde kim varsa bağırıyorum anneeee babaaaa diye onlar da koşuyorlar. ben de o an hüngür hüngür tabii. geçmesini istemiyorum çünkü korkmadığımı düşünmek bile beni korkutuyor :)

''korkmadığımı düşünmek bile beni korkutuyor''

hiç böyle düşünmemiştim beni özetlemişsin resmen. vereliniortak

eşimde psikoloğa gidelim diyor, dealarca o senden korksun diyor. üstüne bassan ölür diyor ama dinletemiyorum. küçük kelebekten korkmam. küçük örümcektende kokrmam sivrisinek öldürebilirim ama diğer haşerelerden korkuyorum, ayaklarının kımıl kımıl olması öldrüyor beni. kaynanamda kabirde ne yapacan diyor :)

İleri derecede örümcek korkum var. Buna örümcek ağı tiksintisi ve tıpkı uçan örümceklere benzeyen anofel sinekleri (çoook uzun bacaklı bataklık sinekleri) de dahil Beni tanıyan herkes bilir, bebektim korktuğumu hatırlıyorum koca kadın oldum hala deli gibi korkarım. Onun dışında da hiçbir böcekten, hayvandan korkmam, elime bile alırım çoğunu. Ama bu örümcek korkusu hayatımı ciddi şekilde etkiliyor bazen. Mesela evde tek başına onu bunu çekiştirip temizlik yapmaya kalkışmam, içinde örümceğin gezdiğini bildiğim bi odaya çok zor girerim orada uyuyamam. Doğayı çok sevmeme rağmen ormanda bağda bahçede piknikte rahat edemem. Evlerde nerden örümcek çıkabileceğini adım gibi bildiğim, hatta bazen arkamdaki duvarda gezen bi örümceği bile hissedebildiğim için elimi kolumu sürekli temkinli hareket ettiririm. Kenara köşeye ellemem, eski eşyaları yerinden oynatmam. Detaylı temizlik yapılacaksa evde mutlaka örümcekten korkmayan biri olmalıdır. Keşke kurtulabilsem bile demiyorum çünkü o kadar irrite oluyorumki iyiki ellemeye cesaretim yok, hiç de olmasın diyorum :))) Tüm bunlara rağmenasla örümcek öldürmem, kıyamam. Korkmayan birinden dikkatlice alıp uzağa atmasını rica ederim.

bende kı cok ılgınc dunyadakı butun böceklerden korkuyorum ve abartılı bır korku evde bocek varsa o bocek bulunup oldurulmeden eve gırememe durumunda,ama ugurböcegini cok sevıyorum elıme bıle alabılıyorumşkeşke digerlerinide elime alma degilde gorunce apartmanı ayaga kaldırmadan kendı ısımı kendım gorebılme sevıyesıne gelebılsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…