Merhaba,
Bir blog'da okuyup baya bir merak sarmıştım blog'ta garnier in çok kötü olduğu yazıyordu çünkü gerçek bir bb kremin taşıması gereken 5 özelliği olmalıymış okumak isteyenler için aşağıda yazıyor ve bir çok marka bb krem adı altında bildiğimiz korumalı nemlendirici özelliği olan kapatıcı satıyor aslında bb kremın özelliği cildin tonunu açmasıymış ve özellikle bb krem'in kore den çıktığını daha sonra yaygınlaştığı bilgisini veriyordu bir çogunu denemiş (yurt dışında yaşadığı için birçok markanın daha erken çıkıyormuş orda) Missha BB Cream diye bir markayı önermişti içlerinde en iyi olanın o olduğunu söylüyordu ama ben internet sitesine girip renk tonunu tutturamam diye ve fiyatı çok uygun diye güvenmeyip sephora'dan tavsiye üzerine hiç bilmediğim fransız markası korede üretilen tamamen organikmiş falan filan erborian marka bb cream aldım ve bir sürü para verdim,ablama da aldım yaklaşık 1 ay sonra ki hergün kullanmamama rağmen cildim aşırı yağlanma ve sivilcelenme yaptı,sakın olur da biri önerir deneyim demeyin bence.
Bu takip ettiğim blogun yazarı makyaj konusunda işinin ehli ve çok bilgili o yüzden ben denemedim birşey diyemem ama Missha'yı bir araştırın derim.İnternetten sipariş de verilebiliniyor.
1) Nemlendirici krem : En basit ozelligi nemlendirici bir gunduz kremi olmasi.
2) SPF: Icinde gunesten koruma faktoru olmasi, biliyorsunuz, size Mart ayindan beri soyleye soyleye dilimde tuy bitti
( hava kapali ya da acik her zaman gunesten kremi surup te cikiyorsunuz disariya) genellikle 15 faktirun ustu ama tabikii siz 25 faktor ve ustu gorduyseniz onu tercih etmenizi tavsiye edicegim.
3) Sivilce onleyici ozelliginin olmasi : "Blemish" kelimesi sivilceler icin ve ciltteki puruzler icin kullanilir. Adindan anlasilacagi gibi sivilceleri onleyici ozelligi var.
3) Kirisikliklara karsi savasan aktif icerikleri olmasi : Bu krem ayni zamanda kirisiklik onleyici ozellikleri olan ( Q10 gibi) bir krem
4) Fondoten etkisi vermesi : Ayni zamanda renkli bir nemlendiriciler gibi. Fazla renk seceneginiz olmamasi simdilik bir sorun. Su anda sadece acik, orta ve koyu renk olmak uzere satiliyor. Cok tutulan bir krem oldugu icin yakinda farkli tonlari da cikar diye dusunuyorum.... Ciltteki ton farkini ( kirmiziliklari sivilce lekerini etc) ortadan kaldirip guzel bir goruntu, isilti veriyor. ( kapatici ozelligi bir fondioten kadar yogun olmayabilir her kremin. farkli markalar farkli yogunlukta oluyor)
5) Cilt rengini aciyor: evet, yanlis duymadiniz cilt rengi acici malzemeler kullanilmis bir krem ayni zamanda Asyalilarin bu kadar sevmesinin nedeni cok mantikli geliyor simdi
blogtan alıntıdır.